|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
co dla takiej figury??fotka:)
hej
po konsultacji z krawcowa kiecka z poprzednego mojego wątku została mi hm..wyperswadowana,ze wzgledu na to,ze stac spokojnie w niej nie bede mogla,bo bede wygladala jak w scierce...no coz i w zwiazku z tym chcialam prosic was o porade...co do takiej figury? wzrost:161 ,biust -86,talia-61,biodra 86... wydaje mi sie,ze mam dosyc szerokie ramiona :/ i do tego biust niewielki jest... ( ale to to talia jest ok,wiec chcialabym ja podkreslic...tlyko jak to wsyzstko zrobic??chcialabym uniknac efektu malej-starej,jakos sie wyroznic...i jaki kolor? ja obstawiam pudrowo-rozowy albo turkus...co wy na to? moze jakies fotki z waszymi propozycjami?blagam o rade!!! http://img291.imageshack.us/img291/2301/kredkova2pl.jpg |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: co dla takiej figury??fotka:)
Myślę, że takie fasony byłoby ok.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
To twoje zdjęcie jest strasznie niewyraźne...
A jeśli chcesz podkręslić talię, to zdecyduj się na sukieneczkę bez podwyższonego stanu, np.
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
A może coś w tym stylu:
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie do kolorów proponuję właśnie taki ciemny fiolet jak na trzeciej sukience, czekoladę, turkus i pudrowy róż powinny być też fajne. Także tu masz dużą możliwość wyboru
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Acha, przy twojej figurze raczej odpada sukienka z taką gorsetową górą, bez ramiączek, bo to niekorzystmnie wpłynie i na szerokie ramiona, i niepotrzebnie zwróci uwagę na mały biut, który chyba cie dłuje, a niepotrzebnie bo małe jeste piękne
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Heh, też bym chciała wiedzieć... Zdjęcia wzięłam z przyklejonego na górze forum wątku z sukienkami, obawiam się, że większość nie jest dostępna w Polsce
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
dzia wszystkim za odpowiedzi
tez mi sie wydaje,ze taki dekolt nieco "amerykanski" bedzie ok...chociaz nie powiem,gorsetowa gora tez interewsujaca,chociaz jak dla mnie faktycznie w sferze marzen ) hihi,ogolnie to nie doluje sie rozmiarem,bo wszystko mam male wlasciwie,aiec jest proporcjonalnie noo,ale do takiej kiecki wieczorowej by sie przydaly troszke bardziej hm..wyjsciowe )hihihia co powiecie na te z zalacznika,w ktora jest ubrana Alba...tylko gdyby ja zrobic asymetryczna,z tylu odrobinke dluzsza niz z przodu,a przod tak do kolanka..? a moze zostawic dluga?moglaby byc,czy nie bardzo dla mnie?i ta szarfa w talii minimalnie szersza,zeby podkreslic wciecie,np czekoladowa,pod spod troche tiulu,tez czekoladowego,a calosc pudroworozowa...??i wtedy do tego te szpileczki czekoladowe i czekoladowa torebke wyszywana koralikami itp...?? sama nie wiem... ((ehh,krawcowa bedzie ze mna meki miala.... http://img519.imageshack.us/img519/8...kienka33fo.png http://img519.imageshack.us/img519/899/butki25gr.png |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Hello
, czytałam Twój poprzedni watek i musze przyznac ze ta turkusowa sukienka jest śliczna pod wzgledem Twojej urody i w ogóle, krój równie ciekawy aczkolwiek wystrzegałabym sie tego typu materiałów w końcu chcesz wygladać orginalnie a z tego co zauważyłam na zdjęciach ze studniówek to wszystkie kieci sa uszyte z tego błyszczacego materiału - to chyba taka moda (nie moda), w każdym razie odradzałabym podpisywanie sie pod nia - to oczywiscie moje subiektywne odczucie , co do kroju to trudno mi sie na ten temat wypowiadać, myśle że sukienki odcinane pod biustem sa szalenie urocze i wdzieczne, odradzałabym asymetrie, może 'uciać' ci nogi . Na koniec powiem jeszcze że również w tym roku czeka mnie studniówka i również rozgladam sie za sukienusia, i obiecuje że jeśli znajde coś ciekawego dla Ciebie to wkleje fotke. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
mi np. podoba sie nawet ta sukienka...ale niestety, to nie na moje wymiary
...ale może dla Ciebie?? Tylko zielona ![]() Choć nie wiem czy odpowiednie na studniówke...???:rolleyes : |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
hej
) jejku,frog,dzia za rady...jestes boska![]() hah,tak koniec koncow to zmienilam opcje i prawdopodobnie kiecka bedzie taka,jak w zalaczniku... i fakt,przemyslalam kwestie rozu doglebnie i uznalam,ze w polaczeniu z takim krojem i materialem bedzie wygladac jak jakas koszmarna nocna halka ) w koncu ma byc zwiewnie,ale bez przesady,hih![]() i pozostaje tak:turkus(o ile znajde fajny odcien) albo karminowa czerwien w koncu to taki sexy kolor,a do tego na tyle odwazny,ze mam pewnosc,ze byle szaraczek sie na niego nie zdecyduje...chyba:// i koniec koncow,jak na moj gust braz sie ladnie z czerwienia komponuje...a wg was? ![]() forg,ta sukienka z zalacznika jest baaajeczna,ale chyba nie dla mnie co tu duzo mowic, zabilabym sie w niej ,albo porawala na strzepy na samym poczatku imprezy...wiem co mowie,juz nieraz tak sie dzialo z przeroznymi sukienkami...chyba zbyt zywiolowa jestem,hih ejj,a moze ty bys sie na nia zdecydowala?co z tymi twoimi wymiarami nie tak..przyznaj sie no?:P kiecka potrafi wymodelowac,ojj,potrafi.. .. a masz juz jakies typy w ogole?![]() http://img407.imageshack.us/img407/5288/ttttt6va.png |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
ciesze sie że moglam Ci jakoś pomóc...jeśli o mnie chodzi to mam wiele pomysłów ale na sobie niestety nie bede mogła ich zaprezentować :/ ... ale nie załamuje sie, w końcu sama jestem sobie winna, od poczatku wakacji przytyłam 10 kg, a i przed nimi mało nie ważyłam ale mówi sie trudno, szukam teraz czegoś skromnego by nie wywoływało niepotrzebnego poruszenia ... lubie orginalność, wyczucie dobrego smaku, dławi mnie tandeta niejednokrotnie powodowana brakiem dobrego gustu -przepraszam że tak ostro, ale zastrzegam że nie uogólniam - ale no niestety musze obiektywnie ocenić zamiary na możliwości Acha, i jeszcze mała rada dla wszystkich wizażanek wybierajacych sie na ten wyjatkowy wieczór, jesteśmy jeszcze dzieciakami a niewinność jest bardzo sexy... ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
racja frog,racja
to,co w nas najcudowniesze,to ta ciagla niewinnosc...yh![]() a co do nadwagi...hm to wiesz..ja ci sie przyznam,ze nie zawsze taka ,jak to czesto slusze,"trzycinka i patyczaczek" bylam... od grudnia ubieglego roku spadlo mi 15 kg wiec prosze sie tu nie zalamywac,bo jeszcze troszku czasu zostalo,na conajmniej 6 kg w dol![]() gust i elegancja...taak,z tym to jest chyba tak,jak z charakterem-rzecza rzadziej spotykana niz bohaterstwo...to smutne,ale przewazajaca ilosc dziewczyn ,ogolnie polskich kobiet nie kieruje sie gustem,tylko wlasnie taka bazarowa elegancja i tym,co kolezanka uwaza za "super" ...i bynajmniej nie chodzi mi o bazar jako miejsce tanich zakupow,bo ja sama jestem namietna fanka lumpeksow i tego typu spraw,ale chodzi wlasnie o brak pomyslu na siebie ...no ale nic nic,nie o tym mialo byc ) frog,a o jakim kolorze myslalas?w ogole jaki z cibie typ urody?
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
może takie jako turkus...?
- dla Ciebie oczywiście Jeśli o mnie chodzi to jestem dosyć wysoka - 173 i to w połaczeniu z 75 kg, daje tragiczny rezultat...po prostu wielka... , ale jakoś to przeżyje...Wyprzedze kolejne przewidywane pytanie... ...jasna cera, blond włosy do ramion (niestety naturalne, co podważa moja inteligencje ), niebieskie oczy.Myśle o czymś za kolano, zarywajace w 3/4 rece, brazowe lub czarne, może szkarłatne, fioletowe?? + balerinki aby nie wygladać jak mutant i nie wywinać orła zaraz na wejściu
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
o właśnie...góre dla siebie wyobrażam sobie tak
:
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Aha! Wiem że jest już późno, ale tak na dobranoc...polecam zapach Calvina Kleina - euphoria, bardzo zmysłowy, ale nie drażniący, najmniejszy flakonik kosztuje 190 zł. ale uważam, że na ten jedyny w swoim rodzaju 'bal' sie opłaca.
Można wybrać sie np. do Sephory i sprawdzić czy Wam sie podoba , lub kupić grudniowy Twój Styl lub Elle - polecam Elle, tam sa próbki Miłej nocy... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

i w zwiazku z tym chcialam prosic was o porade...co do takiej figury? wzrost:161 ,biust -86,talia-61,biodra 86... wydaje mi sie,ze mam dosyc szerokie ramiona :/ i do tego biust niewielki jest...
( ale to to talia jest ok,wiec chcialabym ja podkreslic...tlyko jak to wsyzstko zrobic??

.

to wiesz..ja ci sie przyznam,ze nie zawsze taka ,jak to czesto slusze,"trzycinka i patyczaczek" bylam...