|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII
A i jeszcze o materacu:
Nam do sypialni i tak wielkie łóżko nie wejdzie. Tzn wejść - wejdzie, ale zagraci pokój i będzie zły dostęp do balkonu. Jak ten pokój się uporządkuje (na razie na środku stoją kufry i pudła z moimi kosmetykami, bo nie mam gdzie ich dać ![]()
#4322 |
Przyjaciółka KWC
|
Ja mam praktycznie całe mieszkanie w Ikei bo tak było najtaniej (a podobnie jak u kochanie to ma być mieszkanie na ok. 3 lata) i powiem tak - da się kupić u nich mebel dobrej jakości ale po pierwsze trzeba uważnie wybierać, po drugie trzeba mieć szczęście.
![]() Poza tym niestety w Ikei jest mnóstwo tandety, można by się rozpisywać, ja w zasadzie do 3/4 mebli które mam mogłabym się przyczepić, najmniej zastrzeżeń mam chyba do kuchennych, bo fronty są porządne, a systemy są dobrej firmy tylko sprzedawane pod firmą Ikei. Z BRW nie mam nic, ale pewnie jest podobnie jak z Ikeą, niektóre rzeczy są bardziej udane, a inne mniej... ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Hosenko my mamy łóżko na materac 140x200 cm i nie zajmuje jakoś duzo miejsca, a jest juz spore do spania. ![]() A co do głębokości szafy to w życiu nie słyszałam żeby szafy z przesuwnymi drzwiami musiały być głębsze, niby czemu? To jest zupełnie nielogiczne, przecież ubrania nie zajmuja więcej miejsca przy drzwiach przesuwnych. ![]()
![]() |
#4323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w ostatecznym rozrachunku i tak mniej miejsca zajmują, bo nie trzeba mieć pustej odległości do tradycyjnego otwierania drzwi. 20 cm różnicy to jest sporo jak na małą powierzchnię pokoju. W bloku każdy cm jest ważny. U nas sprawę komplikuje balkon - gdyby nie on, problemu by w zasadzie nie było.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-03-19 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Z resztą niewazne, po prostu byłam ciekawa czemu mowisz że aż tyle potrzeba. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A rowerownia jest na klatce także cały czas był pod ręką. Nie spieszy się ![]() ![]() http://www.ava-laboratorium.pl/kosme...items/226.html http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=23404 http://www.kosmetykiaa.pl/produkty/t...a-mlodosci.htm Ori i Ava mają składy na stronie, AA przydałoby się sprawdzić w drogerii. Ciekawe czy już są te kremy. W TS jest reklama linii 30+ sygnowana- uwaga uwaga- przez Brodkę ![]() I jeszcze mam odleweczkę od Mag kremu na dzień Lumene i BB Garniera- ciekawa jestem. Tylko wczoraj włączyłam na noc aknicare z kw. salicylowym po zachwytach siostry więc z tydzień jeszcze odczekać powinnam, nie wiem czy wytrzymam ![]() Można sobie na nie patrzeć ![]() ![]() generalnie mi też potrzebne bardzo- jakbym przypadkiem dostała zaproszenie na rozmowę o pracę w miejscu bardziej oficjalnym to ciuchy pożyczę od siostry ![]() I ja bym kiedyś chciała mieć porządne niekombinowane łóżko- póki co śpię na rozkładanym ale i tak nie składam tylko nakrywam polarkową narzutką w wytłaczane kwiatki ![]() Tego życzę ![]() Pojawiło mi się kilka ciekawych ogłoszeń o pracę spod Warszawy- nie wiem czy to dobry pomysł- co z mieszkaniem będzie? No ale zgłaszam kandydaturę ![]() Ale mam refleks, nie wiedziałam, ze już nowa gazetka SP jest ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ech, wyprowadziłabym się już ![]() Ja mieszkałam ze średnią siostrą a najmłodsza miała pokój sama jak jeszcze mieliśmy 3 pokoje w starym mieszkaniu. Jestem za późniejszym rozdzieleniem rodzeństwa, a już w wieku kiedy hormony zaczynają szaleć koniecznie ![]()
![]() |
#4326 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ubrania na wieszakach zmieszczą się do 50cm, tylko pytanie, czy się nie przycinają drzwiami. Ta szafa, którą mamy u rodziców ma głębokość właśnie 55cm i rękawy sweterków lekko wystają, tak, że po zamknięciu drzwi trochę się mną. Jak dla nas to im mniej szafa zajmie tym lepiej, dlatego pytałam osób, które od sprawy technicznej coś by mi potrafili powiedzieć. ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-03-19 o 13:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
po prostu Em :)
|
Ja własny pokój dostałam jak miałam 15 lat, to był dramat.
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do spotkania to ja jestem nadal chętna - czwartek, piątek? ew. przyszły tydzień ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Przyjaciółka KWC
|
Tak, taką: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...kiem#/20198972
Szczyt piękności to nie jest (i jakości też nie, bo część na której najczęściej siedzimy, czyli leżanka zaczęła szybko skrzypieć), ale jest wygodna do siedzenia, mieści sporo osób i pokrycie łatwo się czyści. ![]()
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
![]() Wczoraj całe popołudnie spędziłam łażąc z tatą po sklepach, znalazłam 2 potencjalne białe tapety, ale mojej wersalki w BRW na Zakopiance nie było. Mają tam tylko meble kuchenne i odesłali nas właśnie na ul. Pilotów. W którąś sobotę trzeba będzie podjechać. Odnośnie szaf z przesuwanymi drzwiami to z naszej w przedpokoju rękawy kurtek i płaszczy wystają i często zdarza się je przyciąć drzwiami. Z drugiej strony nie mogła być ta szafa głębsza, bo się by drzwi do pokoju nie dało otworzyć (szafa stoi częściowo we wnęce za nimi) i przedpokój, w którym stoi byłby dużo węższy niż jest, a i tak już jest wąski ![]()
#4331 |
Przyjaciółka KWC
|
Rzyrafko, Siquens MedExpert krem do skóry odwodnionej i przesuszonej, skład: aqua, cetearyl ethylhexanoate, isohexadecane, cyclopentasiloxane, glycerin, cetyl alcohol, dimethicone, macadamia integrifolia seed oil/tocopherol, panthenol, propylene glycol/glycerin/hydrolyzed caesalpina spinosa gum/ceasalpina spinosa gum, alcohol/onopordum acanthium flower/leaf/steam extract, glyceryl stearate citrate, butylene glycol/laureth-3/hydroxyethylcellulose/acetyl dipeptide-1 cetyl ester, tocopherol, polyacrylamide/ hydrogenated polydecene/laureth-7, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, allantoin, disodium edta, benzyl alcohol/methylchloroisothiazolino ne/methylisothiazolinone, parfum/beznyzl salicylate, lactic acid, sodium hydroxide, bha.
Po bliższym przyjrzeniu się niestety szału nie robi, w sklepie tylko rzuciłam okiem. Wczoraj testowałam - lekki, ciekawy, ale jeszcze nie mam zdania co do nawilżania a to najwazniejsze dla mnie. Chciałam się zapisać na ulubione zajęcia fitness, ale nie było już miejsca ![]() ![]()
![]() |
#4332 |
Zakorzenienie
|
Hej, co tutaj taka cisza znów?
![]() Kupiłam sobie wczoraj szampon Garnier z drożdżami piwnymi i granatem. Zdziwiłam się, że w Biedronce te szampony mają nazwę Ultra Doux, w drogeriach chyba wciąż mają polską? W ogóle to przez to poniedziałkowe gonienie boli mnie gardło, bo tata mnie zabrał do KFC na obiad i musiałam na szybko pić tą lodowatą pepsi ![]()
#4333 |
Zakorzenienie
|
Zaszalałam Sleekowo
![]() ![]() Wzięłam też 2 kredki ELF - turkusową i beżową. Połknęłam bakcyla mydełkowego i lada dzień składam zamówienie: Lawendowa Farma i Mydlarnia Tuli ![]() Od wczoraj jakoś dziwnie się czuję, mam nadzieję, że choroba mnie nie łapie. Może też byś coś na tle nerwowym, bo czuję się jakas taka rozdygotana od środka ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-03-21 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Przyjaciółka KWC
|
Ja dzisiaj same monotonne rzeczy robię w pracy i mi lekko sennie. :ziew:
Wczoraj poszłam na fitness do klubu w którym wcześniej nie byłam i jestem pełna podziwu ile kobiet można wtłoczyć na jedną niewielką salę. ![]() Idę dzisiaj do ginekologa, potem spróbuję upolować w końcu te kwasy Pharmaceris i idę rzucić okiem na buty ślubne do jednego sklepu, muszę przed przymiarką sukni je mieć, a zmieniam zdanie co do tego jakie chcę co dwa dni. ![]() Widziałyście promocję na kosmetyki sephorowe? -50% jak się przyniesie stary? ![]() Prawie wszystko pod kątem makijażu ślubnego, żeby nie było. ![]() nosku, em dziękuję za polecenie odżwyki Eveline, wygląda na to że działa. ![]() ![]()
![]() |
#4335 |
Zakorzenienie
|
Hosenko, mnie też od pewnego czasu kusi Lawendowa farma. Co zamawiasz?
![]()
![]() |
#4336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Laski zamawiacie Glossyboxa? Ja właśnie zamówiłam; tam za polecenie można dostać punkty, może byśmy się jakoś wzajemnie poleciły? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
Isa:
Sporo mam na liście ![]() Całe: - mleczne (Mydlarnia Tuli) albo Kleopatry (Lawendowa Farma) - nie wiem, czy czymś się różnią ![]() - super tłuste (Mydlarnia Tuli) - do stóp - jogurtowe (Lawendowa Farma) Mini: - owsiane (Mydlarnia Tuli) - z jedwabiem (Mydlarnia Tuli) - oliwka węglowa (Mydlarnia Tuli) - kokosowe (Mydlarnia Tuli) - miodowe (Mydlarnia Tuli) - eukaliptus z makiem (Mydlarnia Tuli) - miętowe orzeźwienie (Lawendowa farma) - żywokostowe (Lawendowa farma) - miodowy rumianek (Lawendowa farma) W zależności od kasy kupię do razu, albo rozdzielę na 2 zamówienia. A Ty i Estella co planujecie kupić?
#4338 | |
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam trzy pędzle do twarzy. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Zakorzenienie
|
mi się podobają z Lawendowej: plastelinki, myślę, że to może być podobne do lusha
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
Nie chwaliłam się - jedziemy na początku czerwca z TŻ do Paryża
![]()
#4341 |
|
Super.
![]() ![]() Ciekawe czy i ja w tym roku tam zawitam, w końcu rok bez Paryża rokiem straconym. ![]()
![]() |
#4342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wycieczka jest objazdowa, więc pewnie będzie trochę gonitwy na zasadzie: zobaczyć jak najwięcej w jak najkrótszym czasie. Najważniejsze, że odsapniemy od remontu i dokupywania kolejnych niezbędnych rzeczy do mieszkania.
![]() |
#4343 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Za to obczaiłam sobie dziś składy tych nowych rzeczy z AA z linka z poprzedniego posta- seria 18+, wklejam fotki telefonowe. W kolejności: krem matujący, rozświetlający, peeling. Tu z kolei glikol wyżej, no i jest parafina- pod koniec ale jednak jest. Dawno nic nie miałam z AA i kusi teraz ![]() ![]() ![]() Udało mi się jeszcze zrobić sobie odleweczkę tego kremu Ecobeauty na dzień w filii Oriflame ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() też mnie zaciekawiła, akurat jeszcze nie oddałam nikomu kilku rzeczy z kolorówki więc może bym się na coś zdecydowała jeśli kasa dopisze ![]() Cytat:
![]() Ale super!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 |
Zakorzenienie
|
Niezła lista, ja tak na razie skromnie planowałam ![]() - balsam masujący: Plaster z pomarańczą - z mydeł: Plaster miodu lub Orzeźwiające Maroko Super ![]()
#4345 | |||
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
- róż, - pędzel do pudru, - eyeliner, - szminkę, - 2 kredki do oczu. Jak jutro przestanę pisać na wizażu to znaczy że TŻ znalazł moje zkaupy i mnie udusił, bo do niego argument o makijażu ślubnym średnio trafia. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W ogóle byłam wczoraj w Sephorze, Douglasie i MACu i we wszystkich trzech sklepach zostałam kompletnie olana przez obsługę, tylko konsultantka Diora w D. mi próbowała cos doradzić (szukam podkładu, ale muszę potestować), wróciłam do domu rozczarowana i z dwiema próbkami - Diora Forever i MACa Matchmaster, chciałam jeszcze ze dwa podkłady przetestować, ale w Sephorze konsultantka z miną "czego tu dziewczynko szukasz" powiedziała że nie ma pojemników, a w Douglasie nie mieli testerów Clarins w przyzwoitym kolorze. ![]() Kupiłam Pharmeceris T z kwasem migdałowym 10%, co za silikonowe mazidło. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
|
ice, ja też robiłam zakupy w Sephorze w GK. Szkoda, że nie mogę wam pokazać jaką minę zrobiła konsultantka kiedy podeszłam do kasy z pędzlami i powiedziałam, że chcę skorzystać z promocji. Uniosła wysoko brwi i z krzywym uśmieszkiem zapytała, czy mam jakieś na wymianę, a potem się skrzywiła się jeszcze bardziej jak jej podałam moje stare (miałam z Rossmanna i Avon), zamaszystym ruchem je gdzieś wrzuciła pod ladę, bez słowa nabiła mi rabat i podała siatkę.
![]()
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2012-03-22 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Przyjaciółka KWC
|
Ja dzisiaj planuje podjechać na Floriańską, może będę mieć więcej szczęścia, ale i tak spodziewam się, że mój woreczek ze starymi kosmetykami może wywołać dziwne miny. Tylko nie bardzo rozumiem, skoro taka idea promocji, czemu ma to szokować obsługę.
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja to się wolę sama poorientować i poedukować przez internet niż liczyć na konsultantki, jakoś rzadko trafiam na kompetentne- obojętne w jakiej sieci. No i zawsze mam ze sobą puste pudełeczko na odlewki ![]() O, nie miałam takiego wrażenia przy 5%. Może formuła jest ciut inna? Cytat:
![]() Ktoś może był ostatnio w YR i wie czy nowa seria z granatem (np. żel pod prysznic i maseczka) pachnie ładnie? ![]()
![]() |
#4349 | ||
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Raczej na pewno mają. Nie poszłam dzisiaj na te zakupy, senność mnie dopadła, a nie wyszłam jeszcze z pracy bo czekam na TŻ aż po mnie przyjedzie a coś mu się opóźnia, miał być pół godziny temu. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
|
Więc powinna się cieszyć, że wydałam kilkadziesiąt złotych nie zawracając nikomu głowy.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.