|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
Cytat:
![]() moj brat jako, ze jest mlodszy o 3 lata to dostaje 300. chociaz i tak przy mojej siostrze to my biedni jestesmy, bo ona jako, ze do liceum chodzila we Francji i tam tez studiowala to dostawala 500 euro... jak odpadly rodzicom wydatki na siostre, bo zaczela sama na siebie zarabiac to my z bratem dostalismy podwyzki ![]() ale tak kolorowo tez nie jest, bo poza kieszonkowym nie dostaje od rodzicow niczego. ubrania, buty, telefon, wszelkie ksiazki na uczelnie, bilet miesieczny itp. oplacam sobie sama i o nic wiecej juz nie prosze. za jakies wyjazdy itp. tez mi nie placa. wiele rzeczy TZ mi poprostu funduje, bo pewno jakbym miala sie utrzymac tylko z kieszonkowego to wielu rzeczy bysmy razem nie zrobili. rodzice jedynie placa mi czesne za zaoczne, ale jak juz pisalam, dostaja zwrot ze stypendium naukowego. nie na szpili (bo bym sie zabila ![]() ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-24 o 10:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni chcieli mieć cichutkie ślub w małym drewnianym kościołku i małe wesele (a najlepiej bez) A jego mama oczywiście się nie zgodzila bo co ona powie jego ciotkom i wujkom.... oj trauma z nimi... Bez sensu zeby robic wesel bo ktos chce a nie my... Dobrze że ja baaaardzo chcę pokazać światu jaka jestem szczęsliwa.. a moi rodzice tylko kiwają głowami i mówią bierz.. w koncu raz sie za mąż wychodzi ---- przynajmniej taka zasada jest u nas ![]() ![]() Moje Kochanie ma dziś urodzinki i dostanie prezencik ode mnie w koncu :d Juz doczekac sie nie mogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Raczkowanie
|
Łatwo powiedzieć powiedzcie teściom ze chcecie małe.
![]() Ona zawsze musi na swoim postawic, nie rozumie ze my mamy inne zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro tak no to niech oni zaplacą za to wszystko .. Ty za swojej strony zaplacisz za to co Ciebie stacz.. czyli powiedzmy sukienke i fotografa, TZ orkiestre i garniak a reszte niech oni wam placa A co skoro tak bardzo chca sie pokazac przed rodzina no to niech płacą.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Wtajemniczenie
|
beatko ja też myślę że każdy płaci za swoich gości.. szczegolnie jeżeli róznica będzie ogromna.. może najpierw porozmawiasz z Tżtem o tej sytuacji i razem postaracie się przemyśleć co i jak a potem przedstawicie to Jego rodzicom.. dla mnie to trochę chora sytuacja jeżeli ich stać to czemu nie dadzą więcej.. nie wiem czy masz jakieś mozliwości co do sfinansowania sobie wesela.. gdybyście z TZtem sami sobie uzbierali to nikt nie mialby prawa się do niczego wtrącać.. ja na szczęście nie mam takiej sytuacji, Tż płaci za wesele sam i jego mama nie ma nic do tego..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Wtajemniczenie
|
Tak sobie czytam, czytam i sie cieszę, że my z Tż-tem sami finansujemy swoje wesele. Przynajmniej nie musze się sugerować zdaniem teściów czy kogokolwiek poza mną
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3578 |
Raczkowanie
|
Miejmy nadzieję że się dogadają. Najbardziej mnie przeraza to że ona (teściowa) się do wszystkiego wtraca. Nawet jak sobie cicho rozmawiamy i o cos się tam pokłócimy to włazi do pokoju i mówi " O CO SIĘ TAK KŁÓCICIE? " takie ciekawskie jajo. Wiec co bedzie w przygotowaniach do wesela? Moze sama wybierze mi suknie,zespół ustali menu i orkiestrę
![]() Wy tez macie takie wredne przyszłe teściowe? |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Zakorzenienie
|
No u nas na szczęście z tym też będzie spokój... jeśli rodzice nam za coś będą chcieli płacić no tylko na zasadzie prezentu.. bo w sumie na dzień dzisiejszy jesteśmy w stanie zapłacić sobie za więcej niz połowe kwoty planowanej na wesele ... przyjmując że wyniesie ono mniej więcej 40-45 tysięcy
W sumie przy zamawianiu fajna sytuacja wyszła bo sie teście (ojcowie) zrzucili po tysiącu.. z czego wzięliśmy po 500 zł.. Śmieszne to bylo bo wyglądało jakby się umówili ![]() Co do teściowej... super babka na prawdę ![]() A moze to ta sugestia.. mamo tato trzeba dać 1000 zaliczki.. chyba się poczuli obaj ![]() Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2008-11-24 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Zakorzenienie
|
na szczescie moja bezposrednio przy mnie nie wtraca sie do niczego. jak ma jakies uwagi to mowi o tym tylko TZowi, a TZ ja zaraz ustawia jak trzeba
![]() szkoda, ze twoj TZ nie potrafi sobie poradzic z wlasna mama Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-24 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
Wtajemniczenie
|
Moja jest do strawienia. W sumie nie mam na co narzekać
![]() Tylko taka ... niedzisiejsza ![]() Jak ostatnio na obiedzie z młodszą siostrą Tż-ta rozmawiałam na temat sypiania ze sobą to zatkałą uszy i powiedziała, że przed ślubem nie chce tego słuchać ![]() (tak, a ja z Tż-tem to przez 10 lat bycia razem i 5 lat mieszkania razem w karty gramy ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3582 |
Adwokat diabła
|
hej
![]() tż ma wątpliwości co do ślubu.. ![]() nie wiem co o tym myśleć... ![]()
![]() |
#3583 |
Raczkowanie
|
Moja to istny diabeł wcielony
![]() sam jej wygląd ![]() ![]() ![]() Mój tż próbuje ją doprowadzic do porzadku ale ona jest chyba niereformowalna ![]() Obraza sie i nie odzywa się przez miesiąc. |
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Wtajemniczenie
|
jakie wątpliwości ?????
![]()
![]() |
#3585 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3586 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W kazdym bądź razie jak nie pracuje to wychodze na zero i tż mi też funduje różne rzeczy, za to jak pracowałam po prostu mu przelewałam moja wypłatę, bo i tak z reguły on płaci ![]() Cytat:
A w ogole chcecie wesele? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Adwokat diabła
|
Doszedł do kilku wniosków..
* nie ma się co śpieszyć.. * nie jest pewnien czy cała instytucja małżeństwa pomiędzy nami ma sens.. * ogólnie 'coraz bardziej od ślubu ucieka..'
![]() |
#3588 |
Rozeznanie
|
tfu tfu- odpukac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, to 'pomiędzy nami' jest niepokojące. A rozmawiałaś z nim tak super szczerze? Kurde, sam Ci sie oświadczył. Odnośnie teściowej - moją można podsumować jako irytujacą plotkarę ale ją lubie kiedy mnie nie irytuje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-24 o 10:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Rozeznanie
|
Mój TŻ ostatnio m powiedził ze sie cieszy że ja sie wszystkim intresuje jesli chodzi nasz slub, bo on ma tyle na głowie i ze chociaz o to sie nie musi martwić bo ja nad slubm czuwam zeby wszystko w czasie załatwić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Zakorzenienie
|
Ach te chłopy.. Blacki nie denerwuj się popierdzieliło się tak jak kiedys mojemu
Odechciało mu się wesela bo ja sie tak strasznie ciskałam i chciaąłm mieć pozałatwiane a on uwaza(nadal) ze to "ZA WCZEŚNIE" ...to może być takie przejściowe więc nawet o tym nie myśl zbyt wiele ![]() Nie ma sensu ![]() AAAA a mydziś idziemy odwiedzić kamerzyste Jak znajde stronke to wrzuce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Adwokat diabła
|
Cytat:
![]() powinnam się uczyć, ale nie mam do tego siły =(
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
Wtajemniczenie
|
Black będzie dobrze musi.. mój TŻ nie mial takich wahań.. ale ja troszkę w pewnym momencie zwatpiłam.. chodzuiło głownie o kasę.. może on podobnie myśli..??
co do wyjazdów to od czasu kiedy czasem gdzieś z TŻtem pojadę to wszystko sobie sama finansuję w 100%.. moi rodzice są mozna powiedzieć przeciwni takim wspólnym wyjazdom "we dwoje".. nie wiem czego się obawiają ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | |
Adwokat diabła
|
Cytat:
powinno sie kiedys poprawić nie?
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Wtajemniczenie
|
bo mi się wydaje że facet poczuwa się do obowiązku utrzymania rodziny.. nie wiem jaka jest wasza sytuacja finansowa.. oczywiście kiedyś powinno się to poprawić.. i dlatego My zostajemy przy 2010 roku,bonie mam pewności czy za 3-4 lata będzie inaczej, a poza tym nie chcialabym tyle czekac..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | |
Adwokat diabła
|
Cytat:
nie jest źle, tylko wkurza mnie to ze on lubi wydawac kasę a ja oszczedna jestem na wszytskim.. bede musiala z nim powaznie pogadac ale nie teraz..
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My obydwoje z TZtem jestesmy oszczędni, więc może pogadaj z nim o tym.. bo my doszliśmy do wniosku że teraz zaciśniemy pasa, a jak znajdziemy dobrą pracę i będziemy mieć gdzie mieszkać to pozwolimy sobie na więcej ![]() ![]() lecę na uczelnię Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-24 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | |
Adwokat diabła
|
Cytat:
dzięki że mogę się Wam wyżalić ![]() ![]() bede dobrej mysli..!!
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Zakorzenienie
|
na wstępie witam nową pannę młodą i od razu apeluję abyś nie dała sie rządzic tesciowej! to nie jest Twój pan i władca tylko TYLKO teściowa
![]() ![]() ja zamierzam wydawac kasę rozsądnie a nie hurrra i wszystko po kolei kupowac. A teściowa jak chce dzikie atrakcje to niech sobie sama zapłaci. Ja wiem czego chcę i tego zamierzam się trzymac! I ty tez powinnas! A twój tż niech weźmie w obroty swoją mamuśkę bo zatruje wam życie!!! W końcu facet jest więc niech się nie pieści i nie owija w bawełnę tylko niech powie mamusi swojej co i jak a jak focha se strzeli to niech się nie odzywa i miesiąc jejjjjuuuuu tylko spokój bedziecie miec ![]() teściową mam spoko babkę ale tak do końca to nie wiem jaki diabeł w niej drzemie hehe dlatego póki się nie rządzi to jest spoko i ją lubie ![]() dobra dziewczyny dzisiaj dalszy ciąg odwyku od wizazu dlatego śle buziaczki i ide na obiadek a potem zabieram się za czytanie ![]() ![]()
21.08.2010 ślub ![]() 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2008-11-24 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.