|
|
#2971 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rzucić palenie
Veris dzięki, mam nadzieję, że się nie złamię! Chociaż przyznam, że nie spodziewałam się tak kiepskiego samopoczucia :/
maugoszatka właśnie się staram i m.in dlatego rzuciłam, także niedługo będziemy jechać na tym samym wózku trzymaj się!
|
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień 38-my. |
|
|
|
|
#2973 |
|
Raczkowanie
|
ja tez chcę rzucic.
![]() Nie mam silnej woli ..palę 6 lat po paczce dziennie czasem więcej. Help ?
|
|
#2974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Wszystko zmieniło się, gdy okazało się że jestem chora - dolegliwość zupełnie nie mająca związku z paleniem, ale aby wyzdrowieć usłyszałam, że między innymi nie mogę absolutnie palić. Strach przed ewentualną operacją jest silniejszy niż chęć zapalenia. Dziś mija 40 dzień bez papierosa Jeśli człowiek czegoś naprawdę chce może to zrobić i wmawianie sobie, że muszę zapalić bo np. się wkurzyłam jest śmieszne - przez te 40 dni byłam nie raz cholernie wkurzona, kłóciłam się z TŻem ale...postanowiłam, że nigdy więcej fajki. Musisz uwierzyć, że jesteś w stanie zrobić wszystko - o ile tego chcesz
|
|
#2975 |
|
Przyczajenie
|
Nie palę już 69 dni (+ 13g31m13s).
Ilość niewypalonych papierosów: 973. Będę żyć dłużej o 7 dni (+ 10g32m45s)! Zaoszczędzone pieniądze: 389,55 zł! jest mi super bez fajek.nigdy już do tego nie wrócę, a do tego od tamtej pory schudłam 3 kilo. trzymam się dzielnie i mam nadzieje ze nigdy nie wrócę do tego g.........a. |
|
|
|
#2976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na dodatek obliczyłam ostatnio ile pieniędzy przez wszystkie lata wydałam na papierosy .. załamałam się. 15000 ponad. :/ Z tego większość się uzbierała w ciągu ostatnich 3 lat. A od dzisiaj mówię stop.
|
|
|
#2977 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2978 |
|
Wtajemniczenie
|
Będę trzymać kciuki
Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie było tak, że najbardziej chciało mi się palić wieczorami - sposób na to: kładłam się wcześniej spać Jak śpisz nie czujesz pokusy
|
#2979 |
|
Gang Iren
|
A u mnie dzień 22.
W ogóle o tym nie myślę.Wczoraj byłam na imprezie z palaczami i przy piwku też nie pomyślałam o zapaleniu ![]() Trzymajcie się dzielnie dziewczyny!
|
#2980 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie postanowiłam rzucić palenie ze wzgledu na swój wygląd mam 163cm wzrostu i waże 41 kilo i nie chce już wygladać jak patyk!
Jak mam to zrobić? Macie jakieś rady dla mnie drogie panie?? |
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. chęci 3. chęci ![]() 4. dużo wody pić (szklanka wody zamiast - działa) 5. plasterki, tabletki itp. wspomagacze 6. unikanie zakurzonych miejsc i ludzi jeśli to kusi 7. wcześnie idziemy spać 8. odtruwamy się: warzywa, owoce, do przegryzania: słonecznik, orzechy, migdały itp. 9. gumy i cukierki miętowe 10. wywietrzyć chałupę, wyprać firany, umyć zadymione okna, wyszorować dywany itd. 11. przyjemności dla siebie: peeling, maska, kąpiel w soli itd. 12. spacery na świeżym powietrzu, basen, bieganie... byle się zdrowo zająć 13. dobra książka
|
|
|
|
|
#2983 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kiedys rzucalam palenie, nie palilam 7 miesiecy. I pewnego razu napatoczylam sie na ksiazke, w ktorej co chwile ktos zapalal papierosa. w koncu siegnelam po niego;/
|
|
|
|
#2984 |
|
Raczkowanie
|
dzień 15-ty
|
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2986 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja nadal pale
Możecie mnie wychłostać |
|
|
|
#2987 |
|
Wtajemniczenie
|
Betibeata
|
#2988 |
|
Gang Iren
|
Ej no dasz radę,mnie się udało t uda się i tobie,ale daj sobie szansę i chociaż spróbuj.
U mnie na liczniku dzień 23 (+23g22m18s),żyć będę dłużej o ponad 4 dni. Zaoszczędziłam 230.14 zł,nie wypaliłam 575 papierosów.
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
A to coś da?
_____________ Dzień 42-gi.
|
|
|
|
#2990 |
|
Przyczajenie
|
jestem nowa, więc cześć.
![]() jeszcze palę ale mam datę ustaloną na najbliższą sobotę, skłoniło mnie do tego...no... głupio to zabrzmi ale chłopak mnie namówił ( on nie pali). sama nosiłam się z tym zamiarem od trzech miesięcy ale on wsparł mnie. ale dość o tym. wiem że to zrobię ale doradźcie w jakie tabletki, plastry czy coś tam innego powinnam się zaopatrzyć?! |
|
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia. |
|
|
|
|
#2992 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny !Palilam przez 5 lat ,dwie paczki dziennie czerwone Marlboro .Probowalam ograniczyc papierosy ale u mnie nie zdalo to egzaminu .Znajomi zartowali nawet ,ze nie potrzebuje zapalniczki bo odpalam jednego od drugiego .Nie wierzylam ,ze mi sie uda kiedykolwiek rzucic palenie .Wygralam jednak walke z nalogiem
Obecnie nie pale od 4 lat .Jak rzucalam palenie bardzo pomoglo mi zucie gum nicorette 4 mg i w dalszej fazie 2 mg.Chyba jednak decydujacym czynnikiem bylo to ,ze poznalam kogos na kim mi zalezalo i ta osoba nie palila .Zakochalam sie ,bylam na uczuciowym "rauszu"i mysle ,ze to pomoglo mi najbardziej .Tak sie zlozylo ,ze tydzien po rzuceniu palenia poznalam mojego partnera .Oczywiscie powiedzialam ,ze nie pale .Zagryzlam zeby ,zulam gumy ,w nocy snilo mi sie ze zapalam papieroska.Budzilam sie zlana ze strachu zimnym potem .Na szczescie to byl tylko sen .Udalo sie !Trzeba uwierzyc w siebie ,w nasza silna wole i nie poddawac sie .Nie wierzylam ze mi sie uda ,a jednak .Kochane wizazanki zycze wam tego samego .Wygrajcie z nalogiem .cieszcie sie ladna cera i swiezym oddechiem .Te ,ktore planujecie miec dzieci myslcie o przyszlym potomstwie.Organizm potrzebuje troche czasu by oczyscic sie z toksyn !Powodzenia ,trzymam za was kciuki !
|
|
|
|
#2993 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2995 |
|
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu nie było, ale jestem już wreszcie......
Mnie tabex pomógł w rzuceniu palenia. Stosuje go dopiero od dwóch tygodni, lecz jak narazie działa. Zero papierosów, zero chęci zapalenia. Czuję się wolna. Owszem, nachodzi mnie czasem ochota na zapalenie, ale wiem, że przy stosowaniu tabex-u papierosy nie smakują. Ja szczerze polecam ten preparat. Koszt nie wielki, bo, aż całe 36 zł, miesięcznej kuracji. Żałuję, że wcześniej nie dowiedziałam się o tym specyfiku....czuję się jakbym zmarnowała całe 15 lat na paleniu. Szczerze polecam!!!
|
#2996 |
|
Raczkowanie
|
dzien 18-ty
|
|
|
|
#2997 |
|
Rozeznanie
|
ja nie palę ponad trzy lata i bardzo się z tego cieszę...choć nie mogę powiedzieć, że nie mam czasami ochoty zapalić, tak towarzysko - wiem, że to głupie ale nawyk przyzwyczajenia do czynności jaką jest palenie w moim przypadku był równie silny jak od samych papierosów
trzeba po prostu chcieć i rzucić. ja osobiście nie wierze w różnego rodzaju plasterki, tabletki.
|
#2998 |
|
Raczkowanie
|
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że pomimo tego że już nie palimy,i wiemy, że nie będziemy tego robić, ten nałóg i pokusa zapalenia będzie nam towarzyszył do końca naszych dnii. Zawsze będziemy czuły się ograniczone, by ciągle się pilnować przed zapaleniem. To prawie jak alkoholizm, nie do wyleczenia........ z naszej psychiki. Musimy się kontrolować każdego dnia.
Powodzenia. Bądźmy wytrwałe w swym zamierzeniu.
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś mały jubileusz 60 dni
|
|
|
|
#3000 |
|
Rozeznanie
|
święte słowa
gratuluję
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

właśnie się staram i m.in dlatego rzuciłam, także niedługo będziemy jechać na tym samym wózku 

nie wiem czy łączyć to z brakiem nikotyny? Poza tym jestem zdrowa i przed rzuceniem nic mi nie dolegało. Czy któraś z was miała takie objawy?
.

Obecnie nie pale od 4 lat .Jak rzucalam palenie bardzo pomoglo mi zucie gum nicorette 4 mg i w dalszej fazie 2 mg.Chyba jednak decydujacym czynnikiem bylo to ,ze poznalam kogos na kim mi zalezalo i ta osoba nie palila .Zakochalam sie ,bylam na uczuciowym "rauszu"i mysle ,ze to pomoglo mi najbardziej .Tak sie zlozylo ,ze tydzien po rzuceniu palenia poznalam mojego partnera .Oczywiscie powiedzialam ,ze nie pale .Zagryzlam zeby ,zulam gumy ,w nocy snilo mi sie ze zapalam papieroska.Budzilam sie zlana ze strachu zimnym potem .Na szczescie to byl tylko sen .Udalo sie !Trzeba uwierzyc w siebie ,w nasza silna wole i nie poddawac sie .Nie wierzylam ze mi sie uda ,a jednak .Kochane wizazanki zycze wam tego samego .Wygrajcie z nalogiem .cieszcie sie ladna cera i swiezym oddechiem .Te ,ktore planujecie miec dzieci myslcie o przyszlym potomstwie.Organizm potrzebuje troche czasu by oczyscic sie z toksyn !Powodzenia ,trzymam za was kciuki !