![]() |
#421 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)
jade troche popracowac
trzymajcie sie ![]()
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak nauka nie idzie w las, ale tak naprawdę myślę że odziedziczył jakąś skłonność po mamusi ![]() Rozbroił mnie wczoraj, bo mu wyrasta nowy ząb i zaczął sie martwić czy nie będzie krzywy," bo jak będzie krzywy to się wkurzy"....Pytam dlaczego, on, "że żadna dziewczyna go nie będzie chciała" ![]() ![]() Dlaczego taka cisza ???????? Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-11-21 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Heloo
![]() Dorinko no narty to dośc droga przyjemność. Dlatego też nie szalejemy latem z wyjazdami zeby zimą stac nas było na wyjazd w Alpy. Ja zdecydowanie wolę gory niż morze. My i tak wyjezdzamy w wersji oszczędnosciowej. Apartamenty sa duzo tansze niz hotele, wiadomo dojazd wlasnym autem i zrzuta w kilka osob na benzynę tez wychodzi taniej niz samolot. Gotujemy sami, nie stołujemy sie w restauracjach. Na stok zabieramy kanapki (choć czasem zarcie w knajpach na stokach kusi-jakby nie bylo we Wloszech zawsze jeżdzimy). Pozatym mamy zasadę dzielenia wszystkiego po rowno. Pierwszeggo dnia robimy skaldkę na jedzenie. Do puchy kazy wklada 50 e i z tego robimy codzienne zakupy. Najdrozsze są skipasy....w zeszłym roku 180 e od osoby w tym 160 e od osoby (bo jedziemy w niskim sezonie). Nie mowiąc już samych przygotowaniach do wyjazdu. W tym roku musimy kupic bieliznę narciarską, nowe czapki i opaski, na narty niestety juz mnie nie stac więc wypozyczę na miejscu. Potrzebuje nart dla zaawansowanych narciarzy ..a na takie musze wydac co najmniej 2 tyś. ![]() Ale nic...narty to przyjemnosc warta kazych pieniędzy.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2008-11-21 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#424 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
[quote=hania811;9803811]Heloo
![]() Dorinko no narty to dośc droga przyjemność. Dlatego też nie szalejemy latem z wyjazdami zeby zimą stac nas było na wyjazd w Alpy. Ja zdecydowanie wolę gory niż morze. My i tak wyjezdzamy w wersji oszczędnosciowej. Apartamenty sa duzo tansze niz hotele, wiadomo dojazd wlasnym autem i zrzuta w kilka osob na benzynę tez wychodzi taniej niz samolot. Gotujemy sami, nie stołujemy sie w restauracjach. Na stok zabieramy kanapki (choć czasem zarcie w knajpach na stokach kusi-jakby nie bylo we Wloszech zawsze jeżdzimy). Pozatym mamy zasadę dzielenia wszystkiego po rowno. Pierwszeggo dnia robimy skaldkę na jedzenie. Do puchy kazy wklada 50 e i z tego robimy codzienne zakupy. Najdrozsze są skipasy....w zeszłym roku 180 e od osoby w tym 160 e od osoby (bo jedziemy w niskim sezonie). Nie mowiąc już samych przygotowaniach do wyjazdu. W tym roku musimy kupic bieliznę narciarską, nowe czapki i opaski, na narty niestety juz mnie nie stac więc wypozyczę na miejscu. Potrzebuje nart dla zaawansowanych narciarzy ..a na takie musze wydac co najmniej 2 tyś. ![]() Ale nic...narty to przyjemnosc warta kazych pieniędzy.[/quote] No tak rzeczywiście droga impreza, a do tego sprzęt narciarski ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Najpierw powiedział, że chce wyjechać na pół roku w przyszłym semestrze na stypendium do USA i wróci przed ślubem tak, żebyśmy zdążyli nauki odbyć... byłam trochę zaskoczona i niezbyt mi się to spodobało. Po chwili powiedział, że żartuję. odetchnęlam z ulgą a on w tmy czasie powiedział, że chce jechac na tydzień na narty z pracy... czyli najpierw duża sprawa- moje nie a potem mniejsza i liczył, że skoczę z radości do góry i powiem tak... przejrzałam go i nic mu nie wyszło.... myslała, że wyjazdy lubi tylko ze mną... że to nie przyjemność jechać ze 100 obcymi osobami. żle się z tym czuję, a TŻ mnie nie rozumie...
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twin ale żarcik Ci zrobił z tym wyjazdem na pół roku ![]() Co do tego wyjazdu na narty, to wyjazd służbowy w sensie integracyjny ? Czy sobie zorganizowali z pracy samodzielnie taki wyjazd ? I czy nie proponował abyś pojechała z nim ? Czy to niemożliwe ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żart w jego stylu. Co do wyjazdu to u nich ciagle są jakieś szkolenia itd. ale sa dla chętnych. nikt nikogo nie zmusza. Mnie nie może zabrać na ten wyjazd.
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ostatnia optymistyczna opcja, że sam zmieni zdanie...... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pracy mam tak zwane study tours, czyli wyjazdy dla pracownuikow za zupelna darmochę. Do tej pory w ogole nie bralam ich uwagę bo bez męza to zadna przyjemnośc..ale. Ostatnio zaczelam mysleć ze marnuję szansę poznania swiata. Nie wiem czy kiedykolwiek będę mial szanse na to by zobaczyc Teneryfę, Majorkę, Hiszpanie. Tydzien to tylko ulamek naszego zycia..a to co zobaczę pozostanie na cale lata. Dlatego uznalm ze zacznę na te study jeżdzić. Dlatego .... nie dziwię sie ze Twoj TZ chce jechać. A żarcik w moim stylu.....
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, jak funkcjonują wyjazdy u twojego tż, ale u mnie wygląda to tak, że dwa razy w roku wyjeżdżamy z ludźmi z firmy na kilka dni - zimą na narty, latem na spływ. Nie dość, że to dodatkowe kilka wolnych od pracy, to jeszcze jest okazja żeby poznać lepiej ludzi, z którymi spędza się większą część życia. Jest w końcu czas do rozmów nie tylko o pracy. Nie mówiąc o tym, że taki wyjazd nic nie kosztuje a raczej nie byłoby mnie stać jechać sobie co roku na narty. Jesli twój tż traktuje ten wyjazd tak jak ja swoje, to powinnaś dać mu szansę i spróbować stłumić tęsknotę, złość, zazdrość i po prostu życzyć mu dobrej zabawy czekając aż wróci. Poza tym tęsknota co jakiś czas dobrze robi związkom. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haniu myślę, że w Twoim przypadku rzeczywiście tracisz szanse na poznanie pięknych miejsc ![]() ![]() Moja koleżanka, pracuje jak Ty Haniu, wyjeżdza w każdym sezonie po 2 razy, jest zachwycona ![]() Zgadzam się z Miskową, jeśli to takie wyjazdy firmowe jak mówi, to ja też zacisnęłabym zęby i puściła go wolno ... ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-11-21 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
Trudno....ważne że doszłaś/ doszliście do słusznych wniosków
![]() ![]() Jak patrzę na zdjęcia tej koleżanki na nk to naprawdę aż mnie ściska z zazdrości....i to wszystko za zupełne free ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
korzystaj Hania, bo potem będziesz żałować. Ja pracowałam w turystyce prawie dwa lata, zwiedziłam dzięki temu mnóstwo miejsc i podejrzewam, że takie okazje się już nie powtórzą.
Mój biedny tż jeździł wtedy za mną i bywało tak, że widywaliśmy się w jednym tygodniu nad morzem a za dwa tygodnie w Krakowie albo we Wrocławiu, bo tam akurat na dwa dni wracałam |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następna okazja w maju.
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą u Hani to chyba będzie normalne, jej że mąż ma też wolny zawód i jeżdzi po świecie więc oczywistym jest że żona też może, skoro ma taką pracę... ![]() Hania korzystaj póki dziecka nie macie, później Ci będzie ciężko się wyrwać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
cześć ja dzisiaj mam "wolne", ale będe pisac pracę licencjacką
![]()
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz to ja na serio nie wiem dlaczego nigdzie do tej pory nie poleciałm..no glupota po prostu ![]() Spoko, spoko Dorinko nie planuję dziecka w najblizszym czasie..a moze w ogole nie zdecyduję się na dziecko . Ostatnio coraz czesciej tak myslę.
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I absolutnie nie sugeruję, że kochasz mniej tylko chodzi mi o taki zdrowy/życiowy dystans....Ja mam tak samo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 | ||
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() A swoją drogą niezłą przeprawę miałaś. Też coś takiego miałam w pracy. Przy recepcji jest taras, który jest o kilka stopni wyżej, do niej schodzi się z niego po kilku schodkach. Kiedyś była taka ulewa, że drzwi balkonowe (plastikowe) nie wytrzymały i zaczęły przepuszczać wodę. Lała sie po całej recepcji ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I ześc tak w ogóle ![]()
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bizamki z H&M uwielbiam ![]() Niedlugo będziemy mieć wszystkie normalne sklepy..takie jak w kazdym normalnym wojewodzkum miescie. Rozbudowują CH i ma się tam znaleźć wszystko co potrzeba. Potrwa to pewnie jeszcze z rok ale codziennie je mijam i widze jak moja "szansa na lepsze ciuchy" powstaje ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2008-11-21 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Życzę aby to Twoje CH zbudowali jak najszybciej, bo nie ma nic gorszego jak brak wyboru ![]() Zaraz idę na zakupy żywieniowe na dzisiejszą kolację, i jutrzejszy obiad ![]() Jesteśmy sami w weekend, mały z ojcem, a my będziemy szaleć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.