Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-22, 15:48   #1441
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Dziewczyny żadna nie bierze tabletek anty? Czy przegapiłyście moje pytanie
Ja będę brała tylko muszę uzgodnic z lekarzem jakie, ale nie chcę ryzykować. Teraz nic nie brałam ale nie wyobrażam sobie np. drugiej ciaży w ciągu roku

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 16:03   #1442
anita00079
Wtajemniczenie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Witajcie mamusie, krotko sie przedstawie, kiedys sie krotko pojawilam u was potem dlugo dlugo szpital itd ale wszystkie wasze watki ogarnelam jeszce jak z brzucholem latalam, ciagle wisialam na pasku, bo wy jestescie jak obowiazkowa lektura-)Ja sie roztroilam 29 lipca, mam dwoch chlopaczkow, kruszynki byly naprawde maciupkie, ale co chialam napisac to do Sosnowej, wlasnie pisalas o problemie Łucji z głowka, ja borykam sie z tym samym dodam ze juz od narodzin jednego z maluchow mialam problem bo swoja ulubiona strone do spania wybral juz w brzuchu, juz po tygodniu narodzin zauwazylam ze glowka sie splaszca, po powrocie do domu (3tyg)postanowilam walczyc, przekladalam na boki podkladalam co sie da, nei stety Robin byl za silny i wracal szybko na ulubiona strone nawet jak podaje butle tak by przechylal lepek dobrze to wtedy placze bo nie pije tak sprawnie ja z drugiej strony, na kontroli lekarz go obadala no i .. dostalam skierowanie do specjalisty bodaj fizykoterapeuty na gimnastyke i tak od dwoch tygodni juz sie wybieram .. bo mialam nadzieje ze uda mi sie samej walczyc, ciezko mi
tylko bo do pomocy mam mojego meza ktory pracuje do wieczora(dniami i wieczorami siedza sama w domu z blizniakami..)ale wczoraj stwierdzilam ze nie dam rady jednak walczyc sama z tym splaszczeniem glowki i to ze nie odraca sie w druga strone, moze w piatek uda mi sie wybrac na ta gimnatsyke to jesli bedziesz zainteresowana to przekaze Tobie co i jak robic z Łucja by wyrobic nawyk odracania głowki. Czytalam ze po 6 miesiacach jest baardzo ciezko pracowac nad tym bo dziecko juz jest za silne i bardzo przyzwyczajone do swych nawykow.
pozdrawiam was kobitki
anita00079 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 16:11   #1443
Sosnowa
Zakorzenienie

Witaj Anita! Podziwiam Cię, musisz być bardzo dzielna, że z dwoma maluszkami dajesz sobie radę! Chętnie przeczytam relację z gimnastyki.
My idziemy 5 listopada do neurologa, bo chociaż postępy są, to też zaczynam się obawiać czy damy radę. Także, kto wie, może wkrótce też będziemy Łucję gimnastykować
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 16:20   #1444
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Ukłony w stronę Anity, Kobieto jesteś dzielna. Ja też jestem cały czas sama w domu z Antkiem ale mam go jednego a ty dwóch i czasami mi jest cieżko. Znajomi już się ze mnie smieją ze wszystko robię jedną ręką ale trzeba sobie radzić. Ale dzisiaj mam dolinę a mój synek cały czas marudzi.

Stary 2008-10-22, 17:03   #1445
maladT
Zakorzenienie

Anita jeśli byś mogła napisać co i jak bo moja też coś ma nie tego... mam ją kłaść częściej na prawej stronie bo ona sobie obrała łepek kłasc ciągle a lewej albo na wznak spac

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 17:29   #1446
asiula_n
Rozeznanie

Witaj Anita

Ja też się rozdwoiłam 29 lipca Ogrone gratulacje dla Ciebie, jesteś bardzo dzielna z blizniakami, szacuneczek

Odzywaj sie częściej!

A tak wogóle to przepiekny avatarek
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 17:47   #1447
marticia
Zakorzenienie

Dziewczyny, poddalam sie. Dalam sztuczne mleko i powoli chyba zrezygnuje z karmienia piersia. Od tygodnia nie spimy, maly wyje, moje mleko wymiotuje, w nocy budzi sie co godzine a w dzienw ogole nie spi. Ja juz nie wyrabiam i dzis juz podala mu sztuczne mleko, ale czuje sie naprawde strasznie...
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 17:49   #1448
anita00079
Wtajemniczenie

No ze tak powiem rece i nogi jak trzeba se pomoc pełne robotyale przyznam sie nie skromnie ze mam szczescie bo trafily mi sie spiochy a ja nigdy nie lubilam zbyt wczesnie wstawac-)nie mam na szczescie problemow z kladzeniem spac-spia na komende hihi, kupkowe problemy tez raczej mnie ominely,jedynie ten mniejszy ulewal 2 tyg ze hoho ale przeszlo, podaje Hippa, probowalam tez naszego bebilonu-nie zaaceptowaly, system butelkowy został opanowanyJak Dobrze pamietam to Piterek Anisiowy ze niby drobny??Bo chcialam pwoiedziec ze jeden z moich Nico to prawdziwy chuderlak jutro sie okaze czy lepiej bo jak sie urodzil mial 43cm i 1600 drugi Robin 45cm2400gr ze nie wiedzialam jak to na rece brac, no i 35tc. A co musze dodac wody mnie odeszly jak siedzialam na wizazu oczywiscie ledwo sie oderwalam bo chcialam do konca doczytac-))lalo sie ze mnia i czytalam, potem z mopem latalam bo sie poslizgnelam i prawie dynka wyrzenlam. tz przylecial z pracy a ja sie do wanny pakuje, bo sie kapac mi zachcialo a on w nerwach chcial mnie wyciagac, zalalam auto i korytarze w szpitalu jak bieglismy na porodowke-))(w sumie cc)
no ale nie przynudzam, a z tymi cwiczeniami to opisze wszystko bo juz nie mam sil do tego by młodego poskromic z jego prawoskretem, wiem ze mam miec 10 wizyt
Stary 2008-10-22, 17:54   #1449
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Anita, jestes moim guru Normalnie poklony u twych stop wale
opis porodu bezbledny i te uzaleznienie wizazowe a tu woda sie leje buahhahaha

No to faktycznie mialas kruszynki, chociaz jakby ich zsumowac to urodzilas kolosa

kurcze pokaz zdjecie brzuchola z dwojka w srodku jak mozesz no i tych cudnych chlopków no i pytanko czy chcesz zawisnac na liscie mamus??

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 18:04   #1450
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
Tak mi wyliczyły w kadrach, także na pewno dobrze. od 12.11-19.12
Witam oczywiście Anitke

Veronko to fajnie ze ci wyliczyły dobrze bo ja na moje kadry to normalnie liczyc nie mogę , iść i tylko się powiesić , dzisiaj byłam zawieść badania do kadr i dałam zaświadczenie że karmię naturalnie a tu patrze na grafik na listopad a ta małpa mi wsadziła juz nocki o zgrozo , ja do niej ze nie mogę na nocki pracować bo i też nie chcę przy tak małym dziecku a ona ciągle się uierała i kity mi wcisała że mogę i szukała w kodeksie ale oczywiście znależć nie mogła, mąż dzwonil do babki co się takimi sprawami zajmuje i ona powiedziała ze nawet gdybym chciała to do roku nie mogę pracować na noce a dniowki mogę pracowac np na 12 h ale musze mieć je co drugi dzien a jak nie to zostają 8 h dniówki i oczywiście muszę napisać na piśmie kiedy chcę odebrać ta godzinę na karmienie.
Z tą baba w kadrach to odwieczny problem wiecznie robi problemy niedoinformowane babsko
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 18:41   #1451
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anita00079 Pokaż wiadomość
A co musze dodac wody mnie odeszly jak siedzialam na wizazu oczywiscie ledwo sie oderwalam bo chcialam do konca doczytac-))lalo sie ze mnia i czytalam,

koniecznie musisz dołączyć do nas i częściej się odzywać, w miarę możliwości
bo jakby mnie ktoś Igę podwoił to chyba bym padła
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 18:51   #1452
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość

koniecznie musisz dołączyć do nas i częściej się odzywać, w miarę możliwości
bo jakby mnie ktoś Igę podwoił to chyba bym padła
jak tam Iga?

It is what it is

Stary 2008-10-22, 20:38   #1453
Judi21_84
Zakorzenienie

Witaj Anita ukłony dla Ciebie...ja tak jak Jowisz-gdybym miała dwa Tymki to uciekłabym z domu ja z jednym czasem mam dość, jak jest taki marudny. Jak by mi tak dwójka za uszami marudziła to armagedon...............: p:

Mąż noga w gipsie w szpitalu wojewódzkim tez go nie przyjęli... a jak poprosił lekarza by mu w takim razie napisał na skierowaniu że odmawia zbadania go to jakoś odmówił...ciekawe czemu... normalnie umrze człowiek a oni nie zauważą...
w każdym razie w ostatniej przychodni w końcu sie nim zajęli i noga mocno stłuczona i w gipsie plus antybiotyki.. Mam Herflika w domu

no i podjęliśmy decyzję- za rok kupujemy mieszkanie, już nie mogę sie doczekać... gdyby nie samochód to moglibyśmy już.....byłabym w 7 niebie

Tymek standardowo dostał gorączki wiec znów panadol poszedł w ruch i póki co śpi, ale przyznam że od około 4 nocy tak źle sypia że ja ledwo żyję...budzi się w nocy, płącze, trzeba go wyciągać, dać herbatkę i z bólem zasypia,,,

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 20:52   #1454
natoha
Raczkowanie

dobry wieczór wszystkim

jakoś pustki tu dziś wieczorem, aż sama coś skrobnę
Hanka leży w bujaku i wpycha piąstki do buzi, czasami aż odruch wymiotny ma, najbardziej się złości jak nie może trafić i palce lądują w oku lub nosie

na początek chwale fotki Kasiluki z OLą super
duże ukłony w stronę Anity - podziwiam
ja swoją nie szczepię na Rota, na Pneumo i Menigokoki mam zamiar jak skończy rok

Asia przy karmieniu piersią można brać tylko 2 rodzaje tabletek: Cerazette lub Azalia.
Cerazette się bierze bez dnia przerwy, ja na razie nie chce łykać hormonów

i jeszcze fotki, Anisia jak byś mogła idą w kolejności: start, 1mieś, 2mieś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8256kopia.jpg (33,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20080912_2079 kopia.jpg (66,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8655.jpg (32,9 KB, 32 załadowań)
natoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 21:00   #1455
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Antoś wykąpany, najedzony teraz walczy w samotnosci żeby zasnać. Dobrze że kończy się dzisiaj ten dzień i mam nadzieję że jutro będzie lepiej.

Nie wiem czy któraś z Was też tak ma że chciałaby wrócić do pracy. No może nie koniecznie do pracy ale tak np na dzień wyrwać się gdzieś? Kurcze ja już powoli nie wytrzymuję - nie myślcie o mnie jak o wyrodnej matce - ale pół roku siedzenia w domu to jakaś masakra. Byle do lutego

Stary 2008-10-22, 21:26   #1456
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość

Nie wiem czy któraś z Was też tak ma że chciałaby wrócić do pracy. No może nie koniecznie do pracy ale tak np na dzień wyrwać się gdzieś? Kurcze ja już powoli nie wytrzymuję - nie myślcie o mnie jak o wyrodnej matce - ale pół roku siedzenia w domu to jakaś masakra. Byle do lutego
ja tak mam cały czas. a siedzieć w domu będę do czerwca z zazdrością patrzę na wypachnione babki stukające obcasami, wracające z pracy ja wyjść mogę tylko z wózkiem i nie w głowie mi obcas bo walczę z małym wrzaskliwym wyjcem, który drze się jak opętany jak tylko w tym wózku ląduje dlatego ja wychodzę TYLKO kiedy przypada pora drzemki i jest szansa, że uśnie na początku spaceru.

Aniu Iga położona dziś o 20.30 do tej pory wybudzała się 4 razy za ostatnim w końcu udało się coś tam odbić więc może już nie obudzi się z płaczem. oby, bo chcę popatrzeć w spokoju na u can dance
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 21:36   #1457
marticia
Zakorzenienie

Dzewczyny pomocy, doradzcie co mam robic???
Mario nie spi, wyglada jakby sie nie najadal. Jesli jzu zasnie to budzi sie co godzine i chce do cycka..jest strasznie nerwowy, znowu ulewa strasznie.
Moze rzecyzwiscie to moje mleko wcale mu nie sluzy?
kupilam sztuczne i podalam mu dzis ale ten wypil 30 ml i chcial cycka.
Czy powinnam przejsc calkiem na sztuczne czy lepiej bawic sie w mieszane karmienie czyli na noc cycka a w dzien sztuczne i cycek? Czy to mozliwe zeby mleko zaczelo zanikac?

Nie wiem dlaczego ale czuje sie rozbita.

Nowaken ja normalnie szukam tylko pretekstu aby wyjsc nawet sama do sklepu. Chcialabym bardzo wrocic do prac ale nie wracam, bo mam podla prace i traktuje ten okres macierzynstwa jako okazje na szukanie czegos nowego. Ja tez chce juz byc piekna wypachniona, a czuje sie jak stara babka z obwislymi cycami pelymi rozstepow, ktora bola niemilosiernie zeby (musze na dentyste poczekac bo u mnei wizyta kosztuje ba 100 eu) i wypadaja wlosy..och
Stary 2008-10-22, 22:26   #1458
marticia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
kochana, u nas to samo.. larmo mamy wieczorem po kapieli, smyk spac nie chce a japa mu sie drze, zasypia po wielkich bojach o 23.00 i to przy cycku tylko.. wczoraj jak zjadl i niby zasnal poszlam sie kapac a po chwili wpada do lazienki TZ i mowi ze Piotrek wyje jak syrena.. to nie wiele myslac drugi cycek poszedl w ruch i padl przy nim trzymajac mnie za szmaty tak ze wyjsc juz z lozka nie moglam.. no i spal tak do 9 rano
Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Aniu u nas wieczorne wycie trwa od tygodnia. co wieczór od 1,5 do nawet 3 godzin..
O ja a moze ja niepotrzebnie sie martwie ze moj Mario sie nie najada.. a moze i u mnie to ten skok rozwojowy??? bo u mnie dokladnie tak samo wyglada, od ponad tygodnia ma problemy z usypianiem, wybudza sie, wyje i w ruch idzie zwykle drugi cycek..ale ostatnio to tak czesto sa w uzytku ze mam wrazenie ze sa puste, a ja zaczelam miewac mroczki rpzed oczami
Stary 2008-10-22, 22:34   #1459
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
O ja a moze ja niepotrzebnie sie martwie ze moj Mario sie nie najada.. a moze i u mnie to ten skok rozwojowy??? bo u mnie dokladnie tak samo wyglada, od ponad tygodnia ma problemy z usypianiem, wybudza sie, wyje i w ruch idzie zwykle drugi cycek..ale ostatnio to tak czesto sa w uzytku ze mam wrazenie ze sa puste, a ja zaczelam miewac mroczki rpzed oczami
marti, calkiem mozliwe.. w koncu nasze dzieci sa w podobnym wieku wiec moze to ten skok.. ja sie wzielam na sposob ze dluzsza drzemka jest u nas do 16.. pozniej jak chce spac to celowo go mecze, rozsmieszam, zabawiam, daje na brzuszek, prowokuje do gadania, nosze itp i dzis nam sie udalo go uspac o 20.20 z tym ze wybudzil sie po 40 min bo zmarzl mi w lozeczku sie odkryl i lapki mial cale zimne.. dostal drugi cycek bo nie dalo sie inaczej i teraz spi w naszym lozku.. coz wole zeby spal niz jak mialby mi wyc znow

a o ilosc pokarmu sie nie martw, ssie cie czesto to i pokarm tez masz, mnie sie tez wydaje ze mam puste i miekkie cycki a pokarmu mam bo mlody je i robi kupy wiec mleko mam..
nie stresuj sie, bo stres powoduje zanik laktacji, takze zrob sobie domowe SPA i sie zrelaksuj jak zasnie na dobre..

It is what it is

Stary 2008-10-22, 22:39   #1460
maladT
Zakorzenienie

Martcia a jak przygotowałaś małemu mleko?? Ja jak wprowadzam Wiktorii to daję 3/4 mojego i trochę tylko sztucznego, bo dla takiego malucha moze byc to szok pokarmowy.... weź może spróbuuj odciagnąć i mu podac... moze nawet w proporcji 1/2 bo sztuczne moze mu poczatkowo nie pasowac... a przed sciaganiem oszukaj go chwile jeszcze herbatką... lub do tego zatrudnij męza a sama bierz sie za ściaganko

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 22:51   #1461
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

witam
a my dziś się zdecydowaliśmy na rota Karolkowi smakowała szczepionka
nasza doktorka bardzo zaleca tą szczepionkę
A skutki uboczne co pisałyście wczoraj to mogą występować po każdym leku i szczepionce
Karolek waży już 4870 i ma gł 39 i kl.p. 38,5
po południu był jakiś marudny niewiem czy to przez szczepionkę czy poprostu taki humorek

A ja już zrobiłam postęp i wykupiłam już tabletki antyk.ale jeszcze ich nie jem w sumie niewiem na co czekam może na trochę więcej ochoty na współżycie bo narazie go brak
a tz tylko chodzi i namawia na małe co nieco i robi minę najbardziej pokrzywdzonego jak mu odmawiam

Tabletki które mam to cerazette i można je jeść przy karmieniu i nie trzeba czekać na okres i nie robi się przerw w trakcie okresu
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 22:53   #1462
anita00079
Wtajemniczenie

Zawisniecie na liscie to jak zaszczyt, a puszcze fotki z brzucholem a co tam posmiejcie sie ze mnieostatnia fota to 3 tyg przed porodem byl tak wielgachny ze nie chcialam go upamietniac..w 7 miesiacu juz tak wesolo nie byloa pierwsza fota to 3 miesiac dla porownania juz wtedy mi wyszedlfoto nr dwa to dopiero 6 miesiac a wygladalam jak w 11 fota nr 3.i przy okazji dlugo odwlekany slub(moj tz pol angol pol szkot i bawilismy sie 4 miesiace w papiery..) poczatek 7ms...i nr4 to 7.5ms
Dziekuje baardzo serdecznie za slowa uznania, jestem jednak pewna za jak dojdzie raczkowanie zabkowanie to se sama palne w łeb
A jeszcze musze dodac ze wszystkie wizazowe potomstwa sa nadwyraz przepiekne, widzialam rozne dzieci na oddziale gdzie spedzilam prawie miesiac i na prawde zdarzaly sie tam egzemplarze ze nie powiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 02.03.08.jpg (21,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 06.06.08.jpg (69,1 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 27.06.jpg (83,6 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.07.08 033.jpg (152,1 KB, 80 załadowań)
Stary 2008-10-22, 23:05   #1463
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Anita sliczny mialas brzusio jak na blizniaki to baaardzo zgrabny az mi sie lezka w oku zakrecila bo fajnie bylo z brzusiem

a co do listy to zaraz na niej zawisniesz

bajdelej, sliczna z ciebie mama

It is what it is

Stary 2008-10-22, 23:12   #1464
anita00079
Wtajemniczenie

Dziekowac , ale pod koniec czyli 6 i 7ms nie bylo wesolo bo zebra tak bolaly ze wylam z bolu ze spaniem tez tragedia byla, na szczescie juz po zaraz zawisna pierworodni tylko pogrzebie
Stary 2008-10-22, 23:14   #1465
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez natoha Pokaż wiadomość
dobry wieczór wszystkim

jakoś pustki tu dziś wieczorem, aż sama coś skrobnę
Hanka leży w bujaku i wpycha piąstki do buzi, czasami aż odruch wymiotny ma, najbardziej się złości jak nie może trafić i palce lądują w oku lub nosie

na początek chwale fotki Kasiluki z OLą super
duże ukłony w stronę Anity - podziwiam
ja swoją nie szczepię na Rota, na Pneumo i Menigokoki mam zamiar jak skończy rok

Asia przy karmieniu piersią można brać tylko 2 rodzaje tabletek: Cerazette lub Azalia.
Cerazette się bierze bez dnia przerwy, ja na razie nie chce łykać hormonów

i jeszcze fotki, Anisia jak byś mogła idą w kolejności: start, 1mieś, 2mieś
Natoha, Hania to sliczna mloda dziewuszka, ostatnie zdjecie i Twoj avatar uroczy

It is what it is

Stary 2008-10-22, 23:18   #1466
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez anita00079 Pokaż wiadomość
Dziekowac , ale pod koniec czyli 6 i 7ms nie bylo wesolo bo zebra tak bolaly ze wylam z bolu ze spaniem tez tragedia byla, na szczescie juz po zaraz zawisna pierworodni tylko pogrzebie
zawisłaś!

echh ja w 40 tyg to śmigałam na obcasach, wprawdzie jak usiadlam w miekkim fotelu badz kanapie to TZ musial mnie wyciagac bym stanela i zostawalo po mnie takie wieeelkie wglebienie
I mialam problemy z przewracaniem sie z jednego boku na drugi...

kurde musze opieprzyc gowniarza sasiada, od jakiegos czasu puszcza sobie muzyke i robi impreze i mi w sypialni wrecz dudni po scianach.. co za wiesniak normalnie mam hektary w chalupie a slysze go w 2 pokoju a dudni w 5..

It is what it is

Stary 2008-10-22, 23:37   #1467
natoha
Raczkowanie

Dzięki Anisia
współczuje sąsiada, nic tylko

mała jak zwykle usnęła na cycu, ale obudziła się przy wkładaniu do łóżeczka, teraz leży i się wierci, ciekawe czy uśnie sama......
natoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 00:19   #1468
anita00079
Wtajemniczenie

O to moje krasnale, blondynek to Robin,(tu:łysy) Nico ten szatynek, to byl ich 1 dzien, dla porownania powiem ze te pampki to nr 0 mniejsze jeszcye od jedynek, nastepne foto to mialy juz miesiac, jutro doładuje miesiac nr 2 a za tydzien konczymy juz 3 miechy-)) To ide flaszki przygotowac co by nie ganiac potem na wpołprzytomnym
trzymajcie sie dziewuszki i oby noc była spokojna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Robin 1 dzien.jpg (44,7 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Nico 1 dzien.jpg (66,4 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Nico dzien 2.jpg (31,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Nico 1.5ms.jpg (45,8 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Robin 1ms.jpg (81,7 KB, 36 załadowań)
Stary 2008-10-23, 00:22   #1469
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie Mamuśki
Ale się rozpisałyscie, dobrze, że byłam w szpitalu tylko jeden dzień bo jak bym była dłużej to bym chyba nie nadrobiła. Zabieg przeszłam ok, dali mi coś w żyłę i szybko zasnełam. Czułam się jak na imprezie tak fajowo było , podobno się śmiałam jak już na salę mnie przywieźli i chciałam gin z tonikiem. Naszczęście kaca nie miałam
Do domu wróciłam ok 17.
Małej zostawiłam pokarm. Mama mówiła, że Ala wypiła ponad 200ml o 11, potem następne 200mln o 16, cały dzień spała. Więc żadnych problemów z nią nie było. Ja tylko bardzo za nią tęskniłam.

Dzisiaj byłam dość długo na spacerku mimo, że troszkę padało, a później to się nawet mocno rozpadało, ale nie było zimmno.

Jowisz nie wiem czy dokonałaś już wyboru maskotki, ale ja bym żabę wybrała

Judi to wiedzę, ze też się tak meczysz z plecami. Jestem ciekawa kiedy ten ból pzrejdzie.

Nowaken ja też miałam sab simplex i pomógl Ali. Już nie daje jej bo nie ma już kolek.

Asiulla_n ja jak narazie to nie mam z kim współżyć ale nie mam zamiaru już brać nigdy tabletek, jak już to spirale sobie zafunduje.

Sosnowa współczuje tego, że wszyscy Ci marudzą o główce, moja maluda też już ma troche spłaszczoną i nie k=mogę sobie zbytnio dać rady z tym bo co koliwej=k nie podstawie jej to i tak jakoś główkę pzrekłąda na ulubioną stronę.

Marticia szkoda, ze tak się męczycie z Mariem z karmieniem. Dla mnie kamrienie piersią jest naparwdę pzryjemne. Ale jak nie dajecie rade to nic Wam nie pozostaje jak butelka. Nie martw się Kochana, będzie dobzrze.

Ja też szczepie tylko podstawowe szczepionki, piewrzse, ze nie amm kasy a drugie to mi też pediatra powiedziaął, ze lepeij nie dawać za duzo szczepionaek bo to niedobrze.

Witaj Anita , ale Twoi chłopcy mali, normalnie szok. Ja to bym chyba nie umiałam się takimi maleństwami zajać. Moja Ala miała 2900 i wydawała się amleńka. Ale super chłopaki, słodzachy. I bardzo ąłdnie wyglądałaś z tym dużym brzuszkiem
Stary 2008-10-23, 09:06   #1470
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Bry baby

no i dotarła do nas w końcu paskudna deszczowa pogoda.
Jak zwykle w takie dni Nastka ma problemy ze spaniem.
Własnie zapadła w swoja pierwszą drzemke poprzedzoną marudzeniem i płaczem eh...

Wczoraj było jezcze ciepło i słonecznie wiec całe popołudnie szlajałysmy sie po mieście.

Marticia wspolczuje ci ogromnie te problemy ze snem,marudzenie mozna zwalić na skok rozwojowy ale ulewanie...widocznie pokarm mu nie służy.Jesli butelka ma rozwiazać wasze problemy to nie ma sie nad czym zastanawiać,u mnie to był strzał w dziesiątke.I nie masz sie czuć żle z tego powodu,przeciez to nie Twoja winna.Walczyłas przeciez jak lwica,stosowałaś diety itp.
Ja nastke przez trzy dni dokarmiałam raz dziennie sztucznym,czasem dwa razy a 4 dnia przeszłam całkiem na sztuczny pokarm i mała dobrze to zniosła.
Trzymam za was kciuki.

Jowiszku
i jaką maskotke wybrałaś?Mnie osobiscie podoba sie żaba
Ja ostatnio tez zaczęłam poszukiwania pluszaka dla małej,takiego typowego puchatego mięciutkiego nalesnikowatego kłaczka co by posłuzył jej jako przytulanka do zasypiania,ale cieżko znależć cos takiego,albo ja mam jakies wygórowane wymagania

Nowaken super że w końcu znalazłas lek który pomogł Antosiowi z tymi kolkami

Anita
już wiekszośc to pisała wiec ja sie powtórze.Jesteś wielka!Pełen szacun dla Ciebie Matko gdybym ja miała Nastke razy dwa to już pewnie szykowali by mi miejsce w jakimś zakładzie bez klamek
Jak na blizniaki to miałaś bardzo ładny brzuszek,taki zgrabny,a mam porównanie bo w rodzinie mojego wuja bliźniaki to norma i widziałam "kuzynki" z brzuchami jak wielkie kartofleChłopcy ci sie udali naprawde śliczne z nich dzieciaki

Natoha
Hania jest śliczniutka

Anisiu
wspólczucia z powodu tak kłopotliwego gówniarza za ścianą.Ja bym mu dym zrobiła

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości