PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko .... - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-15, 12:47   #4381
atinas
Zadomowienie

Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....

Cytat:
Napisane przez alexa1307 Pokaż wiadomość
W duzych ilosciach mowia,ze moze w zagrozonych ciazach prowadzic do poronienia ale lekarz moj mowi,ze do 4 zabkow dziennie mozna a nawet powinno sie spozywac,ja tam pilam takie syropy i dodatkowo na kanapeczke sobie zawsze kladlam pokrojony zabek takze zdania sa rozne zreszta jak na kazdy temat
Dokładnie tak jak kazda z nas jest inna, a ja i tak nie cierpię tego syropu więc wolę inne sposoby. Wszystko byleby nie czosnek
atinas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 13:10   #4382
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc laski
ale sie wyspalam dopiero sie obudzilam
ide na sniadanko i cosik posprzatac bo juz zarastamy w domu .

a co do czosnku....nigdy tego swinstwa do ust nie wezme strasznie zwracam po czosnku.takze u mnie kompletnie nie wchodzi w gre leczenie czosnkowe a do tego na sam zapach to juz bym kibelek przytulala

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 13:16   #4383
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Wow Agus noo to ladne mialas spanie hehe
Elciu kochana przepraszam ze Cie pominelam Slonko odezwe sie na gg jak tylko ogarne troszke mieszkanko...bo poki co ogarniam a i tak ciagle syf

A ja uwielbiam czosnek i moglabym jesc ze wszystkim...no ale co za duzo to nie zdrowo,jak ze wszystkim !!!!

Zbigniew Wodecki-"Lubie wracac..."
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:22   #4384
zebra666
Zakorzenienie

A ja ugotowałam obiadek i prasowanko małego przede mną ale niedużo mam;P bo to już to co na bierząco

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:37   #4385
agnieszka09
Wtajemniczenie

a ja nadal w pizamie...z mama na saypie rozmawialamide sie ogarnac

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2010-01-15, 16:32   #4386
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Agniesia ale masz dzisiaj leniwy dzień. Teraz to Ci się już nie opłaca ubierać,hehe,bo nie długo znowu będziesz się kładła.
Ja robiłam dzisiaj na obiadek pierożki ruskie i takie ogromne mi wyszły,aż się mój mąż śmiał. A teraz siedzę i wcinam ciastka,bo mój mąż poszedł do pracy. A Wy co dziewczynki porabiacie?
Ja mam takie zmartwienie.....,coś cały dzień bardzo słabo rusza się moje dzieciątko. Dzisiaj może raz-dwa czułam jak się rusza a tak to nic. Co o tym sądzicie??

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

A co do Czosnku,to ja go nie cierpię,mój mąż sobie wczoraj kupił czosnek jakiś w słoiczku,a ja myślałam,że padne jak otworzył słoik

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:37   #4387
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

kicia wybaczam
ja dzisiaj mialam wizyte w szpitalu badania standardowe no i cukier po dwoch godzinach byl wynik i cukier w normie wiec sie ciesze
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 17:55   #4388
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Agniesia ale masz dzisiaj leniwy dzień. Teraz to Ci się już nie opłaca ubierać,hehe,bo nie długo znowu będziesz się kładła.
Ja robiłam dzisiaj na obiadek pierożki ruskie i takie ogromne mi wyszły,aż się mój mąż śmiał. A teraz siedzę i wcinam ciastka,bo mój mąż poszedł do pracy. A Wy co dziewczynki porabiacie?
Ja mam takie zmartwienie.....,coś cały dzień bardzo słabo rusza się moje dzieciątko. Dzisiaj może raz-dwa czułam jak się rusza a tak to nic. Co o tym sądzicie??

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

A co do Czosnku,to ja go nie cierpię,mój mąż sobie wczoraj kupił czosnek jakiś w słoiczku,a ja myślałam,że padne jak otworzył słoik
Moj maluszek tez sie malo jakos czasami rusza ale ponoc mowia ,ze jak sie obroci glowka w dol to wtedy mozemy prawie wogole nie czuc ruchow tylko takie dziwne wzdymanie brzuszka ale jak Cie to bardzo martwi to zawsze mozesz isc do szpitala niech zrobia usg
alexa1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 18:09   #4389
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Moj maluszek tez sie malo jakos czasami rusza ale ponoc mowia ,ze jak sie obroci glowka w dol to wtedy mozemy prawie wogole nie czuc ruchow tylko takie dziwne wzdymanie brzuszka ale jak Cie to bardzo martwi to zawsze mozesz isc do szpitala niech zrobia usg
no troszkę mnie uspokoiłaś. Zobaczę co będzie przez weekend. Jak się nic nie zmieni to w poniedziałek pojadę do mojej gin.
A jak Ty się czujesz coraz bliżej końca??

Gracjanek

Fabianek
Stary 2010-01-15, 18:26   #4390
bajka1807
Zakorzenienie

dzieki kochane za odpowiedzi teraz weekend wiec napewno zalegne w lozeczku

a u mnie oczywiscie nie moze obyc sie bez zadnych atrakcji .... jade autem do domu i nagle radio mi sie wylaczylo, pozniej tablica rozdzielcza siadla, obrotomierz nie dziala, ten od predkosci tez nie.... wszystko zgaslo, a na koniec auto tz musial przyjechac i mnie holowac do domu... szlag by to normalnie, jakby malo wydatkow bylo to teraz dojdzie mechanik bo wysiadl alternator i pare kilometrow jechalam na samym akumulatorze.... shit happens
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 18:42   #4391
alexa1307
BAN stały

Cytat:
no troszkę mnie uspokoiłaś. Zobaczę co będzie przez weekend. Jak się nic nie zmieni to w poniedziałek pojadę do mojej gin.
A jak Ty się czujesz coraz bliżej końca??
Oj powiem Ci kochana,ze jest mi coraz ciezej i coraz ciezej mi sie oddycha,nie wspominajac nic o zadyszkach ale mam nadzieje,ze zdaze sie oswoic z tym niezbyt fajnym samopoczuciem a Ty jak tam sie czujesz ???teez masz jakies ekscesy ciazowe bo ja czasem mam dosc tego samopoczucia

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dzieki kochane za odpowiedzi teraz weekend wiec napewno zalegne w lozeczku

a u mnie oczywiscie nie moze obyc sie bez zadnych atrakcji .... jade autem do domu i nagle radio mi sie wylaczylo, pozniej tablica rozdzielcza siadla, obrotomierz nie dziala, ten od predkosci tez nie.... wszystko zgaslo, a na koniec auto tz musial przyjechac i mnie holowac do domu... szlag by to normalnie, jakby malo wydatkow bylo to teraz dojdzie mechanik bo wysiadl alternator i pare kilometrow jechalam na samym akumulatorze.... shit happens
No to faktycznie juz gorzejbyc nie moze ale tak to jest,ze zawsze musi sie cos przypaletac bo nie moze byc za dlugo wszystko poukladane

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 19:08   #4392
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

[QUOTE=alexa1307;16485752]Oj powiem Ci kochana,ze jest mi coraz ciezej i coraz ciezej mi sie oddycha,nie wspominajac nic o zadyszkach ale mam nadzieje,ze zdaze sie oswoic z tym niezbyt fajnym samopoczuciem a Ty jak tam sie czujesz ???teez masz jakies ekscesy ciazowe bo ja czasem mam dosc tego samopoczucia

Ogólnie kochana czuję się dobrze,tylko już też troszkę mi ciężej. Jak ubieram kozaki,to się więcej nadysze niż to warte. Czasami tylko czuję jakiś taki ucisk w okolicach żeber,że mi oddychac ciężko,ale nie jest źle,w końcu już tak blisko końca

Gracjanek

Fabianek
Stary 2010-01-15, 19:31   #4393
alexa1307
BAN stały

[QUOTE=Anusia479;16486405]
Cytat:
Oj powiem Ci kochana,ze jest mi coraz ciezej i coraz ciezej mi sie oddycha,nie wspominajac nic o zadyszkach ale mam nadzieje,ze zdaze sie oswoic z tym niezbyt fajnym samopoczuciem a Ty jak tam sie czujesz ???teez masz jakies ekscesy ciazowe bo ja czasem mam dosc tego samopoczucia

Ogólnie kochana czuję się dobrze,tylko już też troszkę mi ciężej. Jak ubieram kozaki,to się więcej nadysze niż to warte. Czasami tylko czuję jakiś taki ucisk w okolicach żeber,że mi oddychac ciężko,ale nie jest źle,w końcu już tak blisko końca
To witaj w klubie a jeszcze od wczoraj bolal mnie brzuch jak na @,mialam dziwne klucia w okolicach jajnikow ale nie trwalo to dlugo,dzis znowu powtorka i najgorsze ,ze bol sie nasila a moj maz jeszcze poszedl na nocke do pracy mam nadzieje,ze przejdzie ale jak na razie ani magnez ani nospa ani nawet paracetamol nie pomaga nie wiem co zrobie jak sie zacznie a ja sama z dzieciakami w domu,normalnie jakis koszmar,faceci powinni miec wolne od 7 miesiaca ciazy swojej zony
Stary 2010-01-15, 19:58   #4394
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

[QUOTE=alexa1307;16486906]
Cytat:
To witaj w klubie a jeszcze od wczoraj bolal mnie brzuch jak na @,mialam dziwne klucia w okolicach jajnikow ale nie trwalo to dlugo,dzis znowu powtorka i najgorsze ,ze bol sie nasila a moj maz jeszcze poszedl na nocke do pracy mam nadzieje,ze przejdzie ale jak na razie ani magnez ani nospa ani nawet paracetamol nie pomaga nie wiem co zrobie jak sie zacznie a ja sama z dzieciakami w domu,normalnie jakis koszmar,faceci powinni miec wolne od 7 miesiaca ciazy swojej zony
no a to byłoby super,jakby mieli wolne od 7 miesiąca.
jestem pewna,że Dorianek jeszcze sobie posiedzi

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

zawsze się coś dzieje jak jesteśmy zdane same na siebie

Gracjanek

Fabianek
Stary 2010-01-15, 20:30   #4395
alexa1307
BAN stały

[QUOTE=Anusia479;16487516]
Cytat:

no a to byłoby super,jakby mieli wolne od 7 miesiąca.
jestem pewna,że Dorianek jeszcze sobie posiedzi

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

zawsze się coś dzieje jak jesteśmy zdane same na siebie
No zebys wiedziala
ale mnie nawala ten brzuchol pewnie to jeszcze nie to,tylko jakies przepowiadajace ale mimo wszystko mam stresa bo sama w domu a jak zacznie sie cos dziac to bede miala problem zeby sie do meza dodzwonic niby przerwy ma co 3 godziny ale tak naprawde nie wiadomo jak dlugo to bedzie trwalo znajoma jak zlapaly bole i to wcale nie mocne i zadzwonila po swojego meza bo tez byl w pracy na nocke to zdazyl przyjechac a Ona juz czekala pod domem wiec pedem do szpitala i za jakas godzine corcia byla z nimi ja bym tak raczej na wariata nie chciala
Stary 2010-01-15, 20:43   #4396
zebra666
Zakorzenienie

oj dziewczyny jakie to dziwne teraz czytać o Waszych dolegliwościach jak się swoich już nie ma Ale pod koniec już umierałam ubierając buty, bo daleko stopy, plus mega spuchniete i się nie chciały zmieścić czy dopiąć:P Aż nie chce mysleć jak teraz by było- pewnie masakra hihi

Stary 2010-01-15, 20:47   #4397
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
oj dziewczyny jakie to dziwne teraz czytać o Waszych dolegliwościach jak się swoich już nie ma Ale pod koniec już umierałam ubierając buty, bo daleko stopy, plus mega spuchniete i się nie chciały zmieścić czy dopiąć:P Aż nie chce mysleć jak teraz by było- pewnie masakra hihi
Fajniutko masz ,ze masz juz to wszystko za soba a zwlaszcza porod teraz mnie pobolewa brzucho a ja juz panikuje a co dopiero bedzie pozniej
Stary 2010-01-15, 21:13   #4398
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

[QUOTE=alexa1307;16486906]
Cytat:
Ty to w każdym tygodniu musisz mieć jakieś atrakcje! Mi się wydaje, że jak jesteśmy same to myślimy o najgorszym i jak coś zaboli ..... Ty się nam tu nie wygłupiaj i nas nie strasz!
A ja też dziś sama

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 21:31   #4399
alexa1307
BAN stały

[QUOTE=Pepus;16489558]
Cytat:

Ty to w każdym tygodniu musisz mieć jakieś atrakcje! Mi się wydaje, że jak jesteśmy same to myślimy o najgorszym i jak coś zaboli ..... Ty się nam tu nie wygłupiaj i nas nie strasz!
A ja też dziś sama
Wlasnie tez mi sie tak wydaje ze jak tylko czlowiek zostaje sam i nie dajBoze cos zaboli to juz panika a to mezus tez dzis nocke ma ???ja bynajmniej nie lubie tej jego zmiany ale to od dziecka mi zostalo,ze nie lubie sama w nocy siedziec

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

OOOOOOOOOOOOO matko kobietki jak u mnie sie rozpadalo i rozwialo normalnie jakies nieporozumienie jakies tak deszcz wali nam po oknach od sypialni a do tego wiatr i to tak w jednej minucie sie rozpetalo,cos czuje,ze nocka bedzie zimna jak diabli a juz bylo tak fajnie ciepelko,nie wiem jak Wy moje drogie ale ja juz nie moge sie doczekac wiosny,sloneczka mmmmmm:rolleyes :

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 21:51   #4400
zebra666
Zakorzenienie

Alexa ale Ty masz 2 porody z asobą to wiesz co Cię czeka jednak jak się rodzi pierwszy raz nie da się na to przygotować psychicznie, bo jest to całkowitym zaskoczeniem i rodzaj i próg bóluale taka prawda, ze szybko się o nim nie myśli w ten sposób- tlyko zaraz po moje myśli"nigdy więcej" a jakoś z niegiem godzin stało się to bardzo odległym doświadczeniem Napewno warto to przeżyć, bo jak sie zastanowi człowiek to jest to coś piękngo- cud narodzin i te emocje i głupawka po porodzie- normalnie tak gadałam od rzeczy, że polew mieli ze mnie.. zwłaszcza z tego jak powiedziałam, że mąż długo nie zobaczy mojego krocza

ok lece spać bo zaczynam od rzeczy pisac

Stary 2010-01-15, 21:54   #4401
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Alexa ale Ty masz 2 porody z asobą to wiesz co Cię czeka jednak jak się rodzi pierwszy raz nie da się na to przygotować psychicznie, bo jest to całkowitym zaskoczeniem i rodzaj i próg bóluale taka prawda, ze szybko się o nim nie myśli w ten sposób- tlyko zaraz po moje myśli"nigdy więcej" a jakoś z niegiem godzin stało się to bardzo odległym doświadczeniem Napewno warto to przeżyć, bo jak sie zastanowi człowiek to jest to coś piękngo- cud narodzin i te emocje i głupawka po porodzie- normalnie tak gadałam od rzeczy, że polew mieli ze mnie.. zwłaszcza z tego jak powiedziałam, że mąż długo nie zobaczy mojego krocza

ok lece spać bo zaczynam od rzeczy pisac
Hehe taka prawda kochaniutka warto,warto to przezyc ale ja sie chyba boje bo wiem co mnie czeka 1 bolal,2 jeszcze bardziej i ciekawe co mnie czeka teraz dobrej nocki ZEBERKO dla Waszej 3
Stary 2010-01-16, 10:10   #4402
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Wtajcie kochane. Jak zwykle jak jest weekend to tutaj cichutko.
U mnie dzisiaj pochmurna pogoda. WYbieraliśmy się do kina,ale nic ciekawego w nim nie grają. Także chyba spędzimy dzień w domku. Dzisiaj ksiądz u Nas chodzi

Gracjanek

Fabianek
Stary 2010-01-16, 10:27   #4403
zebra666
Zakorzenienie

A ja już poodkurzałam teraz zbieram siły na wc i werandowanie pierwsze nasze... ależ mi się nie chce cokolwiek robić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-16, 14:00   #4404
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc laski
a ja nie dawno wstala.znow sobie pospalam z tz do 1 godz
a tu wekend widac bo pusto
moja dzidzia wczoraj grala z tatusiem w lapkiale sie usmielismy.tak sie cieszylismy,bo to w pewnym rodzaju nawiazanie kontaktu z maluszkiem

do pozniej leniuchy

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2010-01-16, 16:28   #4405
alexa1307
BAN stały

Witajcie kobietki sobotnio
a u Nas dzis pogoda bardzo fajna :yupi: bo jest sloneczko i 10 stopni ale za to w nocy wialo jak diabli i do tego strasznie padalo tak sie w nocy okropnie czulam,ze zadzwonilam po meza i o 2 byl juz w domu siedzial razem ze mna i sie meczyl prawie do 6 rano ale nie wiem czy to maly dawal tak popalic czy to jakies skurcze byly ale bylo nie do wytrzymania po 5 juz moja torba byla w samochodzie i moj maz staral sie mnie zmusic do wyjazdu do szpitala powiedzialam,ze postaram sie zasnac i jak nie przejdzie to pojedziemy ale na szczescie nie wiem czy ze strachu przed szpitalem czy jak ale zasnelam dzis poszlismy tylko na krotki spcerek i do sklepu i to wszystko wole sie nie przemeczac i nie wywolywac wilka z lasu niech brzdac sobie jeszcze siedzi ale juz myslalam,ze to to i mialam mega stresa ale moj mezus zachowal zimna krew
AGUS moj tez tak czasem bawi sie z Dorianem,ze mu puka i mowi i spiewa do niego a maly go nokautuje takimi kuksancami az mu reka podskakuje zebys wiedziala,ze nasi faceci wlasnie w ten sposob nawiazuja kontakt z maluchami,fajniuchne uczucie
Stary 2010-01-16, 20:43   #4406
Sensuel
Wtajemniczenie

Cześć laski

Ja to weekend mam w biegu normalnie.Wczoraj wieczorem byłam na babskim wieczorze u koleżanki i było super. 1/2 lampki wina sączyłam 4h,a one piły takie dobre rzeczy .
Dzisiaj u mnie byli goście na obiedzie i się nastałam troszkę przy garach,bo w ciąży wszystko strasznie wolno mi idzie.Oprócz tego zakupy jeszcze robiliśmy.
A jutro idziemy na roczek do koleżanki córeczki i znowu imprezka .Mnie to nawet cieszy,bo się coś dzieje i czas leci szybko.Muszę coś wymyśleć na kolejny weekend .Koleżanka dzisiaj mi wywróżyła,że za 2 tygodnie urodzę...hehehe,ciekawe czy się spełni .Jak dla mnie może być .

Idę do wanienki bo plecy mi normalnie odpadają od tego stania.
Stary 2010-01-16, 21:06   #4407
zebra666
Zakorzenienie

A ja nie dokończyłam sprzątaćjutro muszę więc opanować kuchnię i wc, bo tlyko pokoje posprzatałam...i podłogi umyć ech:P

Stary 2010-01-16, 21:09   #4408
alexa1307
BAN stały

A ja sie chyba zaraz bede kladla do lozeczka bo maz w pracy to nie ma co robic mialam sprzatac ale sie boje bo jak mnie zlapie to znowu bede musiala Go sciagac do domciu jakos nienawidze wrecz jak w weekend moj pracuje na nocki bo wtedy nie mam co ze soba zrobic
ciekawa jestem jak tam nasza ENIGMA :conf used: ostatnio pisala,ze mam rozwarcie,ciekawe czy poszlo dalej czy zostalo w miejscu na 1 cm
ORIORI tez sie cos ostatnio nie pokazuje mam tylko nadzieje,ze ten jej facet nic jej nie daj Boze nie zrobil bo przeciez tego sie wlasnie bidulka obawiala
musze sobie jakis filmik na noc wlaczyc zeby mi sie lepiej spiulkalo
Stary 2010-01-16, 22:09   #4409
Sensuel
Wtajemniczenie

Mój nocki od poniedziałku zaczyna,ale jakoś mnie bez znaczenia czy nie ma go w dzień czy w nocy.Bo w dzień i tak śpi jak w nocy pracuje także żadnego pożytku z niego nie mam.

A Eniggma nas podgląda właśnie .

Kochana,co tam u ciebie??Jak dzieciaczki się mają??Napisz coś do nas....
Stary 2010-01-16, 22:15   #4410
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Mój nocki od poniedziałku zaczyna,ale jakoś mnie bez znaczenia czy nie ma go w dzień czy w nocy.Bo w dzień i tak śpi jak w nocy pracuje także żadnego pożytku z niego nie mam.

A Eniggma nas podgląda właśnie .

Kochana,co tam u ciebie??Jak dzieciaczki się mają??Napisz coś do nas....
Ja swojemu nie daje pospac budze Go kolo 13-14 i jeszcze moge Go pomolestowac i wykorzystac do paru rzeczy
oj ENIGMA ENIGMA nieladnie podgladac i nic nie napisac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości