Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy 2008! - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-02, 16:04   #3181
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

Gonia dla dzielnego małego marines.
Bardzo sie ciesze ze juz jestescie w domku i stan malego Dee sie ustabilizował. Zycze Wam aby jak najszybciej było wiadomo co mu dolega i oby to nie bylo nic powaznego.
Kilogram w 11 dni to absolutny rekord. Widac mały nadrabia ten wczesniejszy okres kiedy nie mógl jesc. A 180 ml na jeden raz to dla mnie szok Misia to ledwo 110 wciaga jak sie zapomni i to rzadko. A przeciez my mialysmy bardzo zblizony termin porodu.

Wrzuc nam tu jakies zdjecia tego swojego małego Aniołeczka.

A zapasy macie jak na wojne...
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 16:11   #3182
dysia77
Zadomowienie

Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

Gonia najwazniejsze ze teraz wszystko wychodzi juz na prosta i jestescie wszyscy w domku. Teraz bedzie juz tylko lepiej

Poradzcie mi dziewczyny czy warto kupowac mate edukacyjna? Chcialabym kupic ja Oli na prezent pod choinke ale nie wiem czy to juz nie bedzie za pozno na mate. Czy nie powinnam jej kupic juz teraz? Jakie Wy macie? Jakie polecacie?
I co kupujecie Maluchom pod choinke?
Stary 2008-12-02, 16:18   #3183
anah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewe_dz Pokaż wiadomość
a dziś byłam u lekarza.niby mam ciężką niedokrwistość,ale wyniki w środę pokażą.
a w środę też na pierwsze szczepienie (płatne).

Aisza, właściwie, to dziewczyny wszystko juz napisały, ale jak jeszcze dodam, że co prawda w karmieniu mieszanym zaleca się najpierw podawac pierś a potem butlę, to nie zaszkodzi odwrotnie. Lepiej tak niż w ogóle zrezygnowac z piersi. Młody jak będzie juz trochę najedzony, to nie będzie sie wił z głodu na piersi. Ja tak miałm z Gabrysią. Mały leniwiec nie chciał cyca dopóki troche nie zjadł z butli Mimo karmienia modyfikowanym zjadała duże ilości mleka z piersi. Ja strasznie chciałm karmic tylko piersią. Nie udało się wię c karmiłam jak umiałm najlepiej a dziecko było najedzone i zadowolone.
Nie masz powodów do wyrzutów sumienia. Robisz wszystko co najlepsze dla dziecka

Amaretta, gratulacje z okazji wspaniałej kupy Oby tak częściej.

Cytat:
Napisane przez Amaretta Pokaż wiadomość
A wiecie ze ja przed chwila sciagnełam z prawej piersi 180 ml a z lewej tylko 60 Ja nie wiem jak to - czyli co drugi karmienie Misia nie dojada??? Zawsze z tej lewej bylo mniej ale zeby az taka róznica.
ja też kiedyś miałm taka dużą różnicę. Jedna pierś była wtedy trochę bardziej opróżniona, więc sie tym nie przejmowałam.

Gonia, dobrze, że z D'Angelo lepiej. Nadal trzymam kciuki. Duże całusy dla was

ewe_dz, Iwa, Amaretta, dzięki za kciuki. Przydały się
Pani w poradni laktacyjnej stwierdziła, że to zapalenie piersi i potrzebny antybiotyk. Poszłam do lekarza rodzinnego (miałm iść do gina, ale do jakiegoś obcego nie chciałam a mój nie miał juz kiedy mnie przyjąć), stwierdził to samo i dostałam antybiotyk. Cały czas zaczynam karmienie chora piersią, odciągam z niej pokarm laktatorem i robie zimne okłady po. Na radzie działa, bo w nocy i rano miałam nabrzmiałą, bardzo bolesną pierś, mleko sączyłoo sie niemrawo. Teraz jest dużo lepiej. Przede wszystkim cos tam sie odetkało aż Maciej sie zachłystnął. A tak w ogóle to nie chciał pic z tej piersi, bo nie dość, ze twarda, to jeszcze mleka niewiele leciało.
W nocy troche cierpiałm, bo nie dość, ze ból, to jeszcze samo ssanie było bardzo bolesne, jakby mi ktoś tam szpikulec wkładał. Teraz jak młody ssie to nie boli.
Dobrze, że tak szybko poszło, ale antybiotyk musze brać, bo stan zapalny nie minął. Muszę też dbać o opróżnianie chorej piersi, bo nie wszystko jeszcze jest drożne.
anah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 16:19   #3184
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
anuha z tym rota to mnie przestraszylas, my idziemy za tydzien, zobaczymy jak bedzie...

gratulacje dla misi, zuch dziewczyna ze zrobila taka wielka kupe

a hania wazy juz 3545 wreszcie lekarkabyla zadowolona z wagi corci

pogoda piekna wiec bylysmy pozniej na spacerku. bardzo chcialabym pochodzic dluzej ale niestety nadeszla pora jedzeniai musialam wrocic do domu
Misia na rota nawet nie zakwekała, chyba nawet nie zauwazyła ze to wypiła. Wiec moze u Was tez bedzie podobnie. My we wtorek idziemy na druga dawke. Juz sie boje co to bedzie po tych kłuciach. Ostatnim razem nie moglam malej uspokoic.

Dzieki za gratki.

Hania ładnie przybiera wiec nie masz sie co martwic ze na sztucznym. Najwazniejsze ze dziecko zdrowe i zadowolone.
Stary 2008-12-02, 16:24   #3185
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Goniu, strasznie się cieszę, że już wszystko wraca do normy

Amaretta, grauluję kupy

Aisza, trzymam kciuki za unormowanie sytuacji i kochana się nie denerwuj się, bo to tylko wam szkodzi

Anuha, a to mnie zdziwiłaś.. myślałam, że rota to też zastrzyk

Dysiu, my dziś kupiliśmy matę TINY LOVE ZOO. Karola jeszcze śpi, ale jak wstanie, to zdamy relację z reakcji
A co do prezentu.. nie wiem, czy coś będziemy kupować. właściwie prezenty są kilka razy w tygodniu, więc wydaje mi się, że te od dziadków wystarczą

A my zaraz , po raz pierwszy , idziemy do znajomych z Karolą
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 16:33   #3186
mandarynka719
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nabuko Pokaż wiadomość
Dysiu, my dziś kupiliśmy matę TINY LOVE ZOO. Karola jeszcze śpi, ale jak wstanie, to zdamy relację z reakcji
ale ja dzisiaj małemu też kupiłam taką samą matę

mandarynka719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 16:44   #3187
dysia77
Zadomowienie

Wow, ale te maty TINY LOVE sa drogie........

Ja myslalam o czyms takim....

http://www.allegro.pl/item492497644_...est_l1664.html
Stary 2008-12-02, 17:11   #3188
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Tak szybko tylko: Dysiu my mamy taka mate. Wrzucałam zdjecie kiedys.
Misia na razie jest mało zainteresowana, tzn rozglada sie wkolo, gada na chwile a potem jej sie juz nudzi. Ale mysle ze tak za 3-4 tyg to bedzie super zabawa dla niej. Ta mata jest naprawde bardzo fajna.
Pisalam wiecej o tej macie pare dni temu, bo Magflieg pytała. Moze poszukaj w wyszukiwarce. Ona sie nazywa reinforest.
Stary 2008-12-02, 17:20   #3189
JagnaK
Zadomowienie

My mamy mate z pszczolkami, kwiatkami, nie wiem jaka jej nazwa bo kupilam uzywana az za 1 funta, ale jest jak nowa, kolory ma takie jaskrawe- zielono-zolto-pomaranczowe. Szkoda tylko ze te zawieszone zabawki sa dosyc wysoko i nie moze ich lapkami dosiegnac. Dysiu mysle ze nie za pozno na mate, moja Amelka dopiero teraz tak naprawde sie nia zainteresowala, zaczela sie do pszczolek usmiechac i gaworzyc, wczesniej sie tylko wpatrywala i szybko nudzila. A co do gwiazdki to nie wiem co jej kupimy. Z zabawek praktycznie wszystko ma.

Szkoda ze w UK nie ma sniegu, pojezdzilabym z gorki na jakims worku ze sloma albo detce :P a jeszcze lepiej na snowboardzie.
JagnaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 17:37   #3190
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Nabuko daj znać jak się Karola podczas wizyty zachowywała
Hania narazie była tylko u 2 babć i zawsze grzecznie spała.

co do maty to Hania ma zamówioną u Mikołaja (wujek z ciocią mają kupić) więc zobaczymy jaką dostanie narazie i tak Hania musi troszkę do niej dorosnąć bo dopiero zaczynają ją interesować rzeczy typu karuzelka czy zabawki wiszące nad leżaczkiem. popatrzy przez chwilę wielkimi oczami i zaraz się nudzi. myślę, że tak za 1 lub 1,5 m-ca doceni wtedy takie gadżety

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 17:53   #3191
Wiktorynka
Zadomowienie

Aisza10, U nas od miesiąca sytuacja wygląda tak, że nigdy nie wiem jak tym razem będę karmic... Ignaś bardzo czesto pluje cycem, a przecież na początku uwielbiał jesc z cyca... coś mu sie po prostu uwidziało i tyle... A mi sie widzi karmic piersią, dlatego staram sie go chociaż w nocy przechytrzyc i w ten sposób nakarmic... w dzien jedziemy na mleczku odciągniętym... czasem mam problem z jego odciągnięciem, czasem mam mleka dosłownie "na styk", wczoraj musiałm dokarmic go sztucznym... przyznaje szczerze, że mój system jest bardzo stresujący, bo nigdy nic nie wiadomo... i pewnie o wiele łatwiej byłoby mi przejśc po prostu na butlę...
Był moment, kiedy wyglądało na to, że będe musiała przejśc na karmienie sztuczne i tez czułam sie jak wyrodna matka nie potrafi wykarmic dziecka... ale szybko mi przeszło i jeśli będzie taka potrzeba, Ignas będzie dostawał też sztuczne mleko... najważniejsze zeby on było zdrowy, a ja wtedy będe najszczęścliwsza na swiecie, niezaleznie od tego czy bede go karmic cycem czy sztucznie. tak więc wyrzuc smutki i wyrzuty sumienia gdzies daleko, bo mamuska jesteśswietną, niezaleznie od tego w jaki sposób karmisz swojego szkraba.

Amaretta, moja lewa piers też jest "lewa", i też produkuje zdecydowanie mniej mleka, ale co ciekawe Ignas woli właśnie ta pierś...

A to :
1. Ignaś z Wiktorem
2. Ignaś z butlą
3. Leśny ludek Ignaś pozdrawia e-ciotki
4. Ignaś misiek
5. Ignaś śpioch
Załącznik 1889796 Załącznik 1889797 Załącznik 1889798
Załącznik 1889799 Załącznik 1889800

Edytowane przez Wiktorynka
Czas edycji: 2008-12-05 o 22:20
Wiktorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 18:33   #3192
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Apkr co tam u Was?
Stary 2008-12-02, 19:18   #3193
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Wiktorynko zdjęcie i mina Wiktora rewelka leśny ludek też powala...jaki masz rozmiar tego kombinezonu?
Bo my mamy podobny 62/68 i nogi prawie ok a rece siegaja do połowy a u was widze na luzie wystają

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
magflieg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 19:21   #3194
JagnaK
Zadomowienie

Ignas superancki
My tez mamy pare takich czapeczek z ogonkiem i TZ sie smieje ze Amela wyglada w nich jak plemnik.
Laski macie profile na naszej klasie?? Jesli ktos ma ochote to mozemy sie powymieniac namiarami. Co wy na to?
Stary 2008-12-02, 19:52   #3195
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Cytat:
Napisane przez JagnaK Pokaż wiadomość
Ignas superancki
Laski macie profile na naszej klasie?? Jesli ktos ma ochote to mozemy sie powymieniac namiarami. Co wy na to?
ja mam i chętnie zaproszę oczywiście ale..raczej przez PW chociaż mnie akurat nie tak trudno tam wytropić jednej się udało już

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-12-02, 19:55   #3196
gosiaizbyszek
Raczkowanie

Cytat:

To niech oni sie tak nawzajem co drugi dzien dopinguja. Obie bedziemy zadowolone. . Bo ja juz tez na te "tylko" obsikane pamki nie chce patrzec.
jestem za!! to teraz niech Misia zmobilizuje Adasia bo jutro rano minie 2 dni od ostatniej kupy, przydałaby się świeżutka)
Cytat:
Napisane przez GoniaJ Pokaż wiadomość
Nie pamietam czy wam pisalam ale w srode beda 2 tyg jak jestesmy cala trojka w domku. DeAngelo jest wciaz na lekach. Wczoraj bylismy u lekarza kardiologa na kontroli mial robione przeswietlenie serduszka i EKG i jak narazie wszystko wyglada dobrze, tzn. stan sie nie pogarsza jednak zeby stwierdzic w 100% jak radzi sobie male serduszko musi byc zrobione usg, dr ma do nas zadzwonic w tyg z terminem na usg, wynikami badan genetycznych itd.
W kazdym badz razie lekarz byl bardzo zadowolony ze maluszek oddycha ladnie i ze przybral na wadze prawie kilogram w ciagu 11 dni! No nie ma co sie dziwic moj potworek bez problemu potrafi wtrabic 180ml maminego mleczka.
kilo w 100 dni!!! wow ale trudno się dziwić jak potrafi wtrąbić tyle mleka) mój ledwo 120 wyrabia i to nie zawsze... no no..
Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
Aisza nie mam zadnych wyrzutow sumienia, ze karmie sztucznie. czuje sie z tym swietnie bo karmienie butla jest prostsze, szybsze i zawsze mam 100% pewnosc, ze jest najedzone. mysle, ze to, ze Antek przesypia cale noce to po czesci zasluga butli.a szczesliwa mama to szczesliwe dziecko. mysle, ze jak bede mala drugie to tez bardzo szybko przejde na butle bo karmienie piersia jest dla mnie zbyt klopotliwe.
o pierś warto powalczyć, ale jeśli się nie da i stresuje to obie strony to wyrzuty sumienia trzeba sobie odpuścić. Każda jest dobrą mamą bez względu na sposób karmienia dziecka...
Cytat:
Napisane przez nabuko Pokaż wiadomość

A co do prezentu.. nie wiem, czy coś będziemy kupować. właściwie prezenty są kilka razy w tygodniu, więc wydaje mi się, że te od dziadków wystarczą

A my zaraz , po raz pierwszy , idziemy do znajomych z Karolą
prosimy o relację z obu wydarzeń)
Cytat:
Tak szybko tylko: Dysiu my mamy taka mate. Wrzucałam zdjecie kiedys.
Misia na razie jest mało zainteresowana, tzn rozglada sie wkolo, gada na chwile a potem jej sie juz nudzi. Ale mysle ze tak za 3-4 tyg to bedzie super zabawa dla niej. Ta mata jest naprawde bardzo fajna.
Pisalam wiecej o tej macie pare dni temu, bo Magflieg pytała. Moze poszukaj w wyszukiwarce. Ona sie nazywa reinforest.
Cytat:
co do maty to Hania ma zamówioną u Mikołaja (wujek z ciocią mają kupić) więc zobaczymy jaką dostanie narazie i tak Hania musi troszkę do niej dorosnąć bo dopiero zaczynają ją interesować rzeczy typu karuzelka czy zabawki wiszące nad leżaczkiem. popatrzy przez chwilę wielkimi oczami i zaraz się nudzi. myślę, że tak za 1 lub 1,5 m-ca doceni wtedy takie gadżety
he he, my jesteśmy na razie na etapie zainteresowania buzią mamy, ścianą, lampą, oknem, zasłonką i karuzelką nad łóżeczkiem) ten mały głuptas śmiał się dzisiaj do ściany i coś gadał do niej, ściana jest ładna, żółta, ale żeby od razu gadać?
Wiktorynka, bobas super!!! leśny ludek mnie powalił na kolana)

no więc ja też pochwalę się moim robaczkiem:
1. mina na widok karuzelki
2. mój wielkolud w łóżęczku
3. pozujemy do zdjęcia
4. z tatusiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zibi22.jpg (34,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zibi24.jpg (59,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zibi25.jpg (53,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zibi26.jpg (42,3 KB, 17 załadowań)

gosiaizbyszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 20:02   #3197
JagnaK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magflieg Pokaż wiadomość
ja mam i chętnie zaproszę oczywiście ale..raczej przez PW chociaż mnie akurat nie tak trudno tam wytropić jednej się udało już
Poszlo
Jesli ktoras ma ochote dawac znac na PW
Stary 2008-12-02, 20:17   #3198
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

A wiecie ze ja przed chwila sciagnełam z prawej piersi 180 ml a z lewej tylko 60 Ja nie wiem jak to - czyli co drugi karmienie Misia nie dojada??? Zawsze z tej lewej bylo mniej ale zeby az taka róznica.
jestem pełna podziwu dla twej piersi!!! a lewa to w końcu lewa i tak niezła sumka jak na dwie piersi

Cytat:

a hania wazy juz 3545 wreszcie lekarkabyla zadowolona z wagi corci
no no gratuluję

Cytat:
Napisane przez dysia77 Pokaż wiadomość

Poradzcie mi dziewczyny czy warto kupowac mate edukacyjna? Chcialabym kupic ja Oli na prezent pod choinke ale nie wiem czy to juz nie bedzie za pozno na mate. Czy nie powinnam jej kupic juz teraz? Jakie Wy macie? Jakie polecacie?
I co kupujecie Maluchom pod choinke?
my mamy taką matę, wzór słonia:
http://www.allegro.pl/item497196289_...oru_tanio.html
Piotrek sobie chwali

a pod choinkę kupilismy zabawkę Psiaczek Uczniaczek z fisher price

Cytat:

Szkoda ze w UK nie ma sniegu, pojezdzilabym z gorki na jakims worku ze sloma albo detce :P a jeszcze lepiej na snowboardzie.
szalona śnieżynka z ciebie Jagna

Cytat:
Napisane przez Wiktorynka Pokaż wiadomość

Amaretta, moja lewa piers też jest "lewa", i też produkuje zdecydowanie mniej mleka, ale co ciekawe Ignas woli właśnie ta pierś...

A to :
1. Ignaś z Wiktorem
2. Ignaś z butlą
3. Leśny ludek Ignaś pozdrawia e-ciotki
4. Ignaś misiek
5. Ignaś śpioch
Załącznik 1889796 Załącznik 1889797 Załącznik 1889798
Załącznik 1889799 Załącznik 1889800
Podobno dzieci wolą lewą pierś, bo słyszą bicie serca mamy

Ignaś przecudowny! Piękny mały mężczyzna! No i Wiktor wspaniały, widzę, że chłopaki się dogadują

Endokrynolog dała mi skierowanie jeszcze na jedno badanie z krwi i jutro mam do niej przyjechać. Miałam usg, powiedziała, że widać jakiś stan zapalny Leki mam brać koniecznie odrazu, już od jutra. Ma mi powiedzieć jak będę miała je brać, ile godzin trzeba będzie odczekać i takie tam. Natychmiast odstawić witaminy ciążowe, bo mają jod i pewnie biorąc je teraz tylko pogarszałam swój stan. No i sól odstawić, no chyba że znajdę niejodowaną

Mieliśmy kryzys przy kapieli. Tż chciał zdjąć małemu plaster po szczepieniu i chyba tak go to zabolało, że strasznie się rozdarł i nie mógł się uspokoić. owinęliśmy go szybko w koc i do cyca. Jak tylko zobaczył tżta to wpadał w ryk. Nigdy nie widziałam mojego dziecka w takim stanie. Oczywiście jedząc nasikał w kocyk, kupkę na szczęście zrobił już w pieluszkę. bidulek mój... podejrzewam, że poprostu nóżka go boli po szczepieiu, bo ma trochę opuchniętą i dlatego tak zareagował na niezbyt delikatne ściągnięcie plasterka a tż ma strasznego doła przez to... na szczęście Piotrka po jakiejś godzinie pamięć już zawiodła i znów lubi tatusia
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 20:44   #3199
mandarynka719
Raczkowanie

Cytat:
Ignas superancki
My tez mamy pare takich czapeczek z ogonkiem i TZ sie smieje ze Amela wyglada w nich jak plemnik.
już wyslałam

Stary 2008-12-02, 20:46   #3200
JagnaK
Zadomowienie

Jest i piwojestfuj
Stary 2008-12-02, 20:49   #3201
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jest i piwojestfuj
no dalej, dziewczyno! może się ujawnisz???

Jagna wysłałam pw
Stary 2008-12-02, 20:54   #3202
piwojestfuj
Przyczajenie

Witam was mamusie !!
Nie jestem zadnym z waszych towarzyszy zycia! Mam tez takiego malego krasnoludka jak wy dziewczyny. Rzeczywiscie czytam was od samego poczatku, ale zawsze jakos nie chcialo mi sie tu udzielac ( leniuszek maly ze mnie hehe ) A po porodzie wydawalao mi sie, ze juz jest za pozno ,by sie dolaczyc do waszej paczki no dlatego sobie tak tylko was czytalam. A tak na marginesie to Fabianek urodzil sie w Austrii 28.09 o 16;08 sn i wazyl 4 300 i mial 53 cm Porod raczej latwy, a ja wyszlam bez szwanku ( mam nadzieje ze slowo szwank to tez jest w polskim jezyku a nie tylko po slasku ) Naprawde mozna znalezc tu u was bardzo duzo przydatnych informacji . Pozdrawiam wszystkie wrzesniowe mamusie i male sliczne bobasy !!
piwojestfuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 20:56   #3203
anah
Zakorzenienie

Wiktorynka, twój Ignaś jest słodziutki. Najsłodszy jak śpi

Gosia, Adaś jest fajniutki. jest drobniutki. Ostatnie zdjęcie fajowe Super mina.

anuha
, oby wszystko było dobrze. Będziesz brać leki i wszystko sie unormuje. Trzymaj się

Dobrze, że takie maluchy maja bardzo krótkotrwałą pamięć. Szczepienia, zabiegi, nakładanie czapki, ubieranie body...
anah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 20:58   #3204
JagnaK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piwojestfuj Pokaż wiadomość
Witam was mamusie !!
Nie jestem zadnym z waszych towarzyszy zycia! Mam tez takiego malego krasnoludka jak wy dziewczyny. Rzeczywiscie czytam was od samego poczatku, ale zawsze jakos nie chcialo mi sie tu udzielac ( leniuszek maly ze mnie hehe ) A po porodzie wydawalao mi sie, ze juz jest za pozno ,by sie dolaczyc do waszej paczki no dlatego sobie tak tylko was czytalam. A tak na marginesie to Fabianek urodzil sie w Austrii 28.09 o 16;08 sn i wazyl 4 300 i mial 53 cm Porod raczej latwy, a ja wyszlam bez szwanku ( mam nadzieje ze slowo szwank to tez jest w polskim jezyku a nie tylko po slasku ) Naprawde mozna znalezc tu u was bardzo duzo przydatnych informacji . Pozdrawiam wszystkie wrzesniowe mamusie i male sliczne bobasy !!

Jupiiii
Wywolalysmy nowa mamuske!!
Stary 2008-12-02, 21:00   #3205
mandarynka719
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez piwojestfuj Pokaż wiadomość
Witam was mamusie !!
Witaj, widzę że mój synek będzie mial tu imiennika

Stary 2008-12-02, 21:01   #3206
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Piwojestfuj witaj witaj! Niezły kawał chłopa urodziłaś! Gratuluję!

Anah Piotrek jest uczulony na czapkę a jak chcę go wsadzić w kombinezon to prostuje wszystkie kończyny i trzeba się z nim siłować, on wtedy oczywiście wrzeszczy i uspokaja się dopiero w wózku, czy foteliku.
Stary 2008-12-02, 21:06   #3207
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Anuhhaa niezłe przeboje miał tż

U nas wsadzenie w kombinezon to jest największa tragedia...moja mama mówi że ona ma już dość tego szlajania się ze mną i ma juz alergię na ten kombinezon

Piwojestfuj witamy leniuszka...pisać proszę

ALe się gorąco na nk zrobiło

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-12-02, 21:13   #3208
JagnaK
Zadomowienie

Znalazlam Jaroszanie, ale nas nie rozpoznala :P nawet Ameli haha
Stary 2008-12-02, 21:19   #3209
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Jagna a może Jaroszania po prostu nie chce Cię w swoich znajomych
Stary 2008-12-02, 21:21   #3210
JagnaK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Jagna a może Jaroszania po prostu nie chce Cię w swoich znajomych

A widzisz nie pomyslalam. EE tam najwyzej zaproszenia nie przyjmie.

Edytowane przez JagnaK
Czas edycji: 2008-12-02 o 21:23
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości