Walka o zdrowe i piękne włosy część XII - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-26, 11:56   #391
Caarroolliinnee
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII

kascysko miałam balsam całą noc i rano umyłam a potem jeszcze odżywka Alterry i GP no i efekt fajny, tylko nie za bardzo wiem po czym :P
patent z kremowaniem znam właśnie z Twojego bloga i bardzo mi się podoba. w dodatku balsam jako balsam do ciała jest fenomenalny.. kocham takie zapachy (chociaż moja mama mi mówi, że śmierdzę, ale co tam )
wczoraj kupiłam kolejną butelkę szamponu BD ale chyba będzie to ostatnia.. niedługo farbowanie a chcę osiągnąć ciemny głęboki brąz więc rumiankowi mówię papa

Caarroolliinnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 11:57   #392
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
dzięki za opinie - nawet sprawdziłam czy to zdjęcie było z lampą - no i rzeczywiście lampa

są właśnie takie mysie - zdjęcie nieostre ale bez lampy i słońca (pochmurny dzień)
skoro henną ci się dobrze farbowało to czemu by przy niej nie zostać
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 12:03   #393
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
skoro henną ci się dobrze farbowało to czemu by przy niej nie zostać
A denerwuje mnie ciągłe farbowanie i takie uzależnienie i odrosty. A no i henna daje jednak ciepły kolor, a ja mam zimny typ urody! Więc się radzę!
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 12:06   #394
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
mówisz o odżywce bez spłukiwania?
dokładnie

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 12:08   #395
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caarroolliinnee Pokaż wiadomość
kascysko miałam balsam całą noc i rano umyłam a potem jeszcze odżywka Alterry i GP no i efekt fajny, tylko nie za bardzo wiem po czym :P
patent z kremowaniem znam właśnie z Twojego bloga i bardzo mi się podoba. w dodatku balsam jako balsam do ciała jest fenomenalny.. kocham takie zapachy (chociaż moja mama mi mówi, że śmierdzę, ale co tam )
wczoraj kupiłam kolejną butelkę szamponu BD ale chyba będzie to ostatnia.. niedługo farbowanie a chcę osiągnąć ciemny głęboki brąz więc rumiankowi mówię papa
xD Uroki stosowania kilku rzeczy na raz, ale jak skutkują - to czemu by nie korzystać czasem z tego zestawu ?

Mojej mamie wszystko śmierdzi, znam to xD
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 12:11   #396
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
W ogóle koło mnie jest Jean Louis David i pracuje tam od niedawna nowa fryzjerka, która ma tak obrzydliwie paskudne włosy, że normalnie jakbym miała do nich iść i ją zobaczyła to bym się odwróciła na pięcie i nie wróciła do tego salonu. Wg mnie to niedopuszczalne żeby fryzjerka miała zniszczone włosy
No troszke kiepsko to o niej świadczy
Cytat:
jeszcze nigdy nie widziałam fryzjerki, która miałaby takie piękne włosy jak dziewczyny z wątku "pochwalmy się.." zawsze jakieś nastroszone białe irokezy, albo maksymalnie wycieniowanie piórka w kolorach tęczy. no ale co ma wspólnego cięcie włosów z pielęgnacją w zasadzie, nie wymagajmy za dużo.
Z tym też się zgodzę, moja fryzjerka ma pół głowy wygolonej a drugie pół wściekle ufarbowane

Byłam w aptece i kupiłam glicerynkę i rycynkę Dziś zrobie jakiś nowy mixik

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 12:17   #397
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
A denerwuje mnie ciągłe farbowanie i takie uzależnienie i odrosty. A no i henna daje jednak ciepły kolor, a ja mam zimny typ urody! Więc się radzę!
No wiesz, chcesz ładnie wyglądać to zawsze będziesz uzależniona od wszelakich kosmetyków. Tzn. żeby teraz nie było - nie twierdzę, że każdy kto ma naturalne włosy nie wygląda ładnie tylko np. mi nie jest ładnie, bo mam niewyrazistą urodę ogólnie i niestety muszę ją "wyostrzać" makijażem i konkretniejszym kolorem włosów niż naturalna mysz.

A teraz zagadka: moje włosy wykazują wszelkie cechy wysokoporów, więc zatem dlaczego służy mi Vatika? bo rozumiem, że przez te inne oleje a nie kokosa?

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

I w ogóle mam taką ochotę na ten krem Isany, no ale przecież KONIECZNIE potrzebuję czegoś do ciała, koniecznie do włosów tylko przy okazji...
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 12:17   #398
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
No wiesz, chcesz ładnie wyglądać to zawsze będziesz uzależniona od wszelakich kosmetyków. Tzn. żeby teraz nie było - nie twierdzę, że każdy kto ma naturalne włosy nie wygląda ładnie tylko np. mi nie jest ładnie, bo mam niewyrazistą urodę ogólnie i niestety muszę ją "wyostrzać" makijażem i konkretniejszym kolorem włosów niż naturalna mysz.

A teraz zagadka: moje włosy wykazują wszelkie cechy wysokoporów, więc zatem dlaczego służy mi Vatika? bo rozumiem, że przez te inne oleje a nie kokosa?
Reguły dotyczące porowatości są ORIENTACYJNE. Skoro przeważa u Ciebie typ wysokopora, to taka jesteś Czystego kokosa próbowało?
Stary 2012-07-26, 12:23   #399
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Czystego kokosa próbowało?
Haha nie próbowało
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 12:33   #400
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
Haha nie próbowało
To wszystko przed Tobą
Stary 2012-07-26, 12:35   #401
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
podobno indygo dodawane do henny nadaje chłodny odcień
Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Byłam w aptece i kupiłam glicerynkę i rycynkę Dziś zrobię jakiś nowy mixik
ah Ty i te Twoje mixiki

Cytat:
Reguły dotyczące porowatości są ORIENTACYJNE. Skoro przeważa u Ciebie typ wysokopora, to taka jesteś Czystego kokosa próbowało?
A mi właśnie podchodzi 95% tego co o porowatości napisano w Kociołku

Poza tym chciałam powiedzieć, że po około tygodniu codziennego masakrowania wieczorami skalpu dość długim masażem i wcieraniem kombo Jantar+eliksir GP włosy wypadają mniej
Ale co zauważyłam - oczywiście czubek łba rozjaśniony Nie dość, że odrosty oczywiście już nabrały jakiegoś blondasowego odcienia to kilka milimetrów niżej, farba też puściła kolor. Więc wcierki będę używać aż do farbowania, później nie wiem co wykombinuję...
Bałam się trochę tego Jantara, bo jeszcze kilka miesięcy temu powodował u mnie wypadanie, ale na szczęście w duecie z eliksirem jakoś daje radę.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 12:35   #402
Dinulka
Zakorzenienie

ja tez jeszcze nie odkryłam czy jestem nisko czy wysokoporowata. Włosy schną mi baaardzo długo, plączą się, ale raczej nie puszą (mam tu na myśli, że szopy nie ma), czasem lekką objętość im nadam, ale jednak łatwiej je przylizać, chociaż w dotyku nie są takie gładkie. Po niczym efektu wow nie zauważam.
Chociaz to puszenie nie do końca wiem jak interpretować, bo jak daje im wyschnąć rano, a nie myję na noc, to są bardziej puszyste i antenki sterczą, ale sterczącej szopy nie ma. co tak naprawdę nazywacie puszeniem?
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 12:39   #403
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
ja tez jeszcze nie odkryłam czy jestem nisko czy wysokoporowata. Włosy schną mi baaardzo długo, plączą się, ale raczej nie puszą (mam tu na myśli, że szopy nie ma), czasem lekką objętość im nadam, ale jednak łatwiej je przylizać, chociaż w dotyku nie są takie gładkie. Po niczym efektu wow nie zauważam.
Chociaz to puszenie nie do końca wiem jak interpretować, bo jak daje im wyschnąć rano, a nie myję na noc, to są bardziej puszyste i antenki sterczą, ale sterczącej szopy nie ma. co tak naprawdę nazywacie puszeniem?
Niskopor jak w mordkę

Vision - o tym mówię: w 95%, a nie w 100% (chociaż po prawdzie mi pasuje 99,9% )
Stary 2012-07-26, 12:42   #404
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Vision - o tym mówię: w 95%, a nie w 100% (chociaż po prawdzie mi pasuje 99,9% )
w ogóle to poczułam delikatną zje**kę z Twojej strony i po pracy kupię ocet jabłkowy

Planuję też jakieś małe spa - Bingo z masłem shea + oliwa z oliwek to dobry pomysł?
Stary 2012-07-26, 12:44   #405
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle to poczułam delikatną zje**kę z Twojej strony i po pracy kupię ocet jabłkowy

Planuję też jakieś małe spa - Bingo z masłem shea + oliwa z oliwek to dobry pomysł?
Jeśli uważasz, że to była z***ka (a nie była) to nic tylko się cieszyć, że zmotywowało Cię to do zakupów

Zależy: na jak długo i w jakich warunkach: w cieple, pod folią?

Jak masz nadwyrężone łuski(co podejrzewam) to ciepła nie polecam - włosy przejedź Bingaczem, nałóż oliwę i zwiń w koka bez folii i ręczników.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 12:51   #406
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
podobno indygo dodawane do henny nadaje chłodny odcień
ah Ty i te Twoje mixiki
ja farbuję khadi ciemny brąz - indygo na 1 miejscu w składzie,
jak raz (dwa dokładnie) wypróbwałam orzechowy brąz (też 1 miejsce indygo) to wyszedł rudy wiec w tym ciemnym brązie musi być dużo bo kolor co by nie było jest akceptowalny!!
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 12:53   #407
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli uważasz, że to była z***ka (a nie była) to nic tylko się cieszyć, że zmotywowało Cię to do zakupów

Zależy: na jak długo i w jakich warunkach: w cieple, pod folią?

Jak masz nadwyrężone łuski(co podejrzewam) to ciepła nie polecam - włosy przejedź Bingaczem, nałóż oliwę i zwiń w koka bez folii i ręczników.
A ja właśnie zawsze zawijałam maski w folię i tak siedziałam godzinę albo dwie, zależy ile miałam czasu Dzisiaj spróbuję tak jak mówisz, możliwe że po ostatnim farbowaniu i jakiś innych czynnikach włosy się przestawiły.

A co do zyebki to racja, bardziej to była motywacja (nawet nie czuję jak rymuję... yyy... rapuję? )
Cytat:
ja farbuję khadi ciemny brąz - indygo na 1 miejscu w składzie,
jak raz (dwa dokładnie) wypróbwałam orzechowy brąz (też 1 miejsce indygo) to wyszedł rudy wiec w tym ciemnym brązie musi być dużo bo kolor co by nie było jest akceptowalny!!
Ostatnio też miałam moment zawahania i chciałam wracać do naturalek, ale jednak o wiele lepiej wyglądam w ciemniejszych włosach, więc niestety są one skazane na wieczne farbowanie A kolor zimny ciężko uzyskać nawet chemicznymi farbami, co dopiero henną. Słyszałam, że olej z korzenia pietruszki ma tendencje do nadawania popielatego odcienia włosom, ale nie spotkałam się nigdzie z takim olejem, a sama nie wiem jak zrobić.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2012-07-26 o 12:55
Stary 2012-07-26, 12:55   #408
anoska
Zakorzenienie

ja tam jestem wysokoporowata

na noc nałożyłam olejek na rozstępy bd fur mama, dziś umyłam facelle, nałożyłam emulsje glorie i dalej jak zwykle

zobaczmy co z tego będzie

no i uskuteczniam chyba jak wszyscy akcję denko myślałam, że nigdy do tego nie dojdzie
Stary 2012-07-26, 12:55   #409
Caarroolliinnee
Raczkowanie

widzę , że ktoś tutaj coś pisze o farbowaniu henną. ja się ciągle zastanawiam bo muszę pofarbować włosy, ale kurcze już mam dosyć tej chemii ale z drugiej strony boje sie tej henny że nie wyjdzie, że nie bede umiała się nią posłużyć i w wogóle i tak się zastanawiam czy warto.... farbuje włosy co jakieś dwa miesiące, ale bardzo intensywnie o nie dbam i nie wiem czy farbować chemią, czy przejść na hennę i już w ogóle niczym wtedy włosów nie katować.... ;/ jak zwykle same dylematy

Stary 2012-07-26, 13:00   #410
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
A ja właśnie zawsze zawijałam maski w folię i tak siedziałam godzinę albo dwie, zależy ile miałam czasu Dzisiaj spróbuję tak jak mówisz, możliwe że po ostatnim farbowaniu i jakiś innych czynnikach włosy się przestawiły.

A co do zyebki to racja, bardziej to była motywacja (nawet nie czuję jak rymuję... yyy... rapuję? )
Też tak robiłam, ale obecnie u mnie to gwarantuje przetłuszcz i przyklap
A u Ciebie mogłoby spowodować puch.
Raz spróbuj podziałaś po mojemu i jeszcze lutnij im płukankę octową. A jak będzie źle to mnie najwyżej zgładzisz, co mi tam

Na wizażowych wątkach można odkryć swoje ukryte talenty
Stary 2012-07-26, 13:33   #411
blackberry8
Zakorzenienie

Nie nakładajcie na noc mieszanki oleju z pestek śliwki z kokosem bo będą wam się śniły kokosanki z marcepanem i obudzicie się głodne w środku nocy

Właśnie schną mi włosy, po zmyciu oleju nałożyłam GR volume restructure i już czuję, że nutri gładki jest dla mnie lepszy.
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 13:51   #412
NeverGoAlone
Raczkowanie

Cytat:
widzę , że ktoś tutaj coś pisze o farbowaniu henną. ja się ciągle zastanawiam bo muszę pofarbować włosy, ale kurcze już mam dosyć tej chemii ale z drugiej strony boje sie tej henny że nie wyjdzie, że nie bede umiała się nią posłużyć i w wogóle i tak się zastanawiam czy warto.... farbuje włosy co jakieś dwa miesiące, ale bardzo intensywnie o nie dbam i nie wiem czy farbować chemią, czy przejść na hennę i już w ogóle niczym wtedy włosów nie katować.... ;/ jak zwykle same dylematy
Ze swojej strony polecam hennę. Wprawisz się Grunt to znaleźć odpowiednią dla Ciebie, mnie np. Khadi ciemny brąz prawie w ogóle nie chwytał, za to farbowanie dwuetapowe z khadi czarną- super U każdego może wyjść odrobinę inny kolor.

Melduję, że jestem po pierwszym użyciu maski organique anti-age- jestem bardzo zadowolona, ale obawiam się, że zapach może mnie potem trochę męczyć. Efekty podobne trochę do maski Stapiz Sleek Line jak dla mnie. Zobaczymy co będzie dalej

Poza tym, moim ukochanym duetem ostatnio jest Natura Siberica szampon i odżywka ochrona i nawilżenie- cudo Napewno skuszę się jeszcze na kilka rosyjskich produktów.
NeverGoAlone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 13:59   #413
iizabelaa
Zakorzenienie

Witam,

chciałabym do was dołączyć.
Kilka miesięcy temu zaczęłam dbać o moje totalnie zaniedbane włosy.
Swoją widzę czerpie tylko z kliku blogów, które czytam.

Już zauważam pierwsze efekt moich zabiegów.

Ale potrzebuję wsparcia, żeby regularnie dbać o włosy oraz fachowej wiedzy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 14:18   #414
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Byłam w aptece i kupiłam glicerynkę i rycynkę Dziś zrobie jakiś nowy mixik
znowu będzie coś do podkradnięcia

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 14:23   #415
Caarroolliinnee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Witam,

Witaj
Zaglądaj do nas i pisz, jednak ostrzegam, że to uzależnia, dużo kosztuje, a osoby Ciebie otaczające w końcu uznają Cię za wariatkę
oczywiście żartuję ale coś w tym prawdy jest

Stary 2012-07-26, 14:24   #416
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Nie nakładajcie na noc mieszanki oleju z pestek śliwki z kokosem bo będą wam się śniły kokosanki z marcepanem i obudzicie się głodne w środku nocy

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Witam,

Witamy i wspieramy ale pokaż włoski
Cytat:
ah Ty i te Twoje mixiki
Będę waszym olejowo-odżywkowym DJem
Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
znowu będzie coś do podkradnięcia
Oby, oby

Moje włoski nic się nie zmieniają - wasze coraz ładniejsze a moje jakby stanęły w miejscu jak zaklęte
Muszę podciąć końcówki w przyszłym tyg. się umówię

- 25 kg
Stary 2012-07-26, 14:35   #417
Caarroolliinnee
Raczkowanie

ja muszę w końcu fotki moich włosów jakieś skompletować i powrzucać... ale nie chce sie :P

Stary 2012-07-26, 14:39   #418
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
ja muszę w końcu fotki moich włosów jakieś skompletować i powrzucać... ale nie chce sie :P
Oj będzie to się zachce

- 25 kg
Stary 2012-07-26, 14:58   #419
Dinulka
Zakorzenienie

Cytat:
Niskopor jak w mordkę

serio? dzięki

mam kupon z SP do wydrukowania na Pharmaceris Keratineum skoncentrowany szampon wzmacniający 250ml - warto czy nie? kiedyś przez tydzień u koleżanki używałam któregoś szamponu Pharmacerisa i byłam zadowolona, ale to było przed tym wątkiem
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 15:05   #420
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:

Będę waszym olejowo-odżywkowym DJem
a ja będę gdzieś w tle rapować rymowane zdania o włosach

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
serio? dzięki

mam kupon z SP do wydrukowania na Pharmaceris Keratineum skoncentrowany szampon wzmacniający 250ml - warto czy nie? kiedyś przez tydzień u koleżanki używałam któregoś szamponu Pharmacerisa i byłam zadowolona, ale to było przed tym wątkiem
Używałam i bardzo mi pasował, jeśli nie przeszkadza Ci sles w składzie to kup i przetestuj na sobie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości