|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4322 |
Zakorzenienie
|
jak to stresował?
![]() http://biznes.onet.pl/0,1829251,wiadomosci.html pewnie znów będą strajki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozglądała się strasznie i była bardzo niespokojna ![]() ![]() ![]() Laski oglądałyście w sobotę "mam talent"? Ja dziś na onecie oglądałam ja taka niewidoma studentka śpiewała Ave Maria ![]()
![]() |
#4324 |
Zakorzenienie
|
dostałam dziś smaczniutkiego maila
![]() Do tych, którzy lubią lampkę wina (kufelek piwa) oraz do tych, którzy stronią od tych rzeczy: Beniamin Franklin powiedział: wino dostarcza człowiekowi mądrość, piwo wolność, a woda bakterie. W wyniku niezliczonej ilości badań uczeni udowodnili, iż wypijając 1 litr wody dziennie, wchłaniamy rocznie 1 kg Escherichia coli, (E. Coli) - bakterii znajdowanej w fekaliach. Innymi słowy, pijąc wodę spożywamy rocznie kilogram ... gówna. Natomiast pijąc piwo i wino (tequile, rum, whisky, wódkę lub inny napój wyskokowy) NIE ponosimy tego ryzyka, ponieważ alkohol podlega procesowi uzdatniania i oczyszczania poprzez gotowanie, warzenie, filtrowanie, destylację lub/oraz fermentację. Pamiętaj: Woda = gówno. Wino, wódka, piwo = Zdrowie. Dlatego znacznie lepiej jest pić piwo i pleść głupstwa, niż pic wodę i być zasrańcem. Nie musisz dziękować mi za tą cenną informację; przekazuję ją w czynie społecznym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Zakorzenienie
|
Kochane obejrzyjcie jak macie ochotę... pięknie kobitka śpiewa
![]() http://muzyka.onet.pl/festiwal/9501,index.html Werstusia... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4326 |
Zakorzenienie
|
Wow jaka dziś cisza
![]() W czwartek byliśmy z małą na szczepieniu (dzięki Bogu, że zdecydowałam się na skojarzone... nie wyobrażam sobie jednego kłucia więcej ![]() W sobotę wreszcie zaliczyłam fryzjera ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko, śliczna pościel ![]() Judi, ja tak do znudzenia mogę... Tymuś jest boski. A prezent w postaci srebrnego smoka wymiata ![]() marticia, kochana dziękujemy za pamięć ![]() Matylda ostatnio robi sobie coraz dłuższe przerwy między karmieniami... ciekawe czy to tylko chwilowe czy tak już będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzwoniłam do lekarki .kazała podawac małej wit.c i nosek płukac sola fizjologiczna i zakrapiac nasivinem.Pójść na wizyte mam jesli kaszel sie nasili lub zagoraczkuje,bo narazie szkoda ja tam ciagnąc żeby jeszcze czegos dodatkowo nie złapała. Jak narazie od rana odnotowałam jedynie trzy kaszlnięcia,katarku i temperatury brak. Na szczescie mała jest pogodna,gaworzy,smieje sie także nie martwie sie na zapas. Teraz spi aniołek. Powiem wam że w ciag dnia sypia znowu dobrze ok. 4-6 h (niby średnio w tym okresie dzieci sypiaja 6-7h) i co najwazniejsze jak widze ze robi sie senna,wkladam ją do łózeczka,puszczam karuzele i pięknie zasypia ![]() ![]() ![]() mam pytanie do mam starszych maluchów. Kiedy wasze skarby zaczeły wykazywac zainteresowanie matą edukacyjną? dzisiaj rozłozyłam małej ten gadżet ale tylko omiotła wzrokiem wiszace zabawki i zaczeła zagadywac kota który mył sie obok ![]() Moje piersi wróciły już do rozmiaru z przed ciązy czyli B ![]() ![]() ![]() I zauwazylam ze po półtorej miesiąca karmienia małej piersi mi nieco obwisły ![]() ![]()
![]() |
#4328 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Idę wylać wodę mineralną która mam w kubku i opróżnię zasoby z barku ![]()
![]() |
#4329 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Płacze bez powodu....potrafi lezec usmiechac sie a nagle ryk a z jakiego powodu to nikt nie wie ![]() Kasiu ja ogladalam i prawie sie nie popłakałam....a Wojewódzkiemu sie troche glupio zrobiło ![]() Cestia ja mialam podobnie jak ty nawet jak z kasia bylam na szczepieniu i czekalam na korytarzu i jak slyszalam jak biedna Olcia placze to samej mi lzy w oczach stanely...A jak bylismy z lila to dzeki bogu byl moj maz bo ja z nim tam weszlam i jak zobaczylam igly to sie szybko wycofalam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
Kurzosławko a na moich cycach ujrzałam wczoraj rozstępy
![]() Kobity niekarmiące, macie nadal takie ciemne brodawki? ja mam dalej jak murzynka ![]()
#4331 |
Zakorzenienie
|
ello
pragne sie poskarzyc na mojego synka, jest okropny od kilku dni histeria przy cycu niesamowita, nawet mnie juz kilka razy ugryzl swoimi dziaslami specjalnie i nic tylko zapuszcza zurawia w kompa i tv, no i Misia kupki ostatnio wychodza gora lub bokiem, ze az nie wiem od czeo zaczac przebieranie ![]() dzis bylam na miescie, niestety nie zalatwilam becikowego, za duzo formalnosci jak rodzice zameldowani gdzie indziej ![]() ale odwiedzilam ciuchland, cienszy kombinezon, i kilka koszulek nabylam, no i fajowe spodenki ocieplane z butkami, jeszcze z metka ![]() oto kilka fotek mojego wampira ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4332 |
Zakorzenienie
|
Leonciu z tymi szczepieniami to koszmar jakiś. Ciekawe czy trauma większa dla dzieciaczków czy dla nas - mamusiek
![]() Kurzoslawo, a ten katarek i kaszel nie zaczęły się czasem wraz z sezonem grzewczym? Bo ja też myślałam, że Mati coś bierze, ale lekarka ją osłuchiwała przy okazji szczepienia i mała jest zdrowa jak rybka, a kaszelek od czasu do czasu i charczenie w nosku jest od suchego powietrza. Jak na razie radzimy sobie rozwieszając mokre ręczniki na kaloryferach (po wypłacie trzeba się zaopatrzyć w nawilżacz). Może u Was jest to samo? OMG właśnie Matylda zwróciła nadtrawione żarełko, musiałam ją przebrać. Ale chyba jej bardzo ulżyło... bo teraz dziwnie uchachana jest ![]() Kasiulko, moje brodawki są normalne, ale i w ciąży jakoś bardzo nie ściemniały. |
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na każdej piersi po 2.tylko ja mam je już od czasu kiedy ze szpitala wyszłam i jakoś tak nie zawracałam sobie nimi głowy dopuki nie musiałam przestać karmić małej ![]() A co do brodawek to kolorek maja taki jak przed ciążą,ale tez przez cały ten okres nie ściemnialy bardzo. Cestia tez mam takie podejrzenie bo w sumie malej zaczęło sie to robić od wczorajszego wieczora,a ja dopiero wczoraj rano odkreciłam kaloryfer... ![]() no zobaczymy jak bedzie
![]() |
#4335 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kobietki.
Moja Ala dzisiaj ma cieżki dzień, bardzo dużo płacze i ma bardzo szkliste oczka, goraczki nie ma. Boje sie, ze coś ją bierze. W środe mamy iść na szcepienie. Ja wczoraj za uwazyłam na prawym cycku dwa nowe rozstępy, dolina. Jeszcze nie zaczęlam smarowac blizny po cesarce, naszczęście contratubex mam bo już go stosowałam na inna blizne. Ala narazie smacznie sobie śpi.
#4337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
wlasnie to ogladam...
#4340 |
Zakorzenienie
|
Kurzoslawo, no to pewnie to wina tego suchego powietrza. Życzę Wam, żeby to nie było żadne choróbsko
![]() Aniu, Miki super wygląda. A jakie ma świetne buciki ![]() Aha Kasiulko, co do tego występu w "Mam talent" to... wstyd się przyznać ale spłakałam się. Jakoś w ogóle strasznie płaczliwa się teraz zrobiłam, strasznie łatwo się wzruszam. Kiedyś wzruszał mnie tylko los zwierzaków... a teraz wzruszają mnie też ludzie, zwłaszcza dzieci. Moja mama mnie zawsze faczyła, że nieczuła jestem... heh co to macierzyństwo robi z człowiekiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
ciociu Cestia
dziekujemy za komplement ![]() a buciki /H&M/ to prezent, ja osobiscie daleka jestem od takich dzieciecych gadzetow, wydaje mi sie ze sa wielce niewygodne dla bobasow, no ale jechal w odwiedziny do babci wiec lans musial byc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kasiu obejrzałam wystep tej kobiety...cos pieknego,łzy mi w oczach stanęły.Wojewódzki to idiota... Zobaczcie sobie dziewczyny to : http://www.smog.pl/wideo/18172/jego_...alizowal_jury/ ten pierwszy przerobiony filmik niech was nie zrazi Obejrzyjcie ten nizej ![]() to z amerykańskiego odpowiednika tego programu. Na tym to rycze za każdym razem jak oglądam ten filmik.I pomyslec że ten facet sprzedaje telefony komórkowe...marnuje sie
![]() |
#4343 |
Wtajemniczenie
|
Anka mówisz że wampirek z tego Twojego synka?i daje ci popalic?A na tych zdjęciach
![]() ![]() ![]() Ubranka bardzo fajne ![]() ![]()
![]() |
#4344 |
Zakorzenienie
|
ciociu klociu Gosiu, anioleczek Mikus tylko na foto, naprawde od kilku dni zlosliwie kasa moje sutki, zaciska dziasla jakby chcial je odgryzc, pierwszy raz jak to zrobil to bylam w szoku, myslalam, ze to jednorazowy wyskok ale juz kilka razy juz zrobil powtorke, niegrzeczniuch jeden, chyba zadzwonie po super nianie
![]() o puszytosc to tylko mam uwage ze wlasnie o zdrowie chodzi, gdyby czlowiek z taka waga mial badania w normie to wsio ok, ale to dziala wiadomo zgola inaczej dziewczynki wychodzi na to ze Miki pozarazal Wasze maluszki, bo ja jako pierwsza pisalam o zapchanym nosku, ja stosuje tylko wode morska bo nic mu nie cieknie tylko ma sapanie szczegolnie w nocy, stosuje psikanie, ale dowiedzialam na tvn style ze powinno sie psikac jak dziecko nie jest w pozycji lezacej jak zaleca ulotka, dziecko ma krotki nosek i szybko woda splywa do gardla wiec efekt nawilzenia noska znikomy, tak gadal jakis lekarz pediatra, wiec pewno cos tam ma racje ![]() wlasnie wtrazolilam makaron z sosem pomidorowo=cebulowo-majerankowym i posypane to na wierzchu tunczykiem z puszki, objadlam sie jak bak ![]() ps, ale i tak moj wampirek jest ukochanym synkiem mamusi, szczegolnie ze byly koszmarne poczatki ciazowe( Gosia zreszta sama wiesz jak to bylo bo mialas podobnie) |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() anka 1900 czy twoj miki czesto tak trzyma glowke jak na obu fotkach...??? wiesz pytam bo nam i neurolog i pediatra zwrocili uwage by ttymkowi przekrecac glowke, pilnowac by rownie chetnie skrecal glowe w druga strone. pilnujem,y go ale mimo wszystko czesto trzyma glowke tak jak twoj miki-ma przez to z jednej strony splaszczona delikatnie glowke ![]() zakupki udane a synuś p[rzystojniaczek ![]() ![]() kochane moje cyce są całe w rozstępach u już z miseczki D napewno jest C bo staniki mam lekko za duże ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4346 |
Zakorzenienie
|
Judi , Miki ma mocniej rozwiniety skret glowy na prawa strone, caly czas musimy rozwijac mocniej lewa strone, znaczy zabawki, zagadywanie, przekrecanie w trakcie snu, gdyz glowka juz mu sie troszke splaszczyla, a i spi w lozeczku juz w innym koncu, zeby patrzyl sie we wlasciwa strone
widac te nasze chlopaki byly tak ulozone w brzuszkach i teraz ciezko im to wybic z lepetyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Zakorzenienie
|
dziewczęta ze swojej strony polecam nawilżacze powietrza
![]() my mamy taki: http://www.babystyle.pl/?zobacz=5278 poza tym uwaga uwaga, jest nadzieja, że Iga zaakceptuje smoka. dziś doszły smoki TT, które mają zupełnie inny kształt niż avent,nuk i nuby i były chwile, że łapała. wiem jak niedorzecznie to brzmi,ale nie mam wyjścia bo moje dziecię już się do kciuka w buzi na dobre przyzwyczaiło. z dwojga złego smok lepszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie siedze i rycze...poklocilam sie z TZem, no ale to wynik ostatnich problemow z malym i nieprzespanych nocy.
Chyba tez ma skaze bialkowa, bo jest obsypany krosteczkami. Poza tym placze niemilosiernie i wymiotuje wszystko co zjadl. Idziemy jutro do pediatry. Ja dalej upieram sie na karmieniu piersia bo mam duzo mleka, ale trzeba bedzie trohe sie pewnie poswiecic i zastosowac ostra diete. Wszystko zeby tylko maly juz tak nie cierpial. Cestia ciesze sie ze u Ciebie juz sie uspokoilo. Czekamy na fotki nowej fryzurki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem że sie powtarzam(broń boże cie nie nakłaniam,tylko wyrażam swoje zdanie ![]() Nastka ma dzisiaj dzien spioch jak nigdy...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.