Czy kupiłam podróbę?? POMOCY!! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-18, 17:16   #211
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: Czy kupiłam podróbę?? POMOCY!!

A może niech Modki, Dzika Truskawa i Tulipanka się wypowiedzą, bo za chwilę zrobi sie tutaj wątek sensacyjny i zabawa w śledczych... Tzn. wypowiedzą się w kwestii, czy nalezy podać nicka tej Wizażanki czy raczej nie. Bo ferment już jest... a za chwilę zacznie się podejrzliwe patrzenie na każda z nas i próba dedukcji kto to może być po imieniu, nicku z Allegro, itp...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 17:24   #212
joanna_mp
Raczkowanie

Komentarz wystawiony, czekam na zapewne bardzo miły odwet hi hi. Niestety w komentarzu można wpisać bardzo ograniczoną ilość znaków - zbyt ograniczoną aby opisać bezczelność, cwaniactwo i tupet tej osóbki. Niestety... ale wkleiłam linka do tego wątku .... może chociaż kilku osobom będzie się chciało wejść tutaj i dzięki temu będą widziały czego się spodziewać.
joanna_mp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 17:28   #213
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
A może niech Modki, Dzika Truskawa i Tulipanka się wypowiedzą, bo za chwilę zrobi sie tutaj wątek sensacyjny i zabawa w śledczych... Tzn. wypowiedzą się w kwestii, czy nalezy podać nicka tej Wizażanki czy raczej nie. Bo ferment już jest... a za chwilę zacznie się podejrzliwe patrzenie na każda z nas i próba dedukcji kto to może być po imieniu, nicku z Allegro, itp...

O...święte słowa Pani Dobrodziejki

...bo ja już przejrzałam wątek "czym dziś pachniesz" dwa razy i NIKT dziś nie pisał, że pachnie L lempickiej ( albo ja ślepowata)

... kończ waść, wstydu oszczędź
BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 17:31   #214
thelila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna_mp Pokaż wiadomość
Komentarz wystawiony, czekam na zapewne bardzo miły odwet hi hi. Niestety w komentarzu można wpisać bardzo ograniczoną ilość znaków - zbyt ograniczoną aby opisać bezczelność, cwaniactwo i tupet tej osóbki. Niestety... ale wkleiłam linka do tego wątku .... może chociaż kilku osobom będzie się chciało wejść tutaj i dzięki temu będą widziały czego się spodziewać.
Joanno i nie żartuj że na tym tylko się skończy!!
thelila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 17:31   #215
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Cytat:
Napisane przez marzfrost Pokaż wiadomość
Nie, Princessko - bo go nie znam. Na szczęście nic wspólnego z tą Panią nie miałam.
Ale nie liczę także za bardzo, że ten kto miał - ów nick poda.
Na to, że sama Pani głos zabierze, może przeprosi, też nie liczę.
To ja chyba czegos nie rozumiem... napisalas, ze pisze, na forum o Perfumach, ze pachnie L Lempickiej, weszlam tam, przegladalam dokladnie caly dzisiejszy dzien... Ale albo jestem slepa albo glupia, nikogo pachnacego L nie wypatrzylam...
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 17:37   #216
marzfrost
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość
To ja chyba czegos nie rozumiem... napisalas, ze pisze, na forum o Perfumach, ze pachnie L Lempickiej, weszlam tam, przegladalam dokladnie caly dzisiejszy dzien... Ale albo jestem slepa albo glupia, nikogo pachnacego L nie wypatrzylam...
Ani ślepa, ani głupia nie jesteś Ani ja omamów nie mam
Jest konkurencyjne forum "O perfumach" na Gazeta.pl. Tam nasza bohaterka funkcjonuje pod nickiem marzenna01.
marzfrost jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 17:42   #217
princeska69
BAN stały

Cytat:
Ani ślepa, ani głupia nie jesteś Ani ja omamów nie mam
Jest konkurencyjne forum "O perfumach" na Gazeta.pl. Tam nasza bohaterka funkcjonuje pod nickiem marzenna01.

aaaa bo ja oczywiscie myslalam, ze to na naszym Tego Gazetowego jakos nie lubie... nie moge tam za bardzo sie odnalezc
Stary 2008-11-18, 17:45   #218
marzfrost
Raczkowanie

Jest i odpowiedź Pani Marzenki na negatyw Joasi, rzecz jasna niewinność wcielona przemawia(szkoda, że tutaj znaku życia nie dała i ne próbowała sprawy wyjaśnić):

Klamstwo, perfumy sa oryginalne, zakupione w markowym sklepie, zglaszam sprawe na allegro za takie oszczerstwa!!!!! A co do masla które bylo w zestawie, nie ma Pani uwag? zanim sie wystawi negatywa, trzeba sie dobrze zorientowac!!!!! Nie poleca!!!!

A mi się wydawało, że Asia od kilku dni próbowała się (właśnie tutaj chociażby ) "zorientować", a Pani Marzenka mogła się w dowolnej chwili wypowiedzieć, przedstawić argumenta na swą obronę... Zapewne Coco M kupiła w tym samym "markowym sklepie".

Hucpa co poniektórych jest przerażająca!

Ciekawa jestem tylko jednego, czy Pani Marzena z równą nonszalancją i bezczelnością potraktowałaby którąś ze znanych jej z Wizażu i Forum "O perfumach" osób? Czy była taka "be" tylko dla Joasi, która na żadnym z tych forów się nie udzielała?

Edytowane przez marzfrost
Czas edycji: 2008-11-18 o 18:13
marzfrost jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 17:52   #219
Camila1983
Zadomowienie

Ja jestem za ujawnieniem nicka wizażowego tej Pani. I to jak najszybciej. Krew we mnie wrze, gdy przedkładamy tutaj listośc dla tej osoby nie ujawniając kim jest ponad lojalnośc wobec Wizażanek. Może wiele osób nie pochwali tego, jednak gdybym ja znała ten wizazowy nick to podałabym go bez skrupułów.
puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..."
Camila1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 17:55   #220
joanna_mp
Raczkowanie

perfumy sa oryginalne, zakupione w markowym sklepie - no popatarzcie to w markowym sklepie? hmm a nie u "sprawdzonych dostawców z Warszawy zaopatrujących Sephory" (jak pisała w mailu) ani nawet nie u sylwiusza - co już zostało udowodnione.

No i mam pierwszego nega- ale wiecie co - JESTEM Z NIEGO DUMNA! chrzanić to że mnie oczerniła, jestem czysta, a ona niech się tapla we własnym błotku i mam nadzieje że nie raz trafi na takich sprzedawców jak ona sama
Stary 2008-11-18, 18:03   #221
hathayoga
perfumove love

Joasiu, postąpiłaś słusznie. Całkiem ładny negatyw A zwrotnym się nie przejmuj, dobrze jej odpowiedziałaś.

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 18:25   #222
iwona-jk
Wtajemniczenie

GG do iwona-jk

Cytat:
A nasz magasek1/marzenna01 ma się całkiem dobrze i chwali się nawet radośnie na forum O perfumach czym to dzisiaj pachnie (L Lempickiej).

Od początku czytam ten wątek z niedowierzaniem, niesmakiem i odrazą do poczynań Allegrowiczki o nicku magasek1.
Z ciekawości która to ? przejrzałam wątek Czym dziś pachniesz?. I nikt nie pachnie L LL Ale jest kilka zedytowanych postów

Joasiu, bardzo mi przykro, rozumiem, co czułaś od samego początku do teraz.

Jak również chciałabym dowiedzieć się, która to WIZAŻANKA - znawczyni perfum, chciała wcisnąć to COŚ komuś innemu. Jeśli się to nie wyjaśni, za nic będę miała informację zawartą w opisie aukcji informującą o tym , że sprzedająca jest jedną z nas

Edytowane przez iwona-jk
Czas edycji: 2008-11-18 o 18:30
iwona-jk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 18:27   #223
princeska69
BAN stały

Cytat:
Napisane przez iwona-jk Pokaż wiadomość
Od początku czytam ten wątek z niedowierzaniem, niesmakiem i odrazą do poczynań Allegrowiczki o nicku magasek1.
Z ciekawości która to ? przejrzałam wątek Czym dziś pachniesz?. I nikt nie pachnie L LL Ale jest kilka zedytowanych postów
zrobilam to samo ale juz sie wyjasnila, ze ona "L" pachnie na Gazetowym
Stary 2008-11-18, 18:33   #224
dooo
Zakorzenienie

Raczej podczytuję Wizaż.... bo już taka nieśmiała jestem.... ;-) ...... , ale cała ta sytuacja zmusiła mnie do wyrażenia mojego skromnego poglądu na tą sprawę...... obie Panie sprzedające podróby ( a podające się za Wizażanki) wpisałam sobie na swoją czarną listę i z całą pewnością NIC od nich nie kupię,
Ps
Joasiu, za pięknego nega brawo!
dooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 18:39   #225
iwona-jk
Wtajemniczenie

GG do iwona-jk

Cytat:
Ja to sobie myślę, że Pani Marzenka czuje się zupełnie bezkarna, co więcej nie ma sobie nic do zarzucenia (przecież kupowała oryginały od p. Pearl78 i pana sylwka - i jako oryginały je sprzedała) i te nasze dywagacje mające ją skłonić do refleksji nad swoim postępowaniem były chybione, bo pani uważa że jest czysta jak łza niemowlęcia.
Nick na allegro czy forum Gazeta można zmienić a nawet jeśli nie to iść w zaparte, to też jest taktyka.
Chyba czegoś tu nie rozumiem Albo nie chcę zrozumieć.

Princescko69, ale z nas detektywi

Edytowane przez iwona-jk
Czas edycji: 2008-11-18 o 18:41
iwona-jk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 19:43   #226
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Asiu, możesz z tego co się orientuję dodać odpowiedź do komentarza
Możesz tam zawsze podać link do wątku

Cała sprawa mnie mocno martwi...
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 20:30   #227
joanna_mp
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Asiu, możesz z tego co się orientuję dodać odpowiedź do komentarza
Możesz tam zawsze podać link do wątku

Cała sprawa mnie mocno martwi...
link do wątku jest w moim komentarzu, a odpowiedź też oczywiście dodałam razem z komentarzem. Magasek1 chyba tylko czekał na mojego nega bo zareagowala natychmiast odpowiedzią i negatywem.
Stary 2008-11-18, 22:11   #228
KomEwa
Rozeznanie

Joanno, brawo!
Dalsze zwlekanie z negatywem nie miało sensu.

Oj, nie będę ci ja kupować na Allegro od Wizażanek, nie będę. Paskudna sprawa. Że też nie znamy jej Wizażowego nicka.....

Wiele pieniędzy w życiu przetraciłam i nie żałuję. Jeżeli chcę je komuś ofiarować - ofiarowuję, nawet jeśli wiem, że pójdą na wódkę na przykład i tego też nie żałuję. Moje pieniądze, moje prawo, mój wybór. Ale gdy mnie ktoś okrada, to co innego.
Dlatego rozumiem żal Joanny. W tego typu sprawach sedno nie tkwi w wysokości straconej kwoty. O, wcale nie tam. Ta, pożal się Boże, Wizażanka zafundowała jednej z nas paskudnie niemiłe przeżycia, Wizażowi wymierzyła policzek, a i nam - od kilku dni piszącym w tym wątku - wzrosło parokrotnie ciśnienie. Teraz jej kolej.
KomEwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 22:29   #229
thelila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KomEwa Pokaż wiadomość
Joanno, brawo!
Dalsze zwlekanie z negatywem nie miało sensu.

Oj, nie będę ci ja kupować na Allegro od Wizażanek, nie będę. Paskudna sprawa. Że też nie znamy jej Wizażowego nicka.....

Wiele pieniędzy w życiu przetraciłam i nie żałuję. Jeżeli chcę je komuś ofiarować - ofiarowuję, nawet jeśli wiem, że pójdą na wódkę na przykład i tego też nie żałuję. Moje pieniądze, moje prawo, mój wybór. Ale gdy mnie ktoś okrada, to co innego.
Dlatego rozumiem żal Joanny. W tego typu sprawach sedno nie tkwi w wysokości straconej kwoty. O, wcale nie tam. Ta, pożal się Boże, Wizażanka zafundowała jednej z nas paskudnie niemiłe przeżycia, Wizażowi wymierzyła policzek, a i nam - od kilku dni piszącym w tym wątku - wzrosło parokrotnie ciśnienie. Teraz jej kolej.
Szkoda tylko że to ciśnienie i żal bardziej w nas się rozwijało niż w felernej oszustce!! Ona miała tylko cel pozbycia się felernego zakupu i jak widać to jej się udało.. Oj szkoda że nie dostanie zasłużonej nauczki za takie świnstwo...
thelila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 23:18   #230
princeska69
BAN stały

Ona nawet nie ma odwagi by sie ujawnic
Stary 2008-11-19, 00:01   #231
elve
Rozeznanie

Nie rozumiem, co stoi na przeszkodzie, by ujawnić jej nicka tutaj. Jeśli jest uczciwa, to przecież to udowodni i się nie obrazi. Jeśli nie - to jest kryta.

W nosie kręci
elve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 02:53   #232
Hisoka
Zakorzenienie

GG do Hisoka

hehe...ja dziś L LL pachnę..teraz to jak zapach podstępu (słodkiego). W każdym razie to nie ja i perfum na allegro chyba żadnych nie kupiłam-boję się :P
Stary 2008-11-19, 04:54   #233
Małgosia791
spin doctor

Przykre to wszystko, bo teraz hasło-"Jestem Wizażanką' nic nie znaczyZawsze było to gwarancją uczciwości i ja kupiłabym w ciemno bez zastanawiania...
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 07:32   #234
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Z ciekawości która to ? przejrzałam wątek Czym dziś pachniesz?. I nikt nie pachnie L LL
Na GAZETOWYM laski, na gazetowym.

Cytat:
Chyba czegoś tu nie rozumiem Albo nie chcę zrozumieć.
Dobrze rozumiesz, dobrze. To jedna z pięciu osób, przez których ręce przeszła lewa Coco M. I poszła dalej...

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Przykre to wszystko, bo teraz hasło-"Jestem Wizażanką' nic nie znaczyZawsze było to gwarancją uczciwości i ja kupiłabym w ciemno bez zastanawiania...
Otóż to.

A co do podania nicka. Nie łudźmy się. Osoba, która może go znać i najpewniej zna, poczytała co piszecie o ujawnieniu nicka i sobie poszła.

Edit.
Brawo za negatyw Joasiu, a w zasadzie za oba, bo odwet był pewny jak to że 2 i 2 da 4. Co zaś się tyczy linka - są one moderowane, adresów stron nie można wstawiać w komentarzach.

Bufonowatość odwetu mnie powaliła. Ta pani ma w doopie wszystko i wszystkich. I kłamie w żywe oczy.
Przyjrzyj się teraz Nasturcjo - kogo Ty bronisz!

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2008-11-19 o 07:53 Powód: dopisek
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 09:05   #235
Basia39
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elve Pokaż wiadomość
Nie rozumiem, co stoi na przeszkodzie, by ujawnić jej nicka tutaj. Jeśli jest uczciwa, to przecież to udowodni i się nie obrazi. Jeśli nie - to jest kryta.
elve, gdyby miała choć odrobinę uczciwości już dawno w tym wątku zabrałaby głos. A jest kryta, bo widocznie ma pewność, że żadna z osób z kojarzących jej nick wizażowy z nickiem allegrowym i gazetowym go tutaj nam nie poda. Czyżby to była taka mała solidarnośc w żenującej sprawie

PS. elve udzielasz się na gazetowym perfumiarskim od dawna, grono duże nie jest, zerknęłam, że piszesz w tych samych wątkach co ona, więc może łatwiej jest Ci powiązać nick gazetowy tej osoby z tym wizażowym niż osobom, które na forum gazetowym nie bywają. Pomyśl o tym.
Basia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 09:10   #236
Nasturcja-Pospolita
Zakorzenienie

Kropko. Nikogo nie bronie
To co napisalam na poczatku tej sprawy nijak sie ma do jej zakonczenia.
To, ze nie zostalam oszukana, a nawet potraktowana milo i rzeczowo, tez w jakis sposob mobilizowalo mnie do zabrania glosu.
A zakonczeniem jestem zniesmaczona, nie tylko postawa tej osoby ale i sposobem w jaki niektore z Was poczynaja sobie w tym watku. Umilowaniem do pieniactwa, plotkarstwa i wtracania sie w cudze sprawy.

Czy znam nick? moge przypuszczac ze znam...
To, ze ktos w Allegrowej korespondencji ze mna podpisal sie nickiem znajomym mi z Wizazu nie daje mi jednak prawa do tego nicka ujawnienia, bo nie moge byc w 100% pewna ( tak jak i pewna nie moze byc jedna z Was obszczekujac gazetowego nicka ) ze jest to wlasnie ta osoba. W tym wypadku nawet 99% pewnosci to za malo, bo przypadkiem przeoczajac ten jedyny procent watpliwosc moge wyrzadzic komus krzywde.

Poza tym, zalozylam ze moj czas na Wizazu bedzie biegl sobie torem relaksu ( i optymistycznego tego zalozenia mam zamiar sie trzymac )
Wyroslam z internetowych batali slownych.
Zycie jest gdzie indziej...

Nasturcja-Pospolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 09:16   #237
kropka75
Zakorzenienie

Pieniactwo, plotkarstwo i cudze sprawy? Ja Ci życzę równie udanego zakupu w takim razie, ciekawe czyje to wtedy będą sprawy.
A dopóki ktoś z nas posługuje się w handlu (i dla zarobku!) informacją, że jest z Wizażu - czym zyskuje aprobatę i dostaje kredyt zaufania - to nie są cudze sprawy! To sprawy osób z Wizażu, które mu tego kredytu udzieliły!
Cudze będą wtedy, kiedy "kowalska" sprzeda jakiś bubel tylko jako "kowalska", gdy sprzedaje go jako wizażanka to już nie jest jej prywatna rzecz.

Poza tym to sprawa Joanny, nikt jej nie szukał, sama tu przyszła po pomoc i radę!!!

Po tym co napisałaś doszłam do wniosku, że już u nikogo stąd (poza dwoma osobami) nic, nigdy nie kupię.

I jeszcze objaśnij mnie proszę - co jest pieniactwem i plotkarstwem? To że parę osób stąd kupiło bubel, a potem sprzedało go jako oryginał i ktoś inny to zobaczył? Bardzo osobliwe określenie. I smutne wnioski z tego wysnuwam...

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2008-11-19 o 09:20
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 09:27   #238
elve
Rozeznanie

Basiu, grono jest duże, jest własnie mnóstwo osób o nieznanych mi z innych miejsc nickach (typu marzenna), które wpisują się głównie na straganie i wątku "dziś pachnę", poza tym właściwie nic. kojarzę osoby, które mają więcej do powiedzenia.

W nosie kręci
elve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 09:28   #239
Nasturcja-Pospolita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Pieniactwo, plotkarstwo i cudze sprawy? Ja Ci życzę równie udanego zakupu w takim razie, ciekawe czyje to wtedy będą sprawy.
A dopóki ktoś z nas posługuje się w handlu (i dla zarobku!) informacją, że jest z Wizażu - czym zyskuje aprobatę i dostaje kredyt zaufania - to nie są cudze sprawy! To sprawy osób z Wizażu, które mu tego kredytu udzieliły!
Cudze będą wtedy, kiedy "kowalska" sprzeda jakiś bubel tylko jako "kowalska", gdy sprzedaje go jako wizażanka to już nie jest jej prywatna rzecz.

Poza tym to sprawa Joanny, nikt jej nie szukał, sama tu przyszła po pomoc i radę!!!

Po tym co napisałaś doszłam do wniosku, że już u nikogo stąd (poza dwoma osobami) nic, nigdy nie kupię.

I jeszcze objaśnij mnie proszę - co jest pieniactwem i plotkarstwem? To że parę osób stąd kupiło bubel, a potem sprzedało go jako oryginał i ktoś inny to zobaczył? Bardzo osobliwe określenie. I smutne wnioski z tego wysnuwam...

Przeczytasz ten watek za jakis czas, na chlodno
i bedziesz mogla byc moze odniesc sie do tego z potrzebnym dystansem.
Nie podoba mi sie publiczne przegladanie cudzych aukcji, osadzanie ile moze, ile kosztowala a ile powinna kosztowac torebka, czy inny przedmiot.
Nie podoba mi sie tez niezdrowe napedzanie calej atmosfery na tory agresji, krzykliwym, napastliwym tonem.
Nie podoba mi sie, bo tego nie lubie
i z takich miejsc uciekam
a ludzi takich unikam.

Ja tez zweryfikowalam sobie kilka Wizazowych nickow, ale pod calkiem innym wzgledem...

Nasturcja-Pospolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 09:39   #240
Betty83
Zakorzenienie

Joanno, masz imię i nazwisko sprzedającej - zajrzyj na Naszą Klasę.... Mnóstwo ludzi w ten sposób weryfikuje z kim ma do czynienia.
A może Tobie czy komuś innemu to coś podsunie...

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości