Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy 2008! - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-19, 11:19   #511
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

anuhaaa - pewnie. lepiej dmuchac na zimne zeby potem nie miec do siebie pretensji, ze sie czegos nie dopilnowalo
Dorotka gratuluje utraty kikuta

ja tez mam zalecona wizyte po 6tyg tak jak magflieg i anuhaaa.

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 11:31   #512
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

Żabulko jaki rozmiar pieluszek teraz używacie? bo my narazie jeszcze 1 ale zastanawiam się czy nie przerzucić się powoli na 2.

no i pospierały nam się koszulki. ciężko mi się już je zakłada Piotrkowi. Napewno to też dlatego, że młody urósł, ale bez przesady, bo to rozmiar 62. A np śpiochy 62 jeszcze są luźnawe. właśnie wysłałam tż żeby kupił koszulki, oj ciekawa jestem z czym on przyjedzie

u nas znów zimno i wietrznie na dworze, ale chyba zapakuję porządnie Piotrka i się chwilę przejdziemy, bo szkoda żeby się kisił cały czas w domu.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 12:22   #513
żabulka21
Rozeznanie

Anuhaaaaa My używamy 2 więcej sików się w nich mieści

Ja u gina już byłam na przeglądzie ale to dlatego ze rana mnie bolała i dostałam antybiotyk i super się wszytko zagoiło i zapomniałam ze w ogóle rodziłam
Za tydzień konczy mi się połóg i zamierzamy zacząć z mężem przytulanki
Zobaczymy jak to będzie ale za pierwszym razem nie liczę na wiele,
No i w końcu przestała ze mnie lecieć taka żółta wydzielina i mam już normalny śluz czyli wszystko wraca do normy
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 12:44   #514
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

no więc tż dzwonił i kupił już pieluszki 2 zobaczymy jak będą się nosić. A wiecie, że u nas w żadnym hipermarkecie (a mamy aż 3) nie było innych pieluszek 1 niż Pampers. raz tż znalazł piluszki belli rozmiar 1, ale były tylko o 1zł tańsze, więc nie było co ryzykować. teraz jak kupował 2 w realu, to też mówi, że nie było innych w tym rozmiarze.

Żabulka to w takim razie życzę udanego "pierwszego razu"!
Stary 2008-09-19, 12:50   #515
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cześć dziewczyny

Anuhaaa, no całe szczęście że z Piotrusiem już wszystko wraca do normy... ale się nastresowałaś biedulko A zdjęcie ze smokiem super

Magflieg, no ja też dokładnie tak małą ubieram tylko czasem jeszcze rękawiczki jej zakładam bo łapki ma zawsze na wierzchu choćbym nie wiem jak dokładnie ją przykrywała

Jaroszaniu, nie martw się , jeśli to tylko hormonalne krostki to przecież nic groźnego, a z Antka tak czy inaczej przystojniak

Pola dała mi dziś w kość... przez całą noc wisiała na cycku ... normalnie co pół godziny ja chyba się wykończę przez nią...
Moja córka też kręci łepetyną jak ją położę na brzuszku ale za długo tak nie lubi leżeć.
Chyba będę musiała wrócić do tej herbatki koperkowej bo coś moje maleństwo ma problemy z bąkami...

My wczoraj byliśmy u chirurga z pępkiem, ale pani doktor nas pocieszyła że to nie jest przepuklina tylko po prostu taka jej uroda i prawdopodobnie jak dziecko będzie rosło to ten pępuszek się jakoś rozpłaszczy bo teraz ma taki malutki kominek na brzuszku. Poza tym zbadała jej przy okazji stawy biodrowe i orzekła że jak najbardziej ok Za tydzień idę do pediatry zważyć małego klocka..

Ja byłam na przeglądzie gin jak mi zdejmowała szew (po 10 dniach), i wszystko mam w porządeczku. Noszę jeszcze wkładki ,,w razie czego" ale są już zupełnie czyste jak je wyrzucam. Blizna jest już tylko cienką różową kreską, zagoiło się super. Ja to już właściwie nie pamiętam że miałam tą cesarkę...
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 16:48   #516
kaolinait
Zadomowienie

zabulka21 ale Twoj synus jest slicznyy! a co do smoka to ja mam z aventu ale zadko jej go daje daj znac jak sie czulas po 1 razie :P bo ciekawa jestem, ja to sie boje ze bedzie bolalo itp

anuhaaaaa, no to Was lekarka nastraszyla, mojej tez niestety sie ulewa dosc czesto fajnie Ty mowisz o zmianie pieluszek z 1 na 2 a moja niunia caly czas na newborn jest heh... 1 za duze jeszcze.

magflieg, ja tez wlasnie w nocy czuje najwiekszy przyplyw mleka, a pozatym to mi sie unormowalo juz a ja wizyte gin mam po 4 tygodniach :P

jaroszania, az ciezko uwierzyc ze taki malutki czlowieczek moze miec tradzik eh... biedny Antos moja mala tez juz przekrecaz glowke z jednej strony na druga gdy lezy na brzuszku.

Dorotka@ gratuluje odpadniecia kikutka hehe nam odpadl gdy mala miala 11 dni.

moja zabka sie wlasnie obudzila i lezy sobie na moim brzusiu i kreci glowka
wczoraj bylismy na pierwszej wizycie u pediatry mala wazy juz 2880g :P i urosla bo ma juz 50,5 cm pozatym wszystko ok konczy dzis 2 tygodnie, jejku ale czas szybko leci, niedawno lezalam na porodowce a tu juz 2 tygodnie hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9110016a (4).jpg (76,4 KB, 47 załadowań)

[/CENTER]
kaolinait jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 17:21   #517
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Kaolinait piękna twoja niunia, ale jaka z niej kruszynka! Mi się wydaje, że mój Piotrek jest maluśny, a on przecież waży już 4200g. Mam nadzieję, że nie będzie grubaskiem, bo ona już taki okrąglutki i ma drugi podbródeczek Tyyyyyyle ciałka do kochania

a mój mały ciągle ma jeszcze kikuta chociaż "wisi już na włosku" jestem taka ciekawa jaki będzie miał pępuszek
Stary 2008-09-19, 17:30   #518
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

co do pieluszek to polecam 2 z huggisa pampersy 2 sie nie umywaja do tych a dwa huggisy sa tansze i kupa nie laduje w nich na plecach jak to ma miejsce przy pampkach 2

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 17:34   #519
kaolinait
Zadomowienie

anuhaaaa, to Piotrus wazy prawie 2 razy tyle co moja Julka hehe

[/CENTER]
Stary 2008-09-19, 17:41   #520
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaolinait Pokaż wiadomość
anuhaaaa, to Piotrus wazy prawie 2 razy tyle co moja Julka hehe
no kawał chłopa z tego mojego Piotra i dlatego twoje krocze jakoś przeżyło poród, a ja dalej się męczę po przeciśnięciu tego klocuszka

dziewczyny często kładziecie bąble na brzuszkach??? mój za tym nie przepada za bardzo.
Stary 2008-09-19, 17:44   #521
kaolinait
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
no kawał chłopa z tego mojego Piotra i dlatego twoje krocze jakoś przeżyło poród, a ja dalej się męczę po przeciśnięciu tego klocuszka
hehe no napewno, ja to mialam problem z wycisnieciem mojej kruszynki i jak pomysle ze niektore z Was urodzily takie duze dzieciaczki to szok ;p hehe ja to bym pewnie rady nie dala

[/CENTER]
Stary 2008-09-19, 17:46   #522
Dorotka@
Zadomowienie

no ja już powoli zaczynam myśleć o pampersach albo huggies'ach 2...ostatnio mała robi takie kupki, że pod samymi pleckami je ma Podpytałam położnej-wg niej jesli sytuacja z kupką będzie się powtarzać to znak, że czas zmienić pieluszki na większe.
Poza tym jestem dumna z mojej Natalki, bo juz przestaje mieścić się w rozmiar 56!rośnie jak na drożdżach.
My dziś kupiliśmy Nystatynę, bo mała ma wokół pępuszka zaczerwienienie. Liczę, że uda nam się to wyleczyć zanim coś gorszego się z tego wykluje...

Kaolinait - Twoja mała taka kruszynka,a jaka słodka

anuhaaaa- kikut pewnie niebawem odpadnie. Swoją drogą to słyszałam, ze u troszkę większych dzieci utrzymuje się on dłużej.
Stary 2008-09-19, 17:54   #523
kaolinait
Zadomowienie

jejku jak ja czytam ze zmieniacie pampersy na 2 i ciuszki 56 sa za male... hehe moja w papmersach 1 i ubrankach 56 to plywa hehe

[/CENTER]
Stary 2008-09-19, 17:58   #524
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

kaolinait jaka ona sliczna! i wyglada na taka grzeczniutka...

moj Antek ma jakis gorszy dzien a mnie juz glowa nawala od jego marudzenia

Stary 2008-09-19, 18:05   #525
kaolinait
Zadomowienie

Jaroszania, dziekuje
jest grzeczniutka ale Czasem jak Twoj Antek ma "gorszy dzien" i musze ja caly czas miec przy sobie, ale nazekac nie moge bo Aniolkiem naprawde jest

a jak tam Antos i krwiaczek? zmiejsza sie?

[/CENTER]
Stary 2008-09-19, 18:08   #526
goga144
Rozeznanie

A u nas kikut wciąż nie odpada , cholerka już tyle czasu. Maciej urodził się 27.08. Córcia miała kikut równo miesiąc, może u moich dzieci ma tak długo być .
Co do pampersów to od dziś używamy 2 i są fajne, ale pomyślę o Huggisach - za radą Anisi, podobno leprze i tańsze, spróbujemy jak nam się skończy opakowanie 78 szt
goga144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 18:14   #527
kaolinait
Zadomowienie

Goga, mojej kolezanki synek mial pepuszek przez 8 tygodni...

[/CENTER]
Stary 2008-09-19, 18:19   #528
goga144
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaolinait Pokaż wiadomość
Goga, mojej kolezanki synek mial pepuszek przez 8 tygodni...
O rany.....mam nadzieję,że u nas to aż tak długo nie potrwa. Zazdroszczę Wam odpadniętych kikutów . A czym smarujecie tym rozrobionym spirytusem czy fioletową gencjaną? Bo my tym i mam już dość fioletowych palców, ubranek, ręczników, że nie wspomnę o Macieju

Dziewczyny a jak tam u was z bioderkami, bo już raz pytałam ale bez odzewu. Rejestrowałyście się już do poradni prelaksacyjnej ?
goga144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 18:23   #529
kaolinait
Zadomowienie

goga ja w szpitalu dostalam takie malutkie husteczki nasaczone alkoholem i tylko tym przecieralam, a wiem ze w niektorych krajach nie robia z pepuszkiem nic i jakos odpada ;/

[/CENTER]
Stary 2008-09-19, 18:32   #530
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

u mnie tez kikut nie odpadł Angie miała 7 tygodni i skończyło się na antybiotyku mam nadzieje ze sytuacja sie nien powtórzy - smaruje spirytusem....

Goga aprpo bioderek u nas nie ma szans na wizyte w poradni na kase chorych bo u nas powinna byc w wieku 6 tygodni a zeby udało mi sie ja zapisac musalbym zrobic to w 5 miesiacu ciazy a jak jak nie znam danych dziecka....wiec pozostaje mi wizyta prywatna u ortopedy...a to wystarczy zadzwonic na tydzien przed....

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
magflieg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 19:06   #531
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

ja smarowalam i smaruje spirytusem a do ortopedy zapisalam sie, ale to bedzie niestety chyba 7tydz Antka. wczesniej nie ma opcji.
kaolinait krwiak z dnia na dzien robi sie widocznie mniejszy

Stary 2008-09-19, 21:17   #532
kaolinait
Zadomowienie

jaroszania to bardzo dobrze

a tu moja najedzona i szczesliwa spioszka mala
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9190024-1.jpg (52,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9190025-1.jpg (68,8 KB, 20 załadowań)

[/CENTER]
Stary 2008-09-19, 21:34   #533
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Goga ja smaruję tym fioletowym, bo mi tak na recepcie przy wypisie dali i tak juz używaliśmy, ale też mnie już wkurza, bo wszystkie koszulki ubabrane, no ale dobra, mam nadzieje, ze to już niedługo.

A do poradni z bioderkami udało mi się zapisać na 1 pażdziernika. Z tym, że u nas w Olsztynie, z tego co mi powiedzieli w szpitalu, są dwie poradnie, i w jednej nie ma już miejsc na ten rok, no a w drugiej, jak widać miejsce się znalazło dość szybko, ciekawe od czego to zależy???

Jakoś dziś mam mniej pokarmu. Normalnie miałam tyle, że Piotrek zazwyczaj ledwo jednego cyca dawał radę zjadać, a dziś nim przerzucam z jednego na drugiego. Może już się powoli to wszystko normuje? Ale z drugiej strony, wczoraj przez te wycieczki po lekarzach bardzo mało zjadłam i może się to na pokarmie odbiło.

aha i mam pytanko, Piotrek mi dziś wali zielonkawe kupy, wcześniej myślałam, że to po żelazie, bo brałam witaminy, ale od dwóch dni nie wzięłam i nie wiem, czy mam się coś martwić, czy to normalne, że czasem młody walnie na zielono?

i Anisia dzis pisała o wypływaniu kupki plecami, no i nam też wypłynęła, ale tż po prostu tak młodemu pampera założył, że mu rowek było widać, normalnie pampersowe biodrówki
Stary 2008-09-19, 22:05   #534
Liatris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez żabulka21 Pokaż wiadomość
Anuhaaaaa My używamy 2 więcej sików się w nich mieści

Ja u gina już byłam na przeglądzie ale to dlatego ze rana mnie bolała i dostałam antybiotyk i super się wszytko zagoiło i zapomniałam ze w ogóle rodziłam
Za tydzień konczy mi się połóg i zamierzamy zacząć z mężem przytulanki
Zobaczymy jak to będzie ale za pierwszym razem nie liczę na wiele,
No i w końcu przestała ze mnie lecieć taka żółta wydzielina i mam już normalny śluz czyli wszystko wraca do normy
ja juz tez nie pamietam, ze rodziłam, a przytulanek z tż zazdroszczę . Mam stracha jak to bedzie i pewnie bede zestresowana czy nie bedzie bolalo

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
moj Antek ma jakis gorszy dzien a mnie juz glowa nawala od jego marudzenia
heheh, mnie tez czasem bierze jak mala marudzi. Dzisiaj po raz pierwszy dostala smoka, bo zaczela sobie palucha ssac.

Cytat:
Napisane przez goga144 Pokaż wiadomość
O rany.....mam nadzieję,że u nas to aż tak długo nie potrwa. Zazdroszczę Wam odpadniętych kikutów . A czym smarujecie tym rozrobionym spirytusem czy fioletową gencjaną? Bo my tym i mam już dość fioletowych palców, ubranek, ręczników, że nie wspomnę o Macieju

Dziewczyny a jak tam u was z bioderkami, bo już raz pytałam ale bez odzewu. Rejestrowałyście się już do poradni prelaksacyjnej ?
Klarze kikutek odpadł równo po tygodniu. Smarowalam spirytusem, na ktory dostalam recepte. W szpitalu powiedzieli, ze z bioderkami ok, jeszcze sie nie rejestrowalam do poradni, ale skoro takie sa z tym problemy, to musze jak najszybciej sie zorientowac co i jak.

Dzisiaj w nocy tez lecialo ze mnie ciurkiem. Mala juz daje mi sie wyspac w nocy. Budzi mnie nad ranem.

Dziewczyny czy Wasze dzieci sa spokojne podczas kąpieli ??? Klara strasznie, to przezywa. W wodzie jest jeszcze w miarę spokojna, ale podczas wycierania i ubierania jest wrzask niesamowity . Juz nie wiem co robic.
Liatris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 22:07   #535
Liatris
Rozeznanie

Kaolinait slodka Twoja corcia
Liatris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-19, 22:16   #536
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Liatris mój Piotrek też na poczatku płakał przy kąpieli, ale z każdym razem było coraz lepiej, teraz podczas kąpieli nawet się nie odezwie, tylko ma strasznie zdziwioną minę, a jak go ubieram, to tylko czasem pogada coś, że za długo to trwa
Stary 2008-09-20, 08:31   #537
żabulka21
Rozeznanie

No i mamy kolejną mamusie Gratuluję Wiktorynko

A u nas dzisiaj pełen sukces.Postanowiłam że Szymek będzie spał w swoim łóżeczku i udało się Wstawałam do niego jakieś 5 razy ale i tak wyspałam się najlepiej od samego porodu
Stary 2008-09-20, 09:01   #538
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Emi poszła dziś spać o 21 i obudziła mnie o 3.00 teraz nadrabia żarcie bo ssie co chwila

Wiktorynko witajcie i big gratulations

A to synuś naszej Anah - może dziś do nas wrócą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Maciej.jpg (32,7 KB, 17 załadowań)

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
magflieg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 09:14   #539
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Sliczny chłopczyk Gratuluje Anah!

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 09:17   #540
żabulka21
Rozeznanie

Ale ma śliczne długie włoski Boski jest
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości