|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
A pani gin może akurat ma jakieś swoje zmartwienia, dopóki jest dobrym lekarzem to dajcie jej szansę na poprawę ![]() Teraz powinno zacząć się niebawem testowanie zafasolkowanych w listopadzie z sierpniowymi terminami .Syla czekamy na Ciebie |
|
|
|
|
#962 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny załamałam się. Lekarz, który prowadził moją ciążę został skazany na roczny zakaz wykonywania swojego zawodu przez rok Niestety jestem zmuszona wybrać innego lekarza. Nie rozumiem kobiet... najpierw przyszły do niego aby dokonał aborcji, niestety nie odmówił im, a po wykonanym zabiegu poinformowały slużby antyaborcyjne. Dzięki nim muszę wybrać nowego lekarza, a byłam umówiona na wizyte 18 grudnia i miała byc to 3 wizyta.
|
|
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
agadom mam nadzieję ze znajdziesz super lekarza! zmykam, bo zaraz do domku ... potem moze wpadne do Was i dołaczę w końcu moje foto fasolki |
|
|
|
|
#964 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny a czy Wy jestescie przesadne?
bo jest taki przesad ze do 6 miesiaca ciazy sie nie kupuje nic dla malucha bo mozna poronic....... wiadomo ze to glupi przesad ale czlowiek jakos jest przewrazliwiony na takie rzeczy i ja przy pierwszej ciazy pierwsze rzeczy zaczelam kupowac dopiero w 6 miesiacu
|
|
#965 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie wierzę w przesądy...a i tak nie kupie na razie ubranek bo wiele otrzymam,hi
![]() No mnie kalkulator wszystko trafnie obliczył, a dzień poczęcia...wcale nie musiał być dniem przy zbliżeniu. Plemniki żyją jakiś czas (nie wiem ile dokładnie godzin), a zanim dotarły, zanim się połączył jakiś...to mogły minąć 3 dni. Ja tam dokładnie nie patrzyłam na kalendarz, bo szczerze to nie wie się dokładnie gdy ma się do kogo przytulić...codziennie ![]() Truheart, ciekawe która z nas pierwsza urodzi,hehehe
|
|
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodkaśne ciuchy itp ale wanienke swoja i tego typu rzeczy zakupimy sami.Myślę czy wózek kupic taki swój, czy mieć zdobyczny- siostrzany...hmmm Okaże sie w praniu A co do przesądu to raczej nie wierze, bardziej zganiłabym to na swoje bezpodstawne obawy i czarne scenariusze jakie czasem po głowie mi chodzą
|
|
|
|
|
#967 |
|
BAN stały
|
ja też w przesady nie wierzę.. przy pierwsdzym dziecku już zaczęłam szaleństwo zakupowe jak wyszłam od gina....
![]() teraz wiekszość rzeczy będę miała... chyba że dziewczynka będzie to jedynie ciuszków podokupię... |
|
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
Oj dawno mnie tu nie było, a widzę że rozmawiacie o ciuszkach.
Jeśli chodzi o mnie to jeszcze nie zaczęłam tego szaleństwa bo po pierwsze nie mam czasu bo sporo pracuję a po drugie w centrum handlowym i tak nie mam siły łazić więc kieruję się tylko tam gdzie naprawdę muszę. POza tym muszę się pożalić, że chyba przesadziłam z pracą bo od 2 dni mam taką dziwną zadyszkę. Czuję się zmęczona i ciężko mi się oddycha. Z tego powodu do pracy pójdę dopiero w poniedziałek a do tego czasu odpoczywam. Czy miał ktoś coś podobnego - tę zadyszkę? Przestraszyłam się troszkę
|
|
|
|
#969 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już z trudem powstrzymuję się przed zakupem tych słodkich ciuszków
Wolę jeszcze poczekać. Nie wierzę w przesądy, ślub brałam 13-go i był to najpiękniejszy dzień w moim życiu musicman nigdy nie miałam takich zadyszek. Uważaj na siebie i dużo odpoczywaj. Trzymajcie się dziewczynki
|
#970 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja też ślub 13 i to w dodatku w piątek.... ale jakiejś katastrofy nie było..... |
|
|
|
|
#971 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no to ciekawe z czym bym miała iść do szpitala![]() Nie ma związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy zakupami a poronieniami, no chyba, że ktoś tyle nakupuje, że się mocno przedźwiga lub padnie ze zmęczenia ![]() Może jednocześnie będziemy na porodówkach stękać ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#972 |
|
Rozeznanie
|
Już za tydzień będę miała za sobą 1/4 ciąży hi
![]() Jutro na uczelnię... nie woybrażam sobie przez dwa weekendy z rzędu siedziec po 12 godzin w szkole...:/ ja tam zasnę, zapachy kawy mnie odbiją...dzisiaj rano już mi się cofało od jej zapachu, zaczęłam kaszleć i tak jakoś mi sie jakby od żołądka odrywało....:/ a leżałam pod kołdrą! Jej zapach mnie dopadł z drugiego końca pokoju... No ja praktycznie wszystkie ubranka też odziedziczę, chociaż niektóre kupię dla maleństwa...bez względu na płeć, ale muszę kupić z kaczuszką coś,jej
|
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w nim jest tak jak pisałam jesteś w 9 tygodniu i jeszcze się Wam poskarżę moja cera wygląda koszmarnie !!! już nawet nie mówię o krostkach tylko wszystkie kosmetyki się jakoś dziwnie zachowują - mój sprawdzony i ulubiony podkład się waży, cienie (tak samo sprawdzone) też sie rozmazują zaokrągliłam się na buzi + cudnie zważony makijaż + pryszcze = monstrum, czyli ja
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2008-12-04 o 18:20 |
|
|
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to co piszesz, to wszystko przez głupie hormony
|
|
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
anusia_82, truheart, Ania0104, agadom1 dziękuję za miłe przyjęcie
Ja nie jestem przesądna. Zakupy będę robić stopniowo, na ile finanse i siły pozwolą. Na pierwszy rzut pójdzie wózek, łóżeczko, fotelik do samochodu i tego typu rzeczy dla maluszka. Planuję pracować do około 38 tygodnia ciąży (lub dłużej), więc te rzeczy chciałabym kupić wcześniej, aby nie ścigać się później z czasem i upałem ![]() Ciuszków nie będę zbytnio kupować, bo jak znam życie sporo dostanę w prezencie. Chyba, że coś bardzo słodkiego wpadnie mi w oko i nie będę mogła sobie darować
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 OM – 3 MIESIĄCE + 7 DNI + 1 ROK = TP 1 OM – pierwszy dzień ostatniej miesiączki TP- termin porodu bo chyba dodajac 7 dni do ostaniej @ jakos termin porodu nie wyjdzie poprawny źródło : http://www.we-dwoje.pl/termin;porodu,artykul,7728.html oraz http://www.biomedical.pl/ciaza/ciaza...porodu-33.html i http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/alendarzciazy.aspx jelsi chodzi o ubrania, łózeczka, wózki to ja raczej poczekam az bede w bardziej zaawansowanej ciazy gdzies 7 miesiąc , owczywiscie wózek i łózeczko wybiore wczensiej ale zakupie dopiero przy końcu a i nawet moze moj "maz" isc do sklepu po łóżeczko i wozek jak ja bede w szpitalu lezec . co do przesadow itd dostalam ostanio od położnej taki poradnik "Pytania i odpowiedzi dla przyszłych mam " i pisze t am miedzy innymi ze szczepinia na grype w czasie ciązy nie sa wskazane,ze do dentysty nalezy chodzic raz na trzy miesiace w czasie ciązy, sa opisane poszczegolne skróty używane w usg i tak : GS - średnica pecherzyka ciążowego GRL - odległość miedzy główka a kością ogonową BPD- wymiar dwuciemieniowy główki HC - obwód główki AC - obwód brzuszka FL -długośc kości udowej AFI - Indeks pływu owodniowego FHR/ASP- akcja serca płodu Jelsi chodzi o urode to : czy będac w ciązy mozna farbować włosy ? czy farba nie zaszkodzi dziecku ? - "w okresie ciazy nie trzeba rezygnowac z wizyt u fryziera. farbowanie, wykonywanie trwałej ondulacji, lakierowanie włósów henna sa całkowicie bepzieczne. Barwniki chemiczne maja kontakt tylko z włosem a znikome ilości środków które moga przeniknąc przez skóre głowy nie sa zagrożeniem dla płodu. Czasem zdarza sie, ze efekty tych zabiegów moga odbiegac od oczekiwanych z powodu zmian hormonalnych zachodzących w czasie ciązy. i wiele pytan jak czy mozna miec paznokcie żelowe, czy wolno korzytsac z solarium czy wolno stosowac wsyztskie kosmetyki ? jak radzic sobie z rozstepami czy wolno uprawiac sport, czy mozna uprawiac seks ....... pozdrawiam Ps. acha książeczka jest patronatu elevit ..zdrowy począdek życia
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakoś ostatnio mój nastrój szwankuje i ta cera jeszcze bardziej mi psuje humor wiem, że to przejściowe i tylko rosnący brzuszek trzyma mnie w pionie
|
|
|
#978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż wywołało to szczery uśmiech na mojej twarzy ![]() megi b ,edyta1421 witajcie w klubie.Nasz ślub również był 13-ego truheart... mi też jakieś zabobony wciskali,że nie dość że 13, to jeszcze świadkowa w ciąży a ponoć to źle wróży dziwne... nie zauważyłam ![]() Cytat:
![]() No i zgodzę się że kosmetyki inaczej na mnie reagują. Mam nadziję że niedługo wszystko się ustabilizuje i cera wróci do normy. Po cichu wam się przyznam że moja siostra dość ładnie wygląda w ciąży.I wcale nie dlatego że to moja siostra. Przytyła tylko 9kg. W pierwszej ciąży przybrała zdecydowanie więcej, ale chwilowo sekretu nie chce zdradzic jak to zrobiła. Co by nie być gołosłowną obiecuję wstawić fotke ![]() EDIT to onahttp://images32.fotosik.pl/412/4dda33a67cdf7333.jpg Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2008-12-04 o 19:47 |
||
|
|
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
Phi, ja do tej pory miałam beznadziejną cerę, więc i teraz mam...ja to mam dopiero pecha
![]() Mam 2,5 tygodnia by zwalczyć te brzydkie krosty, bo TŻ wróci.... ![]() Spirytus salicylowy, krem nawilżający, tonik...to można używać, nic z antybiotykiem. Pewnie od makijażu troszkę cera mi sie pogorszy przez weekend, ale strach się bać z taką gębą bez make-upu,hi
|
|
|
|
#980 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Gizmiatko no coz....widze ze nie mialas sie do czego przyczepic - otoz nic mi sie nie POKIELBASILO bo to jest metoda ogolna, ktora stosuje kazdy ginekolog i mozesz sie kazdego o to zapytac
po prostu nie napisalam do konca czyli, ze jeszcze odejmujemy trzy miesiace czyli data ostatniej miesiaczki plus 7 dni i minus 3 miesiace zreszta to jest dokladnie to co napisalas - logiczne ze odejmujesz te trzy miesiace bo inaczej ciaza by trwala rok i 7 dni lol o matkoooo....wszyscy mnie zrozumieli tylko Ty nie? ciekawe.... nie szukaj zaczepki bo Ci to nie wychodzi ok?
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego ze jest to metoda ogolna , zgadzam sie, ze stosowana przez ginekologów tez sie zgadzam, ale chyba jako kobieta kotra juz jedna dziecko urodziła wiesz jaka jest roznica mieczy dodaniem tylko 7 dni do dnia ostaniej miesiaczki, wtedy wyszlo by ze ciaża ma ponad 12 miesiecy kalendarzowych a nie 9 . [ wiec raczej jak cos piszmey i staramy sie tłumaczyc, to na forum robimy to od poczatku do końca]I zaczepki nie szukam . pozdrawiam
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#982 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no wlasnie....dlatego kazdy sie domyslil o co chodzi bo wiadomo ze ciaza nie trwa roku
zreszta nie o to chodzi - napisalam jak sie nazywa ta metoda i kazdy kto jest blizej nia zainteresowany wystarczy ze wpisze w google jesli bedzie chcial
|
|
#983 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, spokój....!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
oj, widzę, że hormony buzują
![]() moje bardziej idą w płacz - z natury jestem beksa, ale teraz to przechodzę wszelkie granice
|
|
#985 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki
niestety bede musiała się pożegnać z wami ;( stało się coś najgorszego. Byłam dzisiaj u lekarza i stwierdził ze zarodek się nie rozwija ;( pełcherzyk płodowy rozwinoł się do 7 tyg. powinien byc 10 a zarodek wogóle się nie rozwinoł chyba od 3 tygodnia a myslalam ze juz najgorsze minelo ze juz nie bedzie poronienia w 3 miesiącu strasznie mi smutno i okropnie się boje. Jutro jade na zabieg ;( mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i bede sie cieszyc znowu tak samo za jakis czas. Narazie niestety łezki się leją ;( A tak bardzo juz chiałam tego dzidziusia co dzien ogladalam jak juz moze wygladac ![]() nie życze nikomu takich chwil Życze zdrówka i zdrowiótkich dzidziusiów pa ;(
|
#986 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
gooha tak mi przykro
![]() moze warto sie skonsultowac z jeszcze jednym lekarzem, czasem plod jest mniejszy niz powinien ![]() bardzo Ci wspolczuje trzymaj sie bedzie dobrze ![]() jeszcze doczekasz sie cudownej dzidzi
|
|
#987 |
|
Zadomowienie
|
Gooha3 przykro mi. Trzymaj sie kobieto!
|
|
|
|
#988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie gniewaj sie chcialam dopowiedziec tylko Cytat:
||
|
|
|
#989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale myślę że Svinecka ma rację idz i skonsultuj to z jeszcze jednem lekarzem bo ten może się mylić. Moja kuztynka na przykłąd jak poszła na stwierdzenie ciąży to lekarz jej powiedział że to ciąża poza maciczna i też niepotrzebnie ją nastraszył bo wszystko jest w porządku i w styczniu będzie rodzić. Wiem że to może nie jest to samo ale pokazuję że lekarze też się mylą.Pozdrawiam Cię Gorąco i tzrymaj się |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

pobiegały byśmy po sklepach
... albo siostrę - tylko że ona studiuje i będzie dopiero przed świetami 
... no tylko ta endometrioza ... i pani gin proponuje IUI ... tylko jakaś dziwna sie zrobiła - tzn ginka 
.
Niestety jestem zmuszona wybrać innego lekarza. Nie rozumiem kobiet... najpierw przyszły do niego aby dokonał aborcji, niestety nie odmówił im, a po wykonanym zabiegu poinformowały slużby antyaborcyjne. Dzięki nim muszę wybrać nowego lekarza, a byłam umówiona na wizyte 18 grudnia i miała byc to 3 wizyta.

Dziewczyny, spokój....!

Ale myślę że Svinecka ma rację idz i skonsultuj to z jeszcze jednem lekarzem bo ten może się mylić. Moja kuztynka na przykłąd jak poszła na stwierdzenie ciąży to lekarz jej powiedział że to ciąża poza maciczna i też niepotrzebnie ją nastraszył bo wszystko jest w porządku i w styczniu będzie rodzić. Wiem że to może nie jest to samo ale pokazuję że lekarze też się mylą.