|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
spiworki maja suwaczki do samego dolu, w srodku bobas jest w pidzamce (czy jak u mnie-w koszulce) no i normalnie sie przewija (ja bym cos oczywiscie pod dupke wlozyla, zeby sie nie pobrudzil spiworek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne te koszulki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spiworek rozpinasz tak jak tutaj http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=448308923 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, mnie apetyt wrocil z podwojona sila... Az sie boje jak tak dalej bedzie...
Teraz popijam czekolade na goraco robiana z prawdziwej czekolady ![]() ![]() Memi jak tam twoja dieta ![]() ![]() Jedyne co to kawy sobie odmowic nie moge. Ale przerzucilam sie na bezkofeinowa wiec chyba mniejsze zlo.
Edytowane przez raspberry69 Czas edycji: 2008-10-15 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Zadomowienie
|
wow, rewelacja te spiworki, bardzo mi sie podobaja
![]() co do kawy to w niej szkodliwa jest kofeina wiec w bezkofeinowej nie wiedze zadnego zla i nie wiem czemu mialabys sobie jej odmawiac. Ja wiem ze dzis jestem jakas taka wymagajaca, i juz wiem dlaczego, przeziebilam sie i myslenie mi sie zwolnilo, dlatego jeszcze was poprosze, moze ktoras pamieta na jakiej stronie byl, albo ktoras ma zapisany przepis na taki syrop na przeziebienie? jakis czas temu ktos tu podal a ja sobie nie zapisalam... memi, co do morfologii to WBC, HGB,HCT, PLT, MCV,MCHC, RDW, MPV sa w normie, a RBC jest nizsze - 4,15 (norma 4.2-5.4) a MCH wyzsze 31.48 (27-31) nie sa to jakies duze odchylenia od normy i z tego co ja sie chcialam zorientowac, to moze byc za malo zelaza i/lub kwasu foliowego i te wyniki sa jakos ze soba powiazane ale to tyle moglam z netu wyciagnac wiec czekam na profesjonalne potwierdzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3878 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie wiem i nic nie powiem ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
szpiczasty = dziewczynka Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja się dzisiaj dowiedzałam, że jak nie urodzisz w wyznaczonym terminie to dwa dni później wzywają na wywoływanie.... nie czekaja tygodnia nawet ani dwóch, pod kroplówkę i dawaj....
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zadomowienie
|
mi tesz dali spis co do szpitala zabrac, ale ja chcialam co w ogole kupic, takiej wyprawki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Zakorzenienie
|
ja dopiero co wróciłam od rodziców,
zjadłam kolację i nadrabiam zaległości na wizażu, maluch kopie aż miło ![]() Jutro mój mąż ma wolne, więc cały dzień mamy dla siebie. Może wpadną do nas rodzice na kawę to sobie posiedzimy, pogadamy. Chciałam jechać do pracy byłej w odwiedziny, ale chyba nie pojadę, bo coś mi się nie chce ![]()
#3881 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jutro odbieram wyniki badań na konflikt serologiczny, trzymajcie kciuki!
![]() |
#3882 |
Zakorzenienie
|
gosiunia22
![]()
#3883 |
BAN stały
|
wiadomsc od mojej zony bo neisety trafila dzis do szpitala
![]() "witajcie dziewczny niesety musialm jechac do szpitala bo zaczela abrdzo krwawic mam nadzieje ze bedzie dobrze z dzieckiem i ze mna.Trzymajcie mocno za nas kciuki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | |
Wtajemniczenie
|
heheh, dobre
![]() Cytat:
![]() no właśnie ja się wybieram w najbliższą lub następną sobotę ![]() a ja nie pamiętałam co oznacza spiczasty i okrągły i poszukałam na internecie- wychodzi na to, że okrągły to dziewczynka...hihi w każdym razie myślę a raczej jestem przekonana, że będzie chłopczyk lub dziewczynka...innych opcji raczej być nie powinno ![]()
![]() |
#3885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się Kochana ![]()
![]() |
#3886 | ||
Wtajemniczenie
|
Spicegirl, nie boisz się, że gumka na dole ubranek (śpioszków chyba) będzie uwierał dzidziusia i podrażniał jego delikatną skórę...doświadczone mamy je polecają...?bo jakoś dziwnie jak dla mnie troszkę wyglądają...
Cytat:
Cytat:
3 maj się cieplutko szybko wracaj do nas ![]()
![]() |
#3887 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!
Od kilku dni jestem padnieta, bo spie po 5h... a dzis sie spoznilam do pracy, bo jade dwoma autobusami z przesiadka i oba sie spoznily, w rezultacie wpadlam rozczochrana i lekko podmoczona 7 minut po czasie.. ![]() Zlecilam dzisiaj lek za 1500 zl... to tyle,co moja pensja z dyzurami na reke... dziwne uczucie,zobaczymy co szef jutro powie... emzeta wyniki masz ok, te drobne odchylenia o niczym nie swiadcza. Ciaza predysponuje do obnizonej wartosci Hgb,RBC,Hct, bo krwinki "rozcienczaja" sie w wiekszej ilosci wody i to jest fizjologicznie. Plus do tego wieksze zapotrzebowanie na zelazo. Zwiekszone lekko MCH tez o niczym nie swiadczy, jesli pozostale parametry sa ok. Jesli bys miala MCV powyzej setki to by moglo sugerowac niedobor kwasu foliowego lub wit. b12. Z kolei przy niedoborze zelaza MCV ponizej 80. Z racji zwiekszonego zapotrzebowania w ciazy zaleca sie PROFILAKTYCZNA suplementacje zelaza (w preparatach wielowitaminowych, a najlepiej w pokarmach) i kwasu foliowego. Zwykle w polowie 3. trymestru wyczerpuja sie zapasy zelaza. Ja wcinam feminatal- ma mnostwo skladnikow.Na ginekologii lubia tardyferon fol (na recepte). raspberry ehh moja dieta... ostatnio cos mi nie idzie... ![]() gosia j. ladny, zgrabny brzuszek, ciekawe, kto w nim mieszka ![]() a mnie lapia potworne skurcze lydek ![]() chyba z niewydolnosci zylnej, bo magnez i potas mam ok, na dodatek wcinam magne-b6. musze zaczac chodzic w tych ponczochach, co je sobie kupilam. jutro ide na usg polowkowe-zwykle. chyba jestem jedyna,ktora nie chce miec 3d/4d.. ja chce zobaczyc twarzyczke dzidziusia przy porodzie, jak w randce w ciemno ![]() wczoraj jak bylam na cwiczeniach to mi po raz pierwszy zaczal brzuch przeszkadzac, tak jakbym sie baaardzo najadla i cwiczyla hmm. musze sie rozejrzec za spodniami ciazowymi, bo stare sie mieszcze, ale cisna mnie jak sie schylam... ja w nocy nie siusiam,jakos mi przeszlo, za to w dzien czesto. |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Wtajemniczenie
|
a zapomniałam...Zanka - filmik suuuuper!!! myślałam, że już dużo wiem ale teraz się okazało, że jednak nie wszystko;]
#3889 |
Rozeznanie
|
oj, biedna Jaga.. trzymamy kciuki za Ciebie i malenstwo..
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestes jedyna ktora nie wybiera sie na USG 3d czy 4d bo ja tez sie nie wybieram, poprostu nie mam takiej potrzeby zeby zobaczyc malucha teraz, zobacze na zywo za 4 m-ce, w duzo ladniejszej postaci ![]() ![]() Wklejam zdjecie teog swetra ktory kupilam dzisiaj, on ma po srodku taka fałde, ktora na brzuchu sie całkowice traci, jedynie zostaje pod piersiami czyli jest to zapas na rosnace piersi, a jesli komus nie rosna tak bardzo to po to sa te korale ktore były razem z tym swetrem zeby to kołko czyli dol z korali wszedł w ta fałdke zeby nie była taka widoczna ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zadomowienie
|
Memi dziekuje
![]() Jaga pozdrawiam i trzymam kciuki! Gosiunia, powodzenia jutro, choc nawet jak okaze sie konflikt to przeciez nie taki problem! |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3893 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja tez nie chce 3d, dla mnie to juz przesada, no chyba ze ze wzgledow medycznych, dla zabawy nie bede narazac dzidzi na stres (bo nie wiadomo czy to do konca przyjemne) i wydawac mase kasy, nawet nie sprawdzam ile tu kosztuje taka opcja... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wklejam zdjecie tego swetra ktory kupilam dzisiaj, on ma po srodku taka fałde, ktora na brzuchu sie całkowice traci, jedynie zostaje pod piersiami czyli jest to zapas na rosnace piersi, a jesli komus nie rosna tak bardzo to po to sa te korale ktore były razem z tym swetrem zeby to kołko czyli dol z korali wszedł w ta fałdke zeby nie była taka widoczna ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz weszło i to 2 razy ten sam tekst i zdjecie bo kurcze jakies problemy z netem mi sie zrobimy i pisalo ze nie mozna wyswietlic strony, wogole stracił mi sie net zrobilam jeszcze raz no i sie okazało ze tamto jakims cudem weszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Wtajemniczenie
|
ale mi przykro,że czasem którąś z nas coś dopada,aż mi sie pisać nie chce
![]() trzymam mocno kciuki za Jagę i McKinley-dawno już powinna wrócić z tego cholernego szpitala ![]() skoro mąż Jagi pisał,że z dzidziusiem wszystko ok,to znam ten rodzaj plamień,sama to przechodziłam.Poporstu po powrocie do domku kochana,leżeć i odpoczywać.Zrobi to dobrze Tobie i dzidziusiowi.Wracaj szybko bo szpital to tylko psuje samopoczucie. Sylwia odezwij się w końcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie dostały do szpitala lezec to tak szybko ich nie wypuszcza, przynajmniej tydzien beda trzymac na badaniach i obserwacji tak mi sie wydaje no ale przynajmniej tyle dobrze ze z nia i maluchem wszystko OK a nie wiadomo co sie stało McKinley bo nic nie napisala ale tez pewnie nic powaznego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3898 |
Zadomowienie
|
A no taka uroda ciazy widac, a McKinley faktycznie sie dlugo nie odzywa...
obejrzelam te filmy, bardzo fajne w sumie ale stwierdzenia, ze ogladanie twarzy dziecka sprawi ze dziecko po porodzie sie bedzie lepiej rozwijalo to juz chyba wkrecanie... Oki, dobranoc dziewczynki PS. sweterek bardzo ladny, od razu z wisiorkiem? |
![]() ![]() |
![]() |
#3899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak był razem z tym swetrem w komplecie sa to takie koralami, a raczej łancuch dlugi i wydziwiany, najpierw nie wyobrazałam sie z tym łancuchem, bo nie chodze w czyms takim, ale duzo ładniej to wyglada na tym swetrze, i prezentuje sie inaczej tak kolorowo i bogato, od razu daje to inny fasol i wyglad temu swetrowi bo sie błyszczy, a jest on tez fajnie szyty bo rekawy i golf sa z cienkiego materiału a reszta jest ze swetrowego materiału i wyglada to tak jakby na cieniutki golfik z długim rekawem załozyc swetr z krótkim rekawem, a tak naprawde to jest jednosc czyli doszywane rekawy i golfik do tego swetra, moj powiedzial ze pomniejsza mi piersi (i dobrze) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Wtajemniczenie
|
a ja nie robiłam żadnych dokładniejszych jeszcze badań, tylko tyle co lekarz na wizytach na usg - i tu też jedyne co to powiedział, że serduszko bije więc wszystko w porządku (to odpowiedź na pytanie dlaczego bobas się nigdy nie rusza...) dlatego też wybieram się na usg 3d/4d - ze względów medycznych a przy okazji zobaczę dokładniej bobaska - ja w porównaniu do waszych zdjęć usg nie mam ani jednego tak wyraźnego żebym mogła zobaczyć cos poza zarysem twarzy....
moja koleżanka twierdzi, że nie będzie kupowała wózka, tylko wzięła sobie od znajomych taki 20-letni bo i tak stwierdziła, że po co ma wydawać tyle kasy na wózek jak długo nie będzie z niego korzystała...natomiast ja mam zamiar przeznaczyć na wózek ok 800-1000zł co dla niej jest wyrzuceniem pieniędzy....tak samo jest z usg każdy ma jakieś swoje priorytety i myślę, że 200zł za upewnienie się że bobas dobrze się rozwija, mogę dać. A jeżeli ktoś nie chce to jego sprawa.... zresztą usg 4d nie jest wcale gorsze od zwykłego i wątpię czy któraś z mamuś zrezygnowała na wizycie z usg ze względu na zdrowie maluszka.....wiadomo wszystko z umiarem ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.