|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - cz. 5
Cytat:
Cytat:
poprawienie kondycji włosa zaczęłabym od środka np. Inneov gęstość włosów czy inne witaminy, zioła..Polecam wyszukiwarkę i forum fryzjerskie tam odpowiedzą Ci specjalistki w tej dziedziniehm, czuję, się "staro" ![]() Chyba chciałaś napisać, że jesteś wdzięczna :P Ochraniam przed zakupem bubla kosmetycznego a tak w ogóle to wina Snow i Madziarry, o.
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam skórę suchą więc Vitalumiere dobrze się z nią zgrał, daje naprawde naturalne wykończenie ale po kilku godzinach zaczyna się lekko świecić a ja wolę podkład lekko matujący
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Organzza mnie go poleciła pani w Sephorze
Wzięłam też inne, w tym nowości jak Parure Aqua czy Double Wear Light, ale Guerlain niestety na mojej twarzy wybija różowy odcień, a do EL w ogóle nie mogę się przemóc nawet po co, żeby przetestować Airflash mnie zachwycił, ale dla mojej cery byłby o wiele za lekki na zimę, a Vitalumiere jest po prostu powalacjący - kolorem, efektem, pielęgnacją cery sleepy ja mam taką cerę jak Ty i tez lekko się świeci, ale ja wolę takie podkłady, nie lubie matu, wtedy źle wyglądam... A próbowałaś Mat Lumiere? On daje takie matowo-rozświetlające wykończenie, nie jest płaskie, efekt naprawdę ładny, tylko przy mojej cerze się nie sprawdził. |
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
Organzza,
Ale nie wiem czy się skuszę ostatecznie. 10h burżujka lubię, ale nie aż tak jakoś mocno.. hm
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
miło mi
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo lubię ale jest zbyt matujący, robi suche skórki, więc nie moge go codziennie używać bo za bardzo wysusza moim ideałam byłoby coś pomiędzy Mat Lumiere a Vitalumiere(pewnie taki wybrayk nie istnieje ), potrzebne mi jest naprawde lekkie matowienie
|
|
#3637 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę wiele Wizażanek wybiera ten kolor ![]() mi to nie-matowienie na razie nie przeszkadza, choć nie wiem jak na dłuższą metę dziękuję ![]() Cytat:
Airflash dla mnie też był niezły choć pewnie pojawi się kolejne kuszące cudo Cytat:
ale mam taki odcień, że nie mogę go używać non stop bo jest za ciemny, a znowu na tyle lubię nowości, że chyba nie chce mi się kupować jaśniejszego odcienia no i może być za lekki, podobno nadchodzi mroźna zima, więc "kołderka" na twarzy się przyda
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również witam nowo przybyłe kosmetykoholiczki
bossiaku boski opis, ja się tej wyliczanki uczyłam w 1. klasie podstawówki Świetna jest ![]() Gadacie tak o tych podkładach, że aż sama się zaczynam zastanawiać nad zakupem jakiegoś Jakoś do płynnych mi się nie chce wracać
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
isa jak Ci służy, to zostań przy nim
Mnie w zeszłym roku zachwycał Eclat Satin, ale niestety potem zaczął mi różowieć na twarzy i wyglądałam jak świnka. Bardzo się utleniał jego kolor, wyglądało to inaczej jak nakładałam, a po kilku godzinach w pracy byłam różowiutka jak piggy
|
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
snow służy i to bardzo, ale właśnie tych mrozów trochę się boję
Bo ten podkład jest jak puder, nie będzie chyba chronił przed ujemną temperaturą. Kusi mnie jeszcze mineralny Max Factor, ale nim tego TM zużyję to rok minie
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kliknełam emulsje Lirene - mam nadzieje ze przyjdzie szybko bo juz ledwo co wyciskam Avenkowej tubki ![]() Nie ide dziś na fitness - zmęczona jestem, a musze zrobić pranie i obiad na jutro
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak ja sobie cos wymysle to kaplica
![]() wymyslilam sobie buty, jakie chce. takie pol-botki, na niziutkim obcasiku, z lekko zaokraglonym noskiem. zeszlam dzis pol miasta i oczywiscie nic takiego nie ma. znalazlam jedne, bliskie idealu ale za plytkie jak na nadchodzace dni a chodzi mi o takie buty na deszcze i pluchy, kiedy juz baleriny nie dadza rady a buty sportowe nie ebda pasowaly do ogolnego image'u. i co ja mam teraz zrobic?
|
#3643 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję wszystkim za gratulacje!! tak bardzo się cieszę, że mam to już za sobą!!
z tej okazji też dostałam od TŻa flakonik Angela!! w gwiazdce!! mrrrr...
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
ide chlac
jak nie to dopiero jutro ![]() ice to te Twoje kozaki? http://www.snobka.pl/artykul/4509/kozaki_buffalo piekne jaka maja cudowna cholewke...a tu ciekawostka: http://www.snobka.pl/artykul/4512/kr...h_miast_swiata
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Ziz ładne te kozaki.. ale wolałabym wyższy i węższy obcas..
|
|
#3646 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Dziewczyny jestem ciocią
Za dwie godziny zobaczę malucha
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
miałam dzisiaj kupić brązero-rozświetlacz ID i jakiś sypki puder, ale się powstrzymałam
dumne jesteście ze mnie, prawda? jeszcze mnie te nowe błyszczyki supertrwałe 2w1 kusiły (nie mogę zapamiętać firmy... maybelline?)chyba mam zły dzień... |
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!
Aaaale mi się chce spać Przydałoby mi się coś co by mnie postawiło na nogi Tylko nie wiem co. Kawa mi nie pomaga
|
#3650 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Zamawiał ktoś z tego sklepu? Jak tam jest z ewentualną wymianą lub zwrotem?Ten obcas jest wysoki, na zdjęciu się nie wydaje, ale to buty do kolan. No i ten obcas jest bardzo zgrabny, w ogóle buty boskie. Choruję na nie już od sierpnia, wtedy je zobaczyłam pierwszy raz.Szkoda tylko, że z Gortz 17 zniknęły już i nie mam ich gdzie przymierzyć. ![]() Gratulacje. ![]() Uciszyłam głód zakupowy sweterkiem, bokserką i topem na imprezy. Odwyk nie złamany, ale na wszelki wypadek nie wchodziłam do Sephory nawet po próbkę Vitalumiere.
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstawiam właśnie drugie pranie, czeka mnie jeszcze trzecie i ręczne No i obiad na jutro Nie wyrabiam takiego tempa ... I jeszcze mycie łba ...EDYCJA: dostalam odp z apteki allegrowej - rzeczywiście się pomylili, bo miał być rok 2011 a nie 2001 jak mi napisali
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2008-10-14 o 18:06 |
|
|
|
|
#3652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rozumiem cię jeżeli chodzi o mineralki... ja też mam swój ukochany mineralny podkładzik.Takiego efektu żadnym innym nie uzyskam ale... Mój niestety jest nie osiągalny ani w polskich sklepach ani na allegro a do Truskawy nie mam dostępu ![]() ![]() i takim to sposobem szukam jakiegoś dobrego odpowiednika...Nawet już coś mam na półeczce w czym zaczynam się zakochiwać ![]() aż dziw u mnie w mieście w rossmanie jest ten podkład Cytat:
![]() Super saszko-kozaczki ma RYŁKO w swoich firmowych sklepach ... Ja kupiłam sobie piękne pomarszczone botki(kozaczki) na niskim obcasiku w kolorze szarym O takie- KLIK U... Gratulacje!!! Jak będzie miał dzidziuś na imie?
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Viitalumiere wygląda jednak lepiej na lżejszym kremie
![]() Dziś nałożyłam go na Hydraphase Legere XL i nie świecił się. Niestety krem ten za lekki jak na moją skórę więc popróbuję jeszcze na innych bogatszych kremach. Może uda nam się jeszcze zgrać
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
ice ja kupowałam w Butyku dwa razy, po rekomendacji agnieski. Butów nie zwracałam, ale wiem, że można bez problemu, bo nawet dzwoniłam do nich w tej sprawie, ale w końcu zostawiłam sobie butki.
Jelonku dzięki za ostrzeżenie Poczytam o wszystkim zaraz.Dzisiaj jest beznadziejna pogoda, padam po prostu
|
|
|
|
#3656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się czuję- ledwo co mi się odwidział letni limitowany kolor błyszczyka GlamShine 6H to już mi się podoba z obecnej kolekcji ten jasnozłoty i pędzel rossmanna czeka na zakup i bibułki inglota, a tu trzeba mamie spłacić pożyczkę na studia ![]() witaj Cytat:
![]() Mnie podkłady nie kuszą, Revlon płynny dobrze się spisuje... Chociaż z drugiej strony... ![]() Cytat:
A ten mineralny MF ma drobinki rozświetlające, a przynajmniej najjaśniejszy kolor, sprawdzałam kiedyś w SP. Ja tez, ale się nie załamuję, np. kurtki płaszczykowej szukałam od zeszłej jesieni, a butów zimowych chyba ze 3 lata i potrafiłam chodzić w jakichś badziewnych sznurowanych koszmarkach na zmianę z ukochanymi podziurawionymi oficerkam Gino Rossi z początków liceum, dopiero w zeszłym roku znalazłam idealne oficerki zasługujące na znalezienie się na moich nogach ![]() Muszę się poskarżyć na sypkie cienie Gosha Zawsze twierdziłam, że trwałość cieni nei ma znaczenia, liczy sie tylko kolor. Ale Gosh żadnym sposobem nie chce się trzymać moich powiek a ta ostatnia kolekcja co kupiłam ma boskie kolorki jeszcze jutro spróbuję na bazie Inglota. A Goshe mozna łączyć z wodą?I na studiach też się wkurzyłam- kolejny rok z rzędu wszyscy jak jeden mąż tłuką o cukrzycy, jakby nie było innych chorób na świecie Już każdy rzyga tym tematem ![]() A w ogóle to zrobiłam numer- zamawiałam jakieś 2 tyg temu podkład na all dla siostry i dziś się zorientowałam, że wpłaciłam zupełnie innemu sprzedawcy Napisałam maila, może zwróci, chociaż wątpię sądząc po tym, że sam do mnie nie napisał (moje dane zna, też jeden z pudrów dla siebie we wrześniu u niego brałam)
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Fajnie,że Wszystkim pasuje data spotkania Trwam dzielnie w odwyku,nic nie kupiłam a wręcz przeciwnie- sprzedałam Wczoraj byłam w Rosamanie i nic dla siebie nie wzięłam Wysłałam koleżankę po próbki Vitalumiera, bo sama nie mam czasu łazić Poza tym ona ma większą siłę przebicia![]() Oglądałam ten brązer Isadory i nie zrobił na mnie żadnego wrażenia Poza tym znów mam maksymalnie dość mojej pracy Wczoraj powiedziałam szefowej,że jeszcze chwila a wezmę torebkę i wyjdę Nie ma to jak wyjaśniać sprawy zawalone przez kogoś innego Dziś był ciąg dalszy a jutro nie będzie lepiej-na szczęście tylko do 12.30,bo potem idę na badania oczu, po którym do pracy już wracać nie mam po co,bo nie można pracować przy komp i słabo się widzi przez kilka godzin. Ale i bez tego badania wiadomo już,że mam wadę A jeszcze 2 lata temu wszystko było ok
Wszystko ma drugie, trzecie, czwarte, piąte dno... http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o Edytowane przez karolina1985 Czas edycji: 2008-10-14 o 21:00 |
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Nosku, gratulacje nasza ty ciotko !!
![]() Snow, masz na mojej uczelni sobowtóra Poznałam dziś dziewczynę z psychologii klinicznej b. podobną do Ciebie ![]() Wielki Organizator
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę, doradźcie mi krem nawilżający do twarzy.
Na dzień z filtrem, do skóry suchej, chętnie coś aptecznego Rozmyślam nad Hydraphase Riche XL i Iwostin nawilżający SPF20. Widzę że sporo tu 'suchych twarzy' więc pewnie macie swoje perełki.
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Sleepy
Hydraphase miałam i mi nie podszedł. Iwostinu nie miałam. Ale teraz mam 2 nawilżacze, które sa boskie: lekki - ziaja pro treściwy - emolium krem barierowy (ale zizka zapchał). mnie nie, kocham go ![]() a pod każdy krem nakładam żel hialuronowy
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

poprawienie kondycji włosa zaczęłabym od środka np. Inneov gęstość włosów czy inne witaminy, zioła..
tam odpowiedzą Ci specjalistki w tej dziedzinie
tak kusić
a tak w ogóle to wina Snow i Madziarry, o.

), potrzebne mi jest naprawde lekkie matowienie

a chodzi mi o takie buty na deszcze i pluchy, kiedy juz baleriny nie dadza rady a buty sportowe nie ebda pasowaly do ogolnego image'u. i co ja mam teraz zrobic?
dumne jesteście ze mnie, prawda? jeszcze mnie te nowe błyszczyki supertrwałe 2w1 kusiły (nie mogę zapamiętać firmy... maybelline?)
Przydałoby mi się coś co by mnie postawiło na nogi
i pędzel rossmanna czeka na zakup i bibułki inglota, a tu trzeba mamie spłacić pożyczkę na studia
Już każdy rzyga tym tematem