|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Cytat:
![]() |
#212 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
No to połakomiłam się na ta karuzele z misami
![]() Teraz tylko czekać na przesyłkę... Aniusia_O masz ślicznego synka ![]() ![]() dzisiaj chyba taki dzien mulasty jest bo moja jak o 8 wstała,zjadła tak o 9 znowu poszla w kime.spała do 11,potem pobrykała do 13.Znowu poszła spać.O 14.15 sie obudziła zjadła,pogadała,pośmiala sie i o 15 znowu sen ja zmozył ![]() ![]()
#213 |
Zakorzenienie
|
dziekuje Kochane za porady
![]() trudny mam dylemat z chrzestnym bo to niby rodzony brat ![]() polozna byla, wywiad przeprowadzila i zajrzala Mikiemu w paszcze, plesniawek brak ![]() Kurzoslawka, sama sie zastanawiam czemu tak szybko mamy sie eksmitowac, ale moja bratowa wyjasnila nam, ze przeciez oni sa rodzina wiec chca sami zamieszkac, a z nami to tlok bo jest jeszcze Mikolaj przeciez ![]() dom duzy wiec myslalam ze przezimujemy razem, zawsze to oszczedniej z ogrzewaniem, i moze bratowa by mi Mikiego przypilnowala od czasu do czasu, ale niestety mojego konceptu nie powiela moj braciszek i jego zona trudno, ale troche zal rodzinnej chalupy i spacerow po ogrodzie,a tak czeka nas miastowy beton ![]() szykujemy wlasnie z Mikusiem obiadek, fladra smazona , ziemnaki i pomidory , mniam juz mi kiszki marsza graja, Mikiemu mniej bo siedzi przy mlecznym dystrybutorze ![]() pierzemy co sie da zeby naciagnac jeszcze braciszkowi rachunek za prad na ostatek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 | ||||
Zadomowienie
|
Anka wiesz co ja jak to czytam to odnoszę wrażenie że towja bratowa tak się zachowuje bo najnormalniej na świecie zazdrości wam , że macie Mikiego i sobie radzicie
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale masz racje, pierz, gotuj, uzywaj a co ![]() ![]() ![]() ![]() zrobilas mi pypcia ta rybka na obiadek ![]()
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
witajcie kochane.
jeden dzien mnie nie było a tutaj juz druga czesc. wczoraj mialam problemy z wejsciem na wizaz a pozniej nie mialam czasu bo byłam mozna powiedziec na randce, ktora trwala 2 godziny bo do malej sie spieszylam. bylo sympatycznie, ale chyba troszke za grzeczny jak dla mnie ![]() no i bylam w smyku. kupilam troszke rzczeczy dla maludy. kupilam spiwor, ale jeszcze malr=ej w go nie wkladalam bo dopiero wypralam musze konczyc bo mala sie wkurza ![]()
#218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nastka znowu kimie.Miliśmy do teściów isc ale żal mi jej budzić.
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
ale tu wieje chłodem...gdzi sie wszystkie podziałyście?
![]() My wizyte u tesciow przełozyliśmy na jutro bo po pierwsze nie potrafie tż-ta dobudzić,a po drugie leje okrutnie wiec nie zamierzam wyściubiać nosa z domu. Dwa dni temu zaceliśmy nową paczke huggisów 2(62 sztuki,te od rodzinki jakies wieksze od tych naszych dwójek) i zostało nam jedynie 22 sztuki...Matko moje dziecie mnie puści z torbami ![]()
#220 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
polecam zdecydowanie spiworki. Cytat:
Mam karuzelke Ficher Price i mam te same baterje od poczatku, czyli od miesiaca i dzialaja normalnie. Karuzelka chodzi jakies 30 min dziennie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Mąż uśpił dziecko w końcu.
z tą ostatnią dzienną drzemką ok. 17 u nas najgorzej, ledwo patrzy a usnąć nie chce. dziś jeszcze ją rozumiem, bo po południu nagle nosek mocniej jej się zatkał ![]() niech pośpi teraz i godzinę, najwyżej wykąpiemy ją później. Iga śpi pod kołdrą, ale wiadomo rączki i klata na wierzchu. myślę nad śpiworem tylko ona jest taka ruchliwa w nocy i nie wiem czy się w nim nie zaplącze. tak wierzga nogami, że jak jej podłożyłam śliski koc pod tyłek to przesuwa się przez 3-4 godz. o minimum 40cm w górę. łóżeczko ją ogranicza, wciska głowę w ścianę normalnie, dobrze że tu szczebli nie ma. dlatego chcę zdjąć przewijak i kłaść ją bliżej środka. dopóki będzie walczyć z powietrzem to tak będzie wierzgać niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Rozeznanie
|
Cytat:
Napisane przez ver_ona ![]() Ja mam chustę i z niej korzystam., Wg mnie to super wynalazek, tylko trzeba dokladnie dociągać ją przy zakładaniu, wtedy będzie wygodnie dzieciaczkowi i Twoim plecom. Wkładając dziecko do chusty rób to powoli, ja np. jak go wkładam to w momencie jak chusta jeszcze nie jest dociągnięta, ale maluszek jest już w środku chwilkę czekam i go ze 2-3 razy bujam albo gadam do niego. Veronko właśnie wszędzie czytam, że wszyscy użytkownicy są zadowoleni, ale ja mam pytanko - ile ma tygodni/miesiący Twój synek i ile waży no i w jakiej pozycji go nosisz? Nie wiem, gdzie kupiłaś chustę, ale jeśli na chusta.pl to tam przysyłają płytę z instruktażem jak to wiązać (ja mam tą 5 metrową, wiązaną, elastyczną) i pokazują 5 pozycji. Dwie pierwsze to dla noworodków / wczesnych niemowlaków no i ja liczyłam na nie bardzo. Pierwsza leżąca, druga w pionie, ale nóżki nie zwisają tylko są w kieszonce, zwężającej się ku dołowi jak lejek. No i moja Małgosia - jako że waży prawie 6 kg w 7 tygodniu życia - jest po prostu do nich za duża / za ciężka. Tam pokazują te pozycje na noworodku, który jest mały i lekki. Gosia w pierwszej pozycji wkurza się, że nie widzi świata i ogólnie jej ciasno, a w drugiej podoba jej się tylko 5 minut, później zsuwa się w ten lejek pod własnym cieżarem i w nóżkach robi jej się ciasno. W ogóle wydaje mi się, że w tej drugiej pozycji coś jest nie tak z nóżkami. No i jestem w kropce, bo na typowe nosidło, czyli nóżki w zwisie to jest za mała, nie trzyma główki jeszcze stabilnie i kręgosłupik też jeszcze wiotki. Co robić? Na stronie Klubu Kangura mówią o warsztatach, gdzie można się nauczyć od innych, ale najbliższe warsztaty mam we Wrocławiu. |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Wtajemniczenie
|
Nastka do snu zawsze ubrana jest w pajacyka.W łóżeczku śpi pod kołderką i szczególnie sie nie rozkopuje.
Dla igusi dużo zdrówka,oby to juz była koncówka tego katarku.U nas tez już lepiej.wydzieliny jest mniej,mał nie kaszle(no chyba że sie sliną zaksztusi) i nosek jej sie juz tak nie zatyka.Zobaczymy jak bedzie jutro. Za to mnie spowrotem zaczyna bolec gardło.A dopiero co 4 dni temu przestało.Chyba sie cosik nie doleczyłam ![]()
#224 |
Zakorzenienie
|
No jaaaaaaaaa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
kupiłam strój kąpielowy !!!
![]() ![]() ![]() Słuchajcie chyba coś nie tak jest s tą karuzelą z rybkami ![]() ![]() ![]() Aniusia _O ślicznego masz synusia ![]() ![]() jak przeczytałam o nabuko to...znów płakać mi sie chce, teraz ze szczęśćia i wzruszenia...
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() Wiktorynka dzis skonczyła 3 mieisiące, jak ten czas leci, i z tej okazji zaczęła dziś rano bawić sie swoimi rączkami, jaki to słodki widok jak tak przebiera paluszkami ![]() ![]() ja ostatnio tez zaszalałam z allegro ![]() ![]() ![]() jutro idziemy z małą na urodziny do mojego brata a jej przyszłego chrzestnego ![]()
#227 |
Zakorzenienie
|
padam na pysk... mała znou miała kolki, ja chodze jak cień... ja chce opoczac...
#228 |
Zakorzenienie
|
a co jej dajesz na kolki? mojej tylko infacol pomagał i nie wiem jak bym sobie bez niego poradziła
#229 |
Wtajemniczenie
|
a mi sie nudzilo i zmontowalam to co ponizej.... kuzyn i kuzynka po raz pierwszy na jednym zdjeciu
![]()
#230 |
Zakorzenienie
|
gaje espumisan i pomaga tyle ze kolki wracaja o swoich stałych porach
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak w ogóle to wstawać!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie spichy
![]() My na nogach od 8.Noc mieliśmy udana także humor dopisuje. Za oknem syf...znowu pada.aura w sam raz zeby wziaść sznur i iść do lasu ![]() Gardło boli mnie na całego,mam problemy z przełykaniem.Słodko ![]() Judi takie akumulatorki to rewelacyjna sprawa ![]() Gdyby nie one to pewnie juz bym mieszkala pod mostem,tak by mnie zrujnował ciagły zakup baterii. Ide cos wszamac Narazie babeczki
#233 |
Zakorzenienie
|
my juz wstalismy meldujemy sie
![]() spalismy sobie na calego z dwoma pobudkami u nas pogoda tez do bani leje jak z cebra, koszmar wlasnie sie przebieramy oraz zmieniamy posciel, bo maly zarlok zrobil kupke i zaliczyl wszystkie akcesoria swojej garderoby oraz malzenskiego lozka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja poprasowałam stertę ubranek, Iga gada z ibisami na karuzeli, zaraz przeijanie bo drugie kupsko czeka zdaje się. potem spróbuję ją uśpić choć może być cienko bo wstała o 9 ![]() ![]() mąż w pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Wtajemniczenie
|
no ladnie
![]() ![]() ![]() A teraz witam wszystkie mamusie.... Moja mala wlasnie mnie zagduje Widze ze jest spiaca a nie moze zasnac...i marudzi Ide sobie zrobic druga kawe....bo padam... |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Hej cudne!
My jutro też mamy chrzciny, zastrzelcie mnie ![]() ![]() ![]() ![]() Leleth ale fajne zdjęcie ![]() ![]() ![]() Co do Nabuko to ja również wczoraj wyłam jak bobrzyca, gdy zobaczyłam to zdjęcie jak malutka trzyma ją za palec... to niesprawiedliwe, że dzieci muszą cierpieć.
#237 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzis leje i z malym jezdzimy po domu wozkiem bo on chce na spacer.
Marudzi jak zwykle juz sie do tgo przyzwyczailam i czekam niecierpliwie na czas kiedy jego zoladeczek zacznienormalnie pracowac, bo poki co moj pokarm to czy jest taki dla niego najlepszy skoro caly czasniespokojny jest? tutaj mowia, zeby poczekac i nie odstawiac go, bo nie ma uczlenia ani nic mu nie dolega oprocz kolek..bleeee. Zamiast sie cieszyc i gaworzyc to marudzi bez przerwy. czy to sie kiedys skonczy? kiedy czytam o tym ze wasze dzieci bawia sie i same zajmuja sie soba i gaworza to az mi sie nie chce wierzyc, bo takich chwil to moze mialam z 10 min wszystkich razem wzietych. A tak w ogole to czuje sie zla matka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podziwiam ciebie za determinacje bo ja bym sie pewnie juz dawno poddała i przeszła na butelke.
![]() |
#239 |
Wtajemniczenie
|
no raczej sie nie zdziwila bo kilka dni temu poprosilam ja o zrobienie zdjecia na boczku wlasnie w tym celu
![]() http://picasaweb.google.com/lelethh/...52170949510162 http://picasaweb.google.pl/MartaOkru...07054067998018 to sa 2 zdjecia ktorych uzylam a program to Corel Photo-Paint ![]() poza tym nie chce zapeszac ale maly przespal druga noc z rzedu... dziwnie sie czuje jak nie musze wstawac w ogole w nocy... w dodatku zjadl 160 ml i poszedl z powrotem spac - tym razem spi z tatusiem w lozku .... jesli to sie utrzyma to bede wniebowzieta.... ![]()
#240 |
Zakorzenienie
|
marticia współczuję marudzącego Mario... doskonale rozumiem co przeżywasz...
![]() wystawiłam perfumy na allegro i normalnie się zmęczyłam ![]() ![]() leleth zazdroszczę że Oli umie tak dużo na raz zjeść... Tymek je ciagle 90-120 co 3-4 godziny. o 19 dostaje 120 po tym zazwyczaj śpi do 24-1 w nocy wtedy dostaje 150 i potem zazwyczaj znów co 3-4 godziny je 90-120 także w nocy wstajemy zawsze dwa razy
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.