Rozłąka z ukochanym - 2012 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-24, 11:31   #451
Pia Gizela
Zadomowienie

Dot.: Rozłąka z ukochanym - 2012

ja lubię swoją teściową nawet na pizzę chodzimy i zakupy teścia nie znam zbytnio bo oni się rozeszli i wielki pan ma gdzieś swoje 'dzieci'.
chłopa trzymam z dala od swojego ojca, tak będzie lepiej. ja go w ogóle trzymam z dala od swojego życia bo on zawsze wszystko wie najlepiej i się wtrąca.

oho, grupa z niemieckiego się utworzyła! miałam dzisiaj jechać się zapisać ale nie mogę, pojadę jutro albo w środę i w czwartek na zajęcia trochę się boję dzisiaj już zaczynają ale nie dam rady bo promotor mi dupkę odstrzeli. ale w czwartek też mogę zacząć, prawda? ale się cieszę!

albo nie. wiecie co dziewczynki? pojadę już dzisiaj! nie ma się czego bać. po drodze kupię sobie zeszyt

Edytowane przez Pia Gizela
Czas edycji: 2012-09-24 o 11:46
Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-24, 13:19   #452
cantara_007
Raczkowanie

No pewnie, że nie ma się czego bać! Daj znać jak było, jak już będziesz po

Uczyłaś się wcześniej niemieckiego, czy zaczynasz zupełnie od podstaw?

Ja nigdy w życiu nie miałam najmniejszej nawet styczności z tym językiem. W gimnazjum i liceum mieliśmy za to francuski
cantara_007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-24, 13:28   #453
Pia Gizela
Zadomowienie

od zupełnych podstaw

Stary 2012-09-24, 17:07   #454
agniesikk
Zakorzenienie

Ja najlepiej niemieckiego nauczyłam się za granicą

Pia Gizela, ale Ci fajnie Cieszę się, że się wyjaśniło nieporozumienie z TŻ. Jak człowiek jest na odległość, to zawsze każdy problem urasta do rangi kryzysu Znam to. Mój TŻ, gdy się pokłócimy, potrafi wyłączyć telefon i rzucić go gdzieś w cholerę, a ja od zmysłów odchodzę. Ogólnie coraz rzadziej nam się to zdarza,na początku związku częściej się kłóciliśmy.

Edytowane przez agniesikk
Czas edycji: 2012-09-24 o 17:08
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-24, 19:52   #455
Pia Gizela
Zadomowienie

Kochana, ja policzyć nie umiem więc gdzie mnie wysyłać za granicę

ale fajnie było teraz czekam na zamówione jedzenie, piwko i spać bo od jutra ciężka praca nad pisaniem i uczeniem się niemieckiego

a te nieporozumienia są najgorsze! i fakt, rosną do rangi kryzysu. ale przetrwamy

Stary 2012-09-24, 20:56   #456
Rareza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Ja najlepiej niemieckiego nauczyłam się za granicą

Pia Gizela, ale Ci fajnie Cieszę się, że się wyjaśniło nieporozumienie z TŻ. Jak człowiek jest na odległość, to zawsze każdy problem urasta do rangi kryzysu Znam to. Mój TŻ, gdy się pokłócimy, potrafi wyłączyć telefon i rzucić go gdzieś w cholerę, a ja od zmysłów odchodzę. Ogólnie coraz rzadziej nam się to zdarza,na początku związku częściej się kłóciliśmy.
Podkreślone-święte słowa!

Ja powoli przygotowuję się do przeprowadzki na studia do nowego miasta. Hmmm jakiś nowy etap. Cieszę się i trochę boję jednocześnie.
Rareza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-24, 21:07   #457
Pia Gizela
Zadomowienie

a ja lubię taki stresik zwany ekscytacją

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-25, 09:27   #458
cantara_007
Raczkowanie

Wczoraj wieczorem dowiedziałam się, że najprawdopodobniej jednak to TŻ wraca na przełomie października i listopada na całe... 9 dni! Z czego razem spędzimy 6

Z tymi nieporozumieniami to rzeczywiście prawda Ogólnie po jakiejś sprzeczce ciężej się pozbierać

Często zdarzają Wam się małe sprzeczki?
Stary 2012-09-25, 11:33   #459
Pia Gizela
Zadomowienie

Łoooo super

najgorsze są te, w których nie wiadomo o co poszło a zdarzają się, owszem.

jakie plany na dzisiaj? co tu tak pusto?

ja zaraz skończę drugie śniadanie, drożdże wypiję, posprzątam pokój i siadam do pisania

Stary 2012-09-25, 13:05   #460
Rareza
Rozeznanie

Mmmm zazdroszczę. Ja raczej będę musiała zaczekać do Bożego Narodzenia, no trudno.

Wnioskuję, że skoro tak pusto, to u Was wszystko dobrze. Oby tak dalej! Podobno łądna pogoda ma się utrzymać, mam zamair odpowiednio się nią nacieszyć. A wczoraj zaopatrzyłam się w księgarni w kolejne 2 książki na długie samotne zimowe wieczory (bo jak jest zimno to mi się tyłka z domu nie chce ruszyć i wolę poczytać niż np. imprezować).
Stary 2012-09-25, 13:52   #461
cantara_007
Raczkowanie

RarezaMam dokładnie takie same upodobania aktualnie jestem totalnie zakochana w Kronikach Wampirów Anne Rice i pochłaniam już piątą część A Ty w co ciekawego się obkupiłaś?

Szczerze mówiąc ja w ciągu ostatniego roku prawie wszystkie książkowe zakupy zrobiłam na allegro - wspomniane Kroniki Wampirów bez najmniejszych nawet śladów użytkowania, 8 części, każda z nich średnio 10 zł tańsza niż w księgarniach a ewentualne podniszczenia i tak by mi nie przeszkadzały. Marzę o regularnych wizytach w stacjonarnych księgarniach, ale ceny póki co jeszcze nie na moją studencką kieszeń, jedynie od święta

Co lubicie czytać?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-25, 14:16   #462
Pia Gizela
Zadomowienie

thrillery medyczne i jakąś fantastykę ale niezbyt przesadzoną

Stary 2012-09-25, 14:28   #463
agniesikk
Zakorzenienie

Ja chętnie czytam kryminały Nie lubię tzw. babskiej literatury.
Stary 2012-09-25, 15:15   #464
Rareza
Rozeznanie

Więc moje najnowsze zdobycze to :

1. "Dziewczyny wojenne" Modelskiego - kilka historii opartych na faktach - każda o innej kobiecie, o tym jak wyglądało ich życie w czasie II wojny światowej

2. "Rzecz o mych smutnych dziwkach" Marqueza - 0 90latku, którego marzeniem jest spędzić noc z dziewicą (wzięłam "z polecenia", podobno niezła)

3. "Tego lata w Zawrociu" Kowalewskiej

4. "Lala" Dehnela

Dwie ostatnie moją teoretycznie podobną tematykę - opowiadają o rodzinnej przeszłości, głównie poruszana jest tu postać babci. Skonfrontuję dwa różne sposoby podejścia do tematu.

Ciężko określić jakie książki lubię, bo nie o tematykę u mnie chodzi. Raczej chodzi o taką ulotną magię i tajemniczość, często zahaczanie o przeszłość. Jeśli natomiast to ma być powieść, której akcja dzieje się współcześnie to lubię jak jest sporo ironii i sarkazmu (w tym miejscu polecam "Balladyny i romanse" Karpowicza).

A co do cen książek... Chyba lepiej pozostawię to bez komentarza.

Edytowane przez Rareza
Czas edycji: 2012-09-25 o 15:17
Stary 2012-09-25, 17:37   #465
agniesikk
Zakorzenienie

Oj brak słów, naprawdę. Dobrym prezentem jest podarowanie komuś karty prezentowej do Empiku, bo ceny są jak za zboże.
Stary 2012-09-25, 17:41   #466
biedronka91
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.
Fajnie, że wielu z Was się układa, ja nie mogę się doczekać piątku. Normalnie nie mogę..
Aktualnie staram się spakować cały mój majdan do akademika, matko.. Ile to rzeczy trzeba zabrać. Ale przynajmniej w tym czasie czymś się zajmuję i nie myślę za dużo o nim. Jak wyjdzie z autobusu to nie wiem, chyba zacznę skakać, płakać, tańczyć i śpiewać ze szczęścia..
Stary 2012-09-26, 09:22   #467
cantara_007
Raczkowanie

Według prognozy dzisiaj u mnie ostatni ciepły dzień
Mam nadzieję, że jak już posprzątam i poćwiczę, to uda mi się go spędzić na dworze z książką, w końcu to też jeden z ostatnich wakacyjnych dni

A jak tam u Was, Dziewczyny?

Jeszcze kilka dni i minie miesiąc!
Stary 2012-09-26, 10:10   #468
Pia Gizela
Zadomowienie

u mnie ładnie i ciepło. zrobiłam pranie to szybko wyschnie okno umyłam w swoim pokoju. tfu, przepraszam. w pokoju w którym urzęduję, w domu mojego ojca wpłaciłam ratę za kurs, byłam z psem na spacerze, zjadłam duże śniadanie i się biorę za pisanie. a potem trochę pouczę się niemca

a jak u Was?

Stary 2012-09-26, 16:06   #469
xPoziomkax
Zakorzenienie

Jutro mój TŻ przyjedża się ze mną pożegnać... a w piątek już wyjeżdża :
xPoziomkax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-26, 18:37   #470
Rareza
Rozeznanie

Aaaaa dziewczyny, dopadł mnie jakiś melancholijny nastrój. Jutro się wyprowadzam i dopiero to do mnie dotarło. Cholera, będę tam bez TŻta, rodziny, znajomych, nawet bez piesków, nie wiem co mnie napadło, że poszłam tam na studia. Chyba jakieś chwilowe zaćmienie umysłu. Powiedźcie, że będzie fajnie haha...
Stary 2012-09-26, 19:19   #471
Pia Gizela
Zadomowienie

oczywiście, że będzie fajnie! raz dwa poznasz nowych znajomych

a mi to pisanie idzie jak krew z nosa

Stary 2012-09-26, 22:22   #472
cantara_007
Raczkowanie

Rareza, pewnie, że będzie super!
A wiesz, jak to jest - w nowym miejscu, z mnóstwem nowych rzeczy i spraw do ogarnięcia, wśród nowych ludzi CZAS PŁYNIE SZYBCIEJ

Wiecie co? Nie jest mi ciężko. Tęsknie za Nim i dałabym dużo, żeby móc go przytulić i z Nim pobyć, ale na ogół nie czuję, że jest ciężko. Bardziej spokojnie. To źle, czy dobrze?
Stary 2012-09-27, 06:15   #473
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Cytat:
Napisane przez cantara_007 Pokaż wiadomość
Rareza, pewnie, że będzie super!
A wiesz, jak to jest - w nowym miejscu, z mnóstwem nowych rzeczy i spraw do ogarnięcia, wśród nowych ludzi CZAS PŁYNIE SZYBCIEJ

Wiecie co? Nie jest mi ciężko. Tęsknie za Nim i dałabym dużo, żeby móc go przytulić i z Nim pobyć, ale na ogół nie czuję, że jest ciężko. Bardziej spokojnie. To źle, czy dobrze?
Kochana dobrze!! Też tak sie zazwyczaj czuje. Momentami przychodzi taki żal że nie mogę się przytulić, czy posiedzieć razem.
Zobaczysz jak się przeprowadzisz to ani nie będziesz wiedziała kiedy Ci październik zleci

Ja się kilka dni nie odzywałam ale miałąm troche roboty, do tego mały mi koszmarnie śpi i łaże jak zombi.
Z Tż ogólnie ok, narazie. Nie wiadomo nadal kiedy przyjedzie. Leje u nich i bardzo źle sie im pracuje... Mam nadzieje że się nie przeziębi
mart989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-27, 09:12   #474
Pia Gizela
Zadomowienie

A wiecie, że mnie taka tęsknota rzadko kiedy dopada? dziwne. ale lepiej tak niż beczeć i rozpaczać, że misio daleko myślę, że tutaj chodzi o to, że się nie rozstaliśmy. jego po prostu chwilowo nie ma. bo jakbyśmy się rozstali i też nie widzieli tyle czasu to bym na pewno tęskniła

tak czy inaczej

dopijam kawę, dojadam śniadanie i powtarzam niemiecki. potem trochę popiszę pracę bo inaczej mi promotorka jutro łeb urwie przy samej d.

Stary 2012-09-27, 09:44   #475
cantara_007
Raczkowanie

Naprawdę poważnie wzięłaś się za ten niemiecki, świetnie!

Ja dopiero wygrzebuję się na śniadanie, hihi

A dzisiaj w planach ćwiczenie w domku pleców i brzucha, a wieczorem na jogę

A sposób w jaki się tęskni jest też chyba kwestią osobowości (i dojrzałości oczywiście) - ja nigdy nie miałam problemu ze spędzaniem czasu w samotności, zajęciem się swoimi sprawami. Proporcje w jakich spędzam czas sama i z innymi to jakieś 3:1. Chociaż przez ostatni rok z ukochanym byłam praktycznie nierozłączna, to teraz jak na lekarstwo wróciła natura samotnika

Edytowane przez cantara_007
Czas edycji: 2012-09-27 o 09:47
Stary 2012-09-27, 10:09   #476
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
A wiecie, że mnie taka tęsknota rzadko kiedy dopada? dziwne. ale lepiej tak niż beczeć i rozpaczać, że misio daleko myślę, że tutaj chodzi o to, że się nie rozstaliśmy. jego po prostu chwilowo nie ma. bo jakbyśmy się rozstali i też nie widzieli tyle czasu to bym na pewno tęskniła

tak czy inaczej

dopijam kawę, dojadam śniadanie i powtarzam niemiecki. potem trochę popiszę pracę bo inaczej mi promotorka jutro łeb urwie przy samej d.
Jasne że tak lepiej. Mnie czasami dopada tak ze wieczorem jak mały śpi to rycze, tylko czasem kiedy mam chwile kryzysu - bo np znowu problemy się napierzyły - to tak mi żal że go nie ma..

Ja odwiedziłam babcie. Teraz małego położee i chyba sie z nim zdrzemne..
mart989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-27, 10:42   #477
confused women
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny, chyba już z 3 dni w wątku nie pisałam...
Ja i A. ustaliliśmy, że jednak to nie ja polecę do Niego a On przyleci do PL, przy okazji zobaczy się z synkiem. Prawdopodobnie 26go pażdziernika, więc to już niecały miesiąc Niestety raczej nie zostanie do 1go listopada, tylko w niedzielę wieczorem wraca, ale dobre i to...
Stary 2012-09-27, 23:27   #478
cantara_007
Raczkowanie

To super dłużej pobędziecie razem na święta, więc tak czy inaczej znajdzie się trochę czasu, żeby nadrobić zaległości

Ja już się nie wypowiadam odnośnie naszego widzenia, bo trzeci raz się już zmieniło, hihi. Na pewno będą to 4 dni, nie wiadomo tylko jeszcze kto do kogo

A chwilę temu skończyliśmy koszmarną, dwugodzinną kłótnię, którą zaczęłam JA jakąś durną zaczepką. I mimo tego, że to pierdoła to ostatnio zdarza się niesamowicie często, więc nie dziwię się ukochanemu, że totalnie puściły mu nerwy, byłam naprawdę nieznośna
Stary 2012-09-28, 08:14   #479
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cantara_007 Pokaż wiadomość
To super dłużej pobędziecie razem na święta, więc tak czy inaczej znajdzie się trochę czasu, żeby nadrobić zaległości

Ja już się nie wypowiadam odnośnie naszego widzenia, bo trzeci raz się już zmieniło, hihi. Na pewno będą to 4 dni, nie wiadomo tylko jeszcze kto do kogo

A chwilę temu skończyliśmy koszmarną, dwugodzinną kłótnię, którą zaczęłam JA jakąś durną zaczepką. I mimo tego, że to pierdoła to ostatnio zdarza się niesamowicie często, więc nie dziwię się ukochanemu, że totalnie puściły mu nerwy, byłam naprawdę nieznośna
Kochana, spokojnie. Czy Twój chłop Cię w jakiś sposób sprowokował do wszczęcia kłótni? Czy podświadomie sama szukałaś 'zaczepki'? Puściły mu nerwu tzn?? I w jakich nastrojach zakończyliście rozmowę?
Stary 2012-09-28, 09:28   #480
cantara_007
Raczkowanie

Nie sprowokował. To ja od jakiegoś czasu uczepiłam się jednego tematu i to już któraś z kolei kłótnia o tę sprawę, dlatego nie wytrzymał, a ogólnie jest niesamowicie cierpliwym i spokojnym człowiekiem. To naprawdę moja wina Już wczoraj wszystko było w porządku, nigdy nie rozstajemy się w złych nastrojach. Po prostu jestem zniesmaczona swoim zachowaniem i zawiodłam się na sobie, no

Dzisiaj KOLEJNY słoneczny dzień
A Jak tam u Was, Dziewczyny? Ostatnio rzeczywiście baaardzo tu cicho, ale to chyba dobry znak i świadczy o tym, że nic się złego nie dzieje?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości