|
|
#691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zrobić świece??
Bardzo dobrze usiawusia, że przecierałaś je teraz. To się robi po wystygnięciu. Może fotka jest za mało ostra, ale wydawało mi się, że masz delikatnie postrzępione brzegi a mocne pocieranie ładnie je łagodzi. Chodzi mi o te poziome kanty u góry.
|
|
|
|
|
#692 |
|
Raczkowanie
|
a cio tutaj tak pusto?
nikt się nie chwali swoimi świeczkowymi wyrobami???
|
|
|
|
|
#693 |
|
Raczkowanie
|
Myśl o jutrzejszym wyjeździe nad morze zainspirowała mnie do zrobienia świeczki z morskim akcentem. I oto świeczka z wtopionymi muszelkami
![]() ![]() ![]() morska świeczka.jpg |
|
|
|
|
#694 |
|
Raczkowanie
|
heh no ładniutka bardzo
|
|
|
|
|
#695 |
|
Przyczajenie
|
ladnie sie pytam jako kompletnie poczatkujaca w technice robienia swiec: chcialabym zrobic swiece plywajaca na wodzie ale w kazdym z przepisow na nia jest wymagany klej do wosku. gdzie mozna kupic klej do wosku lub czym go zastapic, nie ma go na stronie 'kraina swiec'. i jak mierzyc temprature wosku jak 'zwykly' termometr ma duzo mniejsza skale? i czym zastapic wosk w arkuszach do aplikacji? uffff
ale sie wyprodukowalam z gory dziekuje madrzejszym i bardziej doswiadczonym kolezankom za pomoc.
|
|
|
|
|
#696 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 18:00 Powód: naruszenie moich praw autorskich |
|
|
|
|
#697 |
|
Raczkowanie
|
usiawusia dzięki
|
|
|
|
|
#698 |
|
Raczkowanie
|
próbował ktoś może z Was zrobić fotofor? jaki wosk jest do tego potrzebny? widziałam marokańskie fotofory i po zapaleniu wyglądały przecudnie
|
|
|
|
|
#699 |
|
Raczkowanie
|
kobitki co jest? żadnych pomysłów?? brak weny czy jak?
|
|
|
|
|
#700 |
|
Przyczajenie
|
Witam, jestem nowa no forum, przeczytałam parę stron ale jestem ciekawa, bo nie udało mi się tego znaleźć , w jaki sposób barwicie świece poza dodawaniem kredek i jakich aromatów używacie, czy można używać olejków aromatyzujących do ciast? a jeśli kupujecie barwniki i aromaty przez internet to na jakich stronach...co polecicie i czy produkty zakupione przez Internet są wydajne? z góry dziękuję za informację i proszę o wyrozumiałość
Aha jeszcze jedno pytanie, widziałam na forum świeczki z wprasowanymi serwetkami na których jest coś nadrukowane, czy drukujecie to na zwykłych serwetkach takich wielowarstwowych, i czy drukarka nie rozlewa tuszu ani się od takiego drukowania nie psuje? Jeszcze raz proszę o pomoc i dziękuję za nie
|
|
|
|
|
#701 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie. Nie wiem, może było już one zadawane na tym wątku ale proszę wybaczcie
nie mam czasu czytać 24 stron. a więc- czego mozna użyć zamiast kupnego knota.?i jeszcze raz przepraszam jeśli pytanie było juuż zdawane. |
|
|
|
|
#702 |
|
Raczkowanie
|
..
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 18:08 Powód: naruszenie moich praw autorskich |
|
|
|
|
#703 |
|
Raczkowanie
|
Malgotosca prześliczne świeczuszki, twój profesjonalizm mnie oszałamia
A odnośnie tych knotów, to jak ja robię świeczki z resztek lub kupnych świeczek to wyjmuję z nich knociki i później je wykorzystuje takie białe, bawełniane sznurowadła też się nadają
|
|
|
|
|
#704 |
|
Przyczajenie
|
dziękuję bardzo za pomoc ale mamjeszcze jedno pytanko...jakich grubości knotów używacie? 2mm 3mm czy może inne?
|
|
|
|
|
#705 |
|
Raczkowanie
|
e.
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 18:08 Powód: naruszenie moich praw autorskich |
|
|
|
|
#706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No....suuper rada ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#707 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#708 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 18:31 Powód: naruszenie moich praw autorskch |
|
|
|
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
cd. toskańskich
.
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 18:31 |
|
|
|
|
#710 |
|
Raczkowanie
|
a teraz pamiątki dla fanów piłkarskich i nie tylko
.
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 18:32 Powód: naruszenie moich praw autorskch |
|
|
|
|
#711 |
|
Raczkowanie
|
specjalne pamiątki
.
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 18:33 Powód: naruszenie moich praw autorskch |
|
|
|
|
#712 |
|
Raczkowanie
|
malgotosca Super produkcja
Zazdroszczę wolnego czasu i talentu... no porządnie się napracowałaś ![]() Heh...ja obiecałam mojemu bratu świeczkę z logo jego ukochanej drużyny...teraz mam już od kogo brać pomysły P.S. bardzo mi przykro z powodu mamy Trzymaj się...piotr.bochynski Śliczne świeczki może sama spróbuję coś podobnego wyczarować...
|
|
|
|
|
#713 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
1. Potrzebujemy gotowej świecy o gładkiej powierzchni (najlepiej farbowanej) 2. Świeże liście o wyraźnej żyłkowanej fakturze (np. dąb, głóg, bluszcz, klon) 3. Liść na spodniej stronie smarujemy gęstą farbą (olejną, sitodrukową), rozprowadzając ja równomiernie po całej powierzchni, użyłem do tego celu gąbki 4. Farba nie może być za rzadka ani zbyt grubo nałożona gdyż będzie się się rozmazywać 5. Przykładamy liść do powierzchni i odciskamy jego wizerunek na świecy. Możemy to zrobić albo przykładając nasz liść do świecy lub przejechać po liściu świecą jak wałkiem 6. Wykonanie takiej świecy wymaga trochę wprawy i obycia z farbą więc nie należy się zrażać pierwszymi niepowodzeniami UWAGA: Aby nie zniszczyć świecy przy pierwszych próbach, można owinąć ją ściśle, kartką papieru |
|
|
|
|
|
#714 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#716 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: a teraz pamiątki dla fanów piłkarskich i nie tylko
Witam...
Obserwuje wasze forum od bardzo dawna i nauczyłąm się od was robić świece... Bardzo spodobały mi się świece Malgotoski,są piękne ![]() .Mam w związku z tym pytanie, jak zrobiłaś świecę złotą i czerwoną??? |
|
|
|
|
#717 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: a teraz pamiątki dla fanów piłkarskich i nie tylko
Cytat:
To może się pochwalisz swoimi tworami??? Ja tak bardzo lubię oglądać i podziwiać
|
|
|
|
|
|
#718 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 18:33 Powód: naruszenie moich praw autorskch |
|
|
|
|
#719 |
|
Przyczajenie
|
Mam jeszcze jedno pytanie... Ma ktoś jeszczze skany tej książki , którą ktoś na początku rozsyłał ???
|
|
|
|
|
#720 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Kasiuniu na razie nie mam czasu tworzyć bo w sql tyle różnych konkursów i we wszystkich biorę udział (angielski,humanistyczny, matematyczno-przyrodniczy,no i ogólna nauka)...A tyle rzeczy na mnie czeka...Swiece,kolczyki,m alarstwo,rysunek...zaległ e książki do przeczytania,nauka robienia na drutach i szydełku...Masakra po prostu... :nauka :
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

nikt się nie chwali swoimi świeczkowymi wyrobami???

z gory dziekuje madrzejszym i bardziej doswiadczonym kolezankom za pomoc.

nie mam czasu czytać 24 stron. a więc- czego mozna użyć zamiast kupnego knota.?

Trzymaj się...
.
:nauka :