![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać?
Niestety mam wrażenie że wzort cen za meteriały budowlane ma związek z wzrostem cen mieszkań, bo gdy mieszkania bardzo poszły do góry to ludzie zaczęli sie budować, a gdy zaczeli sie budować okazało sie, ze można na tym nieźle zarobić i w związku z tym materiały podrożały jak diabli.
Adatko ja też wychodze z założenia ciasne ale własne nawet jak będziemy mieć te kawalerkę to będzie małe m ale nasze i tylko nasze. Byłam wczoraj w banku ING i co okazało sie, że jednak nie mamy zdolnosci mimo, iż rozmawiając pani mówiła, ze mamy widać co bank to jakieś obyczaje i własne procedury. Starsznie dizś sie czuję, nie wiem czy to wina pogody czy coś mnie bierze poprostu.
#482 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Dzięki za wszystkie miłesłowa, dziewczynki
![]() kindziu, dziekuję w imieniu męża ![]() Przeważnie ślubne foteczki tu widzę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
a pewnie że miło powspominać
![]() Słońce na moich fotkach to było w czerwcu 2006r. ![]() dziś obudziło mnie stukanie deszczu o parapet- teraz nie pada, ale tak szaro za oknem ![]() Co do budowy domu to też nie przewidujemy. Biorąc pod uwagę ceny i kredyt do spłacenia nie ma szans. Zresztą nie chcemy się zaharowywać w imię "kawałka ogródka" ![]() ![]() Tymczasem mamy własne mieszkanko i to niemałe, nikt nam nochala nie wtyka w gary i gdzie indziej ![]() ![]()
![]() |
#484 | |||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
Bonita kopę lat
![]() Moniś z tym rachunkiem napewno coś nie tak, troszkę zdecydowanie za dużo, może ktos się wam podłączył???
#486 |
Zakorzenienie
|
Misia,co do tych cen to też masz rację,ale to nasza Polska zawzięcie dąży do cen unijnych (szkoda,że nie przy wypłatach
![]()
![]() |
#487 |
Raczkowanie
|
Nie dziewczynki nie pomyliłam się mam rachunek na 1428,43 zł. Mieszkam w domku, moi znajomi mieszkający niedaleko płacą 300 zł za dwa miesiace..albo coś jest z licznikiem albo ktoś kradnie prąd..to juz drugi taki rachunek, ale poprzedni byl za okres kiedy kładli nam polbruk i chodziły wszystkie sprzety..zageszczarki itp. więc przyjęłam, że to one tak nabiły..ale teraz jestem w szoku..
A może wiecie ile prądu ciągnie przydomowa oczyszczalnia ścieków?? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Moniska, skoro to drugi taki kosmiczny rachunek - a wczesniejsze były w normie - to jedyne, co mi się nasuwa. to że ktoś sobie podbiera Wasz prąd
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Raczkowanie
|
Co tu taka cisza dziewczynki?
![]() Z tym rachunkiem to jutro pojadę do elektrowni i zobacze co mi powiedzą, ale zdbyć się nie dam. Raczej niemożliwe zeby ktoś podbierał prąd bo licznik jest na domu i byłyby chyba jakieś kable widoczne albo cos takiego...ale zarządam ekspertyzy licznika i zobaczymy co wyjdzie, bo dwie osoby raczej nie są w stanie nabić 1400 zł rachunku.. A poza tym dostałam przydział na staż ale niestety nie tam gdzie chciałam.. ![]() W środę mam egzamin na prawko, chociaż wszyscy mówią mi ,że jezdze dobrze ja wiem ,że za pierwszym razem nie ma szans ![]() A za którym razem i jak dawno temu Wy zdawałyście ???? Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
![]() A na ile dostałaś ten staż? Zawsze to parę groszy będzie. Zobaczysz, że szybko minie, a w międzyczasie możesz szukać pracy, która będzie Cię satysfakcjonowała ![]() ![]() Ja miałam staż 3 miesiące. Szybko minęło ![]() ![]() Co do egzaminu na prawko, ja zdałam za drugim razem ![]() ![]() ![]() Na pewno dasz sobie radę ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Wtajemniczenie
|
Ja zdawałam egzamin na prawko w sierpniu 2004 r. i zdalam za pierwszym razem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
ja zapisałam sie na prawko w marcu 2004, to była tak szybka decyzja, bo usłyszałam w TV, że mają podrożeć. To było w sobotę, wygrzebałam z portfela karteczkę oderwaną z ogłoszenia i dzwonię czy sie można jeszcze zapisać, można było i jako że szkoła byla niedaleko mnie pobiegłam od razu wpłacić zaliczkę i od nastepnego weekendu miałam teorię. W jeden weekend było po wszystkim, za to na jazdy musiałam czekać do lipca
![]() Jazdy skonczyłam pod koniec sierpnia, a 11 wrzesnia miałam pierwszy egzamin, który oblałam na placu ![]() ![]() ![]() Ale co z tego jak do tej pory prawie wcale nie jezdziłam??? Ale wczoraj sie przemogłam, z racji tego, że w domu miałam malowanie i mąż nie mógł mnie zawiezc do pracy a autobusem mi sie nie chciało, więce wziełam samochód i pierwszy raz pojechałam SAMA ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Wtajemniczenie
|
Ja szłam tą samą procedurą. Dziadek mi oznamił, żebyśmy z moją siostrą zrobiły szybko prawko bo za kilka dni ma podrożeć. Ja co wogóle się nie paliłam do tego poszłam się zapisać jak najszybciej i już po tygodniu chodziłam na teorię, potem jazda bardzo szybko. Z jazdy byłam poczatkowo zielona. Teraz nie jeżdę cudownie ale powoli i spokojnie. Ostatnio duż nie jeżdze bo po wypadku mam niezłego pietra nawet jako pasażer
![]()
#494 |
Rozeznanie
|
oj...prawo jazdy..nie pamietam jzu kiedy robilam. teorie mialam jeszcze pzred ukonczeniem 17tych urodzin, a jazdy zaczelam dokladnie w moje urodziny, czyli w 98 roku - boze to juz prawie 9 lat!!!
egzaminu za pierwszym razem nie zdalam: plac pzrejechalam, wyjechalam na drugo, byl luty, w noc wczesniej spadlo tyyyle sniegu, ze pasy na jezdnie byly zasypane, no i ...skrecajac w lewo ustawilam sie nie na ten, na ktorym powinnam.....no coz..bywa i tak. za drugim razem poszlo juz gladko. no i od razu po odebraniu prawa jazdy wsiadlam za kierownice. musialam, bo gdybym tego nie zrobila, nei wiem czy dzis bym jezdzila. teraz nie wyborazam sobie zycia bez samochodu, chociaz od momentu jak jestem mezatko, jezdze coraz mniej (tylko na zakupy, albo pojakies drobnostki). wszystkie powazniejsze trasy (np. do polski) pokonuje moj maz - a szkoda.... |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie mam prawo jazdy ani samochodziku. Postanowiłam jako postanowienie noworoczne, że zapiszę się na kurs, ale ciągle cos i albo nie mam tyle czasu by na to poświęcić, albo kasa potrzebna jest na co inne, zresztą pewnie gdybyśmy mieli samochód byłoby inaczej. Ja miałam prawie 9 lat temu wypadek i to bardzo poważny jadąc na wakacje wjechał w nas autobus, cudem było, ze nasza rodzina cała przyżyła i skończyło sie tylko na wielu obrażeniach. Po tym wypadku bardzo długo bałam sie jeździć w ogole samochodem, nawet taksówką, teraz już jest troszkę lepiej mogę jechać samochodem, ale spokojnie nie szybko. Chciałam zrobić prawko właśnie po to by się przełamać, ale zobaczymy.
A dziś mamy z mężem 7- miesiecznicę ![]()
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
Ja prawko zdawałam 5 lat temu. To był taki prezent od rodziców z racji dostania sie na studia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z tej racji,że noszę okulary,prawko mam terminowe ![]() ![]() ![]() ![]() Z kolei mój cioteczny brat oblał,bo wg. nich krzywo trzymała kierownicę ![]()
![]() |
#497 |
Zakorzenienie
|
Witajcie po weekendzie. Faktycznie trochę tu cicho było
![]() Ja prawko zrobiłam w 2002r. Zdałam za drugim razem, bo za pierwszym oblałam plac - niepotrzebnie zrobiłam dwie korekty przy wjeżdzaniu tyłem i w pewnym momencie odpuściłam i walnęłam w pachołek. Egzaminator powiedział że szkoda bo za pierwszym razem byłam pięknie usawiona do wjazdu. No coż. Za drugim razem poszło bez problemu. Niestety jezdzilam mało i w sumie nadal mało jeżdze ![]() ![]()
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego Wam życzę i obchodzenia jeszcze wiele wiele... rocznic
![]()
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
Ale weekend szykno minal
![]() ![]() Co do prawka zdalam 2 lata lemu i to za 4 razem ![]() Baaardzo dlugo nie jezdzilam a teraz coraz czesciej mi sie zdarza. Moniska fajnie ze bedziesz na stazu ![]() ![]() Misiu gratuluje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#500 |
Raczkowanie
|
Ja skonczylam kurs w zeszlym roku w marcu. Oblalam przy pierwszym podejsciu (przekroczylam linie na wyjezdzie z luku). Dwa dni pozniej wyjechalam na wyspy i juz nie bylo czasu na powtorke
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie dzisiaj sloneczko i cieplo, cudna pogoda ![]() ![]() ![]() pozdrawiam cieplo wszystkie mezatki ![]()
#501 |
Raczkowanie
|
czyli prognozy różne ...zobaczymy jak egzaminatorzy w Elblągu na moją jazdę spojrzą..
![]() A co do stażu to ja mam roczny staż bo akurat w moim zawodzie jest to niezbędne aby potem zdać egzamin postażowy, egzamin na kandydata do pracy i starać się o zatrudnienie w LP.. cieszę się ze stażu bo nie będę siedziała jak kołek sama w domu no i kaski trochę wpadnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Moniś i wyjasniłaś sprawę z rachunkiem???
#503 |
Raczkowanie
|
Nie kochana nie wyjaśniłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Wtajemniczenie
|
misia gratuluję 7-miesięcznicy
![]() Ja też w sumie powinnam nosić okulary ale z racji tegoi, że wzrok mi się poprawił to patrzałków nie noszę już od kilku lat. Na badaniach lekarskich jak się mnie kobita zapytała czy noszę binokle powiedziałam jej, że nie i dostałam dzięki temu prawko bezterminowe.
#505 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o parkowanie to u mnie jest z tym masakrycznie a zwłaszcza u nas na ciasnym parkingu, w którym ledwie auto koło auta się mieści a czasami to nawet trudno na niego wjechać jeśli kto ma szerokie autko tak jak my
![]()
#506 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Mężatki, szczerze mówiąc to nie wiem czy kiedyś coś pisałam na tym watku
![]() ![]() Widzę, że teraz poruszacie temat samochodowy. Ja też mam prawko od 2001 roku. Zdałam za pierwszym razem, ale przyznaję, że "miałam więcej szczęścia niż rozumu". Właściwie to wprawy nabrałam jak rodzice kupili mi maluszka, którym wszędzie jeżdziłam! Ogólnie to dużo jeżdzę, chcociaż ostatnio częściej jestem wożona i bardzo mi to odpowiada. |
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do mojego terminowego prawka - przez tą cholerną wadę wymienianego średnio co 3 lata ![]() ![]() Akurat musiałam wymienić po ślubie, więc złożyłam już z nowym zaświadczeniem i wydali mi bezterminowe ![]() Ja też obecnie jestem wożona przez męża, więc rzadko trafia mi się okazja, żeby wsiąść za kółko. Trochę nad tym ubolewam, bo nie chcę się odzwyczaić ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Raczkowanie
|
misiu gratuluję wspaniałych siedmiu miesięcy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
Hihi ja też z moją wadą powinnam mieć terminowe prawko. Ale tak się "złożyło" że badania lekarskie załatwiała szkoła w której robiłam kurs - przyszedł pan doktor i podpisywał co trzeba. Nie przyznałam się do wady i dzięki temu nie mam problemu z "odnawianiem" prawka
![]() A ja dziś jestem w pracy po ponad tygodniowym chorobowym. Z jednej strony się cieszę bo miałam dośc siedzenia w domu, ale z drugiej strony pobudka o 5.30 była brutalna ![]()
![]() |
#510 |
Zadomowienie
|
No widzę że temat prawka rządzi...ja zdałam za 3 razem a mąż za drugim. Źle wspominam traktowanie kobiet na egzaminie (zdawałam w Opolu) jeden facio to przesadził mówiąc do mnie "Który raz Pani zdaje?" a ja "pierwszy" on" Eee..to Pani dziewica jest!" po czym OBLAŁ MNIE! Potem juz nie byłam taka głupia i bezbronna, ostro podchodziłam do sprawy. Zdawałam dzień przed Wigilia, potem przed Wielkanocą i zawsze miałam cichą nadzieje że zdam (zawsze olewali mnie na placu). A tu zdałam dopiero jak weszliśmy w maju do Unii. Za to mam już unijne prawko
![]() Po zdaniu jeździłam nawet nieźle, potem kupiliśmy naszego Passata to śmigałam aż do momentu kiedy miałam wypadek a raczej poważniejszą stłuczkę ( z mojej winy ). Potem była blokada ![]() A co do prawka terminowego to tez Wam powiem że nosze soczewki i pierwsze miałam terminowe ale potem poszłam i poprosiłam okulistkę by dała mi bezterminowe (zmieniałam dok. przy okazji zmiany nazwiska). I dała mi - w końcu mam juz to z głowy - dla mnie to terminowe to durnota i SAMEMU trzeba zapłacić ![]() I tak wydaje mi się że My Kobiety jeździmy ostrożniej ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.