|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Łączcie się Miłośnicy Buldożków Francuskich!
To buldożek. Jest jeszcze Boston Terier też ma taką "pilotkę"
|
|
|
|
|
#422 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy taki temat już byl, ale jak wiadomo bulwy maja duzą czesc nawyków ludzkich tak jak obrazanie sie
![]() W jakis sytuacjach wasze bulwy się dąsają? Fado w momencie gdy ktoś je a jemu nie chce dac po prostu odwraca się zadkiem i nie dociera do niego NIC, moge wołac, gwizdac a on jak głuchy. Zazdośnik z niego okropny, kiedy moj obecny TŻ zaczął do mnie przychodzic fado miał juz 8miesiecy, nie było mowy o zadnym przytulaniu się pocałowaniu itp na jego oczach. Byliśmy obszczekani, a jak nie zwacalismy na niego uwagi sytuacja podobna jak z jedzeniem- pospolity FOCH ![]() Kolejne, wychodzimy z nim na dwor, a jemu ubzdura się jechać autem i stanie jak wryty przy samochodzie- nie ma absolutnie zadnego sposobu zeby go odciągnąc, on chce do auta i już. Wtedy za smycz i do domu obrażony, bo dalszy spacer nie ma sensu. Czasami mam wrazenie ze to male dziecko a nie pies WIem, ze jest rozpieszczany przez wszytkich domownikow, ale pierwszy raz widze obrazalskiego psa![]() ![]() jak to wyglada u was? |
|
|
|
|
#423 |
|
BAN stały
|
Jak narazie takich FOCHÓW nie zauważyłam u Safi ale moje Shih-tzu maja , maja . Szczegulnie ta moje starsza Dolores : mąz pomylił kiedyś godziny wizyty u fryzjera i okazało się że w jeden dzień będzie zrobiona jedna a druga musi przyjąś za 2 dni. Zawiozłam pierwszą Abi bo ona biała i brudek bardziej u niej widać . Weszłam z abi do domu dolcia ja obwąchała i........ foch na całe kolejne 2 dni. "Jak to z nia poszłas do fryzjera a ja mam taka brudna chodzić". nie pomogły przekupstwa z wędlinka czy jakimś innym smakołykiem !!
|
|
|
|
|
#424 |
|
Rozeznanie
|
a moja safi
( pozdrawiam Safi moniki hihihi ) robi fochy a jak i to jakie ma ulubiona piłeczke bez niej mam mowy o jakim kolwiek wyjsciu, drapanie po brzuszku o takkkkk a niech ktos tylko przestanie drapac, mruczenie warczenie drapanie
|
|
#425 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
Nasz Pepcio potrafi się nieźle sfochować. Jak wróciliśmy z wakacji (prawie 2tyg.) i go nie wzięliśmy,to tak się obraził,że uciekł pod stół i na nas warczał jak go chcieliśmy dotknąć. Nawet nie poszedł z nami spać w łóżku!!! pierwszy raz mu się zdażyło. Dopiero na drugi dzień powoli mu przeszło. Poza tym to straszny uparciuch i do tego oktropnie jest ciekawski. Na spacerach potrafi stanąć jak wryty i oglądać wszystkich i wszystko dokładnie i ciężko go przekonać do dalszej drogi. A co do jedzenia,to dajemu mu gotowane:kurczak,indyk z ryżem,kaszą,makaronem+mar chew i podjada różne owoce,albo pańciowe kanapeczki
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daję poza drobiem wołowinę (np. udziec), czasem cielęcinę.
|
|
#428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() CO do jedzonka to my dalej barfujemy. Dziś fadzik zjadł udko z kurczaczka cały czas trzymałam w rece zeby biedak nie udławił się kosciom. Ale nie widzialam by cokolwiek jeszcze tak mu smakowało!! |
|
|
|
|
|
#429 |
|
Rozeznanie
|
my tez przejdziemy na barfa
jak widac buldozki to niezłe uparciuchy u nas dopiero sie zacznie podkoniec listopada przeprowadzka a zeby bylo mało bedziemy miec 2 wymarzonego piesia zawsze chciałam miec dwa psy ![]() ![]() ![]()
|
|
#430 |
|
BAN stały
|
A My w końcu odebraliśmy dziś rodowód !!! I okazuje się że dziadek Safirki nazywa się : Szalony Żulik . hahahahahahah
Ale jaja !!! |
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
A nie Żartobliwy Żulik 100 pociech? Bo mi Żulik się z takim psem kojarzy chyba jedynie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#432 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat jestem wierną fanką imion z hodowli 100 pociech. Są po prostu super ( oczywiście kwestia gustu, mi to się podoba ).
Imiona w rodowodzie to po prostu inwencja twórcza hodowcy tylko i wyłącznie, jedni dają imiona jak ludzkie ( np. Magda ), inni wymyślają dwuczłonowe ( Szalona Siksa ) a jeszcze inni po prostu psie, które wzięły się z głowy lub np od starożytnych bogów ( Ares ). Moja babcia była na mnie obrażona że nazwała swoją sunię Klara. Że to imię świętej itp. No ale nie wyobrażam sobie na nią wołać inaczej. Chyba że Śmąda ![]() Co do wyboru przydomka i nazwy hodowli to macie opcje 5 żeby po prostu skrócić formalności. Gdy dacie jedną propozycję a z jakiś powodów dostaniecie odmowę i będziecie musieli złożyć nową propozycję to strasznie się rozciągnie w czasie. A jak podacie od razu więcej to praktycznie jest pewne że coś zostanie zatwierdzone
|
|
|
|
|
#434 |
|
BAN stały
|
Co do wyboru przydomka i nazwy hodowli to macie opcje 5 żeby po prostu skrócić formalności. Gdy dacie jedną propozycję a z jakiś powodów dostaniecie odmowę i będziecie musieli złożyć nową propozycję to strasznie się rozciągnie w czasie. A jak podacie od razu więcej to praktycznie jest pewne że coś zostanie zatwierdzone
[/quote]Tak poinformowano mnie o tym ale my mamy problemy z wymysleniem jednego a tu prosza o 5. Chcielibysmy wymyslic cos ładnego i madrego a pomysłów brak !!! Czy Twoja sunia jest własnie z hodowli "100 Pociech" ??? |
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Moja sunia nie jest z hodowli 100 pociech. Klara nie ma papierów, ale nie mogę napisać że pochodzi z pseudohodowli ;>
A co do przydomka to posiedźcie przy herbatce i dobrych ciasteczkach i na pewno na coś wpadniecie, bez pośpiechu na spokojnie
|
|
|
|
|
#436 |
|
BAN stały
|
Myślę , myślę i jakoś nie przychodzi mi nic ciekawego do głowy !!!!
|
|
|
|
|
#437 |
|
BAN stały
|
Co tu tak cicho !!!
|
|
|
|
|
#438 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
dawno mnie nie było bo miałam pewne kłopoty ale teraz będę bywać częściej .Był ostatnio temat obrażania się bulw. Mój Muflon tydzień temu tak się obraził na mamę, że karmiła inne bezdomne psy u nas pod domem, że udawał sparaliżowanego. Trzeba było go nosić karmić chociaż i tak nic nie jadł. Wszyscy chodzili wokół niego i bali się że coś poważnego mu jest. Kazałam im jednak poczekać aż wrócę i co się okazało? Weszłam a on stęskniony zaczął biegać skakać wokół mnie i jeść ode mnie. Przez 2 dni siedział tylko ze mną i w końcu się odbraził . Czy wasze bulwy też są takimi łasuchami? Mój jak tylko usłysz że odwija się czekoladkę czy cukierka od razu jest na kolanach. I uwielbia krówki do tego stopnia że wyrwał mi ją kiedyś z buzi .
|
|
|
|
|
#439 |
|
BAN stały
|
No prosze - taki mały fochmenek !!!
Po krówkach raczej mu nic nie będzie ale mam nadzieję że nie dajesz mu czekoladki - pieski nie moga jesc czekolady !!! Moja Safitka !! |
|
|
|
|
#440 |
|
BAN stały
|
A tak mam jak zbyt długo nie wstaje :
Edytowane przez monika733 Czas edycji: 2008-11-04 o 18:44 |
|
|
|
|
#441 |
|
BAN stały
|
Co tu taka sisza ???
To ja umieszczę troszke fotek Safirki ?? |
|
|
|
|
#442 |
|
Przyczajenie
|
Nie daje mu czekoladek normalnych
ale bardzo chętnie by je zjadł. Jeśli już dostaje to takie specjalne dla piesków .
|
|
|
|
|
#443 |
|
BAN stały
|
Są takie cukiereczko-witaminki o zapachu czekoladki dla piesków. Można je stosować jako nagrody za dobre zachowanie !!!
|
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja do was dołącze
![]() Ja i nasz buldożek ![]() No i się przedstawiamy.Oto Hasselblad. W skrócie Hasel www.fotosik.pl] ![]() www.fotosik.pl] ![]() pozdrawiamy serdecznie |
|
|
|
|
#445 |
|
BAN stały
|
CUDNY BLĄDASEK !!!!!!
WITAM SERDECZNIE !!!! A ja Wam pokażę jaka kolezanke kupiliśmy naszej Safirce : |
|
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#447 |
|
BAN stały
|
ALEŻ PIEKNA KARTECZKA A SZCZEGULNIE PIESIO NA NIEJ !!!!
![]() Bardzo dziekujemy za życzonka i Wam zyczymy wszystkiego naj.... naj.... naj.... !!! |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Na karteczce jest oczywiście Klara. Dzisiaj miała męczącą sesję zdjęciową, ale na szczęście się udało
|
|
|
|
|
#449 |
|
BAN stały
|
Klara prezentuje się jak prawdziwa modelka !!!!
|
|
|
|
|
#450 |
|
BAN stały
|
A oto pierwszy kombinezon Safirki i kombinezonik jej koleżanki mopsiczki Kornelki !!!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.