![]() |
#271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Cienie Isa Dora
To chyba beda cieple kolorki. A Pearls raczej zimne.
Zalezy czego szukasz. IsaDora ma tak fajne zestawy kolorkow, ze ciezko sie zdecydowac. ![]() Ja w ogole nie mam dostepu do testerow... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
STRASZNIE CIĘŻKO!!!
Ale ja to mam już za sobą ufff kupiłam, a dokładnie dostałam 2 paletki: czwórkę Pearls i trojkę Antique Jewels Po 30 min mojego rozpaczliwego biegania od jednej paletki do drugiej i kompletnego niezdecydowania graniczącego z atakiem paniki mój TŻ rzeczowym tonem zapytał mnie które chciałam kupić na początku, następnie wygonił mnie ze sklepu i po chwili wrócił z tymi cieniami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Rozeznanie
|
fotki wkleję, tylko najpierw musze zanaleźć kabelek od aparatu:/
oceniając tak na szybko - Pearls - bezowo-szare, zimne, troche ciemniejsze od cieni Doutzen Kroes Loreala, ten najciemniejszy to w 100% szary (na jednym zdj tutaj troche wpada w ciemna butelkowa zielen) Antique Jewels - brązowo-złote, cieple, delikatniejsze od Gold IsaDory |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a czwóreczka - crystal mauve??
![]() ;o najciemniejszy z pearls jest 100% szary? hmmm, ja widzialam zdjecie na ktorym on był ciemnobrązowy :P szok jak aparat moze kolory przekłamywac ![]() własnie chce kupic pearls i crystal mauve - crystal na imprezy, bo ten szary z brokatem, najciemniejszy mnie urzekł, a pearls tak na codzien, bo teraz uzywam na codzien tego srodkowego z trojeczki - sandy skay ale on jest nuuuuuudny ![]() ![]() ![]() w sumie zwykle lubie zime cienie ![]() ![]() ![]()
moje życie to kupa ;p Edytowane przez Anahstasia Czas edycji: 2008-01-04 o 15:30 Powód: post po poście! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
najciemniejszy cień z Pearls jest ciemnoszary, ale jednak ma taki delikatny śliwkowy połysk (nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć najlepiej dobierz się do testerka bo nie chcę Ci źle doradzić)
jeśli chodzi Antique Jewels - dzisiaj z rana poleciałam do Sephorki i wymieniłam go na inny kosmetyk strasznie źle się czułam w tym zestawie, jednak o wiele ładniej mi w chłodnych odcieniach... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
No a w ogole to jest tez paletka zieleni poczwornych IsaDory, chyba nr 24, Wild Jungle czy jakos tak. Widzialam na allegro. Sprawdzalas je? Napisz cos o Sandy Sky jak mozesz bo nie wiem czy kupic. Sa nudne wedlug Ciebie? Cytat:
A jestes zadowolona z tych Pearls? Sa bardzo perlowe? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
A ja mam od ponad roku cień 74 Sparkling Mauve
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mi się Sandy znudziły średnio po roku, ale zawsze używałam wszystkich trzech kolorków zresztą tu gdzies wcześniej były wklejane zdjęcia oczu wymalowanych tymi cieniami gdybym miała wybierać drugi raz to bym znowu wybrała Pearls dlatego że nadają się i na dzień i na wieczór, SandySky sprawdają się tylko w makijażu dziennym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ten zloty z Pearls jest zimny tak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
Ajsun - nie że są nudne, ale takie bardzo naturalne, taki delikatny szarybrąz, jasny krem i ten srodkowy wlasnie co uzywam go na dzien - taaaaki hm. ciemy cielisty perłowy? kurde nie wiem jak go okreslic ;p ale jest najbardziej naturalny z nich wszystkich a mnie ostatnio podoba sie delikatna zielen na powiekach - uzywam cienia gosh takiego sypkiego
![]() ale wiesz, ciekawy efekt daje jak obrysujesz oko czarna kredka, nałozysz na pacynke ten najciemniejszy z sandy sky, obrysujesz nim oko, rozetrzesz ta czarna linie tym cieniem i na resztę ruchomej powieki ten sredni ![]() ![]() ![]()
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
aaaa
![]() ![]()
![]() |
#284 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Czekam na jakies fotki, zwlaszcza tych Pearls np na oku. Widzialam juz tu wczesniej gdzies rozmazane na rece ale wygladaly wlasnie tak wieczorowo a ja szuakalam czegos na dzien. ![]() Tez wole chlodna tonacje wiec zastanawia mnie ten zloty z Pearls. On sie w ogole komponuje z cala paletka? Czy raczej jest do uzycia osono... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja na dzien używam tylko 3 najjaśniejszych odcieni i efekt mi się podoba, TZ-towi też ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
W temacie dyskusji o Pearls dodam tylko tyle, że sama kupiłam ten zestaw na gwiazdkę mojej mamie i bardzo jej spasował
![]() Cienie są dobrze ze sobą dobrane i wg mnie ładnie się będą łączyć dwójkami w pionie, czyli perła + srebro i złoto + szary brąz. Oczywiście na inne sposoby też można kombinować. A same kolory to tak na moje oko delikatna perłowa biel, delikatny złoto-cielisty, szaro-srebrny i taki brudnoszary brąz wpadający lekko w śliwkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kupiłam wczoraj pearlsy i crystal mauve na allegro ![]() ![]() ![]() wgl moze taki troszke offtopic, ale macie moze linka do jakiejs strony na ktorej sa wskazówki jak troche udoskonalic malowanie powiek ? ![]()
![]() |
![]() |
#289 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() EDIT: Proszę ![]() Cytat:
![]() Czekam na przesyłkę z allegro - czwóreczka Classic Browns. Mam nadzieję, że nie będę zawiedziona ![]() ![]() Edytowane przez evilcia Czas edycji: 2008-01-06 o 18:40 Powód: Dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#290 |
Rozeznanie
|
jasniejsze cienie nakładam pacynką, ciemniejsze pędzlem HnM
a wogóle jestem niecierpliwa Twojej recenzji Crystal Mauve...zaczynam się nad nimi zastanawiać...(przecież nie można sie ograniczać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a co do cieniowania - ja mam arsenal pedzelkow z sephory ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jakby ktoras z Was miala jakis link do strony albo wątku z pomoca dla takich niezdar jak ja ,bd wdzieczna ![]()
![]() |
![]() |
#292 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A to ciekawe bo ja tez zamowilam przez allegro Crystal Mauve, i Sandy Sky postanowilam takze wyprobowac, cena o jakies 30% nizsza niz w sklepie wiec wzielam. Jeszcze do mnie nie doszly. ![]() Troche sie obawiam tego brokatu wlasnie, bo mam Amethyst Crystal i on ma chyba mniejszy brokat i i tak jest dla niektorych denerwujacy bo sie osypuje. :/ Co do cieniowania to jakos specjalnie nie przykladam do tego wagi. Uzywam pedzelka Sephory, chyba nr 8, do nakladania tych cieni. A przy uzyciu Inglota nie wiem czemu wole pacynki, lepiej mi sie nimi naklada niz tym pedzelkiem... Dziwne ale prawdziwe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
Ja mam z sephory cien z drobnym brokatem i sie nie obsypuje jak go używam na mokro
![]() ![]() ![]()
![]() |
#294 |
Rozeznanie
|
Moje pierwsze wrazenia po Sandy Sky i po Crystal Mauve:
Sandy Sky - bardzo kremowe w porownaniu do czworek, kolorki zimne, bardzo ladnie podkreslaja oko jednak efekt mnie nie powalil na kolana (podobny daje Integra Inglota jesli chodzi o podkreslenie oka), kolory to kremowo-bialy, bezowo-brazowy i szaro-brazowy, ktory wcale nie wyglada tak ciemno; razem zestawione bardzo do siebie pasuja. Crystal Mauve - 2 szarosci i 2 rozo-sliwki; szare zawieraja brokat, myslakam, ze bedzie wiekszy jednak w moim przypadku jest identyczny jak w Amethyst Crystal, jasniejszy szary to nie jest typowy szary kolor tylko taka bardzo rozbielona szarosc, a ciemniejszego z latwoscia uzylam do dziennego makijazu, jednak na wieczor jak najbardziej odpowiedni; co do tych rozowo-sliwkowych, ten jasny to jest bardzo rozbielony rozowy, a ciemny trudno mi opisac, ni to fiolet ni to sliwka a na oku wyglada jakos tak szarawo. Ale podkreslam, uzywalam ich tylko raz wiec to sa moje pierwsze wrazenia. ![]() Zdjec niestety nie wkleje bo moj telefon kiepsko oddaje kolory. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
a ja wciąż nie dostałam moich cieni
![]()
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
Moich też ani śladu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Rozeznanie
|
A u kogo zamawialyscie i kiedy???
Napisze jeszcze cos o Crystal Mauve co mnie kompletnie zaskoczylo. Ten niby sliwkowy u mnie jest szary opalizujacy na rozowo-fioletowo, a wczesniej widzialam tu jakies zdjecia i on tak nie wygladal... Nie wiem czy IsaDora zmienia co jakis czas zestawienia w swoich paletach (bo tez mam pudeleczko inaczej zamykane, tzn jest zabezpieczone takim przyciskiem do otwierania a pol roku temu kupilam w drogerii firmowej Amethyst Crystal i nie ma tego zamkniecia). W kazdym razie z tych dwoch dolnych szarosci w Crystal Mauve jestem zadowolona, zawsze chcialam takie kolorki. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
mi koles wyslal w środę... priorytetem :P niestety nie doszły "na nastepny dzien" .. nie no, jakos przezyję
![]()
![]() |
#299 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i czy pasowałby ten zestaw ciemnej blondynce z brązowymi oczami (czy nie jest za ciemny)??? Edytowane przez Laurany Czas edycji: 2008-01-12 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Rozeznanie
|
tak jak obiecałam, wklejam zdjątka wszystkich cieni IsaDory jakie posiadam (dwójki należą do mojej Mamy, która uparcie nie chce pojąć celowości obfotografowywania cieni
![]() same kolory oddane są dość dobrze, nie widać natomist że wszystkie cienie oprócz Golden Cacao sa perłowe, GC są za to mocno brokatowe zdjęcia były robione w świetle dziennym bez flesza od lewej: Golden Cacao, Sandy Sky, Golden Bronze, Brilliant Oyster, Pearls, Cappucino ostatnio wogóle uzależniłam się od IsaDory, mam teraz ochotę na Crystal Mauve...somebody stop me ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Laurany Czas edycji: 2008-01-12 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.