![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Co zrobiłybyście na moim miejscu w tej sytuacji?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Można też ćwiczyć się w samokontroli, żeby nie wypalać każdej impulsywnej myśli, wszystkiego co ślina na język przyniesie, dobrze to zrobi korze przedczołowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A nie żądasz wolności do tego, żeby mówić jaki kolor włosów mają sprawcy? Nigdy w nagłówku artykułu nie ma czy to był blondyn czy brunet. Musi co spisek. Zatajają przed opinią publiczną czy to był blondyn! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Hahaha, ale manipulacja.
Zawsze jak ktoś mówi, to znaczy, że manipuluje, bo powiedziało się o nim prawdę. Osoby świadome psychologicznie zawsze będą trudne dla takich, jak Ty. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Ludzie mili są łatwo wykorzystywani, wolę być dobrym człowiekiem niż na siłę miłą dla dobra ogółu. Jeśli ktoś ma problem to takie osoby, jak Wy, które niosą ze sobą niekorzystne przekonania rodowe. ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- To gaslighting albo wręcz mikroagresja, bo przesuwa uwagę z sytuacji na moją rzekomą "niedostateczność". Czyli: "problem nie leży w tym, co się stało, tylko we mnue" — klasyczna manipulacyjna rama. Unikasz własnej odpowiedzialności za to, jak się do mnie odezwałeś. Odwracasz sytuację, bym poczuła się "tą problematyczną" i personalizujesz rozmowę, zamiast rozmawiać o treści. Typowa reakcja na postawienie granicy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
To na pewno do tego wątku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma w tym zadnej manipulacji z tego co widze po twoich wypowiedziach w tym watku dochodze do wniosku ze masz niskie umiejetnosci spoleczne i to jest prawdziwym powodem tego ze nie masz znajomych w pracy ogolnie jestes nie lubiana ,ludzie poprostu unikaja takich osob mysle ze nawet zmiana miejsca wolontariatu nic nie zmieni ,tu jest potrzebna ciezka praca nad soba i od tego zacznij
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-07-06 o 13:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jesli wiekszosc grupy nie umie znalesc z nami wspolnego jezyka to moze trzeba sie przyjzec swojemu zachowaniu a nie doszukiwac sie w calym swiecie zlych intencji i niesprawiedliwosci
![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam się, po słownictwie itp dokładnie to widać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
No to jesteś w błędzie, bo nie wszyscy w wolontariacie są źli i wiele osób mnie lubi, na uczelni też jestem bardzo lubiana i mam bliskie koleżanki. Ba, mam przyjaciółkę, z którą przyjaźnię się od 15 lat i partnera, z którym jestem od 8 lat. Także coś Ci nie wyszło. I do Twojej wiadomości chodziłam na terapię i widzę wasze manipulacje zrzucania na mnie odpowiedzialności i wtykania mi, że to ze mną coś nie tak, a może sami powinniście się nad sobą pochylić
---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Ale hipokryzja. To może zamiast wytykać mi, że coś ze mną nie tak, zajmij się swoimi brakami. Ludzie w moim wieku to przede wszystkim nie powinni być tacy sztywni jak wy. Wasze wewnętrzne dziecko zakopane żywcem. ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Widzę prawdę, a nie atak. Mało wiesz, co to unieważnianie, a muszę Cię rozczarować, ale teksty typu "przesadzasz", "zluzuj" właśnie tym są. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
A w tym wolontariacie twoje relacje też w taki sposób wyglądały jak teraz? Wyskakiwałaś z zarzutami manipulacji itd? Poczucie bycia cały czas atakowaną? Możliwe, że masz zakorzeniony taki obraz świata i wszystkich jedną miarą mierzysz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Nowe haslo: nasze wewnetrzne dziecko zakopane zywcem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
No to po co wątek skoro i tak wiesz lepiej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.