Jestem w związku z obcokrajowcem - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-20, 19:20   #4681
asiunia28p
Przyczajenie

GG do asiunia28p
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem

wiedzial ze cos pojdzie nie tak a tak sie wsztsko pieknie zapowiadalo.dzis zadzwonili do mnie z agencji ze cos nie tak z moimi dokumentami(w poniedz byla tam i wszystko bylko oki)no i chyba nie pojde do pracy mieli zadzwonic nie zadzwonilidzis peklam i plakalam chyba ze 2 h tobrze ze moj kochany Tz byl z mnanie mam juz sily!!!!!!!!ale nic trzeba probowac dalej wszystko sie da........chyba....

a tak poza tym dziewczynki czemu Was dzis nie ma???pogadajmy lepiej o swietach a mam takie pytanko czy myslalyscie o tym jak bedzie brzmialo wasze imie z nazwiskiem Tz
asiunia28p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 19:55   #4682
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez asiunia28p Pokaż wiadomość
wiedzial ze cos pojdzie nie tak a tak sie wsztsko pieknie zapowiadalo.dzis zadzwonili do mnie z agencji ze cos nie tak z moimi dokumentami(w poniedz byla tam i wszystko bylko oki)no i chyba nie pojde do pracy mieli zadzwonic nie zadzwonilidzis peklam i plakalam chyba ze 2 h tobrze ze moj kochany Tz byl z mnanie mam juz sily!!!!!!!!ale nic trzeba probowac dalej wszystko sie da........chyba....

a tak poza tym dziewczynki czemu Was dzis nie ma???pogadajmy lepiej o swietach a mam takie pytanko czy myslalyscie o tym jak bedzie brzmialo wasze imie z nazwiskiem Tz
Asik...nie martw się. Powolutku, z papierami poprawisz co trzeba i ktos w najmniej spodziewanym momencie zorientuje sie, ze wlasnie Ciebie potrzebuje na jakies fajne stanowisko. Praca, to nie jest hop siup i ....za kilka dni pieniazki na konto. Trzeba sie pomeczyc, popłakac, powsciekac....Trzymam kciuki nie trac nadziei !

Jesli chodzi o świąteczny wątek poruszany ... nie jestesmy ze soba tak dlugo, aby planowac wspolne święta....Dla mnie święta nie mają wiekszego znaczenia. Jednak, jesli miałby to byc czas spedzony z nim- wówczas mamy święto! Na tym etapie prawdopodobnie ja zostanę u siebie w PL, a on pewnie z Paryża poleci do swojej rodzinki.

A jesli chodzi o nazwisko TŻ z moim imieniem...to heh (jak zawszeeeee) mam anegdotkę...
Kiedys, jeszcze jak bylam we FR, bawiłam sie z dzieckiem w parku i dzwoni TŻ
pyta "Jak masz na nazwisko??" ....odpowiedziałam. Nie powtórzył, ponieważ należy ono do długich, trudnych i nasączonych "rz". Próbował kilka razy, ale nic. Przespellowałam, zapisał. nic z tego, nie powie chocby nie wiem co. Jako, ze bawiłam sie z dzieckiem, nie mogłam sobie pozwolic na dłuższe pogawędki wiec sie rozłączyłam.
za kilka min znowu dzwoni "wiesz, to twoje nazwisko jest za trudne i za długie musisz zmienic? i tu zaproponował swoje, krótkie, pieknie brzmiące z moim imieniem....nie powiem, podoba mi sie ten pomysł. a czy w przyszłosci bede zmieniac dowód i nazwisko własnie na Jego...się okaze. nie obraziłabym sie

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 21:26   #4683
Opiumalfa
Zakorzenienie

ja mam na nazwisko skrzypek i doprowadza mnie do szału jak je usiłują przeczytac. mieszkam w NL juz klka lat i juz mnie to normalnie dobija grrrrr wiec mam nadzieje ze wyjde za mojego TZta bedzie Katarzyna Bacq

a swieta ja u siebie on u siebie
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 22:09   #4684
asiunia28p
Przyczajenie

GG do asiunia28p

ja musze sie przyznac ze miala problem na poczatku z poprawnym wymowieniem jego nazwiskaza to Tz nie mial z moim zadnych problemow mimo typowo polskich liter ja mam nadzieje ze zmienie nazwisko bo jego bardziej pasuje do mojego imienia co powiecie na Joanna O'Rourke
asiunia28p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 22:47   #4685
rocki
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiunia28p Pokaż wiadomość
co powiecie na Joanna O'Rourke
Brzmi super

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
bedzie Katarzyna Bacq
Genialne zestawienie

Kurcze, wasze imiona + nazwiska beda jak z jakichs mrozacych krew w zylach powiesci historycznych I to w pozytywnym (jak najbardziej) znaczeniu. Az zazdroszcze
rocki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 23:42   #4686
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

ja bede za juz niecaly rok mrs. ### nie brzmi jak z powiesci ale za to tz jest bardzo zczesliwy ze sie zgodzilam miec jego nazwisko (dla mnie to normalne ale np jego byla zona nie chciala jego nazwiska, wolala zostac przy nazwisku jej pierwszego meza)

Edytowane przez 61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2
Czas edycji: 2019-12-22 o 11:25
kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 08:34   #4687
edyta1421
BAN stały

ja przyjęłam podwójne nazwisko.. pod swoim panieńskim nazwiskiem już coś w pracy zawodowej osiągnęłam i rozpoznawalna jestem po d nazwiskiem swoim. ale męża nazwisko przyjęłam bo sie uparł. no i zostało Sikorska- Adams. może być. dzieci przyjęły tylko jego nazwisko.
edyta1421 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-21, 08:41   #4688
giovannina
Raczkowanie

Asiunia - bardzo mi przyprko ze mialas taka antyniespodzianke z praca, gdyz wyobrazam sobie jak to jest, jako ze sama szukam dosc dlugo, ile razy ja juz sie napalam i wyobrazalm jak ide do roboty i pieniadze na konto|, poznaje kolezanki, wreszcie sie naprawde osiedla a potem co? diupa.
ale moze dzis sie do ciebie odezwa, trzymam kciuki
w kazdym razie pisz na biezaca

a propos nazwisk to faktycznie [dzoana orurk] brzmi dumnie jak z dynastii i seksownie

natomiast katarzyne bacq wyobrazam sobie jako hrabianke kosmopolitke podrozujaca kochankiem do stambulu w orient expresie

aleksandra crich - sentymentalna panna z dobrego domu przechadzajaca sie z psami po wrzoskowiskach w poszukiwaniu inspiracji do wiersza...

ale sie rozmarzylam...
brak mi strasznie polskich ksiazek...moze powinnam sama cos napisac
giovannina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 08:56   #4689
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Giovannina .. no rozmarzylas sié i to bardzo
Ja juz pisalam ze Swieta spedze z rodziná w Polsce bo juz mam dosc Swiat w UK.
TZ spedzi je tutaj ze swojá rodziná.

A co do nazwisk.. Ja nie wiem.. Moze zdecyduje sié na dwa , a moze przyjme tylko jego. O ile kiedykolwiek do slubu dojdzie
Stary 2008-11-21, 09:07   #4690
giovannina
Raczkowanie

oj ja to mam bujna wyobraznie

acha a wracajac do kwestii nazwiska, to moje jest dlugie i skomplikowane i tutaj musze sie nameczyc i na spelingowac jak cho...ra bo w zyciu bo nie przeczytali natomiast jego jest ze slawetnym O' wiec w polsce bedzie problem i tez sie umecze
i tak zle i tak nie dobrze
ale oczywiscie przyjme jego, bo jakbym miala miec dwa to by mi reka odpadla przy kazdym podpisie
Stary 2008-11-21, 09:15   #4691
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

aaj to i ja sie pochwalę, jakie mogłabym miec.... Alicja Sotty wg mnie brzmi dosc lekko i fajnie

asiunia28p Twoje to faktycznie jak z powiesci historycznej...!

giovannina hah podobaja mi się Twoje wizjee...! Jakis pomysł dla mnie?

Edytowane przez roux666
Czas edycji: 2008-11-21 o 09:16 Powód: przypomniało mi się cos...ale to nic nowego chyba?:)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-21, 09:25   #4692
roxyroxy
Zadomowienie

no to ja tez sie pochwale, byleby tylko nie zapeszyc bo jeszcze planow slubnych nie ma i mysle ,ze w najjblizszej przyszlosci nie bedzie Ja bym sie nazywala Joanna Kervick. chyba , ze zostawie moje paniensklie nazwisko ale jeszcze mam duzo czasu na zastanawianie sie. Zreszta,zagraniczne nazwiska nigdy nie brzmia obciachowo.
asiunia28p. nie doluje sie, na poczatku zawsze ciezko z praca, zalatwisz dokumenty i Cie przyjma, jak nie tam to gdzie indziej. Juz kiedys mowilam , ze jak ja szukalam pracy to bylo cicho przez jakies 1.5 miesiaca, a potem nie wiedzialam na co sie zdecydowac, tyle ofert sie pojawilo.
Trzyman kciuki za Ciebie i Giovannine
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 10:04   #4693
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez giovannina Pokaż wiadomość

natomiast katarzyne bacq wyobrazam sobie jako hrabianke kosmopolitke podrozujaca kochankiem do stambulu w orient expresie
o men!!!! ekstra juz sie widze taka
Stary 2008-11-21, 11:13   #4694
giovannina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
aaj to i ja sie pochwalę, jakie mogłabym miec.... Alicja Sotty wg mnie brzmi dosc lekko i fajnie

asiunia28p Twoje to faktycznie jak z powiesci historycznej...!

giovannina hah podobaja mi się Twoje wizjee...! Jakis pomysł dla mnie?
roux - przeciez to oczywiste ze Alicja Sotty to filuterna osobka cos a la Amelia z filmu

roxyroxy ja wypatruje te roboty jak kania dzdzu

ok, ide pranie powiesic
Stary 2008-11-21, 11:29   #4695
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Skoro tak sie chwalicie nazwiskami to ja tez. prawdopodobnie w przyszlym roku bede sie nazywac Sylwia Stewart

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 12:03   #4696
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
Skoro tak sie chwalicie nazwiskami to ja tez. prawdopodobnie w przyszlym roku bede sie nazywac Sylwia Stewart
-to do wyboldowanego tekstu

a imie jak najbardziej pasuje z nazwiskiem

giovannina ale masz wyobraznie mi by sie troche wiecej przydalo daj troche

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 12:55   #4697
szperrr
Zakorzenienie

Czesc zamieszane

Ostatnio tylko Was podgladam ale nie pisze, bo czasu brak..

Ale Giovannina tak mnie zaczarowala tymi "wizjami nazwiskowymi", ze az przyszlam zapytac co sadzicie o Sylwia Goldie (mi to jakos nie pasuje, to moze i dobrze, bo slubu nie planujemy... ale Hania od urodzenia nazywa sie Hannah Goldie ).

Pozdrawiam was wszystkie
Stary 2008-11-21, 14:42   #4698
wenedka
Zakorzenienie

Ja swojego nazwiska na pewno nie zostawie
Podoba mi sie, ale juz przez nie mam problemy.
Clarke byloby ok.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 15:00   #4699
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Tak sobie teraz czytam i chyba macie racje. Ja mam dlugie nazwisko i ciezkie do wymówienia. Jakbym miala zmieniac stan cywilny to chyba zmienie. Moj TZ nie lubi swojego nazwiska,ale mi sie podoba bo jest krótkie i dla mnie ladnie brzmi...Poppy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-21, 15:02   #4700
roxyroxy
Zadomowienie

dziewczyny, tak z ciekawosci jak do was zwracaja sie tzeci? Ja zawsze kazdemu sie przestawiam Aska ( bo nie znosze angielskiej wymowy tego imienia, zreszta po polsku nie lubie takiej'oficjalnj wersij). W pracy mowia do mnie Jo ( nie mam sily juz tlumaczyc ,ze aska to skrot od Joanny), ale moj tz mowi do mnie Aska i nawt mu to ladnie wychodzi, bo niektorzy mowia Ashka , a i tak najwiekszy problem ma z moim bratem ktory ma na imie Krzysiek, a jemy wychodzii Szysiek

Ciekawa jestem jak jest u was? Wiadomo Sylwie nie maja z tym problemu, bo tak samo sie wymawia , a i po polsku nie ma zadnego skrotu. Napiszcie jak do was mowia drugie polowki?

My jutro lecimy do Berlina na dwa dni, w ramach prezentu urodzinowego dla tz. Juz sie nie moge doczekac. A dzis wieczorem lece kupowac cieple swetry
Stary 2008-11-21, 15:05   #4701
wenedka
Zakorzenienie

Do mnie Tz mowi Ola albo Olus.
Przedstawiam sie rowniez jako Ola, bo Aleksandry bym nie scierpiala

Aa, no i Mrs. P tez do mnie mowi

szperr,
piją!

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2008-11-21 o 15:06
Stary 2008-11-21, 15:05   #4702
szperrr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxyroxy Pokaż wiadomość
Napiszcie jak do was mowia drugie polowki?
frog

A Sylwie nie maja problemow, jesli ktos po prostu pyta je o imie.. schody zaczynaja sie, jesli ktos to imie przeczyta i kombinuje z Syluaja, Sylija itp. itd.
Stary 2008-11-21, 15:10   #4703
szperrr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość

szperr,

Stary 2008-11-21, 16:11   #4704
giovannina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
-to do wyboldowanego tekstu

a imie jak najbardziej pasuje z nazwiskiem

giovannina ale masz wyobraznie mi by sie troche wiecej przydalo daj troche

kropko w nawiasach ()zalaczam 350g wyobrazni, powinno starczyc na tydzien

My jutro lecimy do Berlina na dwa dni, w ramach prezentu urodzinowego dla tz. Juz sie nie moge doczekac. A dzis wieczorem lece kupowac cieple swetry

roxy udanego w endu zycze!
Stary 2008-11-21, 16:22   #4705
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

roxyroxy mrr bawcie sie wysmienicie!!!)

do mnie TŻ mowi nornmalnie, Ala, Alissja (hihi jak ja to uwielbiam) tudzież jakies słodkie francuskie słoweczka- przytulaki;D

a ja mam pytanko do Was, pamietacie swoj pierwszy prezent DLA TŻ? z okazji urodzin, imienin, świąt...whatever. Zblizaja sie swieta....a zarazem urodziny TŻ...mysle mysle, i nie wiem co kupic. Myslałam nad czyms poki co uniwersalnym, poniewaz nie jestesmy na takim etapie jeszcze, ze moge sie domyslec, czergo on potrzebuje. (na mysl mi przyszły perfumy, które lecac do mnie musiał na lotnisku zostawic...ale pojecia nie mam jakie to ...)

a no i mam jeszcze pomysł...
moze by tak sie umówic, wszystkie, albo wiekszosc, bo pewnie nie uda nam sie wszystkim zgrac o jednym czasie, i wskoczyc na jakis czat, zeby sobie tak pogadac na luzaka, stworzyc gdzies na necie nasza wspolną galerie.bo wydaje mi sie, ze jestesmy dosc zgranym wątkiem, ze mozemy sobie stworzyc cos NASZEGO tak...poza forum... hmm...nie do konca sprecyzowany tem moj pomyślunek, ale licze na Wasza wyobraźnię tez..
buziole

Stary 2008-11-21, 16:42   #4706
roxyroxy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
roxyroxy mrr bawcie sie wysmienicie!!!)

do mnie TŻ mowi nornmalnie, Ala, Alissja (hihi jak ja to uwielbiam) tudzież jakies słodkie francuskie słoweczka- przytulaki;D

a ja mam pytanko do Was, pamietacie swoj pierwszy prezent DLA TŻ? z okazji urodzin, imienin, świąt...whatever. Zblizaja sie swieta....a zarazem urodziny TŻ...mysle mysle, i nie wiem co kupic. Myslałam nad czyms poki co uniwersalnym, poniewaz nie jestesmy na takim etapie jeszcze, ze moge sie domyslec, czergo on potrzebuje. (na mysl mi przyszły perfumy, które lecac do mnie musiał na lotnisku zostawic...ale pojecia nie mam jakie to ...)

a no i mam jeszcze pomysł...
moze by tak sie umówic, wszystkie, albo wiekszosc, bo pewnie nie uda nam sie wszystkim zgrac o jednym czasie, i wskoczyc na jakis czat, zeby sobie tak pogadac na luzaka, stworzyc gdzies na necie nasza wspolną galerie.bo wydaje mi sie, ze jestesmy dosc zgranym wątkiem, ze mozemy sobie stworzyc cos NASZEGO tak...poza forum... hmm...nie do konca sprecyzowany tem moj pomyślunek, ale licze na Wasza wyobraźnię tez..
buziole
Moj pierwszy prezent dla tz( po jakims miesiacu bycia razem, akurat wypadaly swieta), to bylo ladne pioro. wtedy sobie tak wniskowalam, ze duzo sie uczyl i potrzbowal ladne pioro do pisania eseji itd. Pioro bylo sliczne, niestety prezent byl nietrafiony poniewaz okazalo sie ze on ma, jeden jedyny dlugopis , ktorym zawsze pisze. Piora teraz ja uzywam;-)
A moze kup mu plyte z polska muzyka?

Super pomysl,jesli chodzi o wspolne czatowanie, ja sie na to pisze

Trzymajcie sie dziewczynki, milego weekendu zycze

Edytowane przez roxyroxy
Czas edycji: 2008-11-21 o 16:44
Stary 2008-11-21, 16:47   #4707
Opiumalfa
Zakorzenienie

roux nie wiem o co ci za baredzo chodzi ale mi sie podoba

ja sie przedstwaiam Kasia-oczywiscie jest to samo co z Asia czyli Kasha itp. a juz Katarzyna mozna zejsc ze smiechu jak zaczynaja wymawiac je po kazdej literce.

moja kolezanka swojeog czasu przedstawiala mnie jako Kate ci mi sie nie podobało. Kasia to nie KAte. ona jest agnieszka i przedstawia sie agnes adkad pamietam. ale mnie to wkur** bo mi sie kojarzy ze szkola angileksiego gdzie tłumaczylo sie imiona i była Kate, Paul, Margaret itp . głupie to. wiec jest kasia i juz. aha. czasami tez jest Kas i a. wiecie o co mi chodzi? nie miekkie "si" tylko osobno "s" i "i" brrrr

ja na prezent kupie album o nurkowaniu. oboje nurkujemy z czego TZ jest juz dosc dosiwadczony. a od niego jedziemy 12-14 grudnia do Mediolanu w ramach prezentu.

Miłego Berlina!!
Stary 2008-11-21, 16:49   #4708
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

z moim imieniem mam tylko 1 maly problem bo pisza je prze v. a jak ktos zobaczy jak sie pisze to sie pyta czy sie czyta sylwia czy sul£ia (nie mam polskich liter).
a co do zwracania sie do mnie to tz mowi do mnie po imieniu, czasami mowi Sylwunia, albo cukierek po polsku.
Roux podoba mi sie pomysl. moze kiedys usa nam sie zroganiowac nawet jakies spotkanie

A co do przezentu, przewaznie dostaje cos co jest zwiazane z Liverpool Football Club, jest ogromnym fanem wiec zawsze sie cieszy, tak wiec ma juz sporo ubran, dywanik, kalendarz, kubek, zegar, jakies zdjecia, w samochodzie wisza 2 maskotki, itp. oprocz tego dostaje przewaznie ulubione perfumy albo cos co mu akurat jest potrzebne, z tym tez nie m problemu. TZ otarcie mowi co by chcial dostac a ja po prostu wybieram z listy zyczen i dorzucam jakas niespodzianke. a na swieta lista zyczen juz gotowa

Edytowane przez sylwunia3009
Czas edycji: 2008-11-21 o 16:57
sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 16:57   #4709
wenedka
Zakorzenienie

Ja mam czaty zablokowane..

Ale jakies forum, to chetnie.
piją!

Stary 2008-11-21, 17:39   #4710
giovannina
Raczkowanie

co do czatu lub forum jestem za i do waszej dyspozycji, cierpie na chroniczny nadmiar czasu

moj pierwszy prezent dla tz to kalendarz ze zdjeciami polski, nawet niemyslam ze bede go podziwac w moim domu (gdyz jak dawniej pisalam przeprowadzilam sie do tz 2 mies temu)
nie mam koncepcji poki co na prezent swiateczny, kup cos komus co ma wszytsko to nie jest latwe zadanie, pochodze po sklepach i zobacze a nuz sie w czyms zakocham
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości