|  2017-10-22, 16:26 | #91 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-12 
				 | 

Dot.: Instrukcja do maszyny dziewiarskiej , wzory

witam serdecznie ja mam maszyne Brather ale normalnie jestem zielona tylko ja rozkladam i sobie na nia patrze i nic wiec bardzo bym prosila o lekcje od podstaw musze dodac ze mieszkam w afrykanskim kraju i nie mam od kogo sie nauczyc pozdrawiam serdecznie

| 
|     |   | 
|  2017-10-24, 09:13 | #92 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

na youtubie są jakieś filmiki - nawet różne wzory pokazują - a tu jest niby jak zacząć - jeśli masz podobnego brothera to powinno pomóc: https://www.youtube.com/watch?v=24-o...MH-ouE&index=3 
				__________________ preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 | 
|     |   | 
|  2017-12-06, 13:30 | #93 | |
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2017-12 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2017-12-26, 09:35 | #94 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2007-06 
				 | 

Witam. Zakupiłem mojej mamie maszynę dziewiarską model Simac DX 2000. Problem jest taki ,że ów maszyna posiada instrukcję tylko w języku czeskim. Czy ktoś posiada pełną instrukcję do takiej maszyny w języku polskim. Jak ją złożyć i jak jej używać aby robić swetry. Mama moja dostała od znajomej bardzo dużo wełny i chciała ją wykorzystać na zrobienie swetrów itp. Na drutach już jest mojej mamie ciężko robić dlatego chciała maszynę reczną. Bardzo bym prosił o taką instrukcję do takiej maszyny : SIMAC DX 2000 Bardzo Dziękuję . P.S. Mój e-mail to: misiaczek145@interia.eu Pozdrawiam Serdecznie | 
|     |   | 
|  2018-11-19, 12:45 | #95 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2008-06 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Witajcie. Od kilku dni posiadam maszynę dziewiarską Moda MD23. Szukam osoby z Wrocławia, która zna się na tym urządzeniu i mogłaby mi pokazać/wytłumaczyć podstawy pracy, pokazać ściegi i w ogóle pomóc oswoić się z tym ustrojstwem   Na razie maszynę rozłożyłam na stole i nawet nie mogę przeciągnąć zamka (?) przez igły.. nie wiem czy jest gdzieś zablokowana czy zastana.. Proszę o pomoc. mój mail dirkes@o2.pl | 
|     |   | 
|  2022-01-16, 13:12 | #96 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2022-01 
				 | 

Dzień dobry , bardzo proszę o pomoc .Poszukuje instrukcji obsługi i podstawowych informacji na temat jak zacząć prace z maszyną Simac dx4000 .Może mi Pani pomóc .Będę bardzo wdzięczna . Pozdrawiam | 
|     |   | 
|  2024-02-18, 12:58 | #97 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2024-02 
				 | 

Cześć,  szukam instrukcji do maszyny Moda MD-23, niestety poprzednie linki do jej pobrana już nie działają. Czy znajdzie się dobra dusza, która mogłaby się nią podzielić? ajrt86@gmail.com | 
|     |   | 
|  2025-04-09, 10:20 | #98 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2025-04 
				 |  Dot.: Instrukcja do maszyny dziewiarskiej , wzory 

Witam. Proszę o pomoc. Zakupiłam maszynę jednopłytową NORSY model 321/323 z instrukcją po norwesku, by sprawdzić czy złapię bakcyla. Podstawy robienia jednym kolorem dżersejem już poznałam ale chcę więcej. Szukam instrukcji po polsku by się nauczyć robienia w dwóch kolorach i używania karty perforowanej. Jeżeli Ktoś poratowałby mnie instrukcją po polsku podobnej maszyny, byłabym wdzięczna. Oczywiście mogę zapłacić.

| 
|     |   | 
|  2025-04-13, 16:06 | #99 | |
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2024-10 
				 | 

Cytat: 
 Edytowane przez sussuri Czas edycji: 2025-04-13 o 16:13 | |
|     |   | 
|  2025-04-17, 10:00 | #100 | |
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2025-04 
				 | 

Cytat: 
  Przejrzałam też już zasoby YT. Zależy mi na polskiej instrukcji nie tyle by dać sobie radę z konstrukcją maszyny, bo tu norweski wystarczy. Chcę lepiej zrozumieć jak się wykonuje wzory, ustawia kartę wzorów, przerabia dwa kolory i stosuje ustawienia parametrów. | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.