|  2005-12-22, 15:44 | #361 | |
| Przyjaciel Wizaz.pl Zarejestrowany: 2001-10 
				 | 

Dot.: Zmiana oprogramowania forum

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2005-12-22, 15:46 | #362 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-09 
				 | 

Cytat: 

__________________ to klucz do życia | |
|     |   | 
|  2005-12-22, 17:15 | #363 | |||||||||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 A Jave nowa zainstaluje pewnie. Dziękuję Ci bardzo za wszystkie porady   
				__________________ The world can be divided into ladies and all other creatures   | |||||||||
|     |   | 
|  2005-12-22, 20:49 | #364 | |
| Administrator Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Cytat: 
   Ciesze sie, ze Ci sie udalo i nie przerazilas sie moja instrukcja  Sama naprawilas komputerek  Juz wiemy, ze ZoneAlarm blokuje obrazki. Nie musisz juz wysylac loga z HijackThis, poniewaz znamy przyczyne, a HijackThis to program diagnostyczy pokazuje rozne uslugi, zainstalowane programy dobre i te zle, (najczesciej sprytnie ukryte), powiazania, czesto mozna za pomoca tego programiku wiele naprawic  Firefox 1.5 ma blad, plik w glownym katalogu : history.dat ktory przechowuje informacje o odwiedzanych www. Po wejscu na "specjalnie przygotowana www" a dokladniej strone z dlugim opisem zawartosci, doprowadza do "przepełnienia bufora" oraz przeprowadzenia ataku typu "DoS" co powoduje zawieszenie przegladarki lub strasznie wolne dzialania a na koniec i tak sie zawiesi i juz nie uruchomi. Wtedy jedyny ratunek to wykasowanie z glownego katalogu Firefoxa-a plik history.dat, problem zniknie do nastepnego wejscia na "szkodliwa" www. Zabezpieczenie przed tym na dzien dzisiejszy to ustawienie w Firefox ->Narzedzia-> opcje : przechowywanie stron = 0 dni Polecam zainstalowanie przegladarki Opera - nie zaszkodzi miec 3  Opera i IE nie ma takiego bledu, nie ma idealnie bezpiecznej przegladarki. Opera 8.50 for Windows, Polish version: http://www.opera.com/download/index....indows&local=y Napisalam " WinXP z SP2" znaczy Windows XP z zestawem poprawek Service Pack 2. Windows jest dziurawy jak ser szwajcarski i praktycznie bez SP2 "rozpada sie", Microsoft stworzyl jedna wielka late o nazwie: Service Pack 2  aleeee wymyslili tez, ze te poprawki moga sciagnac i zainstalowac wylacznie osoby uzywajace legalnej kopi windowsa XP. SP2 instaluje sie automatycznie poprzez Windows Update, ale zanim to sie stanie, serverek MS sprawdzi czy nasz system jest legalny, jesli jest - to sciagamy, a jesli nie to "skontaktuj sie z polcja" ... dobre  System dzialal nie dluzej niz 24h, poniewaz wszystkie zabezpieczenia zostaly zlamane i opublikowane minimum 3 sopsoby - jak je ominac  poza tym system blokowal tez legalnych uzytkownikow Windowsa. Oficjalnie MS sam opublikowal spsob na ominiecie wlasnej blokady. Dlatego pytalam czy masz WinXP z SP2 czyli system zabezpieczen takich jak np: Firewall made in Microsoft ktory "swietnie" chroni, bez potrzeby instalowania innych firewall (instaluje sie wlasnie z SP2). Zone Alarm mialam dawno, ale jego blokowanie bez powodu wszystkiego co sie da, zaczelo mnie denerwowac i wyrzucilam  pozniej mialam Sygate Personal Firewall - byl oki, obecnie uzywam zwyklego standardowego ktory jest juz w Windows XP i jak narazie nia mialam z nim problemow. Sprobuj zobaczyc w ustawieniach poziomu zabezpieczen ZoneAlarm, musi byc tam jakis wysoki poziom zabezpieczen, lub jakas filtracja ktora blokuje obrazki. Ogolnie jesli masz stale IP - lepiej nie wylaczaj firewall zbyt czesto, ryzyko atakow jest mniejsze jesli jestes w sieci wewnetrznej (LAN). Opisy i rodzaje firewall mozna znalesc tutaj: http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=1&t=84 Podszukam w internecie, jakiejs solidnej instrukcji ZoneAlarm, poniewaz nie pamiatam jego ustawien i Ci napisze. pozdrawiam i Wesolych Swiat   aniolek   | |
|     |   | 
|  2005-12-22, 22:15 | #365 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 A tak poza tym, to bez Ciebie bym niczego nie naprawiła  Wieeeelki buziak dla Ciebie  Jesteś moim guru informatycznym  EDIT: Hurraaa! Rozwiązane, Zone Alarm służy teraz tylko jako monitor antywirusowy, Sygate jest firewallem, a Opera przegladarka - i widze obrazki!!! Dziękuję!!! 
				__________________ The world can be divided into ladies and all other creatures   Edytowane przez happygirl Czas edycji: 2005-12-22 o 22:46 | ||
|     |   | 
|  2005-12-22, 22:57 | #366 | |
| Administrator Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Cytat: 
   aniolek laik w krainie kosmetykow   happygirl guru w krainie kosmetykow   Teraz bedziesz expertem od naprawiania Firefoxa  wystarczy skasowac z C/program files/ katalog Firefox plik History.dat i problem znika, a plik sie sam odtworzy, ale czysty  to jak GG ktore mozna rozkladac na pierwiastki   Nie wiem czy jest juz nowsza wersja Firefoxa, ale na pewno bedzie nowa, i poprawiona, ja raczej wole Opera  Jesli masz SP2 - mozesz sprawdzic: start->panel sterowania-> i szukaj ikonki w ksztalcie tarczy "centrum zabezpieczen" i druga "zapora systemu windows" ( kula + sciana - tak wyglada ikonka  ) Jesli nie masz to jeszcze raz windows update i zobacz czego jeszcze brakuje, lub wlacz sobie samodzielna aktualizacje: Panel sterowania->aktualizacje automatyczne i samo sie uaktualni  To prawda, ze zapora Windows do najlepszych nie nalezy, jednak dosc dobrze chroni przed "atakami" z zewnatrz, natomiast z komputera naszego hmm  wypuszcza wszystko. Nie spowalnia komputera i przydaje sie jak ktos nie chce "prawdziwego" firewall (uaktualnia sie razem z windowsem) Ty masz prawdziwego  ZoneAlarm nie jest zly, trzeba go dobrze ustawic, uaktualnic i bedzie swietnie chronil komputerek  Ciesze sie ze udalo sie wszystko naprawic  Tobie i Wszystkim Wesolych Swiat   PS. Zobacz jak moze wygladac Opera  http://my.opera.com/community/customize/skins/ Fajna zabawa  , jeszcze fajniejsza z "gestykulacja myszy" zobacz w pomocy Opera temat "mysz" . aniolek   | |
|     |   | 
|  2005-12-26, 20:04 | #367 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2004-07 
				 | 

Czy mogę prosić o przywrócenie znaczków !+! na listę przyjaciół?   Bo od tego wypatrywania znajomych, którzy są on-line niedługo dostanę zeza...   | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2005-12-26, 20:22 | #368 | 
| Zakorzenienie | 

pewnie już było o tym tysiąc razy, ale ja tylko wspomnę ze byłoby czadersko, gdyby zostały przywrocone daty powstania przy kazdym z watkow. Bez nich jest   o wiele trudniej w czytaniu for...  pozdr. pracusiow!   
				__________________ Como se porta la vida cuando vales lo que tienes... | 
|     |   | 
|  2005-12-27, 12:57 | #369 | 
				 | 

Mam problem, do niedawna wszystko działało normalnie (czyli przez jakieś 2 dni), a teraz wylogowuje mnie za każdym razem, gdy przechodzę z jednej stronki wizażu na drugą (np. jak wchodzę do wątku), za każdym kliknięciem są ignorowane moje zmiany layoutu forum, a wczoraj nie wyświetlały mi się przyciski odpowiedzi ani zakładania wątku. Czy to wina zmian na forum czy mojej przeglądarki?

__________________ The world can be divided into ladies and all other creatures   | 
|     |   | 
|  2005-12-27, 14:12 | #370 | |
				 | 

Cytat: 
 Sugeruję: - usunąć ręcznie cookies z przeglądarki - zaznaczać "Zapamiętać?" przy następnym logowaniu   | |
|     |   | 
|  2005-12-27, 14:17 | #371 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-07 
				 | 

Złosiu, czy konieczne jest pozostawienie tych czerwonych nicków ze starego forum?   Bez nich było naprawdę o wiele czytelniej i ładniej na forum. | 
|     |   | 
|  2005-12-27, 14:24 | #372 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2005-12-27, 14:29 | #373 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-12 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2005-12-27, 14:39 | #374 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2005-12-27, 14:44 | #375 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-08 Lokalizacja: Wizaż. Tu mnie zawsze znajdziesz! :) 
				 |  Dot.: Zmiana oprogramowania forum Cytat: 

__________________ ♪♪♪♪♪♪ ★ ♪♪♪♪♪♪ | |
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2005-12-27, 14:50 | #376 | |
				 | 

Cytat: 
    Podczas zmiany oprogramowania nikt nie zgłaszał sprzeciwów- wiele osób było za. Zawsze można zrobić sondę, ale najlepiej taką, w której nie można pisać postów  Teraz forum wygląda super   | |
|     |   | 
|  2005-12-27, 14:52 | #377 | |
| Przyjaciel wizaz.pl Zarejestrowany: 2004-06 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
  a ja nie  Tzn dopiero kiedy tu weszłam i przeczytałam ostatnie posty   | |
|     |   | 
|  2005-12-27, 14:53 | #378 | 
				 | 

I jak? Nie podoba się wam?    | 
|     |   | 
|  2005-12-27, 14:57 | #379 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-06 
				 | 

Cytat: 
  . 
				__________________ Jaś ma: http://lb4f.lilypie.com/MTFXp2.png  Antoś ma: http://lb1f.lilypie.com/AA2Gp2.png  | |
|     |   | 
|  2005-12-27, 14:58 | #380 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2005-12-27, 14:59 | #381 | |
				 | 

Cytat: 
  No jasne, że sie podoba  Przecież już jak ostatnio znikły te czerwone nicki, to mi się podobało   | |
|     |   | 
|  2005-12-27, 15:10 | #382 | |
				 | 

Cytat: 
  bo jakoś mało głosów. Chyba rzeczywiście zaraz zrobię sondę  Fajnie, że się Tobie podoba   | |
|     |   | 
|  2005-12-27, 15:12 | #383 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-01 
				 | 

Jak dla mnie też jest ok bez tych czerwonych nicków    
				__________________ | 
|     |   | 
|  2005-12-27, 15:14 | #384 | |
				 | 

Cytat: 
  Czy w zamkniętym wątku można głosować? Chciałabym uniknąć ciągnących się wątków, a mieć po prostu same głosy. Będzie szybciej i bez przekrzykiwania się. Tylko czy taka sonda w zamkniętym wątku może w ogóle zbierać głosy? Myślę, że nie, ale wolę się upewnić  A i najważniejsza sprawa- ile dni głosowania proponujecie? 3? | |
|     |   | 
|  2005-12-27, 15:15 | #385 | |
				 | 

Cytat: 
  Mało głosów bo sprawa wyszła w tym długaśnym watku i nikomu nie chce sie tu zaglądać   | |
|     |   | 
|  2005-12-27, 15:22 | #386 | 
				 | 

Pytanie odnośnie czasu trwania sondy nieaktualne- wątek już powstał. Proszę głosować    | 
|     |   | 
|  2005-12-27, 15:35 | #387 | 
				 | 

Posłusznie zagłosowałam   A że sonda niejawna, nawet się nie dowiecie, czy czasem nie zmieniłam nagle zdania     | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2005-12-27, 15:56 | #388 | 
				 | 

Niejawna, bo nie chciałam żeby były jakieś pretensje do wizażanek, które będą w mniejszości    | 
|     |   | 
|  2005-12-27, 19:17 | #389 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2004-07 
				 | 

Ja protestuje     Ja nie chce być k-n    Ja chce być chuda_w-w     | 
|     |   | 
|  2005-12-27, 19:31 | #390 | 
				 | 

Wystarczy oddać głos w sondzie.

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Techniczne forum | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.