![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)
A ja i owszem, ale to dla mnie taki bardziej wizytowo-służbowy styl, nie na codzień
![]() ![]() Madlen za tę kasę (150 zł.) to teraz kupisz mega wypas w sklepie, nawet 2 pary, a nie jakiś no name, sorry bez obrazy ale dżinsy firmowe to firmowe jest duża różnica....Ja dużo kupuję na allegro, ale jesli spodnie to tylko firmowe, nawet na allegro, sama tony dżinów sprzedałam ale firmowych, właśnie będę wystawiać Pepe Jeansy nowe- rurki mega zgrabne za jakieś 99 zł. kupiłam za 220 ale trudno...Tylko rozmiar małe 36, jak zrobię fotki to Wam pokażę ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-01-07 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Madlen skoro masz takie problemy nie boisz się kupowac bez przymierzana?.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-01-07 o 11:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Zakorzenienie
|
Zmierzę sobie wszystko, zmierzę moje spodnie z szafy i wtedy zobaczę.
I przede wszystkim najpierw na zakupy idę, jutro. Jak nie znajdę to wtedy all. zresztą w razie czego raczej mam komu sprzedać.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Zadomowienie
|
Witam,
Svinecko śliczny maluszek, ale też nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka, trzymam kciuki żeby była córeczka Novocaine witaj, ja się mało udzielam ale i tak wątek uwielbiam. Dorinko widzę, że jeśli chodzi o polskie morze to mamy podobny gust i wymagania też uwielbiam półwysep, lubię jeszcze Krynicę morską ale tam trochę za cicho jest (przynajmnej było jak byłam tam ostatnim razem). Chcielśmy z TŻ w tym roku wybrać sie gdzieś w ciepłe kraje ale raczej to nie wypali skoro mam ść na kurs na prawko brrrr
#4385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale Egipt, Maroko powiadasz.... Już się cieszę na ten wyjazd ![]() ![]()
![]() |
#4386 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spojrzałam raz jeszcze, popatrz sobie gdzie masz kości biodrowe i popatrz ba modelkę, tam właśnie spodnie się kończą ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcale nie jesteś walnięta, ja już się zaczęłam dawno orientować, co i jak |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4388 |
Rozeznanie
|
Madlen, zgadzam się z Dorinką że jednak firmowe jeansy naprawdę warto kupić. Ja osobiście bardzo lubie Benettona i Sisley. Wszystkie spodnie stamtąd trzymają mi się lata i nadal je lubię
![]() A ja też mam modowe pytanie: widziałyście może gdzieśpodobną sukienkę, tyle że króką? Chodzi mi o tą asymetrię, uwielbiam, a nic nie mam. W tym roku wesele przyjaciółki i chcę chociaż raz nie kupować sukienki na ostatnią chwilę. Kiecka oczywiście z artykułu na wizażu ![]()
![]() |
#4389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ta asymetria jest fajna, ale ta akurat sukienka nie w moim guście i ten skos byłby fajniejszy jakby był z materiału tego samego a nie jakaś dziwna, sznurkowa kombinacja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Rozeznanie
|
Madlen wg mnie te drugie spodnie są fajniejsze
![]() U mnie ze spodniami odwieczny problem:/ Jestem wąska w biodrach ( śmiem twierdzić ,że "wklęsła" ) i ciężko mi dobrać spodnie, które by dobrze leżały. Kombinuje jak mogę - kupuje nawet dzwony a potem zwężam u krawcowej nogawki by były "rurkowate" . |
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedyś, jeden jedyny raz, kupiłam sobie w Dieslu spodnie za 450 zl ![]() ![]() ![]() Niekoniecznie chodziło mi o sznurkowy materiał a o asymetrię w ogóle. Ta sukienka tylko inspiracja, poza tym taka kolorystyka na ślub tez raczej niewskazana ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym klienci spryciarze zererwuja w grudniu w najlepszej promocji, wplacaja 20 % zaliczki, a potem sami płatność na raty sobie rozkładają. Mają kasę to przychodza do mnie wplacają po parę stowek..tym sposobem, przed wyjazdem okazuje się ze maja wszystko oplacone. Łatwiej wydać co miesiąc parę stowek niz jednorazowo 4 tysiące ![]() Co do miejsca wyjazdu...z tych 4 miejsc ktore wymieniłam najbardziej polecam Turcję...a jak ma byc egzotycznie to Maroko. Nie wiem mnie jakoś Tunezja i Egipt odrzuca...bo nic poza hotelami tam nie ma, brudno no i ful Polaków i Ruskich..jak dla mnie przereklamowany shit. Ale ludzie zadowoleni bo jednak to jakas namiastka egzotyki i co najważniejsze tanio. Turcja jest fajna bo kurorty iscie Europejskie..sklepy, dyskoteki wszystko co potrzeba. No i jest co zobaczyć. A Maroko podobno piękne...i nie zjeżdza sie tam tylu chamów. Cytat:
Tzn wiesz, zeby zwiedzac to ok..nie ma juz upałów, a jak popada nic sie nie dzieje.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-01-07 o 12:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
zaro cos takiego znalazlam
http://www.allegro.pl/item516967914_...wyprzedaz.html http://www.allegro.pl/item516261506_...metria_38.html http://www.allegro.pl/item502424935_...kiny_r_36.html
#4394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Byliśmy w Hurghadzie, ale wykupiliśmy wycieczki do Kairu i Luxoru. Niestety tylko tydzień i nawet nie ze względu na finanse tylko możliwość dostania dłuższego urlopu w pracy ![]() ![]() Październik okazał się idealnym wyborem, bo było ok. 28 stopni (nie wiem jak by wyglądało zwiedzanie Luxoru np. w lipcu ![]() Ale fakt pełno Polaków i Ruskich ![]() W tym roku też na jesień chcemy gdzieś jechać. Haniu jaka jest pogoda w Turcji albo na Maroko na początku października? Zaro mi się sukienka bardzo podoba, tylko jak na wesele, to chyba trochę za ciemna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moi znajomi byli w Maroko i mówią, że shit właśnie, ale dokładnie nie bardzo wiem co mieli na mysli ![]() ![]() ![]() Hania a mnie gdzie byś wysłała chce leżeć i pachnieć przy holelu, a wieczorem balować to gdzie ? ![]() Miałam spytać, czy na raty można, bo u nas byłaby to najlepsza opcja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zakorzenienie
|
Ale się podjarałam tym wyjazdem w ciepłe kraje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam stalych klientow ktorzy byli w zeszłym roku w Maroko i zakochali się w tym miejscu ![]() Z Turcją już gorzej może sie trafić deszcz i chlodniejsze dni. Moj znajomi byli pod koniec wrzesnia i cały tydzień lalo ![]() Cytat:
![]() Musisz sama wiedzieć co chcesz zobaczyć. Mnie jakoś gora kamieni nie kręci...dlatego Egipt to dla mnie porażka. Ja potrzebuje slodkich brukowanych uliczek, małych kamieniczek, kosciolów w malowniczej scenerii. srodziemnomorsiego klimatu, tawern, knajpek, owocow morza, dobrego wina i przyjaznych ludzi. Imprezowo zdecydowanie Hiszpania, Teneryfa, Majorka, Grecja (Chalkidiki i Riwiera Olimpijska- moja kumpela byla ode mnie w zeszlym roku na Riwierze i była zachwycona)...wyspy greckie oczywiscie: Zakynthos ( rejon Laganas i Kalamaki) Rodos, Kreta (rejon Heraklionu) no i nasz hit sezonu Santorini i Mykenos..ale tu trzeba duuuuzo kasy wydać. Zabawic mozesz sie w Turcji...maja dyskoteki na wysokim poziomie. Cytat:
Odsetek płacić nie musisz bo i czemu. W umowie masz zapis, ze musisz przy podpisaniu umowy wpłacic zaliczkę 20 %, a na 21 dni przed wyjazdem resztę kwoty..ale nikt nie powiedział ze ta reszta kwoty ma byc wpłacona jednorazowo i dokladnie na 21 dni przed wyjazdem. Chodzi tylko o to zeby calośc wplaty byla u nas do 21 dnia przed wyjazdem. A jak dokonasz tej wpalaty to juz Twoj biznes...gotowką, kartą, przelewem..jednorazowo, w 3 ratach...jak tam chcesz ![]()
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-01-07 o 18:29 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale muszę poznać coś innego niż widziałam, dlatego najbliżej mi do Grecji chyba ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś tych facetów tam ciągnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Zadomowienie
|
Teraz to i ja się nakręciłam !
Dziękuję Haniu, za rady. W sobotę będę w Olsztynie, zajdę tam do biura podróży, zobaczę co polecają. Najwyżej od razu coś wybiorę i wpłacę zaliczkę. Te raty to dobry pomysł. Zdecydowanie łatwiej zapłacić w ratach niż od razu wywalić parę tysiaków. Tym bardziej, że ze sobą trzeba mieć kieszonkowe ![]()
#4402 |
Zakorzenienie
|
ja chcę do Egiptu a TZ nie
![]()
#4403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem ze ten Egipt ma duzo plusow...bo pięknie morze, ponurkowac z rybkami mozna, poczuć się jak księzniczka w wypasionym hotelu, pojeść, popić itp..ale nie da rady wieczorem wyrwac się z hotelu połazic po jakiejs urokliwej starowce, poznac na plaży miłej pary autochtonów ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-01-07 o 13:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4404 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chcesz leżeć, wygrzewać się na słonku i popijać drina to Egipt wskazany ![]() Hotele 4 - 5 gwiazdkowe są naprawdę luksusowe, wręcz pełne przepychu, wszędzie marmury, złote czy też złotopodobne ozdoby itp. Nigdzie indzie za taką cenę nie dosaniesz takich wygód. Jednak trzeba się przyzwyczaić do specyfiki krajów muzułmańskich: wiadomo chętniej będą rozmawiać z TŻ niż z Tobą, na kobiety turystki to się jedynie obleśnie gapią, chcą dotykac (!), robić sobie zdjęcia itp., poprostu są nachalnii. Ogólnie są strasznymi niechlujami, na mieście wyrzucają śmieci na ziemie. Na zakupach chcą wcisnąć wszystko i MUSISZ się targować, kiedy się tego nie robi to podobnież się obrażają bo to niezgodne z ich kulturą. Jednak ważniejszy powód to taki, że podawane ceny są często 100% zawyżone. Nie targując się poprostu strasznie się przepłaca!!. A i jeszcze bardzo ważne!!! Tzw. Zemsta faraona, z powodu innej flory bakteryjnej, po zjedzeniu surowych owoców, warzyw czy też sosów lub wypiciu wody z kranu możemy dostać biegunki;/ Proponowane wycieczki fakultatywne to: Kair z piramidami, Luxor, nurkowanie - różnego rodzaju, jazda quadami po pustyni - zwiedzania wioski beduińskiej, rejs Nilem. My zastanawiamy się nad Marokiem: wydaje mi się, że to urocze miejsce, jednak opinie są skrajne. Pewnie duzo zależy nietylko od upodobań, ale także od hotelu do którego się trafi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Marzy mi sie Grecja w te wakacje, tylko że drogo. Chyba że Haniu powiesz że u Ciebie jakieś super oferty to aż się przejadę, a i babcię mam w okolicy ![]() Kupiłam fasolę ![]() ![]() ![]() ![]() Edit: Dzięki Sviniecko. Oj chyba będę musiała się sporo naszukać bo chodzi mi jednak o coś takiego w stylu subtelna elegancjo-klasyka ![]()
![]() Edytowane przez zara_84 Czas edycji: 2009-01-07 o 14:01 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do Maroko....moj mąż poznał kiedys w samolocie chlopaka pochodzącego z Maroko ( a dokaldniej Marakeszu), a mieszkającego w Amsterdamie. TZ gały wyszly..taki elegancik i kulturaly facet. Opowiadał całą drogę o zabytkach, kulturze i itp....mąż nie będąc tam, zauroczył sie tym miejscem...ale i tak będzie to ostatnie miejsce do ktorego pojedziemy. Kraje arabskie nie dla mnie ![]() Cytat:
Zaraz Ci wyślę na PW co trzeba. ![]() Bardzo jestem ciekawa jak Ci ta fasolowka wyjdzie ![]()
![]() |
#4407 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Hania ja też poproszę wstępną kalkulację , termin sierpień może końcówka ... Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-01-07 o 14:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Zadomowienie
|
Tak piszecie o tych ciepłych krajach i powiem Wam, że też bym chętnie gdzieś pojechała. Nie licząc wyjazdów za malucha z rodzicami, to nigdy nie byłam na takich wakacjach.
Za to z marcu jest duża szansa na Alpy ![]()
#4410 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pomimo wszystkodla mnie Egipt był świetnym miejscem, do któego chętnie powrócę, szczególnie późną jesienią, na taki odpoczynek od rzeczywistości... Zresztą na terenie hoteli tubylcy zachowują się bardziej po europejsku, więc można uniknąć ich specyfiki... My na urlop możemy się wybrać jesienią, a oboje lubimy ciepło, więc nie jako kraje arabskie są dla nas idealne, może kiedyś będzie nas stać na więcej to wtedy Peru, Meksyk, Kuba, Dominikana można wybierać do woli ![]() Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2009-01-07 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.