kremy matujace - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Makijaż - pytania do wizażystki

Notka

Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2001-10-27, 07:13   #1
guest
Zakorzenienie

kremy matujace

prosze Was....poradzcie mi jakies dobre i cenowo umiarkowane(do 70 zl)kremy matujace.Mam mieszana cere a jesienia i zima jest sucha i do tego blyszczy sie...juz sama nie wiem jaki krem stosowac.
guest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2001-10-27, 07:13   #2
guest
Zakorzenienie

kremy matujace

prosze Was....poradzcie mi jakies dobre i cenowo umiarkowane(do 70 zl)kremy matujace.Mam mieszana cere a jesienia i zima jest sucha i do tego blyszczy sie...juz sama nie wiem jaki krem stosowac.
Stary 2001-10-27, 17:36   #3
guest
Zakorzenienie

Re: kremy matujace

czesc!mam taki sam problem,co ty--probowalam kremy prawie wszystkich firm,nawet tych drozszych,ale nic nie zie zmianialo.Tez mam mieszana cere.Ostatnio kupilam dla proby krem matujacy polskiej firmy Dermika(oni maja cala serie dla cery tlustej i meszanej)--rewelacja musze ci powiedziec!!!Sprobuj!!gwa ltownie matuje szczegolnie v tak zwanej T-zonie i trzyma sie ten efekt od 4 do 6 godzin(u mnie przy najmniej).I kosztuje tylko okolo 30zl.Pozdrawiam.
Joasia napisal:
> prosze Was....poradzcie mi jakies dobre i cenowo umiarkowane(do 70 zl)kremy matujace.Mam mieszana cere a jesienia i zima jest sucha i do tego blyszczy sie...juz sama nie wiem jaki krem stosowac.

Joasia napisal:
> prosze Was....poradzcie mi jakies dobre i cenowo umiarkowane(do 70 zl)kremy matujace.Mam mieszana cere a jesienia i zima jest sucha i do tego blyszczy sie...juz sama nie wiem jaki krem stosowac.
Stary 2001-10-27, 17:36   #4
guest
Zakorzenienie

czesc!mam taki sam problem,co ty--probowalam kremy prawie wszystkich firm,nawet tych drozszych,ale nic nie zie zmianialo.Tez mam mieszana cere.Ostatnio kupilam dla proby krem matujacy polskiej firmy Dermika(oni maja cala serie dla cery tlustej i meszanej)--rewelacja musze ci powiedziec!!!Sprobuj!!gwa ltownie matuje szczegolnie v tak zwanej T-zonie i trzyma sie ten efekt od 4 do 6 godzin(u mnie przy najmniej).I kosztuje tylko okolo 30zl.Pozdrawiam.
Joasia napisal:

Joasia napisal:
Stary 2001-11-05, 13:01   #5
guest
Zakorzenienie

Ives Rocher- kosztuje 30zł. zreszta wszystkie kosmetyki IR sa rewelacja!!
ELA
Stary 2001-11-05, 13:01   #6
guest
Zakorzenienie

Ives Rocher- kosztuje 30zł. zreszta wszystkie kosmetyki IR sa rewelacja!!
ELA
Stary 2025-05-14, 19:02   #7
Maja3736test
Przyczajenie

Dot.: kremy matujace

Cześć!

Jeśli zależy Ci na matowej cerze, ale chcesz uniknąć efektu przesuszenia skóry, to najlepszym rozwiązaniem będą produkty, które kontrolują nadmiar sebum, ale jednocześnie dbają o odpowiednie nawilżenie. Oto kilka kosmetyków, które mogą Ci pomóc:

1. Kremy matujące

La Roche-Posay Effaclar Mat – świetny krem, który matuje cerę przez cały dzień i reguluje wydzielanie sebum. Idealny pod makijaż.

Bielenda Professional Pure Skin Gel-Cream – lekki krem-żel matujący, który jednocześnie nawilża skórę i kontroluje nadmiar sebum.

2. Podkłady matujące

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup – podkład o wysokiej trwałości, który matuje skórę na cały dzień, nie ściera się i dobrze kryje.

Maybelline Fit Me Matte + Poreless – bardzo popularny podkład, który dobrze matuje, zmniejsza widoczność porów i daje naturalne wykończenie.

L’Oréal Paris Infallible 24H Matte – podkład matujący, który ma długotrwały efekt i utrzymuje cerę matową przez cały dzień.

3. Pudry matujące

Rimmel Stay Matte Pressed Powder – popularny puder, który skutecznie matuje cerę, zmniejsza widoczność porów i utrwala makijaż.

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder – puder, który nie tylko matuje, ale również wygładza skórę, dając efekt satynowego wykończenia.

4. Spraye utrwalające matujący efekt

Urban Decay All Nighter Setting Spray – spray utrwalający makijaż, który matuje i zapobiega świeceniu się skóry.

NYX Matte Finish Setting Spray – lekki spray matujący, który przedłuża trwałość makijażu i zapobiega błyszczeniu.

5. Baza matująca

Smashbox Photo Finish Oil & Shine Control – baza, która matuje i kontroluje wydzielanie sebum, przedłużając trwałość makijażu.

Benefit The POREfessional Matte Rescue – baza, która matuje i minimalizuje widoczność porów, idealna pod podkład.

6. Dodatkowe wskazówki:

Bibułki matujące – możesz również nosić w torebce bibułki matujące, które pozwolą usunąć nadmiar sebum w ciągu dnia bez rozmazywania makijażu.

Mam nadzieję, że te produkty będą pomocne! Jeśli masz jakieś pytania o konkretny produkt, daj znać. Chętnie pomogę!
Maja3736test jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2025-08-19, 10:35   #8
ala98789
Przyczajenie

Hej ��

Ja też mam cerę mieszaną i długo szukałam kremu, który faktycznie będzie matował, ale jednocześnie nie przesuszał skóry. U mnie dobrze sprawdził się Sylveco Lekki krem brzozowy – kosztuje ok. 35 zł i fajnie reguluje sebum, a jednocześnie nawilża. Z takich typowo drogeryjnych polecam też Ziaja Liście Manuka – krem matująco-normalizujący (ok. 15 zł), działa całkiem przyzwoicie jak na tę cenę.

Jeśli możesz dołożyć parę złotych, to warto rozważyć Clinique Dramatically Different Oil-Free Gel – często są mini wersje albo zestawy w promocji i wtedy mieści się w budżecie.

Dodatkowo super sprawdzają się bibułki matujące – kosztują grosze, a w ciągu dnia ratują makijaż i skórę bez konieczności dokładania kolejnych warstw pudru.

Edytowane przez ala98789
Czas edycji: 2025-08-19 o 10:36 Powód: błąd w tekście
ala98789 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-09-23, 14:16   #9
Sandra561
Przyczajenie

Wspomnę tylko, że warto wybierać kremy lekkie, niezatykające porów, z dodatkiem składników regulujących wydzielanie sebum, jak np. kwas salicylowy czy niacynamid. Dla mnie ważne jest też, żeby krem dobrze nawilżał, bo czasem matująca formuła może przesuszać skórę.
Sandra561 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości