Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów?
tytanowa 0 0%
ceramiczna 15 100,00%
ceramiczno-grafitowa 0 0%
wszystkie tak samo niszczą wlosy 0 0%
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-03, 17:41   #151
atkka
Raczkowanie

Dot.: Roventa 2 w 1: suszarko-prostownica

Ja mam rowente prostujaca, tylko troche inny model i powiem tak: nie warto wierzyc reklamom, wlosy sa po niej takie, jak po wysuszeniu na szczotce, tylko bardziej spuszone ( pewnie dlatego, ze z tak bliskiej odleglosci traktujesz je goracym powietrzem). Teraz wcale jej nie uzywam, jeszcze poodpadaly mi grzebyki prostujace w dodatku i nie za bardzo da sie je przyczepic, bo sa teraz w srodku tej czesci z grzebykami. Niedawno kupilam sobie rowente taka: http://www.megamedia.pl/suszarka-do-...ic-cv-8040.php i ta jest duzo lepsza, no i bez sciemy, ze prostuje, ale wlosy sa po niej fajnie gladkie i suszy bardzo szybko, bo ma 2000w. Moim zdaniem te suszarki do prostowania to pic na wode... Aha, zapomnialam dodac, ze fajnie wyrywa wlosy

Edytowane przez atkka
Czas edycji: 2008-11-03 o 17:43
atkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 18:40   #152
rybenka_
Zadomowienie

Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III

wlasnie kupilam sobie prostownice REMINGTON s1051 i wiecie co jestem mega zadowolona wyszly mi piekne cudowne loki! , takie jak zawsze chcialam miec ale niczym nie moglam takich uzyskac :jupi :

`Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej !

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532
rybenka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 18:53   #153
Emilcia_1616
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybenka_ Pokaż wiadomość
wlasnie kupilam sobie prostownice REMINGTON s1051 i wiecie co jestem mega zadowolona wyszly mi piekne cudowne loki! , takie jak zawsze chcialam miec ale niczym nie moglam takich uzyskac :jupi :

po 10 miesiacach zeszla mi powloka i musialam wyrzucic ale przedtym zdarzeniem byla super, juz 2 moj remington ktory nie dociagnal roku
Stary 2008-11-03, 19:03   #154
GOCHA1980
Raczkowanie

ten remington 9950 ma podobno taka powloke, ktora nie ma prawa zejsc
GOCHA1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 22:48   #155
Jezebeth
Wtajemniczenie

Dot.: Roventa 2 w 1: suszarko-prostownica

zgadzam sie z attka.. świetnie wyrywa włosy i chyba tylko w tym jest najlepsza włosy są spuszone i efetk jest taki jak po suszeniu na szczotce...mnie teraz służy jako zwykła suszarka..szkoda zachodu
Stary 2008-11-04, 13:07   #156
blondi091189
Przyczajenie

Hej Dziewczyny!!!!!
przeglądam forum i czytam wiekszość postów, ale mam kompletny mętlik w głowie, a nie chcę zakładać nowego powtarzającego się tematu.
Mam włosy bardzo mocno kręcone, zniszczone, farbowane z brązu na blond do ramion. Potrzebuje mocnej, profesjonalej prostownicy.
wczesniej mialm remingtona, nie pamietam modelu ale ten niższy od tej z diamentowymi płytkami. Nie byłam z niej jakoś specjanie zadowolnona, oddałam do reklamacji ponieważ starły się płytki. Prostowałam w temp. 200 stopni (najlepiej z regulacja temperatury) i to jest minimum jakie musi mieć moja nowa prostownica. Najelpiej zeby miala jonizacje. Pomimo tego, że używałam środków prostujących, wychodząc na wiglotne powietrze moje włosy znowu były kręcone.
Mam upatrzone 3 rodzaje :
TONDEO (nie zdecydowalam sie jeszcze na konkretny model)
GA.MA Z TURMALINAMI I AKTYWNĄ LASEROWĄ JONIZACJA (nagrzewa się chyba do 220 stopni)
BABYLISS PRO TI-IONIC CERMAICZNO-TYATNOWA
FAROUK CHI - co do tego żelazka to jest dla mnie jakimś wynalazkiem, piszą, że nagrzewa się do 1800 stopni, a zwykle prostownice maja do 230.... i nie ma regulacji a jest bardzo polecana...
Dodam, że na kupno prostownicyu przeznaczam max 400zl, chcę mieć na dłużej, porządną, która spełni moje oczekiwania i da sobie radę z moimi niesfornymi włosami..
Z góry dziekuję za odpowiedzi
blondi091189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 14:00   #157
M4DzI4L3Na
Raczkowanie

GG do M4DzI4L3Na

Cytat:
Napisane przez blondi091189 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!!!!!
przeglądam forum i czytam wiekszość postów, ale mam kompletny mętlik w głowie, a nie chcę zakładać nowego powtarzającego się tematu.
Mam włosy bardzo mocno kręcone, zniszczone, farbowane z brązu na blond do ramion. Potrzebuje mocnej, profesjonalej prostownicy.
wczesniej mialm remingtona, nie pamietam modelu ale ten niższy od tej z diamentowymi płytkami. Nie byłam z niej jakoś specjanie zadowolnona, oddałam do reklamacji ponieważ starły się płytki. Prostowałam w temp. 200 stopni (najlepiej z regulacja temperatury) i to jest minimum jakie musi mieć moja nowa prostownica. Najelpiej zeby miala jonizacje. Pomimo tego, że używałam środków prostujących, wychodząc na wiglotne powietrze moje włosy znowu były kręcone.
Mam upatrzone 3 rodzaje :
TONDEO (nie zdecydowalam sie jeszcze na konkretny model)
GA.MA Z TURMALINAMI I AKTYWNĄ LASEROWĄ JONIZACJA (nagrzewa się chyba do 220 stopni)
BABYLISS PRO TI-IONIC CERMAICZNO-TYATNOWA
FAROUK CHI - co do tego żelazka to jest dla mnie jakimś wynalazkiem, piszą, że nagrzewa się do 1800 stopni, a zwykle prostownice maja do 230.... i nie ma regulacji a jest bardzo polecana...
Dodam, że na kupno prostownicyu przeznaczam max 400zl, chcę mieć na dłużej, porządną, która spełni moje oczekiwania i da sobie radę z moimi niesfornymi włosami..
Z góry dziekuję za odpowiedzi
mam podobne włosy tylko nie dokońca tak zniszczone farbowaniem. co do remingtona to nie jestem zdziwiona ze zeszla ta powloka nieszczesna z plytek....
tondeo = ga.ma, ogolnie rzecz biorac to gama ma wiekszy wybor modeli. GA.MA Z TURMALINAMI I AKTYWNĄ LASEROWĄ JONIZACJA - mam to cacko właśnie farouka ma moja kolezanka a dokladniej tego takiego niebieskiego ze zlotymi plytkami - mialam okazje uzywac - wiadomo farouk to super firma fryzjerska i nie tylko, lecz nie do konca efekt mi sie spodobal. zacznijmy od tego ze jakos dziwnie te plytki suna po wlosach...nie szarpie bron boze tylko jakby kleily sie do plytek nie wiem jak to wytlumaczyc i efekt jest taki ulizanych wlosow nie wiem jak reszta ale ja nie lubie takiego efektu bo na drugi dzien wlosy do mycia bo u nasady juz nieswieze wiadomo. 1800 stopni ? napewno nie. pewnie chodzilo Ci o 180. ja uwazam ze to za malo jak na krecone niesforne wlosy. babyliss... hm awaryjna i moim zdaniem to juz troszke przezytek tym bardziej ze nie robi zbyt dobrych prostownic w porownaniu chocby cenowym z innymi markami. kiedys to pamietam kurcze byl szal aaa mam prostownice babylisss cholernie drogie to bylo i jak na tamte czasy ok. teraz gdzie na rynku jest pelno profesjonalnego sprzetu nie wiem czy jest sens zaprzatac sobie glowe babylissem akurat. to tylko moje zdanie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-04, 14:31   #158
c042958294e99042f58d4b6e63f583de5e67f661_63eacf5328b46
Konto usunięte

Po pierwsze nie chce zaśmiecać wątku ale potrzebuje pomocy. Przeglądnełam już duuużą część II i trudno mi jest podjąć decyzję co do prostownicy ze względu na moje włoski.
Na poczatku chciałam wydać trochę mniej na prostownice ale chyba nie będę miec wyjścia i zmuszona będę na zakup za ponad 250zl. Chyba,że ktoś ma włosy podobne bardzo do mnie i doradzi mi coś innego?
A mianowice włosy mam brązowe, kręcone w różne strony dośc mocno(ale nie sa to sprężynki), włosów mam bardzo dużo, dość długie, przy podstawie dośc prztłuszczające się na na pozostałej długości są suche (tak nawet ujęła to fryzjerka). Włosy praktycznie nigdy nie farbowane i nie planuje jak na razie. Nie są zniszczone.

Myslę o zakupie: TONDEO Active Cerion Tourmaline.. tylko z tego co zrozumiałam, to ta prostownica nie ma regulacji i nie wiem czy to dobry pomysł przy moich niesfornych włosach i trudnych do wyprostowania i ułożenia. Dodam, że szukam dosc dobrej prostownicy, ale włosów nie zamierzam prostowac za każdym razem.

Z góry dziękuję za pomoc.
c042958294e99042f58d4b6e63f583de5e67f661_63eacf5328b46 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 14:44   #159
rybenka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emilcia_1616 Pokaż wiadomość
po 10 miesiacach zeszla mi powloka i musialam wyrzucic ale przedtym zdarzeniem byla super, juz 2 moj remington ktory nie dociagnal roku

trzeba bylo reklamowac - wkoncu ma 3 lata gwarancji a gwarancja do czegos sluzy ;P

`Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej !

Stary 2008-11-04, 15:49   #160
blondi091189
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez M4DzI4L3Na Pokaż wiadomość
mam podobne włosy tylko nie dokońca tak zniszczone farbowaniem. co do remingtona to nie jestem zdziwiona ze zeszla ta powloka nieszczesna z plytek....
tondeo = ga.ma, ogolnie rzecz biorac to gama ma wiekszy wybor modeli. GA.MA Z TURMALINAMI I AKTYWNĄ LASEROWĄ JONIZACJA - mam to cacko właśnie farouka ma moja kolezanka a dokladniej tego takiego niebieskiego ze zlotymi plytkami - mialam okazje uzywac - wiadomo farouk to super firma fryzjerska i nie tylko, lecz nie do konca efekt mi sie spodobal. zacznijmy od tego ze jakos dziwnie te plytki suna po wlosach...nie szarpie bron boze tylko jakby kleily sie do plytek nie wiem jak to wytlumaczyc i efekt jest taki ulizanych wlosow nie wiem jak reszta ale ja nie lubie takiego efektu bo na drugi dzien wlosy do mycia bo u nasady juz nieswieze wiadomo. 1800 stopni ? napewno nie. pewnie chodzilo Ci o 180. ja uwazam ze to za malo jak na krecone niesforne wlosy. babyliss... hm awaryjna i moim zdaniem to juz troszke przezytek tym bardziej ze nie robi zbyt dobrych prostownic w porownaniu chocby cenowym z innymi markami. kiedys to pamietam kurcze byl szal aaa mam prostownice babylisss cholernie drogie to bylo i jak na tamte czasy ok. teraz gdzie na rynku jest pelno profesjonalnego sprzetu nie wiem czy jest sens zaprzatac sobie glowe babylissem akurat. to tylko moje zdanie
dzieki Madziu to mam juz ulatwiony wybor, dzieki ze mi wyjasnilas o tym farouku, 180 stopni to o wiele za malo
powiedz mi, jestes z z tej GA.MA zadowolona??? jak zachowuja sie wlosy po wyjsciu na wilgoc?? bo czytalam gdzies na forum znow ze ma tandetne wykonanie czy cos i mam ochote teraz na jakas z tondeo, ale zobaczymy jeszcze co dziewczyny beda pisac
Stary 2008-11-04, 20:18   #161
rybenka_
Zadomowienie

czesc dziewczyny, mam do was pytanko otoz: naturalnie mam proste wlosy , kupilam prostownice bo podobno loki na niej trzymaja sie nawet do nastepnego mycia! no i rano umylam wlosy spryskalam tym : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ing-spray.html no i po calym dniu zrobily sie calkiem proste, nie wiem czy to przez uzycie tego sprayu? chcialam ochronic wlosy przez temp. ale moze to jego wina. tak wiec chcialam was spytac o taki preparat by wlosy sie krecily ladnie i trzymaly przez caly dzien do nastepnego mycia no i oczywiscie zeby chronil wlosy przez wysoka temp . czy mozecie mi cos polecic?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-05, 06:27   #162
Isenia
Rozeznanie

Ja też się dołączam do pytania mi się wydaję że ten płyn nie pomógł napewno, ja myślałam o kupieniu czegoś takiego http://www.allegro.pl/item470658904_..._goldwell.html, może któraś używała ?
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 10:36   #163
myszka8425
Rozeznanie

wlasnie kupilam http://www.allegro.pl/show_item.php?item=472727849
myszka8425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 11:53   #164
moniczqamarcineq
Raczkowanie

a ja kupiłem tę prostownicę
http://www.allegro.pl/item465297136_...sassoon_l.html
tylko, że w sklepie i jestem BARDZO zadowolona..
Pozdrawiam
Stary 2008-11-05, 13:26   #165
M4DzI4L3Na
Raczkowanie

GG do M4DzI4L3Na

Cytat:
dzieki Madziu to mam juz ulatwiony wybor, dzieki ze mi wyjasnilas o tym farouku, 180 stopni to o wiele za malo
powiedz mi, jestes z z tej GA.MA zadowolona??? jak zachowuja sie wlosy po wyjsciu na wilgoc?? bo czytalam gdzies na forum znow ze ma tandetne wykonanie czy cos i mam ochote teraz na jakas z tondeo, ale zobaczymy jeszcze co dziewczyny beda pisac

nie ma za co do gamy nie mam raczej zadnych zastrzezen jesli chodzi o wilgoc to powiem tak nie uzywam obecnie zadnego specyfiku stosowanego przed prostowaniem i sa troszke spuszone ale to wiadomo wiec domniemam iz z odpowiednim preparatem beda superr gladkie. co do wykonania nic tandetenego nie widze - jest po prostu lekka jak na inne prostownice nie dziwie sie bo przeciez fryzjer jak z niej korzysta i po prostu trzyma rece w gorze to by omdlewaly tondeo ma slaby wybor

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-05, 16:15   #166
blondi091189
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez M4DzI4L3Na Pokaż wiadomość
nie ma za co do gamy nie mam raczej zadnych zastrzezen jesli chodzi o wilgoc to powiem tak nie uzywam obecnie zadnego specyfiku stosowanego przed prostowaniem i sa troszke spuszone ale to wiadomo wiec domniemam iz z odpowiednim preparatem beda superr gladkie. co do wykonania nic tandetenego nie widze - jest po prostu lekka jak na inne prostownice nie dziwie sie bo przeciez fryzjer jak z niej korzysta i po prostu trzyma rece w gorze to by omdlewaly tondeo ma slaby wybor
przegladalam te Tondeo i naprawde nie ma nic nciekawego.. wybralam GA.MA DIGITAL CP3 Turmalina Laser Ion za 309zl, niedlugo mi przysla to podziele sie wrazeniami pozdrawiam
Stary 2008-11-05, 20:14   #167
kuka
Przyczajenie

Hey dziewczyny Potrzebuję pomocy. Mianowicie chodzi mi o wybór prostownicy ga.ma miedzy prostownicą z nano turmalinowymi płytkami posiadajacymi jonizację, a prostownicą z laserową jonizacją, która ma płytki ceramiczne. Która lepsza? W ogóle czym się różni laserowa jonizacja od tej z płytek? Z góry dzięki za odpowiedź.
kuka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 06:51   #168
KITTY25
Przyczajenie

Hej Ja mam dwa typy Remington S1031 i S1051.

http://www.allegro.pl/item472041938_...klep_gwar.html
http://www.allegro.pl/item467152287_..._moc_1031.html

Tylko nie wiem na co powinnam patrzec aby wybrac ta lepsza prostownice. Nie miałam do tej pory dużego doczynienia z nimi.

Pomóżcie
KITTY25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 07:35   #169
GOCHA1980
Raczkowanie

KITTY tak na moje oko to one sie roznia tylko wygladem bo plytki maja takie same

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-06, 10:37   #170
Emilcia_1616
Zakorzenienie

remington dobry, szkoda ze nie wytrzymuje tylko nawet roku
Stary 2008-11-06, 10:51   #171
GOCHA1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emilcia_1616 Pokaż wiadomość
remington dobry, szkoda ze nie wytrzymuje tylko nawet roku
moj wytrzymal nawet wiecej niz rok a w zasadzie nadaljest sprawny
Stary 2008-11-06, 15:44   #172
blondi091189
Przyczajenie

moj 3 miesiące po czym zaczely mi schodzic plytki i rozstalam sie z ta firma mysle ze na zawsze ;d
Stary 2008-11-06, 19:21   #173
GOCHA1980
Raczkowanie

Cytat:
moj 3 miesiące po czym zaczely mi schodzic plytki i rozstalam sie z ta firma mysle ze na zawsze ;d
tak jak ja z ga.ma
Stary 2008-11-06, 21:08   #174
blondi091189
Przyczajenie

a co Ci sie z nia dzialo??
Stary 2008-11-06, 21:13   #175
myszka8425
Rozeznanie

a moja dzis wyslali priorytetem,ciekawa czy jutro bedzie
myszka8425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 22:01   #176
KITTY25
Przyczajenie

Dzieki dziewczyny za odp. Nie wiem na jaka sie w koncu zdecyduje, ale chyba przyznacie ze kazda może sie zepsuc predzej czy pozniej niezaleznie jakiej firmy jest.
KITTY25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 07:15   #177
GOCHA1980
Raczkowanie

Cytat:
a co Ci sie z nia dzialo??
kilka stron wczesniej wklejalam jej fotki
Stary 2008-11-07, 13:22   #178
Mirelkaaa
Zakorzenienie

jak sie coś dzieje z prostownicami to od tego macie gwarancje
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 13:29   #179
GOCHA1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
jak sie coś dzieje z prostownicami to od tego macie gwarancje
ja swoja odeslalam ale baba od tygodnia sie zastanawia czy ja czasem specjalnie jej nie uszkodzilam, tylko nie wiem w jakim celu mialabymto zrobic
Stary 2008-11-07, 17:30   #180
ilo16na
Zakorzenienie

Prostownica z jonizacja czy co?

Mam takie pytanie.
Zawsze jak chodze do fryzjera i mam prostowane wlosy to prostownica fryzjerki skwierczy lekko na moich wlosach i idzie para dymu(jak para od gotowania wody)Czy to jonizacja jest ta czy pala mi sie wlosy?
JA nie wiem
Ale pragne zauwazyc ze wlosy sa miekie i dobrze wyprostowane i takie gladkie.
Wiec czy ta para to jonizacja?
Ja mam prostownice bez i zaden dym sie nie unosi i duzo gorzej wygladaja w porownaniu z prostowaniem u fryzjera.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości