|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Patrząc na kolory pierwszych książeczek dałabym żółty, czarny, biały i czerwony kolor na taką karuzelę. A dla pocieszenia naszych oczu może ecru,fiolet,jasna zieleń i pastelowy żółty lub błękit?
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej jesli w pracy mam nieprawidlowa pozycje siedzac i stojac
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
o żółtym też myślałam, czerwony, szary nie wiem mam jakąś pustkę nie mogę sobie tego wyobrazić. Jutro chyba pozbieram po domu kolorowe rzeczy i będę dobierać.
|
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Do jutra
uciekam spać, może dzisiaj się wyśpię, w końcu mam w miarę normalną temperaturę w domu. Dobranoc
|
|
|
#4267 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga ciezko powiedziec bo w sumie tez jakos w miare chyba musi pasowac do wystroju wnetrza itd. Chyba najlepiej by bylo tak jak mowisz kombinowac z roznymi kolorami i zobaczysz co ladnie do siebie pasuje...
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() magda1706 super, że zakupy udane
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-08-16 o 22:23 |
|
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Magda fajnie, że udało Ci się to łóżeczko kupić i spodnie do tego, ja mam jedne i już powoli muszę myśleć nad drugimi bo jak się zimno robi to zostanę tylko z tymi jednymi. |
|
|
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Na zimę i jesień stawiam na ocieplane ciążowe legginsy
![]() Kurczę, 50gr... załamka
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chcę czarno białą karuzelkę dla malucha. |
|
|
|
|
#4275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Na sam początek jak dzidzia zaczyna widzieć, sama zrobię takie kwadraty, właśnie czarno białe i na dwóch czerwone kształty. Czytałam że na początek te czarno białe są najlepsze, a później sobie wymienię na te owieczki a sowki chciałam do wózka przyczepić.
|
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się
Podczytuję Was w ciągu dnia regularnie, ale nie mam kiedy nawet napisać. Dzisiaj u mnie też w końcu trochę chłodniej się zrobiło, wieczorem nawet musiałam ubrać legginsy i sweterek, bo zmarzłam chodząc po podwórku. Wczoraj była u nas moja kuzynka w odwiedzinach z moją dwuletnią chrześnicą i przywiozła mi dwie mądre księgi - jedną o ciąży, a drugą o początkach z dzidziusiem, także mam lekturkę na najbliższy czas Poza tym powiedziała, że pożyczy mi monitor oddechu także mam jeden wydatek mniej ![]() Maga super, że udało Ci się upolować takie fajne łóżeczko. Czarnula no niestety takie "mądre" rady chyba każda z nas prędzej czy później usłyszy ![]() A co do bólu pleców to też nie daje mi czasem żyć i właśnie szczególnie jak posiedzę w jakiejś pozycji, która mi nie podpasuje
|
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkich zakupów
![]() O tak spodnie ciążowe to jest cudowny wynalazek! Ja już w niczym innym nie chodzę. A legginsy ciążowe takie trochę cieplejsze dostałam już też od ... uwaga, uwaga teściowej jednak czasem się przydaje kinga róż? jakiś niebieski? żółty? tak na prawdę dużo kolorów będzie ładnie pasować ze sobą ![]() na sam początek to dla dziecia faktycznie czarno - białe Ale jest teraz super chłodno |
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, ja bym wzięła lawendowy, ecru, zielony i żółty
![]() Czarnula, ukrop? U nas ma byc dzis nie wiecej niz 29 stopni, jutro ok. 27 a potem juz po 23-24 Burza wczoraj była niesamowita, a dzisiaj się obudziliśmy i krąży tu gdzieś niedaleko, ale u nas raczej nie będzie. Witam się w 19 tygodniu
|
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka ma być 29 stopni, czyli odczuwalne pewnie ze 35
burzy to nie widziałam tu od dawna i pewnie nie prędko zobaczymy ![]() gratki za 19 tydzień
|
|
|
|
#4281 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie z rana i gratuluje Dotka 19t. Juz prawie polowa ciazy- to nie przelewki
A u nas wyobrazcie sobie ze jest tylko 14st. Co po takim ukropie okazuje sie byc calkiem zimno TZ wyszedl z domu na krotki rekaw i wrocil po bluze bo zanim zdazyl otworzyc garaz i wyprowadzic samochod to zmarzl. Przyszedl do pokoju i mowi jakie dziwne uczucie tak chlodno. Juz zapomnialem jak to jest
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka gratuluję 19 tc! Ale ten czas leci! Zaraz połowa aaa
![]() U nas też juz chlodniej co za ulga!!!! A my z Misiakiem witamy sie w 17tc Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
DOTKA, 19 tydzień to tuż tuż
![]() Tak wczoraj czytałam kto kiedy by chciał urodzić i doszłam do wniosku, że mi to w sumie wszystko jedno, byle jakoś donosić i skończyć to w odpowiednio szybkim terminie żaden kurczę, magiczny czas. MAGDUSIA, 14??? Wow, wrócił prawdziwy sierpień
|
|
#4284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie na szczęścicie 19 było rano, można się powoli przystosowywać, a i tak jest przyjemnie chłodno Pojutrze wreszcie usg połówkowe, już się doczekać nie mogę
|
|||
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren gratulacje
![]() U nas już jest 22 stopnie Ale jeszcze jest przyjemnie. Mnie to też wszystko jedno kiedy urodzę, byle sprawnie, w odpowiednim terminie i szczęśliwie. |
|
|
|
#4286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już mam 7 sztuk. Nazbierało się. Cztery w rozmiarze 56, trzy w 62. Cytat:
Ja kupowałam kołyskę właśnie z myślę, że będzie spało w niej 4-5 miesiące, a potem łóżeczko turystyczne i tyle.
|
|
#4287 |
|
Rozeznanie
|
Mojakaren, Dotka gratulacje nowych tygodni
![]() U mnie tez od rana chlodno- 18 stopni plus deszcz, wreszcie mozna zlapac troche oddechu ![]() Pytanie do dziewczyn, ktorej juz czuja ruchy - ile razy dziennie czujecie i czy zawsze w tym samym miejscu ? |
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, u nas wczoraj była konkretna burza i dzisiaj rano też, jeszcze kropi
Jak weszłam do pracy to było 16 stopni, więc raczej się nie zrobi z tego odczuwalne 35 u nas ![]() Dzięki za gratki, ja nie mogę uwierzyć w to, że już połowa za mną! ![]() Mojakaren, gratki 17 tygodnia ![]() Ua00, czemu wolisz w grudniu ? ![]() Czarnula, kupiłaś tą bluzę w Lidlu? Ja kupiłam brązową na 62/68, nie widziałam w ogóle chłopięcych na 56 |
|
|
|
#4289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
już się nie da zliczyć ile razy. Kopie w różnych miejscach, czasami w jednym a za klika sekund w innym z tym ze u mnie zazwyczaj dość nisko, na linii majtek mniej więcej
|
||
|
|
|
#4290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

moja teściowa uważa, że mamy już w tej chwili ZA DUŻO ciuszków
generalnie mamy już nic nie kupować, bo po co, dziecko chyba w koc będę zawijać w takim razie 

Podczytuję Was w ciągu dnia regularnie, ale nie mam kiedy nawet napisać. Dzisiaj u mnie też w końcu trochę chłodniej się zrobiło, wieczorem nawet musiałam ubrać legginsy i sweterek, bo zmarzłam chodząc po podwórku. Wczoraj była u nas moja kuzynka w odwiedzinach z moją dwuletnią chrześnicą i przywiozła mi dwie mądre księgi - jedną o ciąży, a drugą o początkach z dzidziusiem, także mam lekturkę na najbliższy czas