|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Aniu, wstawiłaś link do strony logowania
|
#2582 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
dzieki juz poprawiam
![]() http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4019438 nabuko probuje sobie sciagnac ta tapete albo wyslac na maila i nic:/ od pol godziny jest caly czas ten sam komunikat, ze zapisuje sie na serwerze. udalo Ci sie???
|
#2583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tez chciałam iść z dziećmi ale u nas baseny chlorowane i to tak że w oczy szczypie jak przy cebuli ![]() Na razie zaliczyłam śnieżny spacer na basen wieczorkiem wybede, mam nadzieje ze nie wypłynie ze mnie rzeka mleka ![]() Apropo leci wam jeszcze z piersi? Bo mnie juz to kapanie dobija a juz jak karmie to z drugiej tryska kiedy to sie skończy ![]() Jaroszania sprzedajesz chustę ?
|
|
#2584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2585 |
|
Wtajemniczenie
|
magflieg - tak, sprzedaje. chce kupic inny kolor. juz o tym pisalam
![]() nabuko robie tak, ale nie otwiera mi sie nowe okno tylko jakby zawiesza wszystko:|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
no to nie wiem dlaczego :/
|
#2587 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny,wszystkie dzieciaczki przecudne! wybaczcie że pisze tak ogólnie,ale dzis kiepskawo się czuję-jest mi zimno,głowa mi pęka-chyba jakieś przeziębienie mnie dopadło.
Anuhaaaaaaaaaaaaa,Iwa-zazdroszczę zakupów,ja najchetniej zrobiłabym nalot na Reserved,ale jakoś ciężko mi się zebrać. wasze dzieciaki już się podnoszą,a moja Natalka 2 minut na brzuszku nie może wytrzymać-strasznie tego nie lubi i od razu płacze-nie wiem jak ją zmobilizowac do leżenia na brzuszku-maci ejakies pomysły??
|
#2588 | |||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzieciaczki wszystkie cudowne tylko schrupać, a dopiero co w brzuszkach siedziały
Cytat:
. Ostatnio ja robi co dwa dni, ale taką dużąąąąąą że szok . Kiedyś położna mi mówiła, że może nawet co3 dni, jeśli tylko będzie spokojny to to jest normalne.Cytat:
![]() Cytat:
W tym tygodniu znowu jestem samotną matka z 2 dzieci, mąż nadal na kursie. Byliśmy dziś na świetnym zimowym spacerku już nie 3 godzinnym, ale 2 łaziliśmy Przedstawiam Macieja 8 kilowego, który 27 w czwartek kończy 2 miesiące jako srebrny medalista naszego wątku ![]() Maciej kończy nie dwa a trzy miesiące, na szczęście nabuko mnie wyprostowała
Moje kochane dzieci : Julia i Maciej Edytowane przez goga144 Czas edycji: 2008-11-23 o 16:30 |
|||
|
|
|
#2589 |
|
Rozeznanie
|
Słońce nie przejmuj się, przyjdzie i czas na Natalkę. Maciej tez nie przepada za leżeniem na brzuszku. Lezy tyle ile wytrzyma i starczy. Na wszystko przyjdzie czas
|
#2590 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a i kiedyś uwielbiała i mogła tak przespać całą noc..sama posłuchałabym jakiś wskazówek chętni Cytat:
ale mama, miesiąc mu odjęłaś ![]()
|
|
#2591 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U Nas tez przez chwilke popadal dzisiaj sniezek a potem zaczelo lac... ![]() goga144 - Macius niesamowity!!! Wyglada jakby mial juz z pol roczku!!! Magflieg - leci mleczko leci, jutro musze isc po nowe pudelko wkladek bo ida jak woda... ![]() Dorotka@ - no moja Lily tez nie cierpi lezenia na brzuszku - minutka i ryk... Martwie sie, ze skonczyla juz dwa miesiace a tak lichutko glowke podnosi... Ja tez bardzo chetnie wybralabym sie na basen z moja z corcia, jest jeden kolo mnie ale nie wiem jaka jest woda? A jak te maluszki plywaja - w pieluchach
Edytowane przez Lija28 Czas edycji: 2008-11-23 o 16:28 |
|
|
|
|
#2592 |
|
Rozeznanie
|
Ale z mamy gapa, wybaczcie dziewczyny Maciej oczywiście kończy 3 miesiące
|
#2593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lija są takie specjalne Kąpieluszki Sunnies PAMPERS - na plaże lub basen, tak to wygląda: http://www.allegro.pl/item484600468_...m_10_15kg.html albo http://www.allegro.pl/item467834056_...huggies_s.html albo http://www.allegro.pl/item488494729_...zmiar_m_l.html
Moje kochane dzieci : Julia i Maciej Edytowane przez goga144 Czas edycji: 2008-11-23 o 16:42 |
|
|
|
|
#2594 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi teraz kapie tylko podczas karmienia - z drugiej piersi, no i czasem w nocy mnie zaleje jak piotrek zaśpi. Cytat:
Cytat:
parzą czy co?no i Maciuś przepiękny! Kawał z niego chłopa! Goga wstaw zdjęcie Macieja w całej okazałości, chcę popatrzeć na te 8kg szczęścia i miłości. No i pokażę Piotrkowi, że ma gonić kolegę, bo narazie to za duża konkurencja i jeszcze mu wszystkie wątkowe dziewczyny pozabiera Cytat:
Też byliśmy dziś na spacerze i wyglądaliśmy jak bałwany, a wózek jak iglo ![]() a wiecie, że u nas w czasie śnieżycy pieruny strzelały
|
|||||
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Goga Maciuś przefajny i jaką ma minkę poważną
![]() co do leżenia na brzuszku, Hania też nie lubi. czasami jak ma dobry dzień to uda jej się poleżeć z pół godziny (przespać), ale w ten sposób, że brzuchem leży na mom brzuchu a głowkę ma w okolicach piersi, ale to sporadycznie się zdarza...
|
|
#2596 | |
|
Rozeznanie
|
iwa bardzo dziękuję
Cytat:
, oto On:
Moje kochane dzieci : Julia i Maciej Edytowane przez goga144 Czas edycji: 2008-11-23 o 17:50 |
|
|
|
|
#2597 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
- u nas na basenie to możńa na sztuki kupic na przykładJaroszania przegapiłam posta wybacz pytanie ale juz go odszukuję![]() edit...odnalazłam a czemu chcesz inny kolor? ale wścibska ze mnie baba
![]() Redukcja... Siłownia x 5 Jogging x 4 Edytowane przez magflieg Czas edycji: 2008-11-23 o 18:34 |
||
|
|
|
#2598 |
|
Zadomowienie
|
goga- z Macieja to już kawał przystojnego mężczyzny
coś mi się wydaje,że Ci nasi wątkowi mężczyźni to tacy bardziej dorośli się wydają niż panienki
|
#2599 | |
|
Rozeznanie
|
Duży jest faktycznie ale dorosły hmmm, tylko się wydaje . To moja "kruszynka" . Wszystko przez te drożdże w cyckach ![]() Cytat:
Dziewczynki zawsze są bardziej subtelne i zazwyczaj drobniejsze, za kilkanaście lat nawet na swoich rówieśników nie będą chciały patrzeć tylko będą się oglądały za starszymi chłopakami
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Goga no no no naprawdę duży chłopaczek, słodko wygląda w tych rajstopach. Przyznaj się, że dokarmiasz go kisielem
|
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
Lija, masz w domu żywą laleczkę
![]() goga, przystojny ten twój Maciej. Kawał chłopa z niego, długi jest niesamowicie. Mój Maciej też wygląda na starszego niż jest i też taki długaśny ![]() Zima zrobiła sie niesamowita. Szkoda tylko, że wieje nieprzyjemny wiatr i pogoda niewyjściowa. Może jutro będzie lepiej. Dzis Maciuś nie mógł znów zasnąć w dzień jak byliśmy u dziadków. Przysypiał tylko chwilami na cycu i jak sie koło niego położyłam to spał, jak wstawałam to sie budził. Moi rodzice byli oburzeni, że tak rozpieściłam syna. Tłumaczyłam im, że normalnie na co dzień to tak nie wygląda. Nie wiem czy ich przekonałam. |
|
|
|
#2602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze niczym nie dokarmiam, ale muszę przyznać że kosmate myśli już krążą mi po głowie . Tylko, że on jeszcze za malutki...
|
|
#2603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To, że Twój synek nie mógł zasnąć u dziadków to normalne - my to rozumiemy. Nowe otoczenie, nie jego - nie to które tak dobrze zna. Nie przejmuj się rodzicami, nie zrozumieli - trudno. Pewnie jeszcze nie raz coś Ci "wytkną" - tacy są dziadkowie
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zamiar nie wprowadzać nic aż do początku 6 miesiąca, więc zaczniemy pewnie coś próbować dopiero w lutym, ale nie powiem, że nie chciałabym już zobaczyć Piotrka wymazanego marchewą
za to narazie sobie nadrabiamy wąchaniem, daje teraz Piotrkowi wąchać wszystko co jem, fajne minki robi np. po wąchaniu wafelków kichał, a po mandarynce oczy miał jak 5 złotówki Nie może jeść to niech chociaż sobie chłopak powącha, może dzięki temu będzie miał wyostrzone zmysły zapachu i smaku kto wie, kto wie???
|
|
|
|
#2605 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pare dni nie pisalam wiec trudno mi wszystko spamietac. Dzieciaczki sliczne. Chlopaki juz takie duze ze szok. Tez mamy ta mate reinforest. Wlasnie wczoraj ja wyciagnełam, ale Misia chyba jest jeszcze za mala na mate bo tylko porozglada sie wkolo pousmiecha i juz jej sie nudzi. I troche sie zmartwilam jak zaczełyscie pisac ile wasze szkraby jedza. Misia ma skonczone 5 tyg wieku skorygowanego i zwykle zjada 60-80 ml co 3 godz. Raz dziennie - wieczorem zjada troche wiecej tak do 100 ml, ale za to czesto ta 60 to ledwo wciagnie. Musze ja w tym tyg zwazyc jak bedziemy u lekarza bo inaczej bede sie denerwowac ze za malo je. Kupilam te huggisy 2 ale po dwoch dniach stosowania stwierdzilam ze narazie lepsze dla Misi sa pampersy 1. Goga wspołczuje tych wyjazdow meza. Ja mam tylko Misie ale nie lubie zostawac z nia sama na dluzej. A co dopiero z dwojka. Gonia duzo zdrowka dla Dangela zycze. Zeby jak najszybciej sie wyjasnilo co mu jest. Tez mysle o basenie ale jakos na razie sie nie zmobilizowalam. Musze sobie chyba najpierw sprawic
|
|
#2606 |
|
Zadomowienie
|
To ja mam propozycję żeby mnie powąchał - pachnę chlorem
moja Angie od razu jak wróciłam domagała sie czytania bajek więc bez prysznica poszłam do niej i opowiadam jak było na basenie a ona "o jak ładnie wąchasz" (ździebko jej się pomyliło z pachniesz )Co do dokarmiania to ja pewnie nie wytrzymam do końca 6 miesiaca i po 4 bede futrowac młoda jakimś jabłuszkiem lub kaszką ![]() no nic mamuśki zmykam do wyrka do ssaka i tżta dobrej nocki
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
a i zapomniałam wam napisać co Piotrek dziś zrobił!!! Normalnie powiedział tata! Wiem, że to czysty przypadek, ale byliśmy w szoku. Młody leżał na macie i zajmował się sobą, a my z tż czytaliśmy sobie gazetki, i w pewnym momencie słyszymy "tia tia" - momentalnie spojrzeliśmy na siebie tak:
ale dlaczego nie mama ![]() chociaż Piotrek już mówił mama, ale po angielsku - mom i jeszcze kiedyś powiedział tez po angielsku - oh no! no i oczywiście ciągle mówi "gu" a moje panieńskie nazwisko się zaczyna na gu, więc ciągle wkurzam tż, że on wie jakiej rodziny krew w nim płynie![]() no a tak wogóle to chciałam Piotrka zapisać do okulisty, bo mu ciągle trochę oczko ropieje, no i okazało się, że aby się zapisać do okulisty w szpitalu dziecięcym to trzeba stać już o czwartej rano, tylko w poniedziałek, no i zapisują na koniec grudnia teraz. Więc postanowiliśmy znaleźć prywatnego i tu też dopiero na 20grudnia, no ale jakimś fuksem babka znalazła nam termin na 1 grudnia... aha - wizyta 100zł ![]()
|
|
|
|
#2608 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mroczki i słabosci tez mnie dopadly. Po zrobieniu morfologii okazalo sie, ze jest swietna. Teraz juz troche lepiej.Cytat:
. Tyle że jak leży na plecach. Na brzuszku nie lezy nigdy bo tego nie cierpi. Za to czesto noszona jest w pionie. Uwielbia przegladac półki i wszystkie kąty. To wtedy główkę sama trzyma prosto, chociaż i tak asekuruję ręką w razie co. Izzi miałam Cię zapytać jak wyglądało to uczulenie u Polki po huggies'ach. Moja ma od dłuższego czasu na twarzy takie czerwone plamy i to jest jakby taka delikatna skorupka. Pediatra kazała smarować maścią posladkowa, ale nic nie pomaga, a tylko się rozprzestrenilo bardziej. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wiecie co. Planowalismy chrzest na swieta. TZ poszedl do ksiedza, a ksiadz mu na to, ze chrztu nie da. Bo my slubu jeszcze nie mamy. Z tego co wiem to w innych parafiach nie jest to problem. I tak sie zastanawiam o co chodzi. O zatwardziałość w przekonaniach religijnych czy o koperte.
|
|||||
|
|
|
#2609 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam ze nie odwolam sie do postow, ale musze pochwalic dzidziaki.
U nas nie za ciekawa sytuacja, TZ prawdopodobnie z koncem stycznia straci prace, prawdopodobnie, bo w tym tyg ma sie dowiedziec kogo zwalniaja. Firma robi ogromna redukcje. Ja jakos jeszcze sie tym nie martwie ale TZ ejst okropnym pesymista, wiec mozecie sobie wyobrazic nasze nastroje. Chociaz dzisiaj troche poprawilismy sobie humor bo wybralismy sie na Swiateczny market, napilam sie nawet grzanca i zjadlam niemiecka kielbaske, kupilismy taka witrazowa gwiazde podswietlana od srodka, zawiesilam ja w oknie w salonie i Amelka miala radoche. A, dzisiaj mija rok od ostatniej miesiaczki, juz zapomnialam jak to jest )
|
|
|
|
#2610 | ||
|
Rozeznanie
|
O ja niedobra zapomniałam o najważniejszym.
Lily cudnie wygląda w tym wdzianku, Oczka ma piekne duże po mamci ![]() A Maciej to faktycznie duży kawaliero, poważny facet. Cytat:
, pewnie mu sie po nocy snia te smakolykiCytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

a tak szczerze to bardzo bym chciała pójść z Piotrkiem na basen, ale w moim mieście nie ma takich atrakcji dla bobasów, muszę poszukać - może gdzieś w okolicach coś by się znalazło.

. Kiedyś położna mi mówiła, że może nawet co3 dni, jeśli tylko będzie spokojny to to jest normalne.
a i kiedyś uwielbiała i mogła tak przespać całą noc..

parzą czy co?
Z tego co wiem to w innych parafiach nie jest to problem. I tak sie zastanawiam o co chodzi. O zatwardziałość w przekonaniach religijnych czy o koperte.