Co zrobiłybyście na moim miejscu w tej sytuacji? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2025-07-04, 13:17   #31
rose97
Raczkowanie

Dot.: Co zrobiłybyście na moim miejscu w tej sytuacji?

Cytat:
Napisane przez xfrida Pokaż wiadomość

stwierdzila ze zalozycielka tej kociarni manipuluje i nie szanuje wolontariusza dlatego ze zwrocila jej uwage na rasistowskie wypowiedzi w internecie
ja tu nie widze zadnej manipulacji ani braku szacunku
w prywatnej wiadomosci poprosila ja o zmiane tonu wypowiedzi albo nie informowanie ze jest ich wolontariuszka( jesli nadal chce wypowiadac sie w taki sposob )gdzie tu niby jest manipulacja?

wlascicielka nie zrobila nic karygodnego w mojej opinii ,wiele zakladow pracy ma wymogi co do zachowania i wypowiedzi swoich pracownikow ktorzy reprezentuja firme w przestrzeni publicznej
O to to. Do tego mam wrażenie, że normalna osoba będąc wolontariuszką najwyżej machnęłaby na to reką i poszukała innego wolontariatu, a ta sprawa ewidentnie 'piecze' autorkę.
rose97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-04, 14:17   #32
hasta_la_vista
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bruma_w_Hogsmeade Pokaż wiadomość
Dobrze, że mówisz, co myślisz. W świecie fałszu i udawanej poprawności politycznej to godna pochwały postawa.
Można też ćwiczyć się w samokontroli, żeby nie wypalać każdej impulsywnej myśli, wszystkiego co ślina na język przyniesie, dobrze to zrobi korze przedczołowej.
hasta_la_vista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-04, 18:19   #33
Bruma_w_Hogsmeade
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hasta_la_vista Pokaż wiadomość
Można też ćwiczyć się w samokontroli, żeby nie wypalać każdej impulsywnej myśli, wszystkiego co ślina na język przyniesie, dobrze to zrobi korze przedczołowej.
Owszem, ale z drugiej strony jest zdrowe dla społeczeństwa i dla kultury, w której żyjemy, żeby grupka świrów nie narzucała nam co można mówić a czego nie, kogo można piętnować a kogo nie można. Efekty takiego urabiania społeczeństwa widzimy po komentarzach Ellen, która udaje nieuprzedzoną do obcych.
Bruma_w_Hogsmeade jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-04, 19:28   #34
hasta_la_vista
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bruma_w_Hogsmeade Pokaż wiadomość
Owszem, ale z drugiej strony jest zdrowe dla społeczeństwa i dla kultury, w której żyjemy, żeby grupka świrów nie narzucała nam co można mówić a czego nie, kogo można piętnować a kogo nie można. Efekty takiego urabiania społeczeństwa widzimy po komentarzach Ellen, która udaje nieuprzedzoną do obcych.
Opowiadając się za jedną bańką sama zostałaś urobiona, podlegasz wpływom i polaryzacji społecznej. Polecam temat uwadze.

A nie żądasz wolności do tego, żeby mówić jaki kolor włosów mają sprawcy? Nigdy w nagłówku artykułu nie ma czy to był blondyn czy brunet. Musi co spisek. Zatajają przed opinią publiczną czy to był blondyn!
Stary 2025-07-05, 19:22   #35
Mytearsrecochet
Przyczajenie

Hahaha, ale manipulacja.

Zawsze jak ktoś mówi, to znaczy, że manipuluje, bo powiedziało się o nim prawdę. Osoby świadome psychologicznie zawsze będą trudne dla takich, jak Ty.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Ludzie mili są łatwo wykorzystywani, wolę być dobrym człowiekiem niż na siłę miłą dla dobra ogółu. Jeśli ktoś ma problem to takie osoby, jak Wy, które niosą ze sobą niekorzystne przekonania rodowe.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

To gaslighting albo wręcz mikroagresja, bo przesuwa uwagę z sytuacji na moją rzekomą "niedostateczność". Czyli: "problem nie leży w tym, co się stało, tylko we mnue" — klasyczna manipulacyjna rama. Unikasz własnej odpowiedzialności za to, jak się do mnie odezwałeś. Odwracasz sytuację, bym poczuła się "tą problematyczną" i personalizujesz rozmowę, zamiast rozmawiać o treści. Typowa reakcja na postawienie granicy.
Mytearsrecochet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-06, 10:15   #36
hasta_la_vista
Raczkowanie

To na pewno do tego wątku?
Stary 2025-07-06, 10:38   #37
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mytearsrecochet Pokaż wiadomość
Hahaha, ale manipulacja.

Zawsze jak ktoś mówi, to znaczy, że manipuluje, bo powiedziało się o nim prawdę. Osoby świadome psychologicznie zawsze będą trudne dla takich, jak Ty.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Ludzie mili są łatwo wykorzystywani, wolę być dobrym człowiekiem niż na siłę miłą dla dobra ogółu. Jeśli ktoś ma problem to takie osoby, jak Wy, które niosą ze sobą niekorzystne przekonania rodowe.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

To gaslighting albo wręcz mikroagresja, bo przesuwa uwagę z sytuacji na moją rzekomą "niedostateczność". Czyli: "problem nie leży w tym, co się stało, tylko we mnue" — klasyczna manipulacyjna rama. Unikasz własnej odpowiedzialności za to, jak się do mnie odezwałeś. Odwracasz sytuację, bym poczuła się "tą problematyczną" i personalizujesz rozmowę, zamiast rozmawiać o treści. Typowa reakcja na postawienie granicy.
no wlasnie ty zarzucasz jakies manipulacje wlascicielce biznesu a prawda jest taka ze kobieta w zaden sposob ciebie nie manipuluje tylko zwrocila ci uwage ze twoje opinie sa rasistowstkie i nie chce zeby jej biznes byl z takimi opiniami utozsamiany
nie ma w tym zadnej manipulacji

z tego co widze po twoich wypowiedziach w tym watku dochodze do wniosku ze masz niskie umiejetnosci spoleczne i to jest prawdziwym powodem tego ze nie masz znajomych w pracy ogolnie jestes nie lubiana ,ludzie poprostu unikaja takich osob
mysle ze nawet zmiana miejsca wolontariatu nic nie zmieni ,tu jest potrzebna ciezka praca nad soba i od tego zacznij

Edytowane przez xfrida
Czas edycji: 2025-07-06 o 13:00
xfrida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2025-07-06, 12:53   #38
havarti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xfrida Pokaż wiadomość
no wlasnie ty zarzucasz jakies manipulacje wlascicielce biznesu a prawda jest taka ze kobieta w zaden sposob ciebie nie manipuluje tylko zwrocila ci uwage ze twoje opinie sa rasistowstkie i nie chce zeby jej biznes byl z takimi opiniami utozsamiany
nie ma w tym zadnej manipulacji

z tego co widze po twoich wypowiedziach w tym watku dochodze do wniosku ze masz niskie umiejetnosci spoleczne i to jest prawdziwym powodem tego ze nie masz znajomych w pracy ,ludzie unikaja takich osob
mysle ze nawet zmiana miejsca wolontariatu nic nie zmieni ,tu jest potrzebna ciezka praca nad soba i od tego zacznij
Ona sie naczytala psychologicznych hasel i we wszystkim i wszystkich widzi atak na swoja osobe (mikroagresja, uniewaznianie uczuc, manipulacja, etc).

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
havarti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-06, 13:07   #39
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez havarti Pokaż wiadomość
Ona sie naczytala psychologicznych hasel i we wszystkim i wszystkich widzi atak na swoja osobe (mikroagresja, uniewaznianie uczuc, manipulacja, etc).

mysle ze czlowiek w jej wieku powinnien juz wiedziec ze nie jest pempkiem swiata i w zyciu rzadko zdarza sie ze wszyscy podzielaja nasze poglady co nie jest rownoznaczne z atakiem na nas czy umniejszaniem naszych uczuc

jesli wiekszosc grupy nie umie znalesc z nami wspolnego jezyka to moze trzeba sie przyjzec swojemu zachowaniu a nie doszukiwac sie w calym swiecie zlych intencji i niesprawiedliwosci
Stary 2025-07-06, 13:12   #40
hasta_la_vista
Raczkowanie

Cytat:

Dosłownie to chciałam wcześniej napisać. Że widać, że pop-psychologia szkodzi ludziom. Wybierają co im się podoba, co popiera ich sposób myślenia - utwierdzając się głębiej w swoim zaburzonym spostrzeganiu świata...
Stary 2025-07-06, 13:39   #41
Camillie32
Rozeznanie

Cytat:

Zgadzam się, po słownictwie itp dokładnie to widać
Camillie32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary Wczoraj, 06:58   #42
Mytearsrecochet
Przyczajenie

No to jesteś w błędzie, bo nie wszyscy w wolontariacie są źli i wiele osób mnie lubi, na uczelni też jestem bardzo lubiana i mam bliskie koleżanki. Ba, mam przyjaciółkę, z którą przyjaźnię się od 15 lat i partnera, z którym jestem od 8 lat. Także coś Ci nie wyszło. I do Twojej wiadomości chodziłam na terapię i widzę wasze manipulacje zrzucania na mnie odpowiedzialności i wtykania mi, że to ze mną coś nie tak, a może sami powinniście się nad sobą pochylić

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

Ale hipokryzja. To może zamiast wytykać mi, że coś ze mną nie tak, zajmij się swoimi brakami. Ludzie w moim wieku to przede wszystkim nie powinni być tacy sztywni jak wy. Wasze wewnętrzne dziecko zakopane żywcem.

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Widzę prawdę, a nie atak. Mało wiesz, co to unieważnianie, a muszę Cię rozczarować, ale teksty typu "przesadzasz", "zluzuj" właśnie tym są.
Mytearsrecochet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Wczoraj, 10:22   #43
hasta_la_vista
Raczkowanie

A w tym wolontariacie twoje relacje też w taki sposób wyglądały jak teraz? Wyskakiwałaś z zarzutami manipulacji itd? Poczucie bycia cały czas atakowaną? Możliwe, że masz zakorzeniony taki obraz świata i wszystkich jedną miarą mierzysz.
Stary Wczoraj, 15:26   #44
havarti
Raczkowanie

Nowe haslo: nasze wewnetrzne dziecko zakopane zywcem
havarti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Wczoraj, 16:20   #45
Camillie32
Rozeznanie

No to po co wątek skoro i tak wiesz lepiej?
Camillie32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości