|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
![]() Cytat:
![]() Lisey ja mam te herbatki Hippa tzn. rumianek i koper wloski. One maja glownie w skladzie glukoze, tylko 6% to ziolka. I teraz nie wiem czy dziecku mozna podawac wieksze stezenie czy nie... A glukoza ma ten plus ze rozrzedza kupki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my wczoraj zaliczylismy pierwsza powazna kolke i bobtic jest do d... nic a nic nie pomogl, musze kupic cos innego, moze espumisan... te czopki viburcol n mam i dawalm przez jakis czas ale Karolinie za bardzo nie pomagaly, wczoraj jej dalam ok 22,30, no i padla dopiero o 24. za to spala slicznie potem, bo obudzila sie dopiero na jedzenie o 4,30. a dzis pobilysmy rekord sapceru - cale 2,5 h chodzialm z mloda ![]() zazwyczaj max 2h bylam ,bo potem juz chiala jesc, a dzis pewnie jakbym jeszcze pochodzila to by spala, ale wrocilam, bo ja juz tak zmarzlam, ze marzylam tylko o cieplej herbatce ![]()
![]() |
#484 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zadomowienie
|
a co zmienilam jednak avatarka
trzeba sie syniem pochwalic
#486 |
Zakorzenienie
|
[quote=aaliyah;9965764]Katakumba jak niedlugo wybierasz sie do Polski (cos wspominals o styczniu) to warto wyrobic dziecku karte EHIC i sobie z reszta tez.
![]() a dziekuje, wyrobie tak na wszeli wypadek, ale ja to mam jeszcze karte nfz slaskiego, tzw chipowa, ale kurna nie wiem czy dzialac bedzie w prychodzniach, no bo nie jestem w polsce juz ubezpiecznona. zarozki sobie tam poczytam . wielkie dzieki aliyah ![]() wiecie co ja zrobilam?? kurna, stara a durna. pomalowalam paznokcie odzywka, ale tylko nail tekiem baza, bo powierzchniowa odzywke mam w pokoju gdzie mloda spi, nie wiem dokladnie w ktorym koszyczku, nie chcialam jej budzic. a potem poszlam sobie pomalowac wlosy. na zwyczajowy kolor, tj gleboka czerwien. no i mialam rekawiczki, mialam ale przy spolukiwaniu i myciu glowy je zdjelam, a ta diabelska farba wsiakla mi w ta odzywke... biale koncowki mi zostaly, cala plytka jest sliczna rozowo czerwona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Widzę, że coraz więcej maluszków zmaga się z kolkami, ech.. U nas o dziwo lepiej dziś i w ogóle nocka była ok, nawet pospałam sobie od 3 w nocy do 8.30 rano ![]() ![]() Dziewczyny, czy Wy też macie skoki nastroju..? Ja już czasem wysiadam, jestem taka nerwowa, że trudno ze mną wytrzymać.. zamiast się wyciszyć, ciągle sprzeczam się z mężem, ma już mnie dość ![]() przepraszam, że Wam tak marudzę.. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Zadomowienie
|
melduję się na wątku i przepraszam że się nie odzywam ale jeszcze nie doszłam do siebie i jakoś nie mogę na nic znaleźć czasu nie wiem jak wy to robicie
![]() ![]() a teraz tylko powiem że Igorek jest kochany i nie wyobrażam sobie teraz jak to było bez niego z dnia na dzień co raz więcej otwiera oczka i przypatruje się nam ![]() nawet nie miałam czasu przeczytać kto się rozpakował i co u Was słychać więc wszytkim rozpakowanym przesyłam ogromne gratulacje jak się lepiej poczuję postaram się nadrobić wątek ![]() buziaczki dla wszystkich maleństw i mamusiek |
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
drobcia, ja juz nie mam, ale mialam takiego baby bluesa ze az zalozylam watek o depresji poporodowej bo nie wiedzialam co sie ze mna dzieje. na sczzescie hormony mi sie ustatkowaly, nawet jak siedze sama w domu z mala to jest ok, a zwykle nie moge i nie lubie siedziec sama bo dostaje wariacji a moja mala zachlanna jest i dzieki temu takiego pawia dzis puscila po butli ze wszytko mam do prania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Drobcia, ja tez mam takie humorki ze juz ledwo daje rade. Potrafie sie poryczec bez powodu, albo sie wkurzam do granic mozliwosci i krzycze na meza... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez widze ze moja po mleku modyfikowanym to zadowolona. a jak jej mieszam, ze cyc, butla z moim i potem sztucznym to mi pawia puscila takiego dzis ze hoho |
|
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Rozeznanie
|
hej mamuski
![]() mam do was pytanie bo wy macie to juz za soba, czy moglabyscie mi bardzo szczegolowo opisac jak wam wody odeszly i jak one wygladaly?? bo ja dzis rano mialam dosc mokro ale myslalam ze sie spocilam tak, wiec jak poszlam na wc to wpierw sie podtarlam i tak mialam jakby wiecej sluzu takiego bialego, jestem przerazona bo wlasnie tego najbardziej sie boje ze gdzies to przegapie a tym bardziej ze niektorym kobietom wody plodowe po porostu sie tylko sacza, dzis na 13 jade na KTG wiec sprobuje sie doktorkowi wgadac o co mi chodzi, prosze pomozcie ![]()
#493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
ja tez mialam przebijany pęcherz w szpitalu... polozna mowiła ze wody sa rzadkie - jak woda
![]() chyba mi sie laktacja normuje bo cyce coraz rzadziej twardnieją i bolą ![]() musze sie wam pochwalic jakie mam super dziecko.. wczoraj po kąpieli i cycach zasneła o 21.30.. po godzinie obudzila sie na zmianę pampersa i spała do 4 rano... (jak stalam nad łożeczkiem i rozważałam czy ją budzic czy nie obudziły ją jej własne bąki ![]() ![]() ![]() ![]() ale sie wyspalam ![]() mam pytanie do mam z zagranicy.. wczoraj teściowaprzyniosła mi niemieckie kropelki na kolki sab simplex wiecie coś na ich temat? bo podobno sa rewelacyjne na problemy brzuszkowe.. my kolek co prawda nie mamy ale czasem problemy kupowe.. |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Rozeznanie
|
Ja jeszcze nic niewiem na temat tych kropelek ale zapytam kolezanek co maja juz dzieciaczki, no i w przyszlym tygodniu poloznej
![]()
#496 |
Raczkowanie
|
Ja do sukcesów zaliczam fakt, że udało mi się uśpić małego w jego własnym łóżeczku. Fakt, że z wydatną pomocą smoczka, ale coś za coś. Najwyżej będziemy go kiedyś od niego odzwyczajać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz ma przyjsc moja hv, pewnie bedzie jeczec ze dokarmiam mala a nie cyca jej wciskam, ale jak uciagnelam wczoraj 30ml to myslalm ze mi odpadna mloda po przestawieniu sie na butle budzi sie z zegrkiem - co 3 godziny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 | ||||
Zadomowienie
|
[quote=drobciaa;996662
Dziewczyny, czy Wy też macie skoki nastroju..? Ja już czasem wysiadam, jestem taka nerwowa, że trudno ze mną wytrzymać.. zamiast się wyciszyć, ciągle sprzeczam się z mężem, ma już mnie dość ![]() przepraszam, że Wam tak marudzę.. pozdrawiam[/quote] oj nie tylko ty kochana tak masz, ja jak zobaczylam ze z karmieni nici, to byl ryk do poduszki co wieczor, bo chyba wszyscy oszaleli i non stop, ze cyc lepszy itp ,a jak ja mialam karmic jak Gabrys nie chcial i z glodu mi ryczal, zaglodzic wlasne dziecko mialam?teraz mi przeszlo ale dzieki mezowi, nikt inny nie pomogl bo kazdy mi gdakal o cycu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie przejmuj sie hv mialam to samo i wtedy jej powiedzialam zreszta wszystkim ze to ja jestem matka i wiem co dla mojego dziecka jest najlepsze, i ze sie nie zabije przez to ze nie karmie ![]()
![]() |
#499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
po prostu jestem wku...na i nie moge tego opanowac to sie robi chore, ale nie moge tego opanowac ![]() az mi sie ryczec chce a jak juz slysze jak mowi do Malej - wdzisz jej zla mine - to robie sie jeszcze bardziej zla wlasnie jej to przed chwila powiedzialam, to zabrala mala i poszla do siebie i chyba jest obrazona... wcale jej nie chce robic przykrosci, ale czasem tak mi sie trudno opanowac nie bylam tak drazliwa na zadnym punkcie nawet w ciazy. moze jestem dziwna ale ja wcale nie chce zeby mi ktos za bardzo pomagal przy Karolinie. moge byc zmeczona ale jej placz mnie nadal nie denerwuje. jestem zaj...cie zazdrosna o nia. czy to baby blues?? sab simplex - slyszalam ze bardzo dobre na kolki, pomagaly dzieciom, ktorym nie pomagalo nic co mozna dostac w Pl chociaz sklad praktycznie taki sam.
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
Witam Mamuski
![]() Mam pytanko odnośnie połoznych środowiskowych. Pisałyście wcześniej, że trzeba się zgłosic do swojej przychodni PRZED porodem i się umówic na wizytę. Dzwoniłam przed chwilą do swojej i tam kazali przyjśc np. tatusiowi PO porodzie z danymi dzieciaczka i podpisac deklarację,wtedy położna przychodzi na pierwszą wizyte w ciągu 10 dni. Przychodnia, do której należę jest dośc daleko (z córką chodzę bliżej,ale tez nie jestem zadowolona) i nie miałam w sumie zamiaru tam chodzic z maleństwem do pediatry i na szczepienia.Jednak, jeśli trzeba (??) od razu podpisac deklarację, to teraz musze szybko znależc jakąś sensowną przychodnię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie na odchowalni, ale wiecej napisze wieczorem, bo teraz mala chce jesc....
Oto moja Sarah ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Rozeznanie
|
xandra - u nas mąż zgłaszał dopiero po porodzie - taki wymóg w przychodni. A delkarację dla siebie wypełniałam wcześniej, a dla małej po porodzie
Magdalena - mi wody odeszły w nocy - nie sposób to przeoczyć, tak na oko to kilka szklanek ze mnie chlusnęło i to nie śluz, tylko taka przezroczysta woda. A później to całą drogę do szpitala się sączyły że normalnie wszędzie zostawiałam ślad pomimo kilku podkładów poporodowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#504 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a hv pochwalila mnie za rozsadek zdrowy, powiedziala ze skoro mleka nie ma, to go nie wyczaruje, sciaganie owszem, ale to nie to samo co maluszka sciaganie, a jak mala ma sciagac jak nie ma co? ale poniewaz zaczynam od piersi, to dostaje te antyciala, wiec wszyscy zadowoleni a pola baczki puszcza, wiec cos tam sie produkuje. my od tyg na butli i cycu wiec musi sie tam wszytsko przystosowac Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Zadomowienie
|
a ja mam pytanko z innej beczki
mamusie co wy kupujecie maluszkom na mikolajki? ![]() moze Gabrys jest za maly na zabawki ale jakos bym chciala uczcic Mikolajki, a mam taki natlok pomyslow ze szok, nic tylko siedze i przegladam zabawki ![]() ucieche mam po pachy musze sie jakos zrelaksowac w poniedzialek mam urodzinki,30-ste i troszke mam doleczek na tym tle starzeje sie ![]()
#507 | |||||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
nie chodzi o iliść (zawsze śą min 3 na dobę) ale czasem Iga nie może kupy wycisnąć i pręzy się i placze dwie godziny.. potem zwai kupke i smacznie śpi
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
teraz se odpuściłam i jak mleko mnie nie zalewa to jej nie budzę ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Raczkowanie
|
To i ja się w końcu melduję na Odchowalni
![]() Scorpionec popraw proszę na liście imię ![]() Co do wód, to mi odeszły na porodówce i to było takie "pyk". Zawołałam położną i za chwilę zaczęłyśmy rodzić ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do położnej, to poszłam do przychodni przed porodem i akurat na nią trafiłam. Powiedziała, że deklarację przyniesie mąż po porodzie i od razu dała mi swój numer telefonu. A potem do niej zadzwoniłam i już następnego dnia była u nas i pomogła wypełnić deklarację i ją zabrała. W sumie była u nas dwa razy, my już byliśmy u pediatry i nie wiem, czy spodziewać się dalszych "najść" położnej. Ale tak czy inaczej numer do niej nadal mam i jak coś się będzie dziać, to dzwonię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Ja kupilam Olimpii taki luk Blossom Farm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.