|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII
Cytat:
![]() Cytat:
ale nie jedzie alkoholem to może nie ma.jasne, kiedy pasuje? Miałam, byłam, polecam A ja w tym roku nie byłam nigdzie. Miałam okazje z tatą też z pracy, ale nawet mi sie nie chciało ![]() przez weekend 3 pazurki zepsułam sobie ![]() Cytat:
Póki co uwielbiam "ziarnisty" od Pawlaka- ma tak niesamowicie chrupiąca skórę, że obgryzłabym ją całą, do tego kilka razy z rzędu trafiałam ostatnio na dostawę i kupowałam jeszcze ciepły-zapach niesamowity ![]() a te słodkości ostatnio to przez ten hurtowy zakup mascarpone- jeszcze mi zostało i już mi się nie chce nic z nim robić ![]() trufle robiłam juz drugi raz, tylko z innego przepisu i poprzednie tez cięzko sie lepiło. Mam straszną ochote jeszcze na te http://mojewypieki.blox.pl/2012/02/T...ta-matcha.html ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo mi się podoba, użyłam już 3 razy i jeszcze na raz zostało odlewki. Kolor się świetnie dopasowuje, krycie jest średnie w kierunku mocniejszego i w sumie pierwszy raz mi się podoba efekt nakładania kolejnej warstwy na mniej fajne partie twarzy- absolutnie nie tworzy maski. Nie ma tego silikonowego uczucia jakie miałam pryz flower perfection. nie wchodzi w pory, nie ciemnieje, nie przesusza mnie i nie zostaje na skórkach. raz miałam go nawet bez sypańca żeby sprawdzić błyszczenie- nie wiem co tam producent obiecuje, ale od detoksa nie odbiega jakoś szczególnie. Wygląda naturalnie i te pigmenty chyba rzeczywiście sie spisują. Z chęcią zamieniłabym połowę detoksa na niego
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, siedzę właśnie w pracy opatulona 2 szalikami. Zawiało mnie i boli cała szyja, kark i ramię
rzyrafko, dla mnie ten catricowy nudziak mógłby być ciut jaśniejszy, ale i tak mi się podoba. 3 dzień mam go na pazurkach i tylko końcówki lekko starte, za to zero odprysków. Chociaż ostatnio jakoś lepiej mi się lakiery trzymają. Pewnie to zasługa tego, że zaczęłam robić tak, że najpierw poleruję paznokcie pilniczkiem, a dopiero potem na takie wygładzone i błyszczące nakładam lakier.
|
#4263 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też mam płaskostopie poprzeczne, ale wiem to od dzieciństwa, chodziłam ok 6 lat na korektywę, nawet Mama ćwiczyła z nami w domu, nosiłam buciki korekcyjne... Płaskostopie jest, ale na szczęście nogi mi się nie wykrzywiły I też mnie bolą poduszeczki, taki urok kaczych stóp Za to dowiedziałam się, że dziewczynka w rodzinie TŻta ma dwa rodzaje płaskostopia i jeszcze jakieś skrzywienie, więc ma całkiem płaskie stopy! Cytat:
![]() Koło nas sprzedają beznadziejny chleb, który nawet pierwszego dnia nie jest smaczny Dlatego wczoraj zaczęłam czytać o zakwasie, trochę wydaje się to skomplikowane, ale chyba niedługo spróbuję![]() Ja też robiłam trufelki z tego bloga, dokładnie te: http://mojewypieki.blox.pl/2011/12/T...ascarpone.html Dla mnie zbyt kawowe, ale TŻ wyjadał masę łyżeczką z miski
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
ja też robiłam trufle kawowe, ale moje wyszły całkowicie czekoladowe
w ogóle nie czułam w nich kawy.dziewczyny co powiecie na spotkanie za tydzień?
|
|
#4265 |
|
Wtajemniczenie
|
ja chętnie
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o tych truflach, ale ja to bym zjadła "ziemniaczki" - u nas się to tak nazywa, takie wilgotne kulki z ciasta z dodatkiem kawałków orzechów, bakalii, alkoholu i najczęściej posypane kokosem. Często są na weselach
|
#4267 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Rzyrafko, chyba znowu będziemy musiały tą naszą wymianę próbkami odłożyć na przyszły tydzień, bo jestem znowu na zwolnieniu.
Kompletnie mnie połamało wczoraj w pracy, ja nie wiem jak można być chorym co tydzień. ![]() Mówicie o truflach i ziemniaczkach a ja nie mogę patrzeć na jedzenie, ledwo w siebie wcisnęłam kromkę chleba z czosnkiem (całe szczęście że lubię czosnek ) i kubek barszczu z kartonu odgrzewanego.Muszę sobie umilić jakoś ten dzień - mam w torebce na KWC prawie 50 potencjalnych kosmetyków do makijażu ślubnego, czas wnikliwie poczytać recenzje i zrobić selekcję.
|
|
#4268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze to gorzej mi się je lepiło od tych tiramisowych.Cytat:
kuruj się ![]() ja sobie umiliłam posprzątaniem dywanu- jutro mogę się już zabrać za skakanie, boję się ![]() Chyba mój rytm dobowy wraca do normy- znów chce mi się spać w okolicahc północy a nie 3-4
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co jeszcze się trzymam, ale nie wiem czy jutro do pracy dotrę. Ledwo dziś rano dałam radę prowadzić auto, a jeszcze wypadek widziałam w Łagiewnikach, teraz musiał być chwilę przed tym jak jechałam. Całe auto skasowane, szok.Jedyne co mnie pociesza to wizja ciepłej i słonecznej pogody na weekend, może to mi doda sił i odgoni wstrętne choróbska ![]() Tymbardziej, że czeka mnie jeszcze latanie za nowymi panelami podłogowymi i białą tapetą, bo po zdjęciach w necie nie da się dokładnie ocenić czy ta biała jest biała, kremowa czy ecru i czy jest gładka czy ma jakieś wzorki lub maziaje. Kończy mi się balsam do ciała, mam ochotę na jakieś masełko tylko nie wiem jakie. Ostatnio częściej używałam lżejszych smarowideł (mleczko i mus Garnier na przykład) i chce mi się czegoś treściwszego I jeszcze odżywkę do włosów potrzebuję, również nie mam pomysłu jaką
|
|
#4270 | ||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Tak naprawdę to nie, ale mam o wiele więcej energii i więcej mi się chce w ciągu dnia. Nastawiam tez sobie budzik tak, żeby spać maksymalnie 8-9 godzin (wcześniej spałam nawet 12, ciągle było mi mało i rozwalało mi to cały dzień).Cytat:
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2012-03-14 o 10:51 |
||
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
em, no to przeszłaś chrzest bojowy
Ważne żeby właśnie od razu potem wsiąść i jechać a nie rozmyślać o tym.
|
#4272 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ice ja czasem mam głupie myśli, że fajnie by było posiedzieć na zwolnieniu w domu, ale potem sobie przypominam jak okropnie się czuję z nawet małą gorączką i od razu przestaję tak głupio myśleć A nie chorowałam już kilka lat, dziwne, bo zimą się słabo odżywiam przez brak dobrych warzyw...Przyszłam się pochwalić, że dziś wykończyłam róż Co prawda mineralny, ale to pierwszy raz w życiu mi się zdarzyło - uparłam się ostatnio na niego i w końcu się udało Aż z tej dumy kupiłabym nowy, ale na razie się powstrzymam - mam jeszcze kilka sypanych, które chcę skończyć![]() Za to wczoraj kupiłam 3 szampony - ale to fitomed, teraz trudno dla mnie dostępny, więc jak zamawiałam w dozie, to już kilka sztuk
|
#4273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dziś wzięłam dzień wolnego, bo mnie rozłożyło wczoraj. Ale już mi nieco lepiej, wyspałam się i wygrzewam właśnie pod kocem. Jutro więc chyba pójdę do pracy.
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
..
Edytowane przez smyk03 Czas edycji: 2012-03-16 o 09:39 |
|
|
|
#4276 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w nowym TS są opisane badania jakie Pantene niby prowadziło do tych odnowionych linii i nie powiem- opis srobi wrażenie Cytat:
już próbowałam- superowy jest! Jak na mój pierwszy sernik jestem bardzo zadowolona, wszystko mi wyszło tak jak powinno i nawet z resztem śmietanek, serków i malin zrobiłam super piankę dodatkowo ![]() Ja jeszcze nie miałam stłuczki- odpukać ![]() Cytat:
Powstórnie przejrzałam maziaki do ust i jednak jeden błyszyzk pójdzie w świat.Cytat:
Przemeblowałam się wczoraj, po prostu poczułam nagle, że MUSZĘ jest fajnie a do tego jeszcze więcej miejsca na skakankę (na razie tylko testowałam )---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() masz problem- opisz go tutaj
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do skakanki, to też miałam w planach od wiosny zacząć, ale póki co jeszcze mnie nie ciągnie do ćwiczeń.
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Też chciałam szare panele
Ale te wybrane ostatecznie też mi się bardzo podobają. Za to nie jestem zadowolona z bambusa, zwłaszcza ciemniejszego - jest już tak zrysowany, że szok
|
#4279 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję!
![]() Cytat:
![]() Jaki sernik robiłaś? Ja wczoraj miałam już taki niedosyt snu, że położyłam się na chwilę na kanapie o 20... a potem tylko się umyłam i poszłam spać dalej... Oczywiście dzisiaj i tak mi się trudno wstawało ![]() I nie chcę zapeszać, ale zaczęłam hodować zakwas - zobaczymy co z tego wyjdzie...
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Początkowo chciałam jasne, takie jak do tej pory były, ale na tym znać każdy najmniejszy paproch. W Leroy Merlin fajne widziałam jasnoszare, właściwie białe, ale to już chyba byłaby przesada.Ale mam straszną migrenę dziś, chyba przez tę pogodę ![]()
|
|
#4281 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
oby to był zwiastun zdrowia. Musiałam wyjść do apteki po syrop, bo TŻ nie miał czasu, poszłam potem jeszcze do piekarni i do Biedronki i wróciłam jaka zmęczona że sama się nie poznałam. Nie lubię chorować.![]() A tu pogoda się robi taka piękna, już bym na rower wsiadła od poniedziałku ale nie wiem czy będę na tyle doleczona. ![]() Kusi mnie zamówienie apteczne, bo chcę ten krem z kwasem migdałowym Pharmaceris T i krem nawilżający by mi nie zaszkodził, ale nie mam pomysłu jaki kupić.
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w Lidlu i obkupiłam się rowerowo - czarne spodenki z "pampersem" za kolano 34,99 (czarne), koszulka 34,99 (fioletowa) i kurtka 59,00 (czarna)
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
ice biedactwo, ale Cię dopadło to choróbsko
![]() Uzależniłam się od tych krakerso-chipsów Sun bites paprykowych, strasznie mi to smakuje i chyba zdrowsze niż chipsy, ale powinnam nie jeść tego zbyt często. Tymczasem co piątek kupuję i pożeram całą paczkę
|
#4284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choć pewnie i tak lepsze niż chipsy...Byłam u fryzjera dzisiaj, ale fajnie ta mniej mieć połowę mniej na głowie TŻ zapytał co prawda, czy w ogóle ścięłam włosy, ale spodziewałam się tego
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
kochanie, nie próbowałam innych, jakoś te słodkie mnie nie pociągają a wersja bodajże z cebulką(?) tymbardziej. Nie lubię cebulowych chipsów
Ja się niedługo znów muszę farbować. Byłam zadowolona z Castinga, więc znow wybiorę ten sam odcień. Szkoda tylko, że szybko się kolor wypłukał i znów jestem siwa
|
#4286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja na szczęście (odpukać) nie siwieję, mam nadzieję, że odziedziczyłam ten brak siwienia po Tacie (który w wieku ponad 55 lat ma włosy w kolorze słowiańskiego blondu - no wiecie, takie wypłowiałe, ale nie siwe). Choć jestem tak przyzwyczajona na intensywnego koloru włosów, że pewnie jak zmienią kolor to będę je farbować... Ostatnio tylko znalazłam jeden siwy włos - byłam wtedy w przymierzalni, ale nie zaczęłam nic przymierzać dopóki go nie wyrwałam ![]() Zaraz nastawiam ciasto na chleb - to uzależniające!
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Też lubię Sun Bitesy
Jadłam pomarańczowe, a ostatnio miałam wiosenne warzywa. W szafce czekają paprykowe.Zrobiłam wczoraj ciasto toffi bez pieczenia - jestem go bardzo ciekawa
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Słodko-słone mogą być dobre, jeśli je znajdę u siebie to może wypróbuję
Ale jest cudnie, aktualnie 20 stopni w cieniu u mnie. Kocham taką pogodę
|
#4289 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Taka piękna pogoda, a ja cały dzień byłam na szkoleniu i podziwiałam pogodę przez okno, jutro powtórka z rozrywki.
![]() Co gorsza - znowu czuję się słabo i boli mnie gardło, a myślałam że jutro może pojadę tam na rowerze. Muszę się doleczyć w końcu bo już mnie to z równowagi wyprowadza, że nie mogę normalnie funkcjonować.Wracając ze szkolenia narozrabiałam trochę zakupowo - kupiłam top Essence Circus Confetti i czarny lakier Essence C&G do kompletu, a przy kasie z przecenowego koszyczka wpadł mi jeszcze srebrny. Potem wpadłam do SP i kupiłam dwa kremy Siquens nawilżające, no ale po 10 zł były a mi się nawilżacz kończy. Miałam brać Pharmaceris T peeling z kwasem migdałowym, ale drogo mi się to tam wydało i muszę gdzie indziej skoczyć. Za te lakiery to mi się lanie należy, nawet jeżeli kwota nieduża to szlaban kosmetyczny naruszony. Oby chociaż ten krem był dobry. ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- I jeszcze mnie kusi ten top z holograficznym brokatem...
|
|
#4290 |
|
po prostu Em :)
|
Po przeczytaniu waszych postów kupiłam dziś te krakersy o smaku wiosennych warzyw, dobre.
Spędziłam dziś fantastyczny dzień z TŻ spacerując po mieście. Dawno nie czułam się tak pozytywnie. ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- ice, jeśli mówisz o Hello Holo to bierz bez wahania!
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

Nie mam czego.
ale nie jedzie alkoholem to może nie ma.

Co prawda mam szlaban, bo nie dość, że dopiero co kupiłam BB Cream Garniera, a u mnie on ma sprawować podkładozastępczą funkcję, to jeszcze mam prawie całego Max Factora Ageless Elixir i 2 sztuki Burżujka HM Serum. Teraz używam MF, a jak zacznę nabierać kolorów, to przyjdzie czas na Burżujki, bo jeden kolorek mam ciut ciemniejszy, a drugi typowo na lato.
) - dlatego po kilku godzinach w butach na obcasach bolą mnie "poduszeczki" u stóp (a myślałam, że każdy tak ma 

ja czasem mam głupie myśli, że fajnie by było posiedzieć na zwolnieniu w domu, ale potem sobie przypominam jak okropnie się czuję z nawet małą gorączką i od razu przestaję tak głupio myśleć
już próbowałam- superowy jest! Jak na mój pierwszy sernik jestem bardzo zadowolona, wszystko mi wyszło tak jak powinno i nawet z resztem śmietanek, serków i malin zrobiłam super piankę dodatkowo 

Ale te wybrane ostatecznie też mi się bardzo podobają. 
Choć pewnie i tak lepsze niż chipsy...