|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cytat:
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to nawet kiedyś coś jadłam chyba czy cos takiego, a za jakąś chwilę w popłochu i pełna strachu energicznym ruchem języka sprawdzałam cze mam łuk podniebienny, bo zapomniałam o nim że tam jest i wcale nie czułam ![]() Przy następnej wizycie spytaj sie o ten łuk za zebowy Może orto ma takowy i go zastosuje![]() A i mięsko fajnie się zawija na tym drutku u góry
|
|
|
#753 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pewnie mało go widać także noś i się ciesz bo pewnie nie jedna dziewczyna chciałaby a nie może bo kasy nie ma ,ja swojego druciaka nie ukrywam i czy to przy chłopakach czy dziewczynach szczerzę się na lajcie , Ty też nie martw się chłopacy to lubią hehehCytat:
i też myślę czy sobie nie zafundować
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. Edytowane przez milunia27 Czas edycji: 2008-11-27 o 08:40 |
||
|
|
|
|
#754 |
|
Blond forever!
|
Heh, no będę się szczerzyc częściej - no obiecuję
|
|
|
|
|
#755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#756 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dzisiaj babcia przy obiedzie oznajmiła mi... - "Mam z tobą trzy światy" ![]() Mięsko duszone, jabłuszku tarte, mniaaam
|
|
|
|
|
|
#757 |
|
Wtajemniczenie
|
od miesiąca mam gumki-wyciągi : 3-4 i 3-6, żeby wysunąć dolne zęby do przodu. Pomijając już fakt, że te gumki są beznadziejne, bo bardzo szybko się rozciągają i trzeba je często wymieniać (na szczęście od orto dostałam duży zapas
|
|
|
|
|
#758 |
|
Blond forever!
|
Ninaad czy to są takie gumeczki, które zakłada się na haczyki przy aparacie?
Bo ja mam tyłozgryz, od 3 miesięcy mam na górnych jedynkach takie niebieskie "gipsowanko", które ma mi prostowac zgryz i ostatnio właśnie dostałam od orto cały zapas takich gumeczek, które mam nosic min. 12 godzin dziennie (razem z nocą) i je zakładam taką pensetką na dolne szóstki i górne trójki. I przyznam szczerze, że dają rezulataty, bo jak je zdjemuje to zęby bolą, oj bolą, ale to znak, że się prostują ![]() Nie wiem ile będę nosic to niebieskie na jedynkach i te gumeczki. Następną wizytę mam 5 stycznia. |
|
|
|
|
#759 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
Jestem tutaj nowa, nie wiem jak przez te wszystkie "lata" (1,5 roku ;D) mogłam nie wejść na to forum. Moja wada była taka, że górna szczęka była węższa od dolnej i poza tym nie za bardzo się domykała. Aparat na dół zakładałam 25 maja 2007 na górę 24 września 2007, ściągam 22 grudnia 2008 strasznie się cieszę Poza tym miałam styczność z hassem (11 maja 2007 r. - 24 września 2007 r.) i expanderem (24 września - 28 marca 2008 r.) :P Po drodze usuwałam też 2 dolne 7ki
|
|
|
|
|
#760 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam bym się nie żarła-mam swoje ulubione miejsce,a Ty perfidnie mnie podsiadasz! ![]() Ale za to ja perfidnie się przed Ciebie wryłam ![]() Cytat:
A czy ktoś mówi, że ja Was zostawiam? ![]() Na razie nigdzie się nie wybieram ![]() Cytat:
![]() Strasznie długo nosiłaś ![]() Cytat:
![]() Ja myślałam, że szanowna pani, to nas opuściła już na forever ![]() Miło, że wpadłaś Dziękuję-i ja się doczekałam ![]() Moja orto nie da rady szybciej z tym retainerem, bo w tej klinice jest tylko raz w tygodniu, a technik i tak nie zrobi jej tego z dnia na dzień, bo mówiła ![]() Wycisk mi zrobi jak zdejmie aparat, potem model i do tego retainer...Potrwa:rolleye s: ale max tydzień. Na dole podklejała mi od razu Cytat:
![]() A tak a propos ortki-mówiła Ci coś o tym swoim urlopie???
|
|
|
#761 |
|
Raczkowanie
|
Juz jestem po wyrwaniu dwóch czwórek
![]() wyrywanie nie bolało, ale ząbki mocno siedziały w szczęce i pan doktor musiał się troche pomęczyć żeby je wydobyć. Dziwne uczucie - tak bez dwóch zębów nagle. I jeszcze rano byłam założyć gumeczki separacyjne, także dzisiaj miałam dzień pełen wrażeń W poniedziałek zakładam aparacik i w związku z tym mam pytanko jak długo trwa zakładanie aparatu?? i jakie gumeczki na pierwszy raz polecacie? |
|
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
No i ja sie doczekalam aparatu
![]() ![]() ![]() Wielki dzis dzien heh ![]() Orto mowila mi ze mam uwazac zeby nie zlamac? albo nie wyciagnac? druta bo ja nie mam 5 i na 6 pierscienie, chodzilo jej o ta przerwe miedzy 4 a 6... Co ja mam jesc? |
|
|
|
|
#763 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się Wam "pochwalę" moim aparacikiem już 15 grudnia
w sumie chyba się cieszę, że zakładam. chce, ale się troszkę boje jak to będzie. nie chce przesadzić z higieną buzi. już teraz mam pod tym względem "ała"-cały czas szoruje kiełki. a wiem, że przesadzając mogę zniszczyć ząbki ![]() macie jakąś pastę bez aminofluorku ? bo mi się odbarwią, jeśli będę je tak ciągle myć.
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale po dłuższym stosowaniu zobaczysz efekty, tylko nic odrazu ![]() Dodaja- ale masz łuk wsadzony w pierście i zagięty co nie ? To jedz wszystko i sie nie stresuj
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
witam witam
a ja się zastanawiam nad chirurgicznym usunięciem ósemki...ale trochę się boję....wiadomo...a chciałbym tez już aparat na dół założyć wrezcie bo już tylemiesięcy noszę... pozdrawiam
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak usunęłam ósemki to aż lżej mi sie w buzi zrobiło
Chopciaż nie polecam, bo u mnie to strasznie było Ale czekają mnie jeszcze dwie ósemki górne do usunięcie chirurgicznego, więc spoko
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
z górnymi to chyba większy problem jest...górne ósemki mam i na szczęście nie muszę ich usuwać...
|
|
#768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja miałam siniaki na policzkach , dolne natomiast poszły elegancko.W jednym tygodniu wyrywałam górę i dół (tzn. w innych dniach tygodnia), w następnym druga strona. Ps. A co do wyciągów, to ja miałam mieć ale orto zrobił jakieś myki i powiedział że na razie nie trzeba. ![]() Tzn. przy założeniu aparatu zamki góry i dołu zahaczały się o siebie więc mi zrobił taką "półeczkę" za górnymi jedynkami żebym opierała żuchwę. A teraz przy zamkniętej buzi mam żuchwę bardziej przesuwać do przodu, tzn. zrobić tak żeby zęby opierały się na 5 i 6, zamiast na 7. Edytowane przez natj Czas edycji: 2008-11-27 o 20:38 |
|
|
|
|
|
#769 |
|
Blond forever!
|
Skorpio84 aparat zakłada się od godziny do nawet dwóch - zależy ile wprawy ma Twój orto
![]() A w sprawie gumeczek nie poradzę, bo nie posiadam ![]() Ale ja założyłabym turkusowe...
|
|
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z dolnymi to miałam taki problem , że ósemki były pod siódemkami schowane i były wielkości 15,5-2 cm I nie mogły wyjść dobrze z dziąsła, bo siódemki zawadzały Dodatkowo mam brak krzepliwości krwi i krew lałą się strumieniami, mimo że się na to leczę Były szwy, płytki uciskowe itp.![]() Więc aż strach pomyślec co będzie z górnymi
|
|
|
#771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i obie ósemki chirurgicznie usuwałaś??współczuję... mam nadzieję,że się dostanę i pójdzie to sprawnie wszystko i bezbolesnie....
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2008-11-29 o 11:33 |
||
|
|
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I obie chirurgicznie
|
|
|
#773 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i sobie mysle, niech tylko spotkam papryke, bedzie wielkie.. ale ostatecznie bylem tak pospinany tą wizytą ![]() aaa i wlasnie wkoncu zapomnialem sie spytac o ten urlop, dopiero sekretarka powiedziała mi ze nie ma pani doktor :| a tak w ogole to od wczoraj zaczałem ogladac aparatke BrzydUle
Edytowane przez 201701160959 Czas edycji: 2008-11-27 o 23:57 |
|
|
|
|
|
#774 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wyciągi mam dopiero od miesiąca, więc może dlatego nie widać rezultatów![]() Cytat:
A co do bólu- da się wytrzymać
|
|||
|
|
|
|
#775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pewnie że masz rację mi też o dół chodziło. Zakręcona strasnzie jestem ;D Co do mojego druta. Jak ja bym chciała już ściągnąć. Baardzo mi dają po kieszeni te comiesięczne wizyty a teraz się jeszcze przeprowadzam od rodziców to już w ogóle będzie kapicaA to efekty roczek i dwa dni po założeniu aparatu Edycja; i jeszcze jedna fota Edytowane przez natj Czas edycji: 2008-11-28 o 10:26 |
|
|
|
|
|
#776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ktoś pytał o gumki na początek, polecam jasno-różowe są delikatne nie wrzucają się bardzo w oczy,pozwolą przyzwyczaić się do aparaciku
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
|
|
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzis moj drugi dzien z aparatem, bol potworny ale mimo wszytsko jestem szczesliwa ![]() Moj najwiekszy problem zwiazany jest z jedzeniem... Wiadomo kaszki dla dzieci, jogurty, zupki, budynie ... co jesscze polecacie? Np na kolacje? |
|
|
|
|
#778 |
|
Blond forever!
|
Tak, tak natij ząbki wyglądają na super równe
![]() |
|
|
|
|
#779 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no z równością nie ma problemu ale martwi mnie a raczej bym chciała żeby mi było widać piątki i szóśtki jak się uśmicham. tzn. wiecie, taki szerszy łuk
|
|
|
|
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eee co Ty za kosmate myśli masz! Wszak tam są kamery! ![]() I jak aparatka-brzydula podoba się??? ![]() a w grudniu masz wizytę, czy dopiero w styczniu tuż przed jej urlopem?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

Nie wiem czy to tak ma byc żeby za kazdym razem jezyk ocierał sie o te dwa druty z boku 

Chyba jest odrobinę delikatniejszy od zwyklego, mniej się ociera ( nie potwierdzam, bo nie mam porównania
, Ty też nie martw się chłopacy to lubią heheh