WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-05, 19:57   #2161
JanChryzostom
Raczkowanie

wypadające włosy

Dramatycznie wypadają mi włosy, w niektórych miejscach są takie rzadkie, że niedługo chyba wyłysieję jakieś rady? co sądzicie o kosmetykach vichy może jakiś szampon z ich oferty? pomóżcie proszę!

ps. Odżywiam się zdrowo, jem warzywa owoce, ćwiczę, jestem zdrowa. Nie mam pojęcia co może być przyczyną
JanChryzostom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 08:48   #2162
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Evelinaa18, nie umieszczaj tego samego postu po kilka razy na forum, bo robi sie bałagan, nie praktykujemy takiego postępowania - tyle w kwestii technicznej.
W kwestii merytorycznej - dostałaś już odpowiedź. 1,5 tygodnia to o wieeeele za krtótko, by uzyskać rezultat. Radzę poczytać wątki, naprawdę sporo się z nich dowiesz.
Miłej lektury

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 08:51   #2163
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evelinaa18 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja już nie wiem co robić od ok 1,5 tygodnia zażywam tran, tabletki merz spezial i myję włosy szamponem z Vichy przeciw wypadaniu włosów.. Poprawy nie widzę jedynie włosy są coraz rzadsze i na czubku glowy juz widac mi tylko skórę (( załamałam się totalnie. pomóżcie
zaznaczę,że do niedawna prostowałam włosy codziennie, ale od kąd zaczęłam brac tabletki nie prostuję włosów wcale.

Miałam to samo w klasie maturalnej... i chyba przeszło po około pół roku... musisz czekać, ja miałam podobnie ale jakoś tak z tyłu głowy. Wiem przez co przechodzisz...
Trzymaj się
Stary 2008-11-06, 09:09   #2164
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia_83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to jest możliwe, żeby włosy zaczeły wypadać po myciu ich zimną, lodowatą wodą? tzn. czy można tym sposobem ,,przeziębić" cebulki? (o zatokach nie wspomnę).
Zatoki na pewno można. Ja się tak załatwiłam, dlatego spłukiwanie włosów zimną wodą jeśli już praktykuję to tak, żeby ta woda trafiła na same włosy, nie na skalp.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 14:02   #2165
L_V
Zakorzenienie

Dot.: wypadające włosy

Panie Janie, co ja mam z panem zrobić? Takich watków na wizazu sa już setki. Przenosze Pana Jana na forum fryzjerskie.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 18:55   #2166
trollcia
Raczkowanie

moze przesilenie jesienne? tez mialam takie dwa tygodnie gdzie zastanawaialam sie kiedy wyczesze ostatnia kepke wlosow, ale przeszlo, pije tez pokrzywe
pomaga!!
trollcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 19:20   #2167
outentyczna
Raczkowanie

Zgadzam się z trollcią. Poza tym warto wypróbować olejek rycynowy. Odrobinę olejku rozlać na palce i delikatnie wcierać w skórę głowy. Następnie zakryć włosy folią i pójść spokojnie spać. Rano umyć włoski. Taką kurację powinno zastosować się 2-3 razy w tygodniu. Powodzenia!
outentyczna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-06, 20:39   #2168
Mini1991
Zakorzenienie

nick mnie troche zmylił ale widze ze kobitka ) a wiec powiem Ci ze równiez mam ten problem.. nie dawałam sobie z tym rady mimo iz przestałam farbowac modelowac łykałam tabletki (marz specjal, skrzypovite, humavit itp) nic nie pomagało zadne szampony nicc.. udałam sie do dermatologa... zrób badanie krwi moze to anemia
Stary 2008-11-08, 14:39   #2169
och
Rozeznanie

Według mnie wypadanie włosów w ilości 100-200 to nie norma tylko powód do zmartwień. Owszem, może w okresie jesiennym czy wiosennym to norma, kiedy zdarza się, ze włosy włosy bardziej wypadają, ale jeżeli komuś codziennie tyle wypada przez np rok to bardzo szybko pojawią się przerzedzenia bo włosy nie nadążą z odrastaniem. Według mnie norma to góra 50, albo jeszcze mniej. I trochę nie wierze w to 100 dziennie...
Mi obecnie pomaga szampon vichy pomarańczowy, trochę się wzmocniły bo mniej wypadają. Zamierzam zacząć brać jakiś suplement. I traktuję już teraz włosy megadelikatnie bo stwierdziłam, że każdy włos się liczy.
och jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 18:52   #2170
calma
Raczkowanie

Mam takie pytanie: czy naftę kosmetyczną można wetrzeć we włosy i skórę głowy na noc, czy trzeba po 15 minutach spłukać?
calma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 20:09   #2171
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Zmyć koniecznie.
Więcej informacji o nafcie znajdziesz w oddzielnym wątku poświęconym tej substancji.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-09, 10:03   #2172
dram
Przyczajenie

Moje włosy wypadają!

Witam, mam 40 lat i jestem kobietą. Wypadają mi często włosy, jest ich coraz więcej.
Myję głowę raz w tygodniu, podcinam włosy o 1 cm(raz w tygodniu, po umyciu włosów)

Używam vitapil 60 tabletek, cała kuracja zakończona i też nie przynosi efektów.

Wiem, jest dużo tematów na mój temat, lecz każdy temat to wydatek 100+ zł na odżywki.

Proszę powiedzieć mi jakiego szamponu używać jakich tabletek.

Tylko w przestępnej cenie...
dram jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 10:09   #2173
Lilstyfix
Raczkowanie

GG do Lilstyfix
Dot.: Moje włosy wypadają!

Możesz używać tabletek silica i dość nie drogą odżywkę WAX L'biotica...a może po prostu złe odżywianie...
Stary 2008-11-09, 10:18   #2174
blondi1041
Rozeznanie

ale jest przeciez wiele porad /watkow gdzie jak najtanszym sposobem dbac o wypadajace wlosy, maski domowych sposobow to np. z olejkiem rycynowym, nafta kosmetyczna, zoltkiem,
jeszcze gdzies wyczytalam ze jedzenie cebuli(plaster dziennie) pomaga na wypadajace wlosy,
ja juz od kilku miesiecy lykam rozne pigulki, ciagle wyprobowuje nowe, i juz sie przyzwyczailam do ich lykania,
piszesz ze jestes po kuracji vitapilem 60 kaps. , nie wiem ile ona trwala ale czasem trezba conajmniej 3 miesiecy zeby byl jakikolwiek efekt. poza tym ten okres- jesien oraz wiosna wlosy sa oslabione i wypadaja..
poczytaj watek o "pijaczkach drozdzy" oraz o "pijaczkach pokrzywy", dziewczyny tam opisuja tanie i dobre kuracje

blondi1041 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 10:43   #2175
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

a ja mam dzisiaj ogromnego doła. Nie dość, ze mam rzadkie i cienkie włosy, to jak z nimi nic nie zrobie to moje włosy wygladaja jak skoltuniona miotła. Dzisiaj przy czesaniu wypadlo mi chyba z 30. Na poduszcze lezalo z 40. Wybralam cale opakowanie merz special i za przeproszeniem gowno.
Ryczę i kwicze!!!
Pomocy.
hawrodytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 11:25   #2176
dram
Przyczajenie

Jak tylko cebula pomoże to mogę jeść całą.
Jakieś inne porady?
dram jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 11:47   #2177
Sasame
Raczkowanie

Henna Treatment WAX pomaga na wypadanie włosów i jestem tego żywym przykładem. Używałam formuły angielskiej. Maska kosztuje 23zł, ale dostaje się jej 500g, więc na dość długo wystarcza. Ważne jest tylko, aby stosować się dokładnie do zaleceń na opakowaniu, czyli nie przesadzić z częstotliwością i zawijać włosy w gorący ręcznik. Po zdjęciu ręcznika masuj skórę głowy okrężnymi ruchami przez jakieś 10 minut. Możesz też kupić placentę (jedno opakowanie to 18 ampułek za ok. 30zł, ale widziałam tę kurację tylko na Allegro), no i stosuj domowe odżywki.

Sądzę też, że powinnaś udać się do lekarza i zrobić badania. Być może Twojemu organizmowi brakuje jakichś witamin?

- The Black Ballerina dances shaking her hips...

Sasame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 14:06   #2178
Aleksandra 2
Raczkowanie

Mnie rowniez wlosy wypadają, ale nie wiem jaka odzywke z Waxa sobie zakupic, czy ta do włosow oslabionych i sklonnych do wypadania (ktora ciezko u mnie znalezc) czy do wlosów ciemnych? Poza tym używam od kilku myć tego plynu przeciw wypadaniu(POKRZEPOL) wlosów i narazie jest ok, wlosow tak jakby mniej wypadalo.
Aleksandra 2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 14:21   #2179
ona3187
Przyczajenie

dziewczyny bardzo dobry jest rewalid. mialam ten sam problem mi pomogl .polecam szczerze
ona3187 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-10, 12:11   #2180
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

Dziewcyzny, kupilam dzisiaj 47thallium Dagomed - lek homoepatyczny na wypadanie wlosow, lysienie, łojotok, itp. Czy któras z was zazywala?
Stary 2008-11-10, 12:26   #2181
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Ja tego nie stosowalam ... A pytalas moze lekarza co o tym sadzi?
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 12:33   #2182
czastka
Raczkowanie

ja swego czasu gubiłam włosy na potęge, po badaniu krwi okazało się że miałam niedoczynność tarczycy, teraz mija 6 miesiąc kuracji euthyroxem i wypadanie jakby ustapiło, mysle że najpierw trzeba sprawdzic co nie gra w organiźmie
czastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 12:45   #2183
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

nie. Jest to lek homoepatyczny, nie ma zadnych przeciwskazan, itp. Mojej cioci polecila to farmaceutka i pomoglo. Mam nadzieje, ze to nie jest efetk placebo
Stary 2008-11-10, 16:43   #2184
KERA
Raczkowanie

a ja byłam z tym problemem u dermatologa i lekarz przepisał mi loxon - płyn do wcierania we włosy i tabletki witamine B5. Z tego co wiem oba są do kupienia w aptece bez recepty. Może to też być związane z brakiem witamin lub żelaza dla tego warto zrobić podstawowe badania. Aha lekarz powiedział mi też że NIE WOLNO CZĘSTO MYĆ WŁOSÓW 2X W TYGODNIU TO MAX. Tylko u mnie to się chyba nie sprawdzi.
KERA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 20:26   #2185
wilczek84
Przyczajenie

Red face Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Cytat:
Napisane przez nitek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Dawno nie pisalam i mam nadzieje,ze znowu nie zapesze...
BO wlosy przestaly wypadac i moge z czystym sumieniem polecic tabletki GELACET.
Naprawde pomogly!
Hej dziewczyny jeżeli nadal szukacie Kapsułek GELACET, tak jak ja poszukiwałam to odnalazłam je na ALLEGRO, uwaga szybko schodzą. Mam nadzieję że mi również pomogą, bo próbowałam już naprawdę wszystkiego w nich moja ostatnia nadzieja

napisane przez Jolie2601
a ja linka ciacham bo wygląda to na reklamę. Przypominam, że jest ona na wizażu płatna

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-11-10 o 20:59
wilczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 08:42   #2186
ewakuacja
Zadomowienie

Moje wlosy mnie tez martwia.. JEstem juz pod koniec kuracji Aminexilem i jakos nie widze roznicy ,ani nie wypadaja mniej, ani nie rosna szybciej. A co tego czy rosna nowe to ciezkoo stwierdzic po 1,5 miesiaca. Biore tez Skrzypovite. Mniej prostuje a od 2 tygodni wcale ! Postanowilam nie farbowac, mimo ze uzywalam malo niszczacego Castinga. Ale nie wiem czy to dobry pomysl. Jak opfarbowalam wydawalo sie ze jest ich jakby wiecej.. A teraz farbowalam na ciemny braz, wyszedl czarny i nie za bardzo schodzil, wiec mam ciemne wlosy i szatynowato-brazowe odrosty i niezbyt ciekawie to wyglada..
Stary 2008-11-11, 09:16   #2187
lavantae
Raczkowanie

Może powtórzę czyjąś wypowiedź Ale ja pije siemie lniane od wakacji jakoś. Włosy zaczęły się robić bardziej lśniące. Do tego tabletki firmy 'Bio Garden' z wyciągiem ze skrzypu i pokrzywy.
I włoski stają się coraz mocniejsze. Do tego mam szampon przeciwłupieżowy Clean. Nie dość, że usuwa łupież to wzmacnia włosy. Polecam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-11, 10:10   #2188
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

Kurczę, no i mi dalej wypadają. To niby nie jest dak dużo, ale jednak wypadają.
Zaczęłam brać tabletki Silicea...
Stary 2008-11-11, 15:35   #2189
cytrynkaxD
Raczkowanie

Hej
a używała któraś z was tego szamponu z joanny z apteczki babuni na wypadające włosy? Bo ja kupiłam tak właściwie na szybko, bo w aptece to chyba musiałabym godzinami wybierać... moja wina, ze też wcześniej nie zaczęłam tu wątków na ten temat czytać. Ale czy w ogóle to pomaga? Czy lepiej od razu zaopatrzyć się w jakiś kosmetyk z apteki?
cytrynkaxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 16:04   #2190
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez KERA Pokaż wiadomość
Aha lekarz powiedział mi też że NIE WOLNO CZĘSTO MYĆ WŁOSÓW 2X W TYGODNIU TO MAX. Tylko u mnie to się chyba nie sprawdzi.
Dziwna rada... a co z osobami, ktrym włosy bardzo mocno sie przetluszczają? Czy lekarz wyjasnił, jaki wpływ na cebulki włosów ma zalegające na skórze głowy sebum?
Cytat:
Napisane przez cytrynkaxD Pokaż wiadomość
Hej
a używała któraś z was tego szamponu z joanny z apteczki babuni na wypadające włosy? Bo ja kupiłam tak właściwie na szybko, bo w aptece to chyba musiałabym godzinami wybierać... moja wina, ze też wcześniej nie zaczęłam tu wątków na ten temat czytać. Ale czy w ogóle to pomaga? Czy lepiej od razu zaopatrzyć się w jakiś kosmetyk z apteki?
Skoro kupiłaś już szampon, przetestuj go na spokojnie. Nigdy nie wiadomo, co się sprawdzi w Twoim przypadku. Dopiero gdy żadne szampony ogólnodostępne czy suplementy witaminowe nie skutkują, warto zacząć rozglądać się w aptece. Preparaty apteczne są droższe, więc nie ma chyba sensu zaczynać od wydawania na nie pieniędzy

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości