|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zadomowienie
|
Dot.: TANIE LINIE LOTNICZE- adresy, promocje, wrażenia
Dziewczyny, czy istnieje strona, na której są wszystkie promocje na bilety, czy trzeba szukać po kolei na stronie każdej z firm?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() czy może mi ktoś doradzić jak kupić bilet w ryanair? Gdy już zaznaczę datę, moje dane itp to wyskakuje mi jakaś płatność kartą debetową, gdy zaznaczam poniżej kartę Visa electron, to dolicza mi dodatkowe opłaty ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#303 |
Wtajemniczenie
|
a czytała tabele opłat i prowizji?! niech przeczyta i nie pyta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bi...oku/#more-2512 tu masz napisane krok po kroku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
dziękuję bardzo za "pomocną" radę
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Raczkowanie
|
witam czy z ryanair można kupić lot do barcelony? nie znalazłam tam nic chyba że źle szukam, planuje jechac około 25 sierpnia na wakacje
![]()
'rozbieraj mnie powoli ze wstydu, uprzedzeń, doświadczeń, do samej miłości aż Bóg wstrzyma oddech' 28.09.2009 ![]() back to lloret de mar - 25.08-08.09, Don Juan Center *** ![]() / tourism & recreation - second grade ![]() winter sesion.. . |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najlepiej wybierz jako miejsce WYLOTU Barcelonę i zobaczysz w jakim kraju musisz zrobić przesiadkę (np. przez Dusseldorf albo Paryż) chyba planujesz lot z Katowic? w takim razie do Barcy w ryanair dolecisz tylko przez Dublin ![]() Edytowane przez dorka1980 Czas edycji: 2011-04-08 o 19:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
o nie, to muszę chyba innymi polecieć tylko jakimi zeby było tanio
![]()
'rozbieraj mnie powoli ze wstydu, uprzedzeń, doświadczeń, do samej miłości aż Bóg wstrzyma oddech' 28.09.2009 ![]() back to lloret de mar - 25.08-08.09, Don Juan Center *** ![]() / tourism & recreation - second grade ![]() winter sesion.. . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
no jak to, ja lecialam do barcelony z poznania ryanairem, z tym ze lotnisko jest pod barcelona, w gironie, ale stamtad co chwile odjezdzaja autobusy do barcy za chyba 4 euro i po pol godziny jestes w samym sercu miasta
![]() z tego co widze to mozna leciec tez z wroclawia i krakowa(w tym przypadku lotnisko reus) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
Lot z Wrocławia do miejscowości pod Barceloną -Girona-dlatego tak tanio,że musisz do tej Barcelony jednak dojechać, na 24 sierpnia koszt w jedną stronę to 359 zł, sprawdź sobie inne dni, inne miasta, polecam Rzeszów tam są tanie przeloty
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 |
Wtajemniczenie
|
tak dziewczyny mają rację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
![]()
W Wizzair do 15 kwietnia jest super promocja dotycząca przystąpienia do WIZZ CLUB. Za roczne członkostwo zapłacimy teraz tylko 45zł (zamiast 135zł), a jeśli wybierzemy walutę euro, to jedyne 9,99 EUR czyli 40zł
![]() Sama już skorzystam z tej promocji i zapłaciłam tylko 1/2 ceny biletu ![]() PS. Czy ktoś wybiera się tuż przed Wielkanocą 23.04 z Katowic-Pyrzowic do Frankfurtu Hahn liniami Wizzair? Chętnie nawiążę kontakt z kimś takim ![]() ![]()
W moim niebie będą miękkie sierści, nosy, łapy, ogony i kły. W moim niebie będę znowu głaskać, moje wszystkie pożegnane psy ![]() Edytowane przez hailie21 Czas edycji: 2011-04-10 o 09:37 Powód: *literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja pierwszy raz samolotem... wiec tak troche zielona.
Chcialabym poleciec do Paryza i wyszukalam sobie takie polaczenie na wizz air https://wizzair.com/skylights/cgi-bi...hts.cgi?step=1 i tam na prawo pisze mi ze koszt zabawy to 330 zl, tyle ze wg moich obliczen powinno wyjsc 308 zl. i tak sie zastanawiam, wg czego doliczyli te grosze? bo jak patrzylam tu na cennik dodatkowych oplat https://wizzair.com/useful_informati...s/?language=PL to powinnam doliczyc do tych 308 zl za odprawe lotniskowa na str wizz air 23 zl plus jeszcze za bagaz rejestrowy na str www 68 zl czyli w sumie 399 zl. no ale jak oni od razu pisza ze 330.. to juz z ta odprawa lotniskowa? nie rozumiem ![]() i wkurza mnie to ze wg wizzair do bagazu rejestrowego niby nie moge wziac kosmetykow pow 100 ml ani sprzetow elektronicznych?! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a gdzie to wyczytałaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
kurcze, nie wiem czemu ale ja mam zaznaczony ten lot i jak kopiuje ten link by go tutaj Wam wstawic to i tak te zaznaczenia sie kasuja i ich nie widzicie.
info: Bagaż nadawany do luku (rejestrowany) Ze względu na podjęte środki bezpieczeństwa linie lotnicze Wizz Air nie przewożą bagażu bez jego właściciela na pokładzie samolotu (z wyjątkiem bagażu zagubionego). Drzwi luku bagażowego umożliwiają przyjęcie bagażu o następujących wymiarach maksymalnych: Szerokość: 1,499 m Wysokość: 1,194 m Długość: 1,715 m Z uwagi na zdrowie i bezpieczeństwo pasażerów waga pojedynczej sztuki bagażu rejestrowanego nie może przekraczać 32 kg. Obowiązkiem pasażerów jest reagowanie na wszystkie polecenia służb ochrony. Jeśli bagaż nie zostanie przewieziony z powodu niespełnienia przez pasażera poleceń służb ochrony, linie lotnicze Wizz Air nie będą ponosić odpowiedzialności za jakiekolwiek powiązane z tym koszty. Jeśli to możliwe, bagaż rejestrowany będzie przewożony w luku samolotu, którym podróżuje jego właściciel. Jeśli z uwagi na bezpieczeństwo lub kwestie operacyjne bagaż zostanie przewieziony innym samolotem, linie lotnicze Wizz Air nie będą ponosić odpowiedzialności za ewentualne opóźnienie bagażu. Aby umożliwić zwrócenie zagubionego bagażu właścicielom w odpowiednim czasie, przed przekazaniem do transportu wszystkie sztuki bagażu muszą zostać oznaczone imieniem i nazwiskiem oraz adresem właściciela. Należy pamiętać, że wózki dziecięce i spacerowe podlegają odprawie wraz z innym bagażem i są przewożone bez opłat. Przedmioty niedozwolone w bagażu rejestrowanym:
Jeśli bagaż rejestrowany zawiera jakiekolwiek przedmioty wymienione powyżej, linie lotnicze Wizz Air nie ponoszą odpowiedzialności za wszelkie straty, uszkodzenia, opóźnienia lub awarie tych przedmiotów. --------------------------------------------------------------------------------- glupio napisali... czyli co. te przedmioty moge miec i chodzi tylko o to ze oni nie ponosza odpowiedzialnosci jak im sie cos stanie w bagazu- np sie rozleja czy peknie matryca w laptopie ;p?? a jednoczesnie pisza ze sa niedozwolone :P Edytowane przez pingwinek=] Czas edycji: 2011-04-11 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Wtajemniczenie
|
ale tu nic nie napisali o płynach/kosmetykach powyżej 100ml
![]() Głownie chodzi o zniszczenia, bo bagaż rejestrowany jest przerzucany jak worek z kartoflami ![]() to może wrzuć nam print screena z wybranym lotem jako załącznik? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Przyczajenie
|
hejka!mam taki problem!6 maja lecę wizzair do UK! Nie wiem za bardzo o co chodzi z tym bagażem rejestrowanym.Mogę wziąc np. 6 sztuk bagażu głównego ale nie może przekroczyć 32 kg?? A i jak z kosmetykami powyżej 100 ml w głownym? z góry dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w głównym możesz mieć kosmetyki powyżej 100ml najlepiej przeczytaj zakładkę "użyteczne info" "pytania i odp" czy "bagaż" na stronie przewoźnika |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Przyczajenie
|
dziękuje bardzo!napewno przeczytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Przyczajenie
|
Dokładnie tak jak dorka napisała... W bagażu rejestrowanym można przewozić swoje kosmetyki w dowolnych ilościach. Ograniczenia 100ml płynów dotyczą TYLKO bagażu PODRĘCZNEGO za który się nie płaci i bierze na pokład ze sobą. Tak jest we wszystkich liniach lotniczych we względów bezpieczeństwa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Raczkowanie
|
Hej, chce zabukować sobie bilet na lipiec w liniach Wizz Air .. ( dodam że wcześniej tego nie robiłam)Wyskakuje mi cena 190 zł z podatkami. Czy bagaż rejestrowany jest wliczany w tą cenę? Czy muszę dodatkowo za niego płacic? i jak to jest z karta pokladową, jest potrzebna?
![]() |
#323 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musisz dodatkowo zapłacić za niego (doliczy się w kolejnych krokach zakupu biletu) bilet jest twoja kartą pokładową przeczytaj zakladkę "użyteczne info" na str Wizz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jeszcze jedno jeżeli na stronie jest bilet z podatkami za 190 zł to dużo mi jeszcze dojdzie za jakieś tam inne opłaty?? 100 pln czy więcej? i czy przelewem bankowym opłace nilrt bez problemu czy muszę kredytówką?? aa ok juz mam, czytam wszystko na stronce ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Jednak mam problem ![]()
" Dlaczego mężczyźni wola kobiety ładniejsze niż mądrzejsze..? - bo łatwiej przychodzi im patrzenie niż myślenie... ;]" Edytowane przez sarita1307 Czas edycji: 2011-04-28 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja robię udawany zakup i nie mam takiego komunikatu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, w Ryanair można zabrać kosmetyki do 100 ml w przezroczystym woreczku foliowym tak?? Czyli mam kosmetyki poupychać do foliowego woreczka? Kurcze, tyle tego jest że się gubię już
![]() |
![]() |
#327 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na początku, to ja w ogóle zrozumiałam to tak, że mam kosmetyki przelać do woreczków foliowych ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
po kliknięciu zakładki przelew bankowy, wyskakuje; Tylko dla zajerestrowanych użytkowników... noi i wpień ni w oko nie mogę zamówić tego biletu, a ceny z dnia na dzień idą w górę...
![]() |
#330 |
Wtajemniczenie
|
wklej tu link z wybranym lotem (zaznaczonym) a ja ci przejde do momentu płatności (na prowizorycznych danych) i sama sobie potem poprawisz wszystko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.