Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-08, 23:52   #4831
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III

Witajcie
Ja jak zwykle tylko tak z doskoku Od kilku dni, a dokładniej od środy męczą mnie migreny Chyba sobie łeb odrąbię bo już nie mam siły. Ani cokolwiek zrobić w domu, ani w pracy siedzieć
Obiecałam sobie, ze dzisiaj wieczorkiem usiadę do kompa i do Was Ale niestety cholera ta znowu mnie dopadła pod wieczór
Nie dosć tego to jeszcze wczoraj dostałam @ i strasznie bola mi plecy

Jak stara babcia narzekam Ale już przestaję

Jedziemy jutro na wieś do moich rodziców. Ale tylko chyba na jutro. Bo wogóle to mamy oboje dłuższy weekend, to w poniedziałek mamy wolne i do pracy dopiero we środę

Tak troszkę przejrzałam Wasze posty i chciałm Ewa powiedzieć Ci, ze my wczoraj też mielismy swoja rocznicę "chodzenia" Tylko u nas to była 6
Aniu przykro mi, ze u Was taka straszna sytuacja w kraju i wogóle, że tesciowie muszą sprzedawać nawet dom

Co do zielonych pytań to:
1. mleko z kartonu już od jakiegoś czasu daje Emilce w postaci budyniu czy kaszki manny. I czasami nawet jest to takie mleo od krowy, które daja nam moi rodzice. Nie zauważyłam zadnych niepokojacych objawów u Małej, takze mam nadzieje, ze jej nie szkodzi.
2. my chyba w tym roku nie robimy prezentów...No oprócz Emilce i moze mojej najmłodszej siostrze. Dla Emili myslimy o koniku na biegunach ale to wszystko to jeszcze moze sie nie jeden raz zmienić

Idę spać, bo głowa durnowata i nie myśle tak jak powinnam

Słodkich snów i dobranoc Chociaz już pewnie tu dzisiaj nie zajrzycie, bo śpicie, więc życzę Wam miłej niedzieli

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 12:57   #4832
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Kamilko u nas kroluje Dobranocny Ogrod na Cebebies (czy jak to tam sie pisze).

1. My bezmleczni. Wiki je tylko kaszke, modyfikowanego nie tknie, wiec nie sadze, zeby sie polasila na zwykle. Ale tak czy siak wstrzymuje sie do 3 r.z.
2. Jeszcze pomyslow nie mamy na prezenty, tak jak u Basi dostana je tylko dzieciaki.

Wiki zepsula sie ze spacerami, chce, zebym ja brala na rece, dzisiaj sie nie poddalam i szla zaryczana do domu. Oczywiscie nie rozumie, ze nie dam rady trzymac ja na rekach i pchac wozek.

Dysiu jak u Ciebie wygladaja spacery?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 17:33   #4833
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

hej

nie mialam czasu przez weekend bo wrocili moi rodzice, i siedzielismy u nich zeby wito sie przyzwyczail do nich, bo od srody beda sie nim opiekowac , ja jurtro na 12 do pracy bede kisic do 20.00 we wtorek na 8 i w srode na 8, w czwartek i piatek mam wolne

w domu wszyscy zdrowi, bylismy wczoraj z irkiem ma wycieczce w czechach, wit zostal z moimi rodzicami, a my wyrwalismy sie na pare godzin, bylo super, pozwiedzalismy troche, zjedlismy pyszne knedlicki z gulaszem aparatu nie mielismy wiec fotek brak, ale jeszcze tam pojedziemy w koncu to tylko 23 km od nas

po łebkach poczytalam co u was

ana - przykro mi ze kryzys i was dosiegnal, mam nadzieje ze tak jak piszesz za rok lub dwa wszystko zacznie wracac do normy

co ja jeszcze mialam komu,

aha witula mleka nie pije juz ze dwa miesiace, z kartonu tez nie
jogurty, bialy ser chetnie wciaga

basiu - biedna ty jestes z tym bolem glowy

mynarazieo prezentach nie myslelismy, widzialam gazetke z biedronki i maja byc klocki drewniane w wiaderku, 100 elementow za 49,90zl, chcialabym dla wita takie, jak juz beda w sklepie (od10.11) pojde oblukac i moze kupimy cus takiego ,a zreszta u mnie w pracy maja byc jakies prezenty dla dzieci. u irka tez wiec jeszcze zobaczymy...

Edytowane przez Wisniowysad
Czas edycji: 2008-11-09 o 17:40 Powód: dopiska
Wisniowysad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 20:38   #4834
Kamilanet
BAN stały

GG do Kamilanet Send a message via Skype™ to Kamilanet

Marto - wspomniałaś o wycieczne do Czech - szczerze zazdroszczę, i mam nadzieję, że się sobią nacieszyliście, jesteście teraz tacy zajęci, zabiegani.

Przypomniały mi się nasze wakacje na Słowacji 3 lub 4 lata temu. Było przecudnie. Jak znajdę chwilkę zrobię Wam album - nawet tylko po to, byście mogli pooglądać przecudne krajobrazy.

Co tak pusto?
Kamilanet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 20:44   #4835
Synta
Rozeznanie

GG do Synta

hmmm... ja też zauważyłam te pustki i naszła mnie "refleksja"... nie ma mnie jesteście Wy, jestem ja nie ma Was

Synta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 20:57   #4836
Franka2007
Raczkowanie

GG do Franka2007

hej a mnie naszła refleksja ze moj franio JUZ taki wielkolud,ize duzy facet z niego i pewnie ani sie obejrze a juz bedzie panienki przyprowadzal
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg golo 002.jpg (38,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg golo 003.jpg (48,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg golo 004.jpg (60,1 KB, 11 załadowań)

http://www.garnek.pl/daczyk
Franka2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 21:04   #4837
Kamilanet
BAN stały

Też to zauważyłam, Aga...

Poza tym - dziewczyny teraz usypiają maluchy - chyba.... Albo są już tak zmęczone po wizytach u rodziny, że padły jak muszki.
my byliśmy u dalszej rodziny dzisiaj, aż za Dęblinem. U Siostry dziadka Michała. Filip prawie cała wizytę przespał, obudził się po blisko 4 godz. zjadł talerz z rosołem z gołębia + makaron i pojechaliśmy z powrotem. Było bardzo rodzinnie. Ciocia-babcia, jak ją nazywamy, ma 22 wnucząt i 2 prawnuczków. Ostatnio bidulka zasłabła, ma anemie. Ma 82 lata, a śmiga jak żywioł. Byliśmy z Michałem chyba 5 lat temu u nich na wsi na wakacjach i nic się nie zmieniła, nawet nie posiwiała.

Michał już śpi.... a to świnka

......................... ............
Franka - zgadza się, duży z niego chłopczyk, fajną ma piżamkę

Edytowane przez Kamilanet
Czas edycji: 2008-11-09 o 21:08

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-09, 21:33   #4838
kaśka333
Zadomowienie

Zaniedbuję Was znowu i pewnie tak będzie przez najbliższe dwa miesiące... piszę pracę i jak chcę coś Wam napisać to już jestem tak totalnie zmęczona, że nie mam siły pisać. W dzień nie mam kiedy, bo z tym moim małym szogunem to nic się nie da zrobić

Kamilko Wy budujecie z maxa chyba, tak coś mi się w oczy rzuciło. My też mieliśmy taki zamiar, ale jednak Porotherm, wychodzi 1000 zł taniej!!! No ale to nam tak wyszło, bo maxa kładlibyśmy tą dłuższą stroną na gr ściany (29). Jutro właśnie chyba pojadę kupić materiał, bo teraz jest duuuuużo tańszy a mam możliwość składowania w hurtowni. Krystian tez uwielbia Tractora TOMa, piszczy z radości jak tylko zobaczy. Inne bajki też lubi (Dobranocny ogród, teletubisie, Finlay...), ale TOM jest number one Lubi też bardzo oglądać kucharza dużego i małego. W ogóle najlepiej włączyć Cbeebies na 24 godziny. Ściągnęłam mu 6 odcinków TOMA i czasami mu puszczam na kompie jak tracę cierpliwość a w telewizji nie ma.

one_shot ja daję czasem mleko ale z torebki, z kartonu jest zazwyczaj UHT, a to nie ma wartości żadnych. Robiłam mu kakao, ale miał zatwardzenie, jak dawałam mleko z torebki codziennie to miał z kolei rozwolnienie, więc daję mu kaszkę na Bebilonie3, czasem zrobię budyń na mleku zwykłym, ale sporadycznie. Inne przetwory mleczne wcina

Ana u nas w Polsce też nie jest ciekawie, ale raczej nie aż tak!!! Trzymam kciuki, żeby jednak Twj Jose nie musiał wyjeżdżać za granice do pracy, dobrze, że otwarłaś swoją działalność to jakoś to wszystko przetrwacie

ALBUMIKI
kaśka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 09:40   #4839
freddy296
Wtajemniczenie

Hej

Faktycznie przez weekend pustki...

U mnie weekend ciezki... sobota i niedziela - zajecia do 18, zanim dojechalam z Koszalina do domu, zabralam Kubka od dziadkow to bylam po 20 w domu
Ani prania, ani posprzatania... nic... Padnieta jestem..

Jeszcze Kuba w sobote złapał katar i coraz bardziej mi go atakuje infekcja jakas... dostaje leki jakies oby nic powazniejszego sie nie rozwinelo...

My dalej bez samochodu - oddalismy akumulator na gwarancje i czekamy...

W pracy mam dzis wyjsc krocej... ciekawe czy szef bedzie pamietac... o ile w ogole przyjedzie

Z checia wyjde wczesniej bo w domu mam syf jak nie wiem

Franiu nooo... w dodatku Franio niezly przystojniacha jest, takze Panienki bedzie rwał jak ni wiem

wisienko z Biedronki to byla dopiero 1 gazetka wypuszczona z zabawkami... mysle ze im blizej swiat moga byc ciekawsze zabawki. Teraz chyba raczje na Mikolajki wypuscili

W ogole musze pokupywac jakies bombki, swiatelka, bo nic nie mam choinke chyba zywą sprowadzimy...

Aga wspolczuje ze spacerami... trudny okres Cie czeka zanim Wiki bedzie na tyle duza zeby chodzic bez wozka... bo mysle ze jej brakuje wozka jeszcze.

Ja z Kuba jak ide na spacer bez wozka to zawsze spowrotem niose go

Kasiu piszesz prace? mozesz mi tez napisac mam do konca grudnia oddac dwa rozdzialy ciekawe kiedy ja to napisze jak kazdy weeekend do pozna w szkole, a po pracy nie mam kiedy echh...

Ok popracuje troche...
Stary 2008-11-10, 11:12   #4840
Kamilanet
BAN stały

Kasiu333
U nas MAX kosztuje ok 3,10 (29), stawiamy właśnie na grubość tym dłuższym.
U nas Porotherm, taki jaby nas interesował jest 2x dorższy od maxa.
Stary 2008-11-10, 11:29   #4841
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

Cytat:
Napisane przez freddy296 Pokaż wiadomość
Hej

W pracy mam dzis wyjsc krocej... ciekawe czy szef bedzie pamietac... o ile w ogole przyjedzie

Z checia wyjde wczesniej bo w domu mam syf jak nie wiem

wisienko z Biedronki to byla dopiero 1 gazetka wypuszczona z zabawkami... mysle ze im blizej swiat moga byc ciekawsze zabawki. Teraz chyba raczje na Mikolajki wypuscili

W ogole musze pokupywac jakies bombki, swiatelka, bo nic nie mam choinke chyba zywą sprowadzimy...

Freddy jak szefa nie ma to zamknij interes i fruuuu do domu i się nie przemęczaj - bałagan nie zając nie ucieknie, gorzej z praniem bo kiedyś ciuchy w szafie niestety się kończą!

Ja sobie w necie na bieżąco sprawdzam co tam w bierdonce będzie w necie - zawsze daja zapowiedzi a u nas otworzyli drugą większą i będzie większa różnorodnośc towaru

Co do bombek.... to sama przyjemność!!!!! Ja tak kupowałam w zeszłym roku i tyle było do wyboru że ho ho - kupowałam w praktikerze i oczywiście kupiliśmy za dużo hehe

Dziś brat mojego małża bierze ślub cywilny kościelny z wielkim weselichem w lipcu razem z chcinami hehe i idziemy na wieczorny obiad/kolację do jej rodziców Wczoraj się okazało że jednak nie mam się w co ubrać bo jedyne wizytowe spodnie się za bardzo opinają na mojej kragłej figurze!!! o taką miałam minę!! No to dziś heja na zakupy a że w kasie mało to lupmeks mi został.. Ale sobie przyjemność sprawiłam!! 3 bluzeczki , 2 spódnice - jedna na teraz jedna na lato, 2 marynareczki no i 72 zł w portfelu mniej ale za te pieniądze to bym może jedną pare portek kupiła.... teraz jeszcze tylko przyjdzie moja sis i mi łepek farbnie bo na fryzjera dopiero po wypłacie będę miała, dobrze że ona umie

Życze wszystkim udanego wolnego jutrzejszego dnia!! Nie wiem czy u Was tez tradycja zwiążana z jutrzejszym dniem jak u nas - a mianowicie rogale marcińskie!! Mniam dosłownie - z masą migdałowo-makową. Tylko 11 listopada tak smakują

Zarobiona mama pracująca

Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy.

Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez
następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!!
one_shot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 12:41   #4842
Synta
Rozeznanie

GG do Synta

Cytat:
Napisane przez one_shot Pokaż wiadomość
Dziś brat mojego małża bierze ślub cywilny kościelny z wielkim weselichem w lipcu razem z chcinami hehe i idziemy na wieczorny obiad/kolację do jej rodziców Wczoraj się okazało że jednak nie mam się w co ubrać bo jedyne wizytowe spodnie się za bardzo opinają na mojej kragłej figurze!!! o taką miałam minę!! No to dziś heja na zakupy a że w kasie mało to lupmeks mi został.. Ale sobie przyjemność sprawiłam!! 3 bluzeczki , 2 spódnice - jedna na teraz jedna na lato, 2 marynareczki no i 72 zł w portfelu mniej ale za te pieniądze to bym może jedną pare portek kupiła.... teraz jeszcze tylko przyjdzie moja sis i mi łepek farbnie bo na fryzjera dopiero po wypłacie będę miała, dobrze że ona umie

Życze wszystkim udanego wolnego jutrzejszego dnia!! Nie wiem czy u Was tez tradycja zwiążana z jutrzejszym dniem jak u nas - a mianowicie rogale marcińskie!! Mniam dosłownie - z masą migdałowo-makową. Tylko 11 listopada tak smakują
No to Ci się Madziu zakupki udały Super.... maluj włoski i nie zapomnij zrobić sobie fotki przed wyjściem coby się nam ciekawicom przewlekłym pokazać

a co do rogali marcińskich to nie mam pojęcia co to jest ale z tego co piszesz to już mam na nie ochotę .... moje dzisiejesze wafle z czekoladą to pikuś w porównaniu do masy migdałowo-makowej .

Stary 2008-11-10, 19:57   #4843
Synta
Rozeznanie

GG do Synta

No dooobra dziewczyny... wraaaaacaaaaajcie bo jakoś tu pusto.... ja już "obiecuję" nie pisać ....

Stary 2008-11-10, 20:27   #4844
freddy296
Wtajemniczenie

Kosmici porywaja??? Cos gdzies obilo mi sie o uszy, ale myslalam ze to bajki...Jednak jak nie okazuje ednak to prawda... Mam nadzieje, że szybko wrocicie na Ziemie

A tak powaznie... Co sie dzieje???

Ja wlasnie spijam wieczorne piwko... Kuba zasnal o 20 ale pewnie przez przeziebienie...

nawet sam zaciagnał mnie do lazienki i pokazal na wanne ze chce sie kapac...i faktycznie nie wymyslił niczego...kapiel, mleko i zasnał jak Aniolek...

oneshout udanej zabawy

Kuba dzis zbił perfumy... rozłały sie w calej łazience... poscieralam, ale zapach rozniosl sie koszarnie... az mnie juz glowa boli...

Tylko szkoda, bo te perumy dala nam Sylwia, ktore zostaly po Piotrku... A moze to jakis znak, ze byl...

ok maly sie przebudzil - juz spi...poglaskalam po glowce i lula...

ejj nooo... ludziska... piszcie...

Edytko[/B] co tam... piszzzz... Franio spi juz? Jak tzet???

Edytowane przez freddy296
Czas edycji: 2008-11-10 o 20:38
freddy296 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 20:57   #4845
kaśka333
Zadomowienie

Freddy ja do końca grudnia to całą pracę mam oddać a jestem przy I rozdziale, tak więc męcz się sama, hehe Narobiłaś mi ochoty na piwko i zaraz sobie wypiję, bo mam zachomikowane

one_shot pojęcia nie mam co to są rogale marcińskie Co kraj to obyczaj... Gratuluję zakupów, baw się dobrze!!!

Kamilko u nas max kosztuje 2,80zł a porotherm 25 5,99zł. Maxa wyszłoby nam 5000 sztuk a porothermu wyjdzie 2200 przy ścianie 25 cm (tylko 4 cm cieńsza niż z maxa), więc i tak jesteśmy 1000 zł do przodu, nie liczę już oszczędności na cemencie. Wy pewnie myśleliście o innym porothermie. Ależ tu forum budowlane serwujemy, co??

Synta... wafle z czekoladą... Hmmmm... Lubię ale bez wafli Ze słodkości to właśnie dobrą czekoladę, najlepiej na gorąco, taką gestą! Pyszności

Tak czytam o tych Waszych zakupach na święta... Mnie to kompletnie nie dotyczy, bo i co mam se k***a stroić??? CHCĘ ZASNĄĆ I OBUDZIĆ SIĘ TYDZIEŃ PRZED WPROWADZKĄ DO SWOJEGO DOMU!!! Dopiero podmurówka stoi a ja już oglądam kuchnie, łazienki, salony... Matko!!! Kiedy to będzie!!!!???

ALBUMIKI
Stary 2008-11-10, 21:50   #4846
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

hej. hej

ja o 22 wrocilam z pracy, chcialam sie tylko zameldowac ze u nas wsio ok. ide sie kapac i spac, jutro mam na 8, o 16.30 bede w domu to popisze z wami

buziaki

spokojnej nocy a jutro milego dnia
Wisniowysad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 22:02   #4847
kaśka333
Zadomowienie

Postów zaległych nie czytałam, ale obejrzałam albumiki, jeszcze Kamilki mi został, otwierałam w nowej karcie ale gdzieś mi zniknął

Obejrzałam wszystkie zaległe albumiki Nie będę powtarzać komentarzy spod zdjęć, powiem ogólnie, że rosną te nasze dzieci jak na drożdżach Nie wiem, czy tylko ja tak mam, ale jak oglądam zdjęcia Waszych dzieciaczków to mam wrażenie, że są "doroślejsze" niż moje dziecko, a przecież są w tym samym wieku i mniej więcej na tym samym etapie rozwoju. Takie to dziwne trochę...

ALBUMIKI

Edytowane przez kaśka333
Czas edycji: 2008-11-10 o 22:17
Stary 2008-11-10, 22:33   #4848
golabek
Wtajemniczenie

Witajcie

U nas wszystko ok tylko nie miałam netu.Darek ma wolne i mamy fajny długi weekend
Byliśmy na zakupach.Całkiem udane
Spadam bo bateria mi pada.
Dobranoc
golabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 22:50   #4849
bassienka
Zadomowienie

Hej

Zrobiłam mały albumik, zebyscie nie zapomnieli jak wyglądamy Takze zapraszam, jeśli macie ochotę

Dzisiaj już chyba idę spać. I przestanę w końcu obiecywać, ze nadrobię czytanie, bo jakoś to mi nie wychodzi. Moze najlepiej będzie, jak postaram sie być już na bieżąco

ALBUMY
[*] 18.06.2010
Stary 2008-11-11, 12:18   #4850
esti1984
Wtajemniczenie

Witam

Ja też bez nadrabiania zaległości
tęsknie za częstym pisaniem z Wami
Zaraz sobie pooglądam albumy
Ja wstawiłam jedno zdjęcie z wczorajwiecie co? brzuch mi się zmniejszył nie wiem dlaczego

Może w końcu napiszę coś o Julce
Jest bardzo samodzielna. Już od dawna sama je wszystko, zupy, kanapki, kaszki, nie pozwala się karmić, jak je zupkę to jej tylko miseczkę trzymam ale łyżeczką sama zasuwa a wszystko inne jak je to muszę być kawałek dalej uwielbia ogórki kiszone i świeże (przecież to ja jestem w ciąży), jogurty, serki, własnej roboty pieczone szynki, schaby itp..... od dawna też pije sama z kubeczka
Już jej tak zostało że jak w ciągu dnia jest zmęczona a mama zajęta to sama zasypia GDZIEKOLWIEK lubi dużo powtarzać słów tylko czasami zjada końcówkę wyrazu np nie mówi "już" tylko "ju" ale czasami powie już.....itp
W ciągu dnia dużo czasu spędza sama ze sobą, bawi się lalkami, garnkami (swoimi-ma zestaw kuchenny--->tylko muszę jej zawsze coś dać do gotowania np. płatki kukurydziane)ma fazę na misie i pieski tatuś jakiś czas temu kupił jej wielkiego psa....większego od niej. Zrobię dzisiaj zdjęcia to wkleję do albumu no i co jeszcze zasypia nadal o 19.00 i wstaje 7.00-8.00 przesypia noce jak zawsze.....i to chyba tyle
buziaki idę oglądać albumy
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 12:43   #4851
golabek
Wtajemniczenie

My zostaliśmy sami Barti z dziadkami na polku Jak cicho w domu i błogie lenistwo

Byliśmy wczoraj w centrum zabawkowym.Dłuugo oglądaliśmy te wszystkie cuda.W końcu chyba kupimy duże miasteczko z drogami Wadera.Spodobał mi się też taki samolot ze śmigłem i ludzikami.Będzie lista rodzinna

Miłego pięknego słonecznego i ciepłego popołudnia
Stary 2008-11-11, 19:09   #4852
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

witam wszystkich.
dostalam na chwile przy święcie komputer wiec skrobne.nawet w sumie czasu ostatnio i ochoty nie mam.tak wiec nie czytalam
u nas ok.w sumie...
Tati gada, gada i gada...powtarza.naklejka-kaklejka,tatuaż-tatuja,jasno,ciemno.spodn iczka-punitka duzo jest takich slowek.np mamunia Tati sama myj myj. to nie! to moje. w weekend obudzila sie u tesciow i mowi "mamunia chu*, tatuś chu*, babunia chu*":rolleyes :
ma bunt na popoludniowe spanie od dwoch dni.chyba idzie jej pierwsza 3-ka.wczoraj miala czerwona kropke tam.jest niegrzeczna.wchodzi wszedzie, trzeba jej bardzo pilnowac.na segment, na szafke z akwarium i wyciaga z akwarium roslinki...rece opadaja czasami, ogolnie nie mamy sily, nie tylko ja ale i moja mama narzekamowi ze ja taka niegrzeczna nie bylam.juz nie wiem czy to wina wychowania czy charakteru...czy przez zęby przeciez nikt w domu nikogo nie bije. nie wiem czy wasze dzieci tez sa takie nieznosne? czy moze tylko ja tak narzekam? co ja zle robie ze nie potrafie nad nia zapanowac? przeciez to w zasadzie tylko dziecko. he he ale jakie? czasem sie zatanawiam czy ona moze jakies ADHD ma?
na dwor tez sie ubierac nie chce.jak pytam czy chce isc na dwor to mowi TAK a jak powiem "to chodz sie ubrac" to jest wielkie NIE!!!i tak w kolko....ulubionym slowem jest ofkors AŁA.nie wazne kto to mowi czy Tati czy my...
poza tym zalapalam dola pracowego bo nigdzie mnie nie chcąnawet do biedronki zlozylam cv w akcie desperacji ale tez nie zadzwonilia zawsze kasa na prezenty by byla chociaz.sie wkurze to sie znow zatrudnie w sklepie spozywczym

z nocnikiem leżymy i kwiczymy.

Tati chodzi spac o/przed 22.wstaje ok 9.ma drzemke ok 14 2 godzinki.

ogolnie nie podoba mi sie moje życie i nie tak je sobie wyobrazalam.z checia bym je zmienila ale nie mam jak.jestem zla!!!!mam dosyc

"...Jak dzieci są malutkie to rodzice z miłości chcą je zjeść...a jak dorosną to żałują, że tego nie zrobili..."

ALBUMY
TATIANY
https://wizaz.pl/forum/album.php?u=104100
madziaMADZIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 19:54   #4853
Franka2007
Raczkowanie

GG do Franka2007

ooooooooozdaje sie ze madziaMadzia ma doła giganta???cóż...taka pora roku ze chandry sie zdażająminie....

ja tez mam frania czasami dosc ale generalnie to ciesze sie ze jest zdrowy-ma sprawne nózki i rączki wiec broijest zdrowy na umysle wiec ciekawosc swiata wszedzie go zagnagrunt ze cały,silny i ZDROWYz reszta sobie jakos poradzimy....

http://www.garnek.pl/daczyk
Franka2007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-11, 20:16   #4854
bassienka
Zadomowienie

Dziekuję za mile komentarze w albumie

Przeczytałam ostatnią stronę

Kasiu, Ewa współczuje Wam z tym pisaniem prac Mam nadzieję, ze jakos w miarę sprawnie pójdzie

MadziuO i jak ślubna obiado-kolacja? udała sie? U nas nie ma tradycjirogali marcińskich ale muszą być chyba smaczne...

Esti faktycznie na tym zdjeciu, które wkleiłaś do albumu masz jakby mniejszy brzuszek a moze to tylko po prostu jakies inne ujecie?
Super, ze Julka jest juz taka samodzielna Zawsze to i Tobie troszkę łatwiej

Madziu moja Emilka też jest czasami nie do zniesienia. A najgorzej jest chyba w kościele, no po prostu tragedia. Gada, co prawda nie chodzi po kosciele, ale kręci się koło nas - na ławkę, z ławki, na klęcznik i na ziemię. No można kota dostać A dzisiaj, to zaczęła wogóle śpiewać

Bylismy dzisiaj na spacerze w parku, bo ładna pogoda. Emilka spała około południa, wiec pojechaliśmy dopiero po 15. już zaczynało sie ściemniać , a na koniec to i zupełnie ciemno sie zrobiło, ale to i tak nie przeszkodziło Miśce biegać po alejkach No i słuchajcie, przechodzimy w pewnym momencie koło straganu z baloniakami, a Emilka zatrzymała sie i mówi 'Chodz, boniki tam so' No wiec podeszlismy i nie było mowy o niekupieniu. Zaczęła dyskutować z nami i prosić "kupić bonika" i 'peniożka źapłacić da pana' no i oczywiscie "posie mamuś", "posie tatuś" No w szoku byliśmy jak ładnie i komunikatywnie z nami rozmawiała Musielismy kupić

Wogóle Emilka zaczęła ostatnio coraz wiecej mówić. Umie nawet liczyć paluszki u rączki Praktycznie żadko kiedy nie wiemy co mówi i czego chce. z reguły da sie juz zrozumieć wyrazy No to chwalenia na tyle

Teraz sie pozale Chodzi o moją pracę...a mianowicie o to, ze jak przyszłam to posadzili mnie do takiego pokoju (który ogólnie jest spoko i ludzie też są super) z którego chcą mnie teraz wywalić Może zacznę od początku, bo u nas w budynku są tak jakby dwie odrebne dziedziny ARiMR, a mianowicie Biuro Powiatowe i Biuro Wsparcia Inwestycyjnego. Ja pracuję w tym pierwszym. I jest tak śmiesznie podzielone, ze parter i 2 pietro zajmuje BP, a 1 i 3 piętro BWI. A mój pokój jest na 3 pietrze, bo został odstąpiony dla naszego biura, bo juz sie nie mieściliśmy ( to było w połowie czerwca), a teraz chcą go spowrotem zabrać, bo okazało sie, ze im jest raptem potrzebny No i ganiają ludzi. Ale najgorsze, ze w sumie kierownicy sie nie dogadali sami i poszło do dyrektora. I codziennie zmienia sie wersja, bo a to jedna osoba ma sie wynieść, a to 2, a to wszystkie cztery, a innym razem zostajemy wszyscy. No i człowiek w pewnym momencie zaczyna sie gubić i juz nie wiem na czym stoi. Normalnie az nie chce sie isc do pracy i w sumie cały czas nie wiadomo gdzie nas posadzą Mam nadzieję, ze w końcu sie wyjaśni, bo to już trwa prawie 2 tygodnie I kurcze znowu w listopadzie musze isc 2 soboty do pracy No nic, kończę ten mój wywód

Postaram sie jeszcze poczytać poprzednie strony, chociaż bedzie tego chyba z 10 albo i lepiej

Miłego wieczorku

ALBUMY
[*] 18.06.2010
Stary 2008-11-11, 22:27   #4855
golabek
Wtajemniczenie

Madziu przytulam mocno Ta pora roku sprzyja dołom Sama ostatnio coś załapałam Ja też często wymiękam przy moim rozrabiaku Wszędzie go pełno szczególnie tam gdzie nie wolno Ostatnio wymyślił sobie że jak mówimy mu że ma być ciiicho bo np dzidzia śpi w wózku obok albo jesteśmy w kościele to cwaniak piszczy z całych sił

Basiu obyś dobrze trafiła z przydziałek pokoju Trzymam kciuki

Przepraszam ale mam zaległości albumowe może jutro znajdę chwilkę.
Dobranoc
Stary 2008-11-11, 23:19   #4856
kaśka333
Zadomowienie

Witam nocną porą

Zrobiłam 2 nowe albumiki, dodałam też zdjęcia do albumu domek, zapraszam do oglądania

Esti brawa dla Juleczki Ale mam zdolną synową Brzuszek masz faktycznie mniejszy, ale może ogólnie schudłaś i tak Ci sie wydaje, że brzuszek mniejszy?

bassienko wspólczuję zamieszania w pracy, mam nadzieję, że jednak wszystko sie jakoś ułoży Oglądałam albumik, ale jeszce komentarzy nie pisałam, Emilcia to śliczna dziewczynka, no ale jak mogłoby być inaczej po takich ładnych rodzicach Śliczna z Ciebie dziewczyna, pewnie Ci to pisałam ale się powtórzę- masz śliczne ząbki

Madziu Krystian też histeryzuje przy ubieraniu, przy przebieraniu również. Ja, zanim z nim wyjdę, to jestem cała upocona Też mam czasem wszystkiego dość więc witam w klubie

ALBUMIKI

Edytowane przez kaśka333
Czas edycji: 2008-11-11 o 23:27
Stary 2008-11-12, 10:48   #4857
Kamilanet
BAN stały

Też mam czasami wszystkiego dość.... (tak jak teraz zresztą)
Poodpisuje na posty jak mi się poprawi
Stary 2008-11-12, 10:57   #4858
freddy296
Wtajemniczenie

Hej

Wszystkim w złym humorze przesylam duzo pozytywnej energii

W pracy zapierdziel...

Tesciowka na szrocie wypatrzyla ponoc bardzo ladny dywan 2.5 na 3 metry za 50 zl. Ponoc bardzo ładny z grubej elny... i nie mam nawet jak pojsc zobaczyc a zanim Marcin wroci dywan moze juz sie sporzedac, bo dzis dostawa byla...

No mam nadzieje, ze nikt nie kupi do 15stej. Trzymajcie kciuki!!

Kuba powiedzial nowe słowko: dida = dzidzia. ogladalismy zdjecia z jego Maleńkosci i zobaczył siebie mowi dida... Takze cos załapuje po malu...

I ładnie mowi juz Nie ma no i inne standardy mama mamo, tata tatko, baba

Ostatnio po calym domu latał i krzyczał PIPA i BIBA ja ni wiem skad on takie slowa zna

Ok wracam do pracy... NIe mam nawet jak komu odpisac...
Stary 2008-11-12, 11:16   #4859
Synta
Rozeznanie

GG do Synta

Kamila, Madzia: każdy ma swoje doły, dołki i dołeczki..... i mam nadzieję, że Wasze szybko pójdą precz....
Ja też miałam taki jeden swój kilka dni temu. Już jak obudziłam się rano to czułam, że coś jest nie tak potem już się posypało...Piotruś wylał na mnie mleko z płatkami, których nie chciał w ogóle jeść.... no i się lekko wnerwiłam.... ale to nic.... po śniadaniu poszliśmy się bawić.... Piotruś nieco marudził więc chciałam dać mu książeczki bo to jedna z niewielu rzeczy, która zajmie go na dłużej niż 3 minuty.... w momencie gdy siadałam na łóżku Paulinka chciała zabrać plastikową miseczkę ale jakoś jej nie wyszlo i w rezultacie usiadłam na nią i miseczka połamała się w drobny mak... Mi w tym momencie wszystko puściło i się rozryczałam.... wsadziłam małego do łóżeczka i poszłam do łazienki bo nie chciałam, żeby Paulinka mnie taką zobaczyła.... tam chwilę poryczałam, zrobiłam makijaż maskujący i poszłam zaparzyć sobie melisę. Zaraz potem wszystko wróciło do normy. Ale ja też mam czasami taki dni, że chętnie zostawiłabym wszystko i wyniosła się gdzieś na cały dzień.... i nie chodzi mi tu o wyjście na spacer, czy zakupy... chciałabym tak normalnie gdzieś sobie pojechać na dzień lub dwa.... Owszem, tz-cik mi pomaga i codziennie po powrocie z pracy, po obiedzie idzie z dzieciakami na godzinkę do babci ale mi chodzi o zmianę klimatu.... Chociaż jakbym gdzieś pojechała to pewnie strasznie tęsknilabym za dzieciakami
Planowaliśmy sobie z tz-tem wyjazd na tygodniowy urlop w kwietniu do Grecji, Egiptu lub Tunezji ale niestety nie wyjdzie....a we wrześniu też nie bo Paula idzie do szkoły..... zostają więc wczasy w Polsce No nic zobaczymy....

Ewka: no to chyba oczywiste, że nikt nie odważy się kupić tego dywanu Toz on jest dla Ciebie przeznaczony

Piotruś oprócz standardowych słówek: mama, tata, baba, dziadzio, papa (Paulinka) ładnie mówi: cicho!, córcia, nie ma, Józio, Zuzia, mnio (smoczek ) i dużo innych "przwdziwych" słów niestety jednorazowo... powie raz a potem nie chce powtórzyć
Jutro idę z Paulinką do logopedy, bo we wrześniu do szkoły a ona zamiast "r" to "l"... no i jak szybko mówi to zmiękcza dwuznaki

No dobra... kończę posta bo znowu Wy nie będziecie nic pisać...

Stary 2008-11-12, 12:42   #4860
Kamilanet
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Synta Pokaż wiadomość
Ja też miałam taki jeden swój kilka dni temu. Już jak obudziłam się rano to czułam, że coś jest nie tak potem już się posypało...Piotruś wylał na mnie mleko z płatkami, których nie chciał w ogóle jeść.... no i się lekko wnerwiłam.... ale to nic.... po śniadaniu poszliśmy się bawić.... Piotruś nieco marudził więc chciałam dać mu książeczki bo to jedna z niewielu rzeczy, która zajmie go na dłużej niż 3 minuty.... w momencie gdy siadałam na łóżku Paulinka chciała zabrać plastikową miseczkę ale jakoś jej nie wyszlo i w rezultacie usiadłam na nią i miseczka połamała się w drobny mak... Mi w tym momencie wszystko puściło i się rozryczałam.... wsadziłam małego do łóżeczka i poszłam do łazienki bo nie chciałam, żeby Paulinka mnie taką zobaczyła.... tam chwilę poryczałam, zrobiłam makijaż maskujący i poszłam zaparzyć sobie melisę. Zaraz potem wszystko wróciło do normy. Ale ja też mam czasami taki dni, że chętnie zostawiłabym wszystko i wyniosła się gdzieś na cały dzień.... i nie chodzi mi tu o wyjście na spacer, czy zakupy... chciałabym tak normalnie gdzieś sobie pojechać na dzień lub dwa.... Owszem, tz-cik mi pomaga i codziennie po powrocie z pracy, po obiedzie idzie z dzieciakami na godzinkę do babci ale mi chodzi o zmianę klimatu.... Chociaż jakbym gdzieś pojechała to pewnie strasznie tęsknilabym za dzieciakami
Nie chce się już rozpisywać, ale dokładnie o to mi chodzi. Teraz Filip usnął i muszę jak najszybciej obrobić firmę. Później obiad i sprzątanie, jak mi uda się to zrobić jak mały śpi, jestem na preawdę happy.

JA mam takie dni ostatnio często, takie właśnie, że w sumie drobnostki i dą nie po mysli i chce się wyć. Cieszę się, że jesteśmy zdrowi, że dajemy radę, ale czasami brakuje mi siły nie fizycznej a psychicznej. Kiedyś byłam cholernie niezależna, teraz dziecko, dom, i codzienność. Żadnego okresu przejściowego.

Czasami zadroszę Wam dziweczyny, które pracują poza domem.

i jeszcze mam @

Edytowane przez Kamilanet
Czas edycji: 2008-11-12 o 12:44
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości