|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
ja z małą moglam sobie zapomnieć o poczytaniu książki na ławeczce przy spiącym dziecku. zawsze z zazdrością patrzyłam na takie matki. U mnie jak wózek stanął na dłużej niż kilka sekund- zaczynał się ryk. jak ruszał- zasypiała
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Iza piękny tort
![]() Pop kurde jak przeczytałam o tej ziarnicy to mi się słabo zrobiło. zdrówka dla Nataszki, oby szybko przeszło Zdrówka dla wszystkich chorowitków. Mnie w niedziele brała choroba, ale jakoś szybko przeszło i został mi tylko katar. W niedziele byliśmy w Borysewie w zoo safari, Zosi bardzo się podobało. Edzia ja bym nie kupowała wózka, Zosia w tym zoo 3 godziny chodziła i nawet nie narzekała ze ją nóżki bolą. My już w ogóle nie używamy wyślij mi na priv mój łobuz
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2013-06-05 o 10:21 |
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Megi
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
megi- piękne masz dzieci
sara-Zosia wygląda na bardzo spokojne dziecko
|
#4086 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja tez ma biegówke 12 i powiem wam ze juz jakas maława jest chce kupić teraz normalny rower z pedałami ale napewno wiekszy zaraz wejde na linka i zobacze czy działa kolezanka była teraz z takimi wezłami na wizycie i powiedzieli jej ze to u dzieci normalne mała jest w wieku ami ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
o mamo !!!! ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
jeny twoja kalina przypomina mi moja ami , wózek musiał mieć sklapnietą budke i głowe musiała mieć wyzej smoka nie chciała (dopiero chyba 10 juz nawet nie pamietam załapała) a do marketu wystarczyło ze drzwi rozsuwane usłyszała darła sie jak nie wiem na jedzenie wiec odciagałam do butelki pokarm i jej dawałam mimo iż 10 min wczesniej jadła zdrówka dla maluchów twoich jeny bidny mam nadzieje ze juz tak mocno go nie boli ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
, potem przyszło zaraz uciekanie i bieganie po calym placu zabaw wiec ja za nia .... teraz juz jest ok nawet do zabawy daje jej malutke przedmioty .....bedziecie mnie bić ale np proszki do prania i płukania u mnie na pododze leza ... mloda chetnie dozuje w mojej obecnosci ilosc do pralki (domestosy i inne sa wysoko) wc i łazienke mam osobno wiec moze to tez ma wpływ nie widzi mniej kusi ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
mnie rozwaliła no wiesz z autopsji wiem ze moje dziecko zrobi mi nr i bede musiała je na rekach nosic , ale kobitki maja dobry plan kupic uzywaną za pare groszy , najwyzej jak sie nie przyda podaruje komus potrzebujacemu ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Dziewczyny poprosiłam nataszke o wrzucenie linku na klub tam najpierw trzeba polubić strone i zagłosowac jakby co to moja umazana mąką dziekuje wam mocno to nasz 1 konkurs
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech.... Bosz... przymierzam się do malowania paznokci od poniedziałku - może teraz się uda.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
A Iguś też ładnie śpi?? Wiedział chłopina kiedy się "naprawić" z tym spaniem
A Kalinka faktycznie ładnie śpi. Byle tak zostało Edzia- oj, nasze by się dogadały no wypisz- wymaluj moja Werka. Na placu jest najbardziej znanym dzieckiem, tym najszybciej biegającym, tym, któremu najszybciej wszystko się nudzi (pół minuty na huśtawce, pół na koniku, pół w piaskownicy i tak w koło), tym kopiącym piłkę lepiej niz niejeden chłopak, tym ustawiającym wszystkich i co najwazniejsze- tym najbrudniejszym tylko ona ma zawsze czarną buzię. No po prostu nie wiem jak ona to robi... o kolanach nie wspomnę. ma nową zabawę- lapie karuzelę, kręci nią, a jak chce zahamowac to rzuca się na kolana i na nich "jedzie" hamując taka zabawa
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Asia takie buciki http://www.hm.com/pl/product/97828?article=97828-H
|
|
#4090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zrobie na jaśniejszy kolor, jak ktoś nie będzie chciał to nie będzie czytał
![]() Dali mi tabletkę, potem zastrzyk albo dwa... w dupkę Potem przyjechali po mnie wózkiem, usiadłam, cały zabieg siedziałam, nie przywiązana, chociaż później żałowali bo im ręce zabierałam, odciągałam ich od tego, nie wiem dokładnie ale to było raczej wyrywane... bo plułam kawałkami migdałów, potem szycie, całość trwała jakieś pół godziny. Nikt mnie nie trzymał, tylko pielęgniarki asystujące współczuły bardzo... no i tyle chyba... Asiulek dobrze, że już po wszystkim, ciekawe kto nawywijał... Megi dzieci śliczne, ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
nataszka- no nie wiem czy byś chciała tego szkolenia
czasem przychodzą na placyk takie dzieci jak twoja Melci i zawsze wtedy o was myślę tak ładnie ubrane, z mamusią za rączkę, nigdzie nie odejdzie bez mamy i czasem tego zazdroszczę Ostanio na placu jest o tyle lepiej, że odkąd nauczyła się sama bujać na huśtawce, prawie połowę czasu na niej spędza, dumna z sibie, że potrafi ale i to pewnie niedługo jej się znudzi ![]() Mała poszła spać, az jestem w szoku, bo spała prawie do 9, pierwszy raz w swym życiu, ona nawet do 8 nie spała stawiam na 6
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
NATASZKA dzięki juz wiem co i jak , 30 min w takich okolicznościach to jak wieczność .
Byłam z małym na rowerze , daje radę , ale mam wrażenie ze rowerek jest za duzy , musi sie całkowicie przechylac zeby stanąć , cieżko mu nawet palcami dotknąć . Zastanawiam sie czy to 12 czy 14 , sprawdzilam na necie i wielkość kół jak w 12 -kach . Rowerek po młodym , dawno temu kupiony . Kółek małych z boku niechce to moze wprawi sie , bo chce dalej jeździć. Koło z tylu cos mu sie blokuje . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-06-05 o 14:50 |
|
|
|
#4093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
znów jakoś powiększyłam obraz... Evi ty mi chyba kiedyś pomagałaś jak to zrobić by obraz wrócił... |
||
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
NATASZKA a ze jak powiększony ? Litery itd ? To w prawym dolnym rogu zazwyczaj pisze ile jest procent . Jak jest powyżej 100 % to naciskasz myszka na ta liczne , powinno ci dojść do 150 o ile było 125 i jeszcze raz naciskasz i masz 100 % , czasem sa opcje w klawiszach F , musisz zlukac na którym i wtedy dodajesz zmniejszasz .
Czy o cos innego chodzi? ja juz dawno na laptopie nie siedzialam , ostatnio jak siadlam to ekran dotykalam zeby cos włączyć ![]() Byłam u lekarza z noga i mam zapalenie ścięgna , mogę sie z tym bujac kilka tyg , miesięcy albo lat, bo mowi ze czasem trudno wyleczyć . Kazała robić alfabet stopa , zapomniałam sie spytać czy polski czy angielski Na plecy wzięłam znowu tapsy , zastrzyki w plecy mnie przerażają narazie . |
|
|
|
#4095 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez od razu o dostawce pomyślałam Cytat:
. Boże, dobrze, że to już za mnąsara, fajne zoo. U nas w zoo też taki zagajnik jest gdzie można oweczki i kózki dotykać Cytat:
sprawdziłam właśnie wyniki na chlamydię-ujemne. Czyli szukamy dalej. Mi się wydaje, że to jednak alergiczne będzie....
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Megi - Twoje dzieci są cudne
Sara- jaka ona juz dorosła. Maszracje Megi przydał by mi sie urlop od rodziny. I moze w koncu gdzieś pojadę tylko najpierw muszę wyprowadzić na prosta te moje dziewczyny. a to nie jest łatwe. Zmienię temat na coś weselszego. Ostatnio zrobiłam nalewke z kwiatów bzu dzikiego. Pyszna. Zrobiłam tez syrop z tych kwiatów podobno bardzo zdrowy.
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Nataszka -o j nie wiedziałam .. pozwoliłam sobie do popika napisać ![]() moja sralka wstała po 23 i nie chce spac siedzi z nia maz ... mloda sie skarzy ze spac nie pojdzie bo za duzo ma w pokoju pszczółek ciekawie sie zapowiada ![]() przeczytałam baje o cnce dzwoneczku ale zamiast lezec i słuchac ja czytałam ona skakała po łózku udajac cynke
|
|
#4098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() boskie dzieciaki No i Iza złapała katar od brata ciężko jej spać, bo nosek zatyka się i ona sie złości noc w sumie przespała od 21ej do 4ej bez przebudzenia, mleko wypiła i pospałą do 6ej, znowu mleko wypiła i zasneła w wózku jakieś 20 min temu pojękując bo nos zatkany ją złości. Najgorzej w ciągu dnia na drzemkach z tym katarem
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Megi mała taka podobna do Igorka jak bym mały
Sara zazdroszczę bardzo takiego wyjazdu, modelka cudowna P0P Pogoda się poprawia, to dziewczynkom będzie lepiej.Ale współczuję barzdo bo jednego dzieciaczka w domu mieć chorego to już sajgon, a dwójkę to tylko na uspokajaczach można przetrwać Wczoraj miałam załadowany dzień obowiązkami. Mój biedny Eryk jak wyszedł o 8 rano do szkoły tak po 19 był w domu W niedziele ma wyjazd z harcerzami, to od 7-17 go w domu nie będzie, ale dziwnie będzie ![]() Erwin już wczoraj normalnie jeździł na rowerku, i to tak szybko że dzisiaj to już nie ma mocnych zamiast w obcasikach do parku to w biegowych adidasach pójdę Jak mu teraz zmienie rower na 16" to będzie ze mną na treningi biegowe jeździł.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty zawsze mi uratujesz oczy Już się tak męczyłam z tym wielkim obrazem, musze sobie to wydrukować![]() Monka Tobie też dziękuje za fatygę Dobrze, że wyniki ujemne Evi, to szukanie jest najgorsze.... czasem nie wiadomo czy gorsza jest diagnoza czy jej brak. Pop to ja chcę do Ciebie na tą naleweczkę, ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wchodzicie na wizaż to do góry jest propozycja uczesania w warkocz wokół głowy, spróbowałam
oto efekty ![]() ale nie umiem z tyłu zrobić sobie samej
Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2013-06-26 o 19:55 |
|
|
|
#4102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratulacjeFajnie że młody do harcerstwa zapisany ,będą przeżycia i emocje niezapomniane na lata Cytat:
W naparze z kwiatów suszonych Kleopatra się kąpała ![]() Tym węzłem się tak nie martw bardzo mój starszy syn jak był mały też miał długo pod pachą z niewiadomych przyczyn wielkości śliwki ,zeszło dopiero po jakichś zastrzykach i teraz też miał na szyi powiększony ,ale już mu się wchłania ,może mała będzie miała tak po prostu ,zdrówka życzę Megi Twój opis spaceru z tymi aniołkami powalił mnie na kolana ,litosci matko polko ![]() całuję a paluszek mam nadzieję że juz mniej boli i zdrówka życzę Lind dla was tez kurujcie się Bao a może to jakiś alergiczny katar współćzujęU nas wszystko ok. czas szybko leci ,dnia nam brakuje szczególnie teraz jak przestało padać ,zdrowia wszystkim życzę. |
|||
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Megi dzieciaki masz urocze
a i przygody z nimi nadzwyczajne. Sara Zosia fajnie wygląda w zoo. Buciki mamy podobne tylko z tą różnicą że w grochy i za duże więc jeszcze nie nadają się do chodzenia. Edzia nie mam fb więc pomóc nie mogę Nataszka a nie założyli Ci takiego urządzenia żebyś nie mogła zamknąć ust ? Koleżance nie założyli bo się zepsuł i wcale buzi otworzyć nie chciała, doktor się wkurzył i wywalił ją z sali Później zamrażała migdały.Podobno tak to jest że migdały się "wyrywa". Na szczęście dzieci mają robione w narkozie. Takie warkocze mama mi robiła jak do podstawówki chodziłam. Bardzo je lubiłam. Były jednak subtelniejsze i nie tworzyły "czapki" na czole. Niedawno robiłam podobny Zosi. Asia Zosia spała na spacerach ale wyłącznie tylko jak chodziłam, żadnego siedzenia na ławeczce. Na szczęście mam las pod bokiem więc sporo czasu tam spędzałam z nią. Jak tylko wchodziłam do mieszkania to był alarm ![]() Madzia zdolny ten mój zięć Dogadali by się z Zosią jeśli o ruch chodzi choć my jeszcze nie próbowaliśmy normalnego rowerka.Zazdroszczę Wam poprawy pogody. U nas ciągle leje i końca nie widać. Wczoraj były takie ulewy że przejść chodnikiem było ciężko, nogi przemoczone. Dzisiaj mżawka cały dzień i mgły. Wszystko mnie już boli z tej wilgoci i zimna.To jakiś koszmar
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-06-06 o 21:29 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro mieliśmy w planie jeachać do zoo do krakowa ale nie wiem czy sie wypuszczać z nią, czy zaczekać jeszcze tydzień niech jej minie ten katar na dwór normalnie wychodzimyJa też mam dość tej pogody, tż malował balkon przez półtorej tygodnia i skończyć nie mógł bo co chwilę lało...wczoraj już wszystko nareszcie wyschło, nowe sznurki mi założył, prania mam tyle, że chyba piorąc codziennie po 3 się nie wyrobię w tydzień (nie było gdzie wieszać przez deszcz). Pogoda sie wczoraj ąłdna zrobiłą, to 2 pralki chociaż z ciuchami dziecięcymi puściłam, wywiesiłam za balkon, resztę na suszarkę i powisiało sobie dosłownie 2 godziny o mamo! Teraz po 5ej wywiesiłąm znowu i coś czuję, ze nim wyjdę do pracy to znowu będę zbierać Dzisiaj mam tylko jedną godzinkę na 10.40-11.25 - kocham piątki! Nie mam już zajęć karcianych, bo wyrobiłam, więc piątek mam taki luźny
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Libra u mnie na działce wszystko wysycha. W połowie przez te deszcze wyglądała jak pole ryżu
Nazbierałam swoich truskawek(mam te pnące)to pół wiadereczka było na wieczorne podjadanie Mięty do wody dla chłopców, i melisę dla mnie![]() A melisę to tylko listki urywać czy całą gałązkę jak to w mięcie robię? izazula odkręcaj boczne kółka i się nie namyślaj, mój w sumie po godzinie jeździł normalnie. Dzięki rowerkowi biegowemu wczoraj jeździł już bez tego kija do zapychania(nie umiał wystartować)a teraz jak na biegowym odpycha się nogą i dalej pedałuje, bezbłędnie skręca i hamuje ![]() U nas z rana piękne słońce na term 34stopnie Eryk Teraz do szkoły poszedł bez bluzy bo taki upał. Jak wróci ze szkoły to jedziemy rowerami na plażę, to będą się chłopaki kąpać.
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez ladna pogoda ale co z tego jak mi okna wymieniaja i musze siedziec w chalupie
wyskoczylam tylko wyplacic kase i po truskawki mala juz chyba pol kilo wpedzlowala. Mam nadzieje ze jej nhje uczula
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez dzis ładnie wreszcie zamiast isc na spacer biegam z praniem
a zaraz jedziemy z sis do praktikera jeny znów kase udam , ja koło ogrodowego zawsze przejsc musze
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia chciałaś powiedzieć że nie wysycha tylko gnije?
u mnie już woda poschodziła ,tylko z trawnika cuchnie mułem ja melisę ścinam całe gałązki u mnie też już truskawki mam kilka odmian i czerwone są hanoye i kama to najwcześniejsze i czereśnie już objadamy ,popękały od tego deszczu
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Joł
Przybyłam ![]() ![]() Pogoda była nędzna , ale cóż zrobić . W sumie to codziennie padało . Na szczęście między tym padaniem jakieś przerwy były . Nawet się Szymkowi udało raz w rzece wykąpać . Z tego to powodu zwiedzałam baseny w żywcu , figloraj , knajpy i tym podobne miejsca . Kopalnię srebra nawet w tarnowskich górach w drodze powrotnej . Ale ogólnie było fajnie , zieci towarzystwo miały a to najważniejsze . Zdrówka dla chorowitków . Całości nie nadrobię .
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
a tu widzę cisza jak makiem zasiał ![]() Ja wpadam z pytaniem, może doczekam się odpowiedzi ![]() Chodzi o to, że chcę wymienić karnisz na podwójny, bo aktualnie mam pojedynczy. Znalazłam taki niedrogi http://allegro.pl/karnisz-karnisze-m...276281623.html Zastanawiam się gdzie tu jest myk, że on taki tani może pomożecie? Koleś ma dobre komentarze więc chyba ok ![]() No i druga sprawa, jak już go kupię to czy ja dobrze widzę, że teraz w większości te rurki się tylko nakłada na takie wyżłobienie?? czyli zakładając np. firanę na przelotkach, wystarczy, że podniosę tą rurkę, nałożę i kładę z powrotem? Aktualnie te rurki muszę wkładać w tunel co przy chęci założenia firany na przelotkach czy z tunelem, graniczyło z cudem. Wszystko odkręcać, ściągać rurki itd... czy ja dobrze rozumuję, że ten karnisz ma to ułatwienie? A i jeszcze... teraz mam dwa wsporniki oprócz tych co sa po bokach, jako, że karnisz ma prawie 5 m, myślicie, że jeden na srodku wystarczy? Bo tu widzę, że dają tylko 3 w komplecie? No to wpadłam, zawaliłam pytaniami i uciekam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.

Szkoda że bliżej nie mieszkasz, bo tak to kurier w jedną i drugą strone więcej niż wózek warty.
. Młody jak już opanuje perfekt, to ma w zapasie nowy rowerek 16"(tzn po bracie)
wiec odciagałam do butelki pokarm i jej dawałam mimo iż 10 min wczesniej jadła 

stawiam na 6

ciężko jej spać, bo nosek zatyka się i ona sie złości
Ty zawsze mi uratujesz oczy
Dzisiaj mam tylko jedną godzinkę na 10.40-11.25 - kocham piątki! Nie mam już zajęć karcianych, bo wyrobiłam, więc piątek mam taki luźny
wyskoczylam tylko wyplacic kase i po truskawki