|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
Juleczko - dobrze zrobiłaś
Dobrze, że teraz się wydało zanim doszło do nieszczęścia.Niestety, nie pomogę Ci w kwestii pytań do niani ale życzę, by było do 3 razy sztuka Minisiu - ja też dzwoniłam do ZUS i też niczego nie dostanę ![]() Kanciu - szybko przeleciało te 10 miesięcy Lea - upiekłam ciasto według Twojego przepisu. Też ze śliwkami ![]() kropka - obcasów nie połam
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Juleczka nie mysl " to juz 3 -cia niania" pomysl " to tylko 3 -cia niania"
Wierzę, ze znajdziesz taka nianie o jakiej marzysz ja mam dosyć remontów sasiadów juz mnie ****ica jasna bierze...izuniak dziękujemy
|
|
|
|
#1893 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja jednoczęściowy mam, dlatego drugi chcę dwuczęściowy, ale się nie upieram
![]() My też po szczepieniu - Elis waży 12,5 kg wg pielęgniarki i całe szczęście nic jej nie jest, to znaczy nie ma gorączki ani żadnych innych dolegliwości Cytat:
) swędzących do szaleństwa to nic mi nie było. Jak ospa ma się do ciąży to nie mam pojęcia, poza tym nawet jak się zaszczepisz to i tak możesz zachorować . Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, kurcze!!Cytat:
![]() Cytat:
. Laptok był wyjątkowo w służbowym użyciu ![]() U nas też Noooo i wczoraj i dziś ![]() Cytat:
Byłam w rozjazdach służbowych trochę ale już wróciłam i jest luz . Juleczko!! . Kurcze, Jani (mąż naszej niani) przyniósł nam z działki wiaderko śliwek i tak siedzę i żrę . Elis na szczepieniu dostała naklejkę "dzielny pacjent" bo pozwoliła się osłuchać naszej pani dr a potem sama się osłuchała
|
|
#1894 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
No, powiem wam, że niania nr 3 zrobiła dobre pierwsze wrażenie ). Dziewczyna bardzo energiczna, wesoła gadatliwa . Jutro ma dać odpowiedź bo musi z narzeczonym porozmawiać, gdyż ten nie chce żeby ona pracowała . Z tego co opowiada to uwielbia dzieci, zawsze jakimiś dziećmi się zajmowała i jest bardzo chętna. Narzeczony w rozjazdach, a ona pochodzi z okolic Warszawy i nie ma tu nikogo i nie wie już co ze sobą zrobić.Jutro ma do mnie zadzwonić i powiedzieć czy narzeczony się zgodził. Kanciu, no to bardzo się cieszę, że Apuś zakończył ten etap z rehabilitacją A co do sąsiadów i remontów to ja cię rozumiem .Xantia - buziole dla dzielnej Elis Ja zaszczepiłam się wczoraj na grypę i teraz mnie ręka zaczyna boleć i mam czerwoną plamę w miejscu szczepionki .Dziękuję Wam kochane za kciuki, oby teraz do jutra i mam nadzieję, że będzie dobrze, bo jak nie to będę musiała dać ogłoszenie bo już nie mam nikogo w zanadrzu .
|
#1895 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1896 |
|
Wtajemniczenie
|
juleczko - brawo za szybką decyzje z nianią, oby kolejna była już TĄ WYCZEKANĄ,
xantia- ty powideł dziecku nasmaż ze śliwek a nie sama wtranżalasz /mój głupi kom nie zna słowa wtranżalać / kanciu- cieszę się razem z WAmi ,że już koniec rehabilitacji olunek - co do ospy to ja bym się zaszczepiła, co prawda ospa to nie różyczka, a ta jest wciąży groźna, ale co tam. Werki nie szczepię, ale siebie na Twoim m-cu bym zaszczepiła. Na szczęście przechodziłam ospę w przedszkolu .Wróciliśmy z urodzin Babci - 87- ładny wiek. Najadłam się ciasta i mi ciężko. Werka dała Babci różyczkę od siebie czym wzruszyła Babcię do łez.
|
#1897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1898 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
czekam na pozytywne wieści.oby ta niania była TĄ !!! Cytat:
Olunek, nie wiem co Ci na ospę doradzić. Ja ospę przechodziłam w dzieciństwie, żadnych wspomnień na ciele mi nie pozostawiła. Ale jak miałam 18 lat to złapałam półpaśca, co jest podobno nie normalne, jeśli sie miało wcześniej ospę. i tego półpaśca źle wspominam, swędziało, bolało, generalnie słabizna całego organizmu. U nas wciąż ochydna pogoda, juz mnie nerwy biorą. ![]() niechże wreszcie wróci słonko. Jutro idziemy na szczepienie, zaraz po tem do hiszpańskiej przyjaciółki na kawę, bo to rzut beretem od ośrodka. ![]() no i jesli dobrze wyczytałam w kalendarzu szczepień, to w 18 miesiacu czeka nas brzydkie szczepienie, bo aż trzy kłucia.
|
|||
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Siemanko z wieczora - no w sumie z nocy
![]() Wróciłam z pracy pół godz temu - poprostu sajgon to mało powiedziane ![]() Nic mi się nie chce i zaraz idę spać, bo mam dość ![]() Co do ospy to ja miałam w wieku 17 lat, miałam 1600 kropek, bo jak Robert mnie smarował tym pudrem to odrazu liczył. Śladów żadnych nie mam ![]() juleczko dobrze zrobiłaś, a ta nowa niania to kurcze jakoś dziwnie tak, ze musi narzeczonego o zgodę pytać ![]() No, ale miejmy nadzieję, że będzie wszystko OK Wkleję wam jeszcze fotki Hanusi z ostatniej sesji
|
#1900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Minisiu Hania coraz piękniejsza
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1902 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, może tym razem ja napiszę "pierwsza!" a to dlatego, że to mój tysięczny post na wizażu
miłego dnia wszystkim życzę, bo nie mam złudzeń, że ktoś to teraz przeczyta
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratki za 1000 posta!! [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9045516]Jutro idziemy na szczepienie, zaraz po tem do hiszpańskiej przyjaciółki na kawę, bo to rzut beretem od ośrodka. ![]() no i jesli dobrze wyczytałam w kalendarzu szczepień, to w 18 miesiacu czeka nas brzydkie szczepienie, bo aż trzy kłucia. [/quote]My te trzy kłucia mieliśmy teraz. W oba udka i ramiączko. Ślicznie wyszła! A nie ściąga sobie tych kucyków? Elis wyrywa gumki i spinki razem z włosami...
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
lea co to za szczepionka w 18 mcu ??
dzieki dziewczyny za gratki
|
|
|
|
#1905 |
|
Zadomowienie
|
ajanna, a co mam zrobić ...
ja MUSZĘ mieć nianię od 1 października, nie sądziłam, że jest to tak trudny i skomplikowany proces - poszukiwanie odpowiedniej niani ... Bardzo łatwo jest przebierać ale jak będę tak wybrzydzać to zostanę z niczym ... Dziewczyna od czerwca mieszka w naszych stronach... chłopak pracuje za granicą i przyjeżdża raz na 2-3 miesiące na tydzień i ona po prostu nie ma tu nikogo i bardzo chciałaby zająć się dzieckiem. Chłopak natomiast chce sam ją utrzymać nie biorąc pod uwagę faktu, że ona siedzi w domu sama z pająkami i nie wie co ze sobą zrobić ... Czekam na telefon od niej i jeśli się zgodzi to dam jej szansę Kochana, Goleniów to nie Warszawa ... minisiu - fotki Hani słodziutkie Oczywiście dzisiaj całą noc nie mogłam spać, a Mati mi pomagał nie zasnąć - tak przeżywałam wczorajszą rozmowę z byłą nianią ... Kanciu - tu masz schemat szczepień http://www.szczepienia.pl/mmw/51,Kal...4_dziecka.html
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co obudziłam się dziś rano i przemyślałam sobie wszystko i jeśli nic się nie zmieni to będę szukać nowej pracy ...
Xantia Hania nie ściąga tych kucyczków
|
#1907 |
|
Wtajemniczenie
|
Hania w kucykach boska!!!
tez próbowałam czesać podobnie Zosię, ale ona się rękami i nogami broni przed czymkolwiek na głowie (czapek też nie lubi), jak już gumek nie ma bo zdarła, to włosy rwie... ![]() Juleczko ja myślę, że 21 lat to wcale nie jest źle ja mam 23 (no, prawie;P) i bardzo lubię dzieci, znam wiele dziewczyn młodszych ode mnie co sobie świetnie radzą a co do jej narzeczonego.... tak naprawdę chyba nie może jej "zakazać", prawda? dziwne by to było a jak się będzie upierał, to po prostu możesz jej nie płacić - i wszyscy będą zadowoleni ty będziesz miała nianię, dziewczyna zajęcie, a chłopak będzie ją utrzymywał...... ![]()
|
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Aelitka no genialny pomysł z tym niepłaceniem
juleczka dzieki za schemat ale wydawało mi sie, ze po odrze, trózyczce i swince nie ma juz szczepien ![]() minisia a byłas zadowlona z pracy przeciez?? |
|
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
minisiu, a co się stało??
Aelitka, pomysł rewelka , że też ja nie wpadłam na to, żeby od razu jej zaproponować takie zajmowanie się moim dzieckiem dla przyjemności Ja myślę, że zakazać jej nie może, ale podejrzewam, że jak narzeczony przyjeżdża do domu to chce, żeby ona cały czas z nim była ... Kanciu, no niestety ... Dziewczyny, a macie lub kupujecie śpiwory do wózka na zimę?
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozmawiałam przed chwilą z Julią321 przez telefon. Już się przeprowadzili na nowe mieszkanko i Julia wije gniazdko. Nie ma na razie jeszcze internetu, ale jak tylko będzie miała to się odezwie Nie mam i nie mam zamiaru kupować.
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam ten co w zeszłym roku
![]() dziewczyny ma problem i w sumie nie wiem co moge zrobic. kupilam na all firanke dokładnie 2.09 do tej pory jej nie dostałam, Sklep w którym kupiłam twierdzi, ze wyslał ja do mnie 8.09 zeby złozyc reklamacje na poczcie potrzeba 2 tygodni od daty nadania i w sumie nie wiem czy mam im sie przypominac czy czekac te 2 tygodnie niestety albo stety nie miałam jeszcze takiej sytuacji
|
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Nadawca może przekazać prawo do złożenia reklamacji odbiorcy. Musi tylko pismo napisać i już. (o ile dobrze pamiętam)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo, warto wiedzieć, thx!
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za info
![]() niestety mam przeczucie, ze nie odzyskam tej firanki i kasa w plecy...
|
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1917 |
|
Zadomowienie
|
Kanciu - miałam identyczną sytuację na all też z firanką
Spróbuj się z nimi najpierw skontaktować.
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
na razie poczekam te 2 tygodnie bo to pewnie wina poczty
a pozniej bede sie zastanawiac...idziemy chyba na dwór troche z paparuchem ale nie chce mi sie ubierac chcialam isc do ZOo w weekend ale chyba pogoda sie nie poprawi
|
|
|
|
#1919 |
|
Wtajemniczenie
|
Juleczka w W-wie z nianiami jeszcze gorzej
a do tego chcą niemożliwą kasę ale tak naprawdę wszystko zależy od dziewczyny, czy poważnie podejdzie do sprawy. swoją drogą, jeśli przeprowadziła się do Goleniowa dla niego, wiedząc co ją czeka, to jestem w szoku to musi być miłość . a co do wieku, to ja zajmowałam się 4 dzieci od 5 msc-y do 8 lat, kiedy miałam 19 lat i nawet zostałam kiedyś z nimi sama na 3 doby, bo rodzice wyjechali za granicęKancia jak masz nr nadania, idziesz na pocztę i mówisz, że czekasz na przesyłkę o tym nr i żeby sprawdzili na zapleczu czy jej tam nie ma i z reguły okazuje się, że jest tylko listonosz awiza nie wrzucił albo jest błąd w adresie
|
#1920 |
|
Zadomowienie
|
No to już wiadomo, że ta dziewczyna nie bedzie się zajmować Matim . Narzeczony przez telefon jej powiedział, że w grudniu wyjeżdżają do Francji, więc odpada
.Właśnie wydrukowałam ogłoszenia i zaraz będę wieszać na mieście i w kiosku obok, bo u nas na osiedlu jest tylko 1 kiosk i wszyscy do niego chodzą, więc może tu się uda .Jutro wychodzi nasza powiatowa gazeta, to może będzie ogłoszenie a jak nie to we wtorkowej dam ogłoszenie. Kurcze, czas ucieka ... a ja 1 paź. muszę iść do pracy.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

Dobrze, że teraz się wydało zanim doszło do nieszczęścia.

) swędzących do szaleństwa to nic mi nie było. Jak ospa ma się do ciąży to nie mam pojęcia, poza tym nawet jak się zaszczepisz to i tak możesz zachorować
. 
.

miłego dnia wszystkim życzę, bo nie mam złudzeń, że ktoś to teraz przeczyta
ty będziesz miała nianię, dziewczyna zajęcie, a chłopak będzie ją utrzymywał......