WYprowadzka na studia :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-16, 15:49   #181
gosiaczek6
Zakorzenienie

Dot.: WYprowadzka na studia :)

tak tylko ze ja musze wyprasowac..nieraz spozniłam sie do szkoly bo wyprasowac musiałam nawet lubie to robic..no nie wiem zobacze
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 16:01   #182
DobraDusza88
Zakorzenienie

Każdy ma jakąś manię Jeśli masz się później źle czuć to lepiej weź tą deskę Tylko zastanów się czy będziesz ją miała gdzie rozstawić
Stary 2008-09-16, 16:05   #183
gosiaczek6
Zakorzenienie

ciekawe jaka osoba bedzie ze mna mieszkac w pokoju..
Stary 2008-09-16, 16:14   #184
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
ciekawe jaka osoba bedzie ze mna mieszkac w pokoju..
Też się nad tym zastanawiam... Mam nadzieję jednak, że uda nam się razem jakoś pogodzić Najbardziej się boję, że trafię albo na typ imprezowiczki na maxa i nie będzie chwili spokoju, albo na jakąś kujonkę, która cały dzień będzie siedziała w książkach i nie będzie się dało nawet porozmawiać...
Stary 2008-09-16, 16:37   #185
gosiaczek6
Zakorzenienie

właasnie najlepiej jakby była z wizazu , nie no zartuje..fajnie jak bedzie poprostu normalna
Stary 2008-09-16, 17:02   #186
blacksheep969
Raczkowanie

Kochane, ja tak was podglądam od jakiegoś czasu, bo sama się niedługo będę przeprowadzać
jutro jadę oglądać mieszkanie (będziemy mieszkać we 3 - ja i kolezanki, tez 1 rok;]), bo niestety nie dostałam akademika (to wogóle jakaś kpina była z tym przyznawaniem;/)

trochę się boję... tak na zapas;]

bo generalnie, przez 3 lata mieszkałam w internacie i zdążyłam się już trochę przyzwyczaić, do miasta, obcych ludzi...

jej... jak to będzie...;]
blacksheep969 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 17:10   #187
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
właasnie najlepiej jakby była z wizazu , nie no zartuje..fajnie jak bedzie poprostu normalna
Dokładnie Też bym chciała "normalną", cokolwiek to znaczy... Ważne, żeby się dogadać i jakoś spokojnie sobie razem mieszkać
Stary 2008-09-16, 17:25   #188
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez Arethaf Pokaż wiadomość
Jest w akademiku, ale ponoć są duże kolejki? Tak słyszałam od kolegi.
W Szczecinie akademiki US, Polibudy, czy Akademii Morskiej mają net w każdym pokoju. Wystarczy zabrac komputer ze sobą i podłączyc. Jak nie miałam netu w mieszkaniu, to chodziłam do kumpla z Morskiej sprawdzac pocztę itp. łącze mają tam bardzo szybki. Ściaganie filmów i muzyki to głowne zajęcie wielu studentów
I co najważniejsze net był wszędzie bezpłatny
Podejrzewam, ze net jest standardem w akademikach w tej chwili, ale warto się upewnic w tym.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 17:28   #189
DobraDusza88
Zakorzenienie

A u nas na Pol. Śl. za internet trzeba dopłacać dodatkowo 4 zł. Ale nie jest to jakaś horrendalna kwota, więc myślę, że jakoś przeżyję ten wydatek
Stary 2008-09-16, 17:44   #190
Suzi_Sun
Rozeznanie

Odnosnie wydatkow np. u mnie w G-cach ;
- akademik (pokoj 3 osobowy o normalnym standardzie, z umywalka tylko- 220zl a taki sam ale 2-u osobowy 263zl)
- bilety (akurat ja ma okolo 65km do domu wiec co weekend wracam, odpada wyzywienie i zawsze uda sie cos z domu "ukrasc" rodzinie tzn. cos obiadowego, jakies ogoreczki w sloiku, soczek, ciasto niedzielne, male zakupy czy inne rzeczy kotre sa w domu- im wiecej wezmiemy tym mniej trzeba kupic potem na miejscu za swoja kase) - na bilety wydaje ok 25zl / m-c
- na tydzień (pon-pt) dostaje srednio 50zl - takze miesiecznie w sumie 200zl
- na poczatku rodzice daja mi na zeszyty jeszcze i kilka podstawowych rzeczy

Moge powiedziec ze w sumie razem z akademikiem od rodzicow biore miesiecznie tylko 500zl co jest mała kwotą.

Na ubrania, kosmetyki, przyjemnosci, slodycze, oplacenie komorki (kiedys mi dawali teraz juz nie biore), wyjscia gdzies itp MAM SWOJE PIENIADZE.
Akurat szczesliwie sie sklada ze od drugiego roku mam stypendium naukowe (prawie 300zl miesiecznie)- i to jest ta kasa na moje wydatki, dlatego szczesliwie nie musze blagac o kase na tusz do rzes czy odzywke do wlosow.

Oprocz tej stypki dorabiam, glownie na promocjach- zawsze to jakis bonus na jakies wieksze wydatki, narty, wyjazd na wakacje, w gory czy kupno cyfrowki.

Spora czesc moich znajomych pracuje w knajpkach, w pasazach handlowych, pizzeriach, sklepach, daje korepetycje, pracuje na promocjach, w marketach, bo wiadomo ze nie kazdy jest w tak komfortowej sytuacji ze mu rodzice rzuca tyś zł z ktorego starczy na zycie + przyjemnosci.

Poza tym ja mam fajnie bo mieszkam z super laska, razem gotujemy wiec nie dosc ze smacznie i o wiele taniej niz jedzenie na miescie, to jeszcze sie zdobywamy umiejetnosci kulinarne <jedyny minus- to to ze jest to czasochlonne, bo szybciej wskoczyc na stolowke i cos zjesc, ale na pewno drozej>
Stary 2008-09-16, 17:44   #191
gosiaczek6
Zakorzenienie

bardzo taniutko ten net
Stary 2008-09-16, 18:43   #192
uhahana
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chwaląc się, ja prawdopodobnie będę mieszkała z Wizażanką

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
A u nas na Pol. Śl. za internet trzeba dopłacać dodatkowo 4 zł. Ale nie jest to jakaś horrendalna kwota, więc myślę, że jakoś przeżyję ten wydatek
Hej hej, a te 4 zł to przypadkiem nie są już wliczone w opłatę za akademik? Tak słyszałam I podobno fajny szybki ten net jest.

Cytat:
Napisane przez Suzi_Sun Pokaż wiadomość
Oprocz tej stypki dorabiam, glownie na promocjach- zawsze to jakis bonus na jakies wieksze wydatki, narty, wyjazd na wakacje, w gory czy kupno cyfrowki.
Łatwo załapać się na jakieś promocje w Gliwicach? ;>
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

uhahana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 19:03   #193
gosiaczek6
Zakorzenienie

jaka szczesciara
Stary 2008-09-16, 19:45   #194
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uhahana Pokaż wiadomość
Hej hej, a te 4 zł to przypadkiem nie są już wliczone w opłatę za akademik? Tak słyszałam I podobno fajny szybki ten net jest.
Hm... sama dokładnie nie wiem, a nie chciałabym wprowadzac w błąd... Jeśli jest już wliczone to tym lepiej
Stary 2008-09-16, 20:33   #195
gigibooom
Raczkowanie

Witam ja po przeprowadzce jestem juz dawno ;p wyprowadzilam sie z domu koncem maja zabralam ze soba najpotrzebniejsze rzeczy tj. ciuchy, kosmetyki, leki i dokumenty, male turystyczne zelazko, lampke i radio. Mieszkam ponad 300 km od domu wiec czesto tam nie bede miala okazji bywac, wiec ostatnim razem jak bylam w domu zabralam juz zimowe ubrania i z tym akurat trafilam, bo zima nam sie zrobila ;p no i przywiozlam sobie tv. Na samym poczatku kiedy sie wprowadzilam do mieszkania mialam tylko materac biurko 2 szafki i radio.Zylam bez neta, tv i bez kuchni, w sumie to nadal nie mam jej umeblowanej. Zanim wyjechalam bylam bardzo przyzwyczajona do wygod i jakos przezylam, wiec jednak sie da
Do tej pory utrzymywalam sie sama. Rodzice powiedzieli ze nie dostane komputera z domu, musialam sobie sama na niego zarobic i na takie wydatki jak chemia niestety tez, a trzeba przyznac ze jest bardzo droga. W roku akademickim nie zamierzam rezygnowac z pracy, postaram sie pokombinowac zeby wyszly mi 4 dni pracy, wtedy nie mialabym problemow z dalszym utrzymaniem sie tutaj ;D

a i jest jeszcze jedna rzecz ktora moze sie przydac - sznurek ;D;D mozna go przeciagnac z jednego konca pokoju na drugi i wieszac pranie, ja tak robilam bo w lazience mi nie schlo ;p przeciagnelam sznurek od lodowki do kuchenki i otwieralam okno, pranie bardzo szybko schlo ;D
gigibooom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 21:06   #196
Deborah100
Zakorzenienie

Ja się wyprowadzam w ten weekend lub gdzieś w tygodniu.

Wynajmuję mieszkanie razem z koleżanką (niestety ta dziewczyna to totalny niewypał mam nadzieje, że przeżyje)

Zawiozłam już garnki, czajnik i takie tam. Chemie, z domu wezmę jeszcze płyny do płukania itp...
Zawieźliśmy biurko, bo w mieszkaniu niestety nie było a ja muszę mieć coś wygodnego ze względu na kręgosłup.
Pokój mam bardzo fajny, dużo miejsca. Jeszcze sobie dokładnie wszystko umebluje A tak to wszystko już wysprzątane

Teraz zabieram ze sobą ubrania, kosmetyki, dokumenty no trochę się tego nazbiera. A i jeszcze małą pufę i fotel do biurka oraz komputer (zastanawiam się jeszcze nad stacjonarnym czy laptopem)

Okolica bardzo fajna bo mam wszędzie blisko. Biedronka, topaz pod bokiem, niedaleko PKS, do uczelni ok 10minut drogi, bankomat, poczta, pralnia. Wszystko na wyciągnięcie ręki
Płacę 350zł + 40zł za internet.

Co do kwestii pieniędzy to nawet nie rozmawiałam ze starymi, nie wiem jak to będzie Mam nadzieje, że na uczelni będzie mi dobrze szło to może znajdę jakąś pracę. Tylko że studiuję wieczorowo ale zajęcia mam w różnych porach dnia, więc nie wiem czy coś z tego wyjdzie.
W sumie to od dłuższego czasu zastanawiam się nad założeniem własnej działalności......

Ps. jak się urządze to może wrzucę fotki mieszkania, w sumie nic szczególnego ale zawsze jakieś porównanie jest
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 21:24   #197
TeaHouseMoon
Rozeznanie

Dziewczyny, a może macie jakieś fajne pomysły na czym można przyoszczędzić?

TeaHouseMoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 21:26   #198
lipciaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Ja się wyprowadzam w ten weekend lub gdzieś w tygodniu.

Wynajmuję mieszkanie razem z koleżanką (niestety ta dziewczyna to totalny niewypał mam nadzieje, że przeżyje)

Zawiozłam już garnki, czajnik i takie tam. Chemie, z domu wezmę jeszcze płyny do płukania itp...
Zawieźliśmy biurko, bo w mieszkaniu niestety nie było a ja muszę mieć coś wygodnego ze względu na kręgosłup.
Pokój mam bardzo fajny, dużo miejsca. Jeszcze sobie dokładnie wszystko umebluje A tak to wszystko już wysprzątane

Teraz zabieram ze sobą ubrania, kosmetyki, dokumenty no trochę się tego nazbiera. A i jeszcze małą pufę i fotel do biurka oraz komputer (zastanawiam się jeszcze nad stacjonarnym czy laptopem)

Okolica bardzo fajna bo mam wszędzie blisko. Biedronka, topaz pod bokiem, niedaleko PKS, do uczelni ok 10minut drogi, bankomat, poczta, pralnia. Wszystko na wyciągnięcie ręki
Płacę 350zł + 40zł za internet.

Co do kwestii pieniędzy to nawet nie rozmawiałam ze starymi, nie wiem jak to będzie Mam nadzieje, że na uczelni będzie mi dobrze szło to może znajdę jakąś pracę. Tylko że studiuję wieczorowo ale zajęcia mam w różnych porach dnia, więc nie wiem czy coś z tego wyjdzie.
W sumie to od dłuższego czasu zastanawiam się nad założeniem własnej działalności......

Ps. jak się urządze to może wrzucę fotki mieszkania, w sumie nic szczególnego ale zawsze jakieś porównanie jest
uuu...a co z panienką nie tak ;>

czekamy na fotki
lipciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 21:29   #199
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TeaHouseMoon Pokaż wiadomość
przede wszystkim na srodkach czystosci - te tansze [np. biedronkowe, tescowe itp.] tez sie sprawdzaja, a kosztuja duzo mniej.
jesli robicie pranie na mieszkaniu w pralce, robcie wspolnie np. raz w tygodniu, mniejsze zuzycie pradu i wody.
jesli palisz to pojscie na studia moze byc dobrym pretekstem do rzucenia palenia - na fajki duzo pieniedzy idzie.
a co do zywnosci - polecam wątki o biedronce, lidlu, tesco itp. i testowanie produktow poleconych, czesto mozna wsrod nich znalezc naprawde dobre produkty za niska cene
poza tym polecam znalezienie fajnego lumpeksu, w ktorym mozna sie ubierac ja tak zrobilam i od tamtej pory prawie nie kupuje swetrow i bluzek w sklepach. jak masz szczescie to mozesz znalezc super ciuchy -> zobacz watki o lumpeksach
na razie tyle mi przyszlo do glowy

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-16, 21:36   #200
lipciaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TeaHouseMoon Pokaż wiadomość
Popieram Panią Ćmę śrdoki czystości można kupic tańsze... starsi koledzy mi mówili, że w lidlu mają dobre i tanie

Co by tu jeszcze jakieś margaryny do smarowania, warzywa na targowisku,a nie w warzywniakach(tamz reguły strasznie przycinają ) Jeżeli chodzi o jedzenie to lepiej moim zdaniem chodzić co jakiś czas na takie większe zakupy do supermarketu, wtedy się mniej pieniędzy wydaje

Dziewczynki, będą wam rodzice robić tzw jedzenie do słoików? bo moja mama od kilku dni się głowi nad jakimiś przepisami i jak tam jedzenie wsadzić, żeby się nie zepsuło
Stary 2008-09-16, 21:43   #201
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipciaa Pokaż wiadomość

Co by tu jeszcze jakieś margaryny do smarowania, warzywa na targowisku,a nie w warzywniakach(tamz reguły strasznie przycinają ) Jeżeli chodzi o jedzenie to lepiej moim zdaniem chodzić co jakiś czas na takie większe zakupy do supermarketu, wtedy się mniej pieniędzy wydaje

Dziewczynki, będą wam rodzice robić tzw jedzenie do słoików? bo moja mama od kilku dni się głowi nad jakimiś przepisami i jak tam jedzenie wsadzić, żeby się nie zepsuło
zgadzam sie! - jesli warzywa i owoce, to tylko na targach - niestety w duzych miastach w sklepach produkty te sa baaaardzo drogie, a ich jakos nie jest powalajaca.

co wazne - zawsze idac na zakupy ZROB LISTE! w przeciwnym wypadku kupisz wiecej rzeczy i duzo wiecej wydasz, niz zamierzalas

moja mama robi mi zawsze do sloikow sos do spaghetti, sos slodko-kwasny [przepyszny, moge dac przepis, wychodzi ponad 10 sloikow, a takich mniejszych pewnie wiecej ], fasolke po bretonsku, bigos, gulasz, inne sosy z miesem. grunt to zagotowac sloiki - wtedy jedzenie dluzej moze stac. aha, no i nie wszystko naraz brac, tylko sobie urozmaicac - raz np. brac sloiki z fasolka i sosem do spaghetti [z mieskiem zrobionym od razu ], a raz np. sos slodko-kwasny i bigos
mama robi mi tez salatki w sloiki jak przyjezdzam - ale tego mniejsze ilosci, bo to niedlugo moze stac.
poza tym wszelkie mrozone rzeczy, czyli przede wszystkim narobic PIEROGOW - one sa mistrzami w wytrzymywaniu

Ale przynosi szacunek.

Stary 2008-09-16, 22:01   #202
TeaHouseMoon
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
przede wszystkim na srodkach czystosci - te tansze [np. biedronkowe, tescowe itp.] tez sie sprawdzaja, a kosztuja duzo mniej.
jesli robicie pranie na mieszkaniu w pralce, robcie wspolnie np. raz w tygodniu, mniejsze zuzycie pradu i wody.
jesli palisz to pojscie na studia moze byc dobrym pretekstem do rzucenia palenia - na fajki duzo pieniedzy idzie.
a co do zywnosci - polecam wątki o biedronce, lidlu, tesco itp. i testowanie produktow poleconych, czesto mozna wsrod nich znalezc naprawde dobre produkty za niska cene
poza tym polecam znalezienie fajnego lumpeksu, w ktorym mozna sie ubierac ja tak zrobilam i od tamtej pory prawie nie kupuje swetrow i bluzek w sklepach. jak masz szczescie to mozesz znalezc super ciuchy -> zobacz watki o lumpeksach
na razie tyle mi przyszlo do glowy
Nie palę, na szczęście Lumpeksy bardzo lubię i na pewno będę odwiedzać Zajrzę do wątków o sklepach, dzięki za pomysł

Cytat:
Popieram Panią Ćmę śrdoki czystości można kupic tańsze... starsi koledzy mi mówili, że w lidlu mają dobre i tanie

O, z tymi warzywami! Bardzo fajny pomysł, nigdy o tym nie pomyślałam. I te większe zakupy też
Ja spróbuję wziąć coś do słoików, ale nie wiem ile zdołam

TeaHouseMoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 22:13   #203
lipciaa
Raczkowanie

Cytat:
zgadzam sie! - jesli warzywa i owoce, to tylko na targach - niestety w duzych miastach w sklepach produkty te sa baaaardzo drogie, a ich jakos nie jest powalajaca.

co wazne - zawsze idac na zakupy ZROB LISTE! w przeciwnym wypadku kupisz wiecej rzeczy i duzo wiecej wydasz, niz zamierzalas

moja mama robi mi zawsze do sloikow sos do spaghetti, sos slodko-kwasny [przepyszny, moge dac przepis, wychodzi ponad 10 sloikow, a takich mniejszych pewnie wiecej ], fasolke po bretonsku, bigos, gulasz, inne sosy z miesem. grunt to zagotowac sloiki - wtedy jedzenie dluzej moze stac. aha, no i nie wszystko naraz brac, tylko sobie urozmaicac - raz np. brac sloiki z fasolka i sosem do spaghetti [z mieskiem zrobionym od razu ], a raz np. sos slodko-kwasny i bigos
mama robi mi tez salatki w sloiki jak przyjezdzam - ale tego mniejsze ilosci, bo to niedlugo moze stac.
poza tym wszelkie mrozone rzeczy, czyli przede wszystkim narobic PIEROGOW - one sa mistrzami w wytrzymywaniu
oooooooooooo uwielbiam sos słodko-kwaśny ale zawsze kupuje gotowy w sklepie bo nikt u mnie nie potrafi go zrobić błagammmm o przepis
kurcze nie wiedziałam, że takie rzeczy jak fasolka po bretońsku mogą sobie długoi stać w słoiku dobrze widzieć
Stary 2008-09-16, 22:24   #204
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
oooooooooooo uwielbiam sos słodko-kwaśny ale zawsze kupuje gotowy w sklepie bo nikt u mnie nie potrafi go zrobić błagammmm o przepis
kurcze nie wiedziałam, że takie rzeczy jak fasolka po bretońsku mogą sobie długoi stać w słoiku dobrze widzieć
przypomnij jutro to dam ci ten przepis bo teraz nie chce sie platac po kuchni bo wszyscy juz spia
moze nie tak dlugo, ale zawsze troszke postoja, jesli zagotujesz odpowiednio sloiki nawet jakbys miala z domu ich wziac 2 czy 3, to zawsze jestes do przodu

Ale przynosi szacunek.

Stary 2008-09-16, 22:27   #205
Amani
Zakorzenienie

Cytat:

O, ja bym poprosiła o przepis na ten sos A (że tak zapytam) z czym go się je? To jest taki do mięsa, czy co?

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 22:32   #206
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
O, ja bym poprosiła o przepis na ten sos A (że tak zapytam) z czym go się je? To jest taki do mięsa, czy co?
jutro przepis bedzie tu
sos mozna jesc sam z ryzem, makaronem, a mozna tez dodac jakiegos miesa, np. ja uwielbiam w wersji: piers z kurczaka podsmazona w kawalkach + sos + ryz sos oczywiscie podgrzewamy przed podaniem

to jest cos takiego jak np. sosy uncle beans slodko-kwasne czy tez np. z łowicza
sos jest przepyszny

edit:
znalazlam ten przepis na stronie, z ktorej bralysmy go z mama:
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis19022.html - poczytajcie komentarze

składniki:
3 kg pomidorów
1 kg cebuli
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 puszka ananasów
1 puszka kukurydzy
6 ząbków czosnku
0,5 łyżki chili z torebki
2 łyżki musztardy
2 łyżki papryki słodkiej mielonej
1 łyżka curry
1 łyżka pieprzu mielonego
3 szkl cukru
1 szkl octu
2 łyżki soli
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej

przepis:
pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórka. te dwa skladniki wrzucamy do DUZEGO garnka - wymieszać, posolić i gotować na wolnym ogniu 1 godz [mieszac od czasu do czasu].
następnie dodać pokrojonego w kostkę ananasa i pokrojoną w kostkę paprykę oraz pozostałe składniki (oprócz mąki) i gotować ok. 30 min.
na koniec rozrobić mąkę z niewielką ilością wody lub soku z ananasa i dodać do sosu. zagotować
gorący sos wkładać do słoików
pasteryzować 20 min

i wychodzi pychotka aha, przepis moze wasze mamy przerazic na poczatku [np. te 3 szklanki cukru] - my z mama tez bylysmy wystraszone za pierwszym razem, ale robilysmy dokladnie!! wg tego przepisu i wyszedl pyszny tak pyszny, ze juz dorobilysmy kolejne sloiki i stoi ich w piwnicy ok. 70

Ale przynosi szacunek.

Edytowane przez pani ćma
Czas edycji: 2008-09-16 o 22:37 Powód: dodalam przepis
Stary 2008-09-16, 22:40   #207
lipciaa
Raczkowanie

Cytat:
przypomnij jutro to dam ci ten przepis bo teraz nie chce sie platac po kuchni bo wszyscy juz spia
moze nie tak dlugo, ale zawsze troszke postoja, jesli zagotujesz odpowiednio sloiki nawet jakbys miala z domu ich wziac 2 czy 3, to zawsze jestes do przodu
Na pewno się upomne z góry dzięki Łiii bede mieć sos hehe
buuu...w niedziele już wyjeżdzam kupiłam sobie dzisiaj taką mini torbę na kółkach na resztkę ciuchów, kosmetyki, dokumenty... i hmm coś jeszcze?
Stary 2008-09-16, 22:43   #208
pani ćma
Zakorzenienie

juz dodalam przepis

Ale przynosi szacunek.

Stary 2008-09-16, 22:46   #209
lipciaa
Raczkowanie

Cytat:
juz dodalam przepis
Jeeaaaah już wiem jakie jutro mamy z mamą zajęcie będziemy robić sosy
jak długo moze takisłoik stać ?
dziękuje
Stary 2008-09-16, 22:48   #210
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Jeeaaaah już wiem jakie mamy z mamą zajęcie będziemy robić sosy
jak długo moze takisłoik stać ?
dziękuje
mysle, ze naprawde dlugo, skoro z mama narobilysmy takich zapasow o ile zapasteryzujesz [zagotujesz] sloiki
jak mama jutro wstanie to zapytam

Ale przynosi szacunek.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości