|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
Ale z drugiej strony to tak, jak piszesz, powstaje ogromna luka w życiorysie, poza tym kłamstwo i co potem powiedzieć, że się robiło przez tyle lat? Pracowało na zmywaku w Anglii? Sama też pamiętam, że mnie kiedyś na staż do przedszkola nie chcieli przyjąć ze względu na wyższe wykształcenie. Dyrektorka argumentowała to tym, że szkoda jej mnie "wykorzystywać" w ten sposób. Bo staż miał być niby jako pomoc biurowa, ale głównie to byłoby też pomoc przedszkolanki, co inaczej p. Dyrektor określiła jako "obowiązki woźnej" i powiedziała, że do czegoś takiego to sobie weźmie osobę po technikum czy liceum. Nie wiem czy był to tylko taki wybieg bo miała kogoś ustalonego na to miejsce, ale przynajmniej zachowała się kulturalnie i zadzwoniła do mnie z wyjaśnieniami, przeprosiła, życzyła sukcesów w dalszym szukaniu wyrażajac nadzieję, że może kiedyś spotkamy się przy rekrutacji na stanowisko zgodnie z moim wykształceniem. ![]() Co do oszczędności, o czym rozmawiałyście wcześniej to sądzę, ze obie strony mają troche racji. 1000 zł to rzeczywiście niewielkie oszczędności i wystarczyłyby na bardzo krótki okres czasu, jakby nagle straciło się pracę. Taką kwotą to nie bardzo nawet jest się czym chwalić, no chyba, że jest się studentem czy uczniem i uzbierało się na rower ![]() Sama wiem po sobie, że żyję raczej oszczędnie. Nie mam kredytów, dzieci na utrzymaniu, ale obecnie z jednej pensji TŻ po opłaceniu rachunków i życia ciężko mi co miesiac coś zaoszczędzić. A jeszcze los bywa często przekorny i nawet jak udaje mi się coś odłożyć z bieżących pieniędzy to zawsze albo zepsuje się samochód i trzeba naprawiać, albo nieoczekiwana i nagła wizyta u dentysty, gdzie trzeba zapłacić za wizytę itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3603 |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39354330]zasiadam do hiszpana
![]() Tusia, motywujesz mnie ![]() ![]() triss, jutro będę miała rozmowę przez telefon ![]() ![]()
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-02-20 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Raczkowanie
|
Tworzę list motywacyjny na konkurs do Urzędu Miasta. Jutro z nim pójdę.
Jest to konkurs na stanowisko młodsze referenta. Wymagania formalne spełniam. Ciekawe czy mnie zaproszą na test. A jakiś tydzień temu wysłałam aplikacje do Urzędu Skarbowego, ale nikt jeszcze nie zadzwonił. Czekam na odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() SweetDevil, mnie nie zaprosili chociaż spełniam wymagania. Chyba że mnie jeszcze zaskoczą i zaproszą ale coś mi się nie wydaje. ![]() Tusia, nawet nie chcąc muszę, bo mam straszne tyły ![]()
![]() |
#3608 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do avivy warto spróbować, ale to może być cos w stylu własna działalność, albo taka podejrzana umowa...
![]() |
#3609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tydzień to nie dużo, jak spełniasz wymogi to zadzwonią na pewno. ważne, kiedy był ostatni dzień składania podań i od tego dnia nawet czasem 2 tygodnie mija (tak miałam raz). Obecnie też czekam na tel z urzędu miasta, złożyłam na podinspektora, wymogi spełniam więc już zakuwam na test. dokumenty można było składać do przedwczoraj więc czasu powinnam mieć dużo, choć z drugiej strony chcialabym jak najszybciej, praca mi potrzebna! niedlugo będę musiała składać gdzie popadnie bo naprawde kasa się skończy, mieszkanie zapłacić trzeba, o jedzeniu nie mówię bo prawie już nie jem ale to mi się przyda ![]()
![]() |
#3611 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Wtajemniczenie
|
SweetDevil- teraz zauważyłam miasto
![]() ![]()
#3613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kublem zimnej wody dostalam. Nienawidze urzedow.
![]() |
#3614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3615 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie raz jestem w stanie już przed testem czy rozmową wskazać kto wygra konkurs na dane stanowisko i w większości przypadków potem się to sprawdza... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdaje sobie z tego sprawę ![]() Edytowane przez SweetDevil Czas edycji: 2013-02-20 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Rozeznanie
|
AboutYou znam doskonale. Swoje Cv wysyłałam ze 3 razy, teraz stwierdzam, że to jakiś wałek. Nie odezwali się ani razu, a ogłoszenie pojawia się regularnie.
Podejrzane są te ogłoszenia pojawiające się regularnie. Pewna firma non stop szuka pracowników na te same stanowiska. Pierwszy raz jak się natknęłam to oczywiście wysłałam CV, bo opcja pracownika biurowego brzmiała całkiem interesująco. Nawet zaprosili mnie na rozmowę, ale się rozmyśliłam i nie pojechałam, nawet ich nie informując. Po ok tygodniu znowu dzwonili i znowu zapraszali mnie na rozmowę. Podejrzane, bo nie wierzę, że nie znaleźli chętnego. Drugi raz też ich wystawiłam ![]() ![]()
#3618 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście wiadomo, że najlepiej dopasowywać CV do oferty pracy, ale jak ma się bardzo małe doświadczenie, to można to włożyć między bajki. Zawsze można nadrobić braki w doświadczeniu napisaniem ciekawych zainteresowań (pasujących do danego wakatu) czy też odbyć jakieś kursy we własnym zakresie. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3621 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3622 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zadomowienie
|
jeszcze jedna genialna oferta z praca marzeń. wszystkiego nauczą... yhymm
http://www.pracuj.pl/praca/podroznik...ily_Applicants |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
Kiedy waszym zdaniem można najwcześniej szukać pracy w zawodzie? Bo z jednej strony trąbi się o tym, żeby już w czasie studiów pracować, ale z drugiej strony pracodawcy nie chcą przyjmować osób które jeszcze nie mają pełnego wykształcenia. Chodzi mi głównie o kierunki techniczne (inżynieria środowiska). Obecnie pracuję, ale w całkiem innej branży. I tak się zastanawiam kiedy ewentualnie zacząć szukać pracy w zawodzie, żeby później jakoś się wybić spośród reszty studentów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Podróżnik Sprzedaży? co to za stanowisko? ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
Ja nie miałam przyjemności pracować w zawodzie, bardziej liczyło się dla mnie "odcięcie od rodziny" i "samodzielność", natomiast najlepiej chyba zacząć na I roku od staży a potem szukać pracy w kolejnych latach. Lepiej zacząć od staży, póki można sobie na nie pozwolić, bo potem jest się starszym, pojawia się dom, dzieci ect i przydałaby się stabilna sytuacja finansowa, więc dobrze by było (jeśli chcesz pracować w zawodzie) zacząć szukać już, bo potem Ci się może nie uda powrócić |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39364319]
To zależy od tego, co robisz. Ja nie miałam przyjemności pracować w zawodzie, bardziej liczyło się dla mnie "odcięcie od rodziny" i "samodzielność", natomiast najlepiej chyba zacząć na I roku od staży a potem szukać pracy w kolejnych latach. Lepiej zacząć od staży, póki można sobie na nie pozwolić, bo potem jest się starszym, pojawia się dom, dzieci ect i przydałaby się stabilna sytuacja finansowa, więc dobrze by było (jeśli chcesz pracować w zawodzie) zacząć szukać już, bo potem Ci się może nie uda powrócić[/QUOTE] Ja jestem na specjalizacji "klimatyzacja i wentylacja przemysłowa", więc głównie do biur projektowych powinnam się kierować, ale nie ukrywam, że nie czuję się jeszcze na siłach (jestem właśnie na I roku). Jest multum absolwentów którzy w czasie studiów nie robili NIC, i teraz pracodawcy wolą ich zatrudniać na BEZPŁATNE staże, niż osoby bez pełnego wykształcenia. No nic, trzeba będzie dalej szukać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Konto usunięte
|
nie czujesz się na siłach, ale na pewno się nauczysz.
trochę wiary w siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39364616]nie czujesz się na siłach, ale na pewno się nauczysz.
trochę wiary w siebie ![]() Racja. Dziękuję bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39364319]Podróżnik Sprzedaży? co to za stanowisko?[/SIZE]
QUOTE] pytaj się mnie, a ja Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zadomowienie
|
[QUOT,E=pokszyfka;39364935][1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39364319]Podróżnik Sprzedaży? co to za stanowisko?[/SIZE]
QUOTE] pytaj się mnie, a ja Ciebie ![]() To zawoalowana wersja przedstawiciela handlowego, co jak co ale podróżuje jak nikt, prawie z prędkością światła. ![]() Wysłałam swoją aplikację do biedronki, tym razem poza tą dojrzewalnią talentów. Może mnie przyjmą do tej drogerii Hebe? ![]() Po napisaniu wielu listów motywacyjnych, czuję się coraz lepsza w tym. ![]() Tusia, jak tam hiszpan? U mnie włoski trochę odkurzony. Biorę się w parpie za techniki sprzedaży, może mnie coś oświeci podczas dzisiejszej rozmowy telefonicznej? ![]() Dziewczyny wysyłacie swoje CV przez strony firm w zakładce kariera? Zastanawiam się czy oni faktycznie przeglądają te oferty czy leci to w eter?
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-02-21 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.