|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - część X
|
|
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja nie wiem teraz jak to robialam 12 godzin non stop stałam. Przyslugiwały mi tylko 2 polgodzinne przerwy.Podczas których jaralam fajki i pilam kawę. Zresztą jak pracowałam za barem w Warszawie i miałam glówny bar to pracowałam od 12 do 7 rano ...i uwierz mi nie miałam kiedy siedzieć podczas tych 19 godzin.
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny.
Wczoraj byliśmy w Kruku. Wybraliśmy obrączki. Nosiłam się z zamiarem kupna takiej awangardowej - i faktycznie, był taki model. Był wykonany niezwykle ciekawą techniką - z jednej stroni opalizował na złoto, a z drugiej na srebrno. Niestety - na palcu nie wyglądał tak fajnie, a pozatym, obawiam sie że tak nowoczesna bizu szybko by mi się znudziła. Wybraliśmy klasyczne, półokrągłe obrączki, z tymże dosyć szerokie i masywne. Moja z brylantem. Cena - przystepna i grawerunek w cenie. Gwarancja wieczysta. A przy okazji kupiłam sobie śliczne, stalowoszare perełki o niesłychanym połysku ![]() Aha, co myślicie o perłach jako ślubnej bizu? Wierzycie w przesądy? Ja osobiście należe do ludzi którym czarne koty przynosza szczęście, a 13-tego załatwiają najwięcej spraw - pomyślnie. Wg tradycji z XV-XVI wieku perły symbolizowały czystość, zdrowie i bogactwo. Dawano je przyszłym Pannom Młodym przed ślubem - aby symbolizowały wieczną miłosć. Ponoc perły rozpadają sie i przynosza pecha niewiernym kochankom. Co ciekawe - złą sławę zawdzięczają oczywiście ludziom kościoła, ktorzy to wymyślili, ze perły to łzy aniołów, roniące je gdy patrzą na ludzkie grzechy ![]() Nie przeszkadzało to jednak papieżom i dostojnikom nosić biżuterii zdobionej perłami. |
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się cieszę, że na zwolnieniu ale w środę znów do roboty też mam lenia i mi się nie chce chodzić a w tej ciąży to taki leń się ze mnie zrobił że szok!!
Hania przetrwasz nie bój się jeszcze parę godzin i weekend!!! Jakie plany na weekend dziewuszki? LV co do perełek to jakoś nie kojarzą mi się z niczym złym ale wiem o tym przesądzie.
Nawet w najskrytszych marzeniach nie śniliśmy, że będziecie tacy cudowni ... Bliźniaki - Tymuś i Szymuś są już z nami od 17 marca 2009 Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-09-12 o 14:20 Powód: post pod postem |
|
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.W ogóle dawno się tak nie wkurzyłam! 2 dni temu dzwoniła do mnie kelnerka i powiedziała, że szef zmienił grafik i mam iść na 14 dzisiaj (pierwotnie miałam na 10). No i ok. A teraz dzwoni szef i pyta czemu mnie w pracy nie ma . Szok ze stresem . Nikogo nie ma w kuchni . Powiedziałam mu jak było, a on, że mam brać taxi i jechać, on mi odda kasę . Ja mu na to, że jestem za miastem (niech sobie nie myśli), no, ale umyję głowę i pojadę, niech mu będzie . Wkurzona jestem niesamowicie
|
|
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
ja chcę mieć na ślub perły
Cześć
|
#4867 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a co Wy chcecie sobie grawerować w obrączkach?
My juz zamowiliśmy obrączki, ale bez grawerki. |
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to zbyt oklepane, może coś innego wymyślimy
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy tylko imiona wygrawerowane
|
#4871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..i zamówiliście .Niezłe wyprzedzenie ![]() Ja w przesądy nie wierzę ani troszkę. Tym bardziej skoro tę bzdurę kosciol wymyslił (nie wiedziałam). Perły są piękne Cytat:
Mi sie weekend nie zaczyna bo jutro do pracy .
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4873 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście nie lubię pereł ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
Dorinko grawer niezły fajny pomysł!!
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. w tym miesiącu powinien zarobić tyle, że mózg staje w poprzek (biorąc pod uwagę jego stawkę godzinową) 2. jego plan zbierania na COŚ nie wypali (jeśli COŚ ma kosztować tyle ile wcześniej założył), do stycznia nie odłoży tyle kasy ze stypendium... albo zmiani cenę, albo poczekam dłużej Wniosek 3 bonusowy: w kulki sobie lecą w tej pizzerii
|
|
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
idę robić farsz na pierogi ruskie
|
#4877 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wybraliśmy, ale nei zamówiliśmy. Jednak wizyta okazała się przydatna, gdyż już wiemy, że zmniejszanie do mojego rozmiaru + wprawianie kamienia + grawer = zamówienie co najmniej 4 m-ce przed śłubem, czyli w kwietniu przyszłego roku. DObrze wiedziec, bo ja sawiałąm ze wystaczy miesiąc czy półtora przed. Cytat:
czarne koty też kocham. Chciałabym takiego mieć. Cytat:
Fajny tekst! Mi by się nie zmieścił ze względu na mały rozmiar (mniejszy okrąg = mniej miejsca). Będzie tlyko imię przyszłego Małża. Ooooo, jak się złozyło, perły -> Małż. No to teraz już na bank w perłach do ślubu
|
|||
|
|
|
#4878 |
|
BAN stały
|
Nam (mi i tż-towi) podobają się obrączki łączone żółte złoto,a po środku pasek białego złota.Nad grawerem się jeszcze nie zastanawialiśmy.
Być może będą to nasze imiona i data.
|
|
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,167 początkowo chcieliśmy te:http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,206 ale byliśmy w aparcie i wcale nie widać tego paska z białego złota
|
|
#4880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze. Chyba musimy się z TŻem zabrac za przygotowania slubne, bo w końcu nie zdążymy L_V pokaż obrączki![]() Co do pereł to ja je chce na ślubie mieć jako biżuterie nie wierzę w przesądy![]() Cytat:
więc powiedziałam, że ja się tmy zajmę i przy odbiorze dowie się co ma na obrączce ja będę miała "Always&forever"- oboje wiemy o co chodzia inni nie![]() Jezszcze tylko 4,5 godz. i weekend
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
o ja
...kocham. Z tym ze Małż nie lubi.Cytat:
.
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
ja też uwielbiam
jak Twój Igor może nie lubić ruskich
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
LV tak tak ja mam imię M on moje
Poemi a na co zbieracie? na ślub?(przepraszam ale ja wypadłam z tematów dawno )
|
#4884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podoba mi sie strasznie ten naszyjnik w zalaczniku, ale neistety to nie perly prawdziwe a wykonanie tez troche az za nonszalance jak dla mnie http://www.trendymania.pl/bizuteria,...-047,5521.html |
|
|
|
|
#4885 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A co do pereł,ja to chyba zbyt przesądna jestem i takowych nie założe na swój ślub. Nawet słyszałam o przesądzie,że dzień przed ślubem wystawia się za okno buty aby była ładna pogoda.
|
|
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
Ja troszkę zaluję ze daty nie wygrawerowalismy....bo TZ nie pamięta kiedy slub byl
![]() Jemu to by sie przydało hurtem wygrawerowac wszystkie wazne daty na takiej wielkieeej obrączce
|
#4887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wystraczy Cytat:
Słuuuuuchaj, a może na rocznicę zamów mu taką mosiężną tabliczke z datami. Tylko zostaw więcej miejsca, żeby można było coś jeszcze dopisać.
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-09-12 o 14:23 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
#4889 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktos jeszcze pytal jakis czas temu o najpeikniesze wzory pierscionkow i obraczaczek i moim zdaniem EXCELSIOR bije wszystkie inne fimy na glowe, ale obawiam sie ze jest tylko w warszawie.
http://www.excelsior.pl/ Niestety strona nie jest rozbudowana i tylko kilka wzorow. |
|
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

. Mi ręce i stopy (szczególnie stopy, jeśli nie łaziłyście/stałyście 8 lub więcej godzin bez przerwy to nawet nie wiecie jak one potrafią boleć) odpadają, a on chce masaż bo go łopatka boli 
...i uwierz mi nie miałam kiedy siedzieć podczas tych 19 godzin.

.
. Nikogo nie ma w kuchni 

. Na razie nawet nie bierze tych pieniędzy i jakoś pokrętnie się tłumaczy
. Przypuszczam, że faktycznie pracuje, ale jest tak wkurzająco tajemniczy, że aż coś!

więc powiedziałam, że ja się tmy zajmę i przy odbiorze dowie się co ma na obrączce