|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Dorbarku, ciemieniuszka to problem skory ktory nie radzi sobie z łojotokiem. Smaruj grubo oliwka i wyczesuj, ja tez myje mlodego w mydle nivea (zel) generalnie jak mi sie skonczy to kupuje inne by go przyzwyczajac do roznych kosmetykow. Mowia tez ze mozna kupic parafine, nalozyc na glowke i dac czapeczke, ale ja tak nie eksperymentowalam bo ciemieniuchy mial malutko, w sumie dobrze bo przeciez te moje dziecie to wlochate jest
![]() A wiecie co Piter robi? łapie sie za bodziaki badz spiochy na klacie i ciagnie to w gore, rozciagnal mi dzis jedne body ![]() ![]() ![]()
#4622 |
Zakorzenienie
|
Sosnowa, ja tez jeszcze nie bylam u gina.. a to leci 12 tydzien od porodu
![]() ![]() ![]() ![]()
#4623 |
Wtajemniczenie
|
Miłych snów Kochane
#4624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anisia ja miałam w planach jechac w południe, w ogóle to nie wiem czy brac wózek, bo to jakos mi sie nie usmiecha, a nie wiem czy da rade zaparkowac blisko rynku, bo chce isc tylko do św.Jacka i sklepu obok tup-tusia bo tam są ciuszki na chrzest, i mogłabym małą w foteliku taszczyć ![]()
![]() |
#4625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem co czujesz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Zakorzenienie
|
Beatko, szanowny TZ tez jeszcze nie
![]() ![]() Co do parkingu, to mozesz sprobowac na placu inwalidow, tam jest spory parking.. moze uda ci sie cos znalezc wolnego choc nie gwarantuje Sosnowa, ciesze sie ogromnie, łączę się z Tobą w bólu którego jeszcze nie zaznałam ![]() ![]() ![]()
#4627 |
Zakorzenienie
|
a mój narzeka ze ma rzadko
![]() ![]() własnie sprawdziłam na zumi i tak własnie zrobie jak mówisz ![]() ![]() ![]()
#4628 |
Zakorzenienie
|
ooooooooo
tak sobie ziewam bo Mikus cos sie dzis zloscil i wybudzal przez ten zatkany nosek, juz tyle czasu to go meczy w nocy, ale temperatury dzieki Bogu nie ma wiec tylko nawilzam nosek a co do milosnych uniesien lozkowych to dla mnie moze sex nie istniec, zero pociagu ,libido spadlo juz do minus dwudziestu, bo bylo wczesniej -10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
aaa czyli miło wiedzieć ze nie tylko ja jestem nienormalna w tych sprawach libido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj probowalam zobaczyc swoja blizne po nacieciu i jej nie umialam zlokalizowac ![]() ![]() ![]() ![]()
#4630 | ||||
Zadomowienie
|
heloł babki
![]() właśnie leci
![]() |
#4631 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
Padam na twarz.Ten katar małej nas dobije...to juz trzecia noc zarwana.Padam na twarz ![]() ![]() Do tego mnie sama coś bierze bo zaczyna mnie boleć gardło.Juz sie nafaszerowałam lekami. Kochana ja nic takiego nie podpisywałam.Poza tym uwazam ze nie podawali by naszym dziecia czegoś szkodliwego.sama lekarka w dzien szczepienia małej stwierdziła że te z nfz-tu to dobry wybór.Co prawda kobieta która robiła małej szczepionki biadoliła że "kto to widział takie małe dziecko kłuc trzy razy?" ale jej komentarze miałam głęboko w d....To jakaś propaganda i tyle. Dorbar może lekarze z tego ośrodka maja podpisane umowy z firmami produkujacymi te przyjazne szczepionki ![]() Jolu zakupy super ![]() ![]() ![]() Anisiu i Sosnowa chyba juz najwyższy czas na wizyte u gina ![]() ![]() NibyNic niezłych przystojniaków masz w domu ![]() ![]() Mała nalezą ci sie tegie baty za zaniedbadnie nas kochana ![]() Żadne tłumaczenie nas nie zadowoli ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4632 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w radiu zet jakiś minister się wypowiadał że nas podobno ta sprawa w ogóle nie dotyczy...
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
Dorbarku jeżeli Alusia ma ciemieniuche to podczas mycia włosków weź szczoteczke i na mokro wymasuj jej to miejsce... moja nie miała ciemieniuchy, tylko przy uszkach się lekka zrobiła ale to jej zwalczyło. ok 20.minut przed kąpielą nałoz na to miejsce oliwkę by strupki się rozmiękczyły... powinno przejsc... ja z racji, że Wiktoria ma długie włoski przy każdej kąpieli robię masaż szczoteczką bo w długich kłaczkach to pot i brudek często sie zalęga, więc wolę zapobiegać niż leczyc
Laski idące do gina nie żebym chciała Was straszyć, ale u mnie wizyta była jednym z gorszych spotkań z panią Gin mimo, ze okazało się że jestem zdrowa jak ryba... dziwne uczucie, ból jak wkladala wziernik, ogólnie blee mimo że to było jakiś czas temu i minęły te 7tygodni. Wiecie co ja tak sobie czasem podczas golenia lookam na moją fredzię to wcale nie widać że ja rodziłam... taka jest jak była przed ciażą( nie powiem że przed porodem bo przed porodem była bardzo opuchnięta) Młoda właśnie zjadła 10ml których jej brakowało i padła na moim łóżku... dzisiaj muszę sprzątnąć chałupę, bo syf malaria a jutro przyjeżdza siosstra... kurde muszę jakoś wymyslec by się udało mi pouczyc ostrzej... dopiero lekko zajrzałam w notatki a w pon. odpowiedź ustna ![]() wiecie co mimo, ze nadal karmię odciąganym mlekiem zdecydowałam się na dietę... ale lekką więc mnie nie zlinczujcie... przyjmuję witaminy i omega 3 więc mysle że młoda nie ma jałowego mleka, o czym może świadczyc jej 5060g wagi. Wczoraj w zasadzie zjadłam śniadanie o 9 potem o 13 jabłko i o 15 jogurt, o 18 zjadłam obiadek i koniec. Wczoraj zaczęłam jeździć na rowerze treningowym... a dzis dołacze jeszcze masaz. Kurde muszę schudnąć bo waga stanęła mi na 71 kg, a ja chce mieć 60kg. Moze jakoś mi się uda to spełnić. Czy Wy też latacie sikać bardzo często? Piję mało, maks. 1,5litra wody mineralnej + herbata 3razy dziennie a biegam jak przed porodem... Jeszcze dzis znowu zaczęły mnie nerki boleć, bo się w nocy podwinęła mi koszulka i plecy byly gołe ![]()
#4634 | ||||
Zadomowienie
|
ze drogą legalną napewno nie dotarło ,ponoc w Anglii były cukierki niewiadomego pochodzenia, we Włoszech mleko ale w zadnym z nich nie było zwiazków melaminy zostały wycofane
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
ech chyba jednak zocha się zaraziła ode mnie
![]() ![]() ale w nocy pokasływała (od kilku godz już nie) no nic zadzwoniłam do lekarza po domową wizytę, ale na razie nie odbiera. pewnie oddzwoni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
Ja również przepraszam, że ost. malo się udzielam... postaram się:
A) nadrabiać zaległości B) czytac na bieżąco C) pisać co u nas D) odpowiadać jak macie jakieś pytanka Ale jak na razie to pewnie wykonam dopiero po poniedziałku.pozdrawiam Dostanę szału... zeszłam na parter a tam rozpi***el na maksa... kurde czy moja rodzina nie potrafi nawet normalnie zjeść i po sobie ogarnąć?? wiem, ze to mamy robota, bo jak ojciec wychodzil do pracy to byłam w kuchni i było czysto a teraz okruchy, naczynia nie pochowane.... a wtedy się dziwi co ja co rano robię... bo to bynajmniej jest godzina ogarnięcia a nie sprzątnięcia domu.... buuuu ja chcę własne lokum to bym nie miała takiego syfu ciagle, bo wtedy bym sprzatała tylko po sobie i Wiktorii a nie jeszcze po innych
#4637 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Olcia się zdrzemnęła, akurat zdążyłam powiesić pranie i teraz mi tu guga na leżaczku. Licytację wygrałam, mąż się załamał ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item443008848_..._6m_55szt.html http://www.allegro.pl/item442356797_...zny_1l_fv.html http://www.allegro.pl/item442364770_...sch_1l_fv.html Judi zakupki boskie... ozór mi zwisł do samej ziemi ![]() Mówisz, że chusteczki z nivea są fajne, ja cały czas jadę na zielonych pampersach i innych jeszcze nawet nie spróbowałam, a to dlatego że jak miałam próbkę ze szpitala tych sensitivów to uczuliły Olcie, od razu miała krostki, a te zwykle jej nie uczulają, ale pewnie się skuszę bo taki wybór jest, że trzeba coś pozmieniać. A ja już po gin i jak pisałam miło nie było, ale do przeżycia. Kobity dałyśmy radę z porodem, to to jest już pryszcz naprawdę! A wiecie, że dziecię mi się wczoraj prawie zaszło, aż się poryczałam... a to dlatego że zakładałam jej pajac... ona strasznie nie lubi się ubierać, a wczoraj do tego jeszcze była bardzo śpiąca, więc dało to mieszankę wybuchową. Ja wszystko robiłam nha spokojnie, mówiłam do niej... a tak jak nie ryknęła... to moja mama z drugiego końca domu leciała zobaczyć co się dzieje.
#4638 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko jesteś absolutnie zboczona
![]() ![]() lekarz ma być ok 12tej. mam nadzieję, że to nic poważnego u zofii. u mnie to zwykłe upierdliwe przeziębienie, ale nie wiem jak to znoszą dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Słyszałam, że ciemieniucha może też byc oznaką alergii pokarmowej. MaladT ja karmię piersią a jestem na takiej diecie (broń Boże nie z chęci trzymania linii, ale dla dobra dziecka). że jeszcze miesiąc i chyba nogi wyciagnęPrzez pierwszy miesiąc jadłam banany, chleb z masłem i dżemem jagodowym, ryż, ziemniaki, marchew i schab (gotowane). Po miesiącu zaczełam stopniowo wzbogacac dietę i mi synka wysypało, tak więc pediatra kazała mi wrócic do dżemu i rzeczywiście pryszczyki znikają. Swoją drogą myslałam, że alrgia pokarmowa to nie tylko krostki ale tez problemy z brzuszkiem i ciemieniucha. A Huberta (tfu tfu) "tylko" wysypało. Wizyta u gina - da się przeżyc, jak dla mnie wizyta się nie różniła od tych sprzed ciąży. Takie samo uczucie jak tam zaglądał co i kiedyś. Co do intymnych kontaktów - może mi się specjalnie nie chciało, ale TZ coś się należało za to, że ma tyle cierpliwości i tak chętnie mi pomaga. I szczerze pisząc czułam się tak, jak przy pierwszym razie. Jeszcze następnego dnia bolało, ale sie nie przyznałam. Dziewczyny, fajne zakupy zrobiłyście. Kurzosławo, Judi, dziękuję za komentarze.
#4640 |
Zakorzenienie
|
ech zofia ma temp. 38
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Wtajemniczenie
|
Malad ty to masz z tymi nerkami...moze to wzmozone oddawanie moczu jest własnie z nimi zwiazane?Bo ja od porodu sikam normalnie.
Wersta oby zocha była zdrowa...trzymam kciuki. Mojej katarek usadowił sie gdzies głęboko w nosku i za cholere nie ma do neigo dostepu,grucha nic nie daje ![]() Nastka od trzech dni zle sypia zarówno w dzien jak i w nocy.Nic dziwnego jak ciezko jej oddychać...I tak sie dziwie ze przy obecnym stanie jets wyjtkowo pogodna...tylko wieczorami troche marudzi.
#4642 |
Wtajemniczenie
|
kur...
![]() ![]() moze to tylko ta trzydniówka?
#4643 |
Zakorzenienie
|
Werstunia wiem, wiem u mnie to już patologia jestem uzależniona
![]() ![]() Trzymam kciuki kochana, żeby Sofijce szybko przeszło ![]() ![]()
#4644 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze Wam powiem, że pampek wczoraj przepuścił mi kupę na plecy... koszmar dosłownie! one się chyba nigdy nie skończą
![]()
#4645 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ten pierwszy raz po połogu to troche przegielismy. Tż pluje sobie w brode że zamiast jakos na spokojnie to rozegrac to zachowlismy sie jak dwie napalone swinie i znowu celibacik póki ból nie minie ![]() Cytat:
![]() zakupoholiczka jak sie patrzy ![]() A ze mnie sie smiali po rodzinie że mam tyle ciuchów dla małej że prac nie musze tylko po jednym urzyciu moge wywalac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wersta jak tam zofia??
![]() |
#4646 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nastka usneła w łóżeczku...spi już 15 min jednym ciagiem...to jej rekord w spaniu w ciagu dnia od kąd ma ten katarek ![]()
![]() |
#4647 |
Zakorzenienie
|
śpi teraz, czekam na lekarza. zrobiłam chłodny okład na czółko i już jakby ciuteńkę mniej rozpalona.
aaach jak ciężko być mamą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieje że Nastka mi nie zagoraczkuje i samo jej przejdzie w myśl zasady "leczony katar trwa tydzień,nieleczony 7 dni"...
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
Moja Olcia
![]() ![]()
#4650 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() moje dziecię na dobre oswoiło się z łóżeczkiem ![]() ![]() ![]() Ksiulko Toż moja synowa to istna laleczka!!!!!!!!!! szkoda ze tymcio śpi, od razu bym mu pokazała ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.