Jestem leniwa...ale z tym walczę :-p - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-02, 21:21   #31
Vivre
Rozeznanie

Dot.: Jestem leniwa...ale z tym walczę :-p

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;9946184]

Też tak czasami macie, ze jesteście głodne, a nie idzecie sobie zrobić jeśc, bo wam się nie chce? Albo chcecie do toalety, ale się nie ruszycie, bo za daleka droga?
Ja tak mam jak przed kompem siędzę, to już szczyt chyba.

[/quote]
Mam IDENTYCZNIE po prostu. Chyba to już jest szczyt lenistwa , albo robię sobie kanapkę i nie chce mi się masłem smarować bo za długo i daje tylko wędlinę .
Vivre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 21:26   #32
coccinelle7
Zadomowienie

ja to samo. wczoraj sobie obiecałam, że dzisiaj nie zawale całego dnia przed kompem, ale widać komputer ma siłe przyciągania wprost proporcjonalną do ilosci rzeczy jakie danego dnia należy zrobić ;P masakra!
Stary 2008-12-02, 21:58   #33
ulinkaaa
Zakorzenienie

A ja leniwa nie jestem, mam tylko zawyzone wymagania motywacyjne
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 22:04   #34
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vivre Pokaż wiadomość
Mam IDENTYCZNIE po prostu. Chyba to już jest szczyt lenistwa , albo robię sobie kanapkę i nie chce mi się masłem smarować bo za długo i daje tylko wędlinę .
oo też tak mam. Mi się nawet czasami ZROBIONEGO obiadu nie chce odgrzewać. Albo teraz chce iśc spać, ale nie chce mi się isc myć, wiec tak siedze i siedzę na tym kompie.
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 22:35   #35
igawyrwal
Raczkowanie

Z tym jedzeniem też fakt...

I z tym, że komputer to morderca cennego czasu. Teraz tak nie, bo siedzę ok. 4 godziny dziennie, ale jescze dwa lata temu potrafiłam siedzieć ok. 8-9 godzin na dobę.

Od jutra:
-ograniczam siedzenie przed kompem CHOĆBY na rzecz tv do godziny, no dwóch dziennie
-więcej się uczę, a jak mi się nie będzie chciało, już naprawdę naprawdę to coś zrobię w domu (choćby zetrę kurzę)
-zacznę sprzątać to co codziennie zostawiam w samochodzie, bo sanepid mnie ścignie
-zacznę wyrzucać psom to czego nie zjadłam na uczelni regularnie (bo zdarzały się przypadki, że musiałam wyrzucić całą torbę ("później to wyrzucę", a później to zapomniałam i torba sama chciała wyjść z domu)
-zacznę sprzątać zaraz po tym jak nabałaganię
-zacznę wstawać w wolne dni wcześniej choćby po to, zeby iść na spacer!!

Dobranoc, jutro muszę o piątej pięćdziesiąt wstać i jechać na uczelnię, mam trzy koła i wyrzuty sumienia ZNOWU Pa
igawyrwal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 22:48   #36
eMCe
Wtajemniczenie

wątek idealny dla mnie, tez się przyłączam
Już mnie biorą wyrzuty sumienia, że mogłam tyle zrobić, a oczywiśćie siedziałam przed komputerem, albo tv ;/ trzeba z tym walczyc

"Miłość jest bezcenna, eskapizm to pułapka"

eMCe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 22:52   #37
mollyy
Rozeznanie

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;9947045] Albo teraz chce iśc spać, ale nie chce mi się isc myć, wiec tak siedze i siedzę na tym kompie. [/quote]

A ja chce iść spać, tylko łożko mam niepościelone, to siedze i dumam, może sie samo zrobi .
ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ”
- Marilyn Monroe 
mollyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-02, 22:59   #38
AryaxD
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vivre Pokaż wiadomość
I ja też tak mam.
Szklanek mi się też nie chce myć ani odnosić z pokoju do kuchni przez co rodzice czasem po np. 1 dniu zbierają z mojego pokoju 9 szklanek

Albo historii miałam się uczyć i tutaj już nie wejść ale pomyslałam - zgłoszę nieprzygotowanie bo jedno mi zostało i truudno, teraz sobie odpocznę
Stary 2008-12-03, 02:04   #39
frandzelka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Witajcie
Muszę przyznać, że jestem obrzydliwym leniwcem, naprawdę. Potrafię cały dzień strawić na zupełnym "nic nie robieniu" - to osiągnęło ostatnio swoje apogeum. Za naukę zabieram się kilka dni (a najczęściej uczę się dopiero wtedy kiedy już mi gilotyna wisi nad głową ), żeby gdzieś wyjść i coś załatwić to też się zabieram kilka godzin, a najchętniej wcale bym się nie wybierała nigdzie Mój pokój niedługo zniknie pod warstwą kurzu, bo nie mogę się zabrać za sprzątanie, a jak tylko mogę to śpię tak długo, że po przebudzeniu jestem bardziej zmęczona niż przed spaniem Marzy mi się, żeby coś po prostu robić, z entuzjazmem i chęcią. Żeby uczyć się systematycznie, zabierać się za wszystko wcześniej, a nie na ostatnią chwilę. Niestety, do wszystkiego już od dawna mam słomiany zapał.

Czy ktoś się przyłącza?
mówisz o mnie ?
mam tak samo
i też MUSZĘ coś z tym zrobić, ale leniwcom jest ciężko Internet to jest jedna wielka przeszkoda, zabiera mi dużo czasu, ale nie mogę przestać i wiem, że siedzenie na tym watku może uświadomić, że nie warto sie lenić [chociaż poprzez przykłady innych, co się stało przez lenistwo etc.], ale ten watek to dla leniwców powinien być jednorazowy inaczej bedzię źle pzdr. [a jak zwykle po drugiej a ja dopiero ide spać, a rano musze wstać ]

edit : dziwne spojrzałam u mnie na zegarek w komputerze i jest po 2 [Londyn], a godzina w moim wpisie to po 4, powinno byc po 3 xD to ja juz nic nie wiem ]

'Będzie tęęcza... luubje'

Edytowane przez frandzelka
Czas edycji: 2008-12-03 o 02:06
frandzelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 05:15   #40
igawyrwal
Raczkowanie

Czesc dziewczynki, za 5 minut wychodzę i jadę na uczelnię... Musiałam wejść na kompa
igawyrwal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 06:51   #41
kasiek1122
Zakorzenienie

Bożeee... właśnie mi uświadomiłyście jakim straszliwym leniem jestem ja np musze przejechać cały Kraków żeby dotrzeć na uczelnie i jestem na tyle leniwa że nie chce mi się nogami i komunikacja miejską tylko zawsze jadę autem oczywiście na wszystko uczę się w ostatniej chwili, jak mama mnie o coś prosi to zazwyczaj odpowiadam zaaaaaaaaaaraaaaazzz a to zaaaarazzz przeciąga się w pół dnia co do spania, to też lubię spać do upadłego a potem tak jak wizażanka z pierwszego postu jestem zmęczona prawie nigdzie nie wychodzę (imprezy itp) bo mi się nieee chceee.. jedynie co mnie w miarę moblizuje to praca dorywcza i staram się ją wypełniać z zapałem bo przynajmniej wiem, że kase będę miała z tego.

Więc przyłączam się

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-03, 07:14   #42
ckin2u
Zakorzenienie

mi tez moje lenstwo przeszkadza baardzo ....... blee
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 08:15   #43
electric blue
Zadomowienie

ja też się dołączam
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 09:31   #44
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiek1122 Pokaż wiadomość
Bożeee... właśnie mi uświadomiłyście jakim straszliwym leniem jestem ja np musze przejechać cały Kraków żeby dotrzeć na uczelnie i jestem na tyle leniwa że nie chce mi się nogami i komunikacja miejską tylko zawsze jadę autem oczywiście na wszystko uczę się w ostatniej chwili, jak mama mnie o coś prosi to zazwyczaj odpowiadam zaaaaaaaaaaraaaaazzz a to zaaaarazzz przeciąga się w pół dnia co do spania, to też lubię spać do upadłego a potem tak jak wizażanka z pierwszego postu jestem zmęczona prawie nigdzie nie wychodzę (imprezy itp) bo mi się nieee chceee.. jedynie co mnie w miarę moblizuje to praca dorywcza i staram się ją wypełniać z zapałem bo przynajmniej wiem, że kase będę miała z tego.

Więc przyłączam się
ktoś sie pode mnie podszywa mam identycznie. Gdybym miała samochód, to na pewno nie jeżdziłabym autobusem na uczelnie
co do imprez - do teraz myślałam, że po prostu ich nie lubie - oświeciłaś mnie jestem zbyt leniwa bo to przeciez trzeba sie ubrac, umalowac (mimo że codziennie sie ubieram i maluję to przed imprezą trzeba pomyślec - to tez jest czasochłonne - w co sie ubrac, jak sie pomalować), trzeba tam sie dostac.. po prostu szczyt lenistwa

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 10:19   #45
madaK
Rozeznanie

melduje sie,tez jestem leniuszek
madaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 10:47   #46
paniKA88
Rozeznanie

to chyba i ja się dołączę... dziś nawet na zakupy nie chciało mi się pojechać :P
a nie dość ze leń ze mnie to jeszcze śpioch straszny
Stary 2008-12-03, 10:55   #47
Hvid
Zakorzenienie

Melduje sie kolejny len, tyle, ze zakamuflowany . Niby jestem pracowita, ale len we mnie tkwi.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 11:28   #48
lemontea
Wtajemniczenie

j dzis od rana zapakowałam zmywarke i rozpakowałam od razu po zakonczeniu zmywania a nie nastepnego dnia

tylko kurcze nie moge sie zmobilizowac isc oddac ksiązek do biblioteki juz od poniedziałku

"Dziecko to dar od Pana, to cząstka Nieba na Ziemi".
córeczka

Proszę odpisuj u mnie
NOWY wątek z wymianą https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post24625256
lemontea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 12:01   #49
bura kocurka
Zakorzenienie

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;9946184]To moze chcesz do mnie przyjsc i posprzątać? Muszę odkurzyć i zwinąć dywan, bo jutro okna będą wymieniane, a mi sie taaaak nie chce.

Też tak czasami macie, ze jesteście głodne, a nie idzecie sobie zrobić jeśc, bo wam się nie chce? Albo chcecie do toalety, ale się nie ruszycie, bo za daleka droga?
Ja tak mam jak przed kompem siędzę, to już szczyt chyba.

Chyba wywalę komputer! [/QUOTE]

Hehe Też tak czasem mam Albo wymyślę sobie, że zrobię jakieś super danie na obiad, bo akurat nic nie ma...myślę co by tu zrobić, szukam przepisu w necie - i tak się zasiedzę, że nic nie zrobię w końcu, albo wybieram najprostsze i najmniej zdrowe danie, bo mi się nie chce kombinować

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
Oczywiście się przyłączam

Uwierzycie, że mam w przyszły czwartek egzamin teoretyczny na prawko, a jeszcze nie zabrałam się porządnie za testy? Tylko coś tam kiedyś zrobiłam parę pytań.

Ostatnio moje dni wyglądają tak, że o 17-18 wracam z pracy, siadam przed komputerem, robię przerwę na Fakty (czasem Plebanię), potem idę się wykąpać, potem Na Wspólnej i wracam do komputera i potem już tylko do łózka i spać.

A chcę poprawiać w maju maturę. Nie mówiąc o tym nieszczęsnym egzaminie na prawko

Co do egzaminu teoretycznego to nic się nie martw - ja się za testy zabrałam wieczorem dzień przed egzaminem i nie miałam żadnego błędu Chociaż teraz to nie wiem jak jest.... bo te testy to się chyba zmieniły trochę :/

A ja właśnie wróciłam z uczelni (na jakieś 3 godziny), ale że z własnego lenistwa dnia poprzedniego uczyłam się dopiero ok.22:30 i zeszło mi do 1:15, to teraz jestem niewyspana i muszę się zdrzemnąć

A obok mnie na półce znalazłam herbatę z bardzo ładną pleśnią...wiecie ile czasu musi stać herbata, żeby spleśnieć? Moja jest tutaj chyba od 2 tygodni Wyniosę ją zanim sama wyjdzie
A komputer odkładam, wrócę wieczorem

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-03, 14:16   #50
paula-zla
Zakorzenienie

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;9946184]To moze chcesz do mnie przyjsc i posprzątać? Muszę odkurzyć i zwinąć dywan, bo jutro okna będą wymieniane, a mi sie taaaak nie chce.
[/quote]

Haha, dostawałam już masę takich propozycji, a kiedy naprawdę chciałam przyjść do koleżanki ze szmatką, odmówiła mi, bo powiedziała, że wstydzi się swojego bałaganu

Moja koleżanka znalazła metodę na wagary - w tym czasie zamiast szlajać się po mieście i czekać aż zwinie ją straż miejska, idzie do znajomych i sprząta im mieszkanie.
Cytat:
Napisane przez igawyrwal Pokaż wiadomość
Z tym jedzeniem też fakt...

I z tym, że komputer to morderca cennego czasu. Teraz tak nie, bo siedzę ok. 4 godziny dziennie, ale jescze dwa lata temu potrafiłam siedzieć ok. 8-9 godzin na dobę.

Od jutra:
-ograniczam siedzenie przed kompem CHOĆBY na rzecz tv do godziny, no dwóch dziennie
-więcej się uczę, a jak mi się nie będzie chciało, już naprawdę naprawdę to coś zrobię w domu (choćby zetrę kurzę)
-zacznę sprzątać to co codziennie zostawiam w samochodzie, bo sanepid mnie ścignie
-zacznę wyrzucać psom to czego nie zjadłam na uczelni regularnie (bo zdarzały się przypadki, że musiałam wyrzucić całą torbę ("później to wyrzucę", a później to zapomniałam i torba sama chciała wyjść z domu)
-zacznę sprzątać zaraz po tym jak nabałaganię
-zacznę wstawać w wolne dni wcześniej choćby po to, zeby iść na spacer!!

Dobranoc, jutro muszę o piątej pięćdziesiąt wstać i jechać na uczelnię, mam trzy koła i wyrzuty sumienia ZNOWU Pa
Ja ciągle sobie obiecuję, że zamiast siedzenia na kompie zrobię coś pożytecznego, coś dla siebie.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 14:37   #51
201607111632
Konto usunięte

Wątek stworzony dla mnie.!

Macie przed sobą okaz lenia patentowanego.

Nie sprzątam w pokoju,bo .... mi się nie chce.
Nie wynoszę z niego szklanek,bo... mi się nie chce.
Nie odsłaniam rolet cały dzień,bo ... mi się nie chce.
Nie sprzątam [o zgrozo!] chomikowi za często,bo ... mi się nie chce.
Nie wychodzę w ogóle na dwór,bo... mi się nie chce.
Nie spotykam się ze znajomymi,bo ... mi się nie chce.
Nie uczę się,bo ... mi się nie chce.

Mogę tak wymieniać cały dzień,a i tak bym wszystkiego nie wymieniła..
Ze mną to już jakiś chorobliwy przypadek jest..
Zdarza się,że nie chodzę do szkoły,bo mi się nie chce.

Help
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 15:00   #52
natalka2
Zakorzenienie

idealny watek dla mnie

nigdy nic mi sie nie chce, nie cierpie sie uczyc, chodz musze, bo chodze do jednego z lepszych LO. wiem, ze moglabym miec lepsze oceny, ale wszystko przez to lenistwo.
w dodatku teraz, gdy po 15:00 robi sie ciemno mam ochote przespac cale popoludnie najczesciej jest tak, ze przychodze ze szkoly, siedze max 1h przy komputerze, ide spac, wstaje przed 18, ogladam do 19 seriale, potem do 20 sie ucze, pozniej znow seriale do 21:30 i ucze sie do ok 00 :/ meczy mnie to, ale poprostu nie moge sie zmobilizowac.

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 15:03   #53
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo

No przenoszę wątek na Społeczności .
Stary 2008-12-03, 15:57   #54
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

i jak tam?
Ja się zbieram już godzinę do nauki historii, ale cos mi nie idzie.
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 16:15   #55
Avv
Wtajemniczenie

Ja mam jutro okropnie trudny sprawdzian z niemieckiego i jak widać siedzę tutaj. xp

Jeszcze tylko 5 minut...
Avv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 16:25   #56
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

ja aż czasami wstydzę się swojego lenistwa
jestem głodna, ale nie chce mi się zrobić sobie kanapki, chce mi się spać, ale nie chce mi się pościelić łózka...

nie mówię już o nauce, bo to kompletnie leży, jak na osobę, która w ogóle się nie uczy, nie jest tak źle , ale wiem, że mogłoby być naprawdę super. no ale mi się nie chce.
jedyne co mi się chce to siedzieć przed kompem, spać, pooglądać tv, przeczytać jakąś fajną książkę.

nie chce mi się sprzątać, potrafię cały dzień spędzić na nic-nie-robieniu w piżamie.

nie umiem się zmobilizować. chciałabym nie odkładać wszystkiego na później, mieć chęć do nauki...

robiłam już sobie takie plany dnia , jak dla małego dziecka . przez 2 dni było ok, ale potem zaczęło się: to później zrobię, najpierw wejdę na chwile na wizaż

moja mama jest energiczną kobietą, a ja taki leń
135nudziara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 16:27   #57
veronicas15
Zakorzenienie

Hej Przyłączam się
Jestem totalnym leniem.
Moi rodzice cały czas się mnie czepiają. Szczególnie o bałagan w pokoju i niewynoszenie naczyń.
Często mam tak że słyszę że mój telefon zdycha ale nie chce mi się podejść do kontaktu i podłączyć go do ładowarki
Komp i tv to zdecydowanie pożeracz czasu. Zdałam sobie sprawę,że od początku tego roku nie siadłam przed książkami więcej niż 1 h. Oceny mam dosyc dobre,choć dużo rzeczy zawalam bo mi sie po prostu nie chce.
Muszę coś z tym zrobić
veronicas15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 16:38   #58
TmargoT
Zakorzenienie

dziewczyny tragedia.idą święta,a tu trzeba robić porządki.
pajęczyny juz widziałam,biedronki latające po pokoju.
pomocy,ktora chce zarobić?
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 17:16   #59
Vivre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Avv Pokaż wiadomość

Jeszcze tylko 5 minut...
tak, tak

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość

Zdarza się,że nie chodzę do szkoły,bo mi się nie chce.
Ja też Nie chce zawalić roku ale jak rano się budzę i tak baaardzo chce mi się spać i tak nie che mi się wstawać i iść do szkoły to robię sobie wagary .

Jestem z siebie dumna - jak wróciłam do domu to zamiast usiąść od razu do komputera (jak zwykle) to się trochę pouczyłam . Wieczorem mam zamiar sobie powtórzyć i ew się trochę douczyć .
Vivre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 17:36   #60
veronicas15
Zakorzenienie

Avv: a zielone kółko nadal jest
veronicas15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości