|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jakie polecacie i odradzacie firmy odzieżowe jeśli idzie o jakość
Ja odradzam koszulki z Americanosa- po pierwszym praniu kolor sie spiera. Jestem za to zadowolona z ich jeansow, tak jak i z Wranglera. Ponadto lubie H&M i poki co nie narzekam na ta firme
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
H&M najwyzszej jakosci nie jest 4 sure. a spodnie Americanosa wiecej nie kupie bo mi sie starszliwe szybko przetarły na dupce...;/ nie wiem co to za dzins;/
|
|
|
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
no cóż nie mam mozliwości sprawdzenia miejsca produkcji tych spodni,bo w końcu jednak uznali mi tę reklamację...ale wyglądały na porządne,świetnie leżały i były bardzo wygodne,więc naprawdę byłam w szoku jak pewnego dnia nagle odkryłam że mam między nogami w nich dziurę...i żeby nie było jestem szczupła i były odpowiedniego rozmiaru
niektóre rzeczy wyglądają tam na całkiem ok,ale już sporo moich koleżanek się skarżyło,że coś im się popruło,rozwaliło itp. a nie były to bawełniane podkoszulki
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Carry- drogi raz zepsuł mi się suwak w kurtce (znowu do reklamacji)
![]() House- Bluzy i spodnie się rozciągają i po miesiącu są przynajmniej o rozmiar większe Reporter- kolor płowieje i wszystkie ubrania mi się rozciągnęły. Omijam ten sklep szerokim łukiem |
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Według moich spostrzeżeń Terranova - porażka...
![]() Natomiast bawełna z Reportera jest bardzo dobrej jakości, co do kolorów, to nie płowieją mi akurat, to zależy w czym i jak się pierze. Butik - przyłączam się - świetne rzeczy. Green point - torebki nie do zdarcia.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
carry- bawełniana bluzeczka po kilku praniach nadaje sie raczej tylko do chodzenia po domku, rozciagnęła się i kolor sprał, pod pachami szczegolnie widać
house- jedna bluza z wysoką stójką a la golf którą kupiłam z wyprzedaży po praniu rozciągnęła się pod szyją i rękawy, bawłniana bluzka jest ok po praniu nic sie jej nie stało, ze swetrem tak samo spodnie jak to spodnie podczas noszenia rozchodzą się troszkeorsay - czarne ciuchy pozostają czarne esprit - dobre jakościowo bluzki
|
|
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
terranove odradzam,bluzka się skurczyla,swetr rozciągnąl
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Zara
Orsay-ich spodnie są niezniszczalne,miałam jedne 4 (!!!!) lata,dalej są na mnie dobre ale zaczeły się świecić w końcu na pupie do czego mają pełne prawo po takim czasie. House-zaznaczam że kupuję tylko naprawdę porządne bluzeczki -wzorki trwałe,nie zbiegają się. H&M-masakra rękawy swetra pranego ręcznie i suszonego na ręczniku sięgają kolan,naprawdę!!gdy go kupiłam swetr miał mankiet ok 5 cm przy normalnej długości rękawa.Teraz żeby było mi widać kciuk muszę zawinąć rękaw prawie do łokcia (a mam długie ręce).no i zmechacił sie oczywiście. Reserved-mi bardzo odpowiada bielizna-nie deformuje się,nie traci koloru,dla mnie wyprofilowana super.bluzy niestety deformują się-rozciągają wszerz i skracają a szkoda bo mają czasem śliczne modele. |
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
NIE POLECAM
Sweterek w serek ZARY chyba basic skurczyl sie i spowiał... Golf z reserved stal sie niemily zmechacony i juz nie jest taki miekki jak kiedys... Polar z reserved pruje mi sie! dres z reserved po jednym praniu nadawal sie juz tylko do sprzatania w domu, wypchane kolana itp jeansy BIg Star wytarly sie na pupie, POLECAM tutaj musze sie zastanowic... |
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
co do Crop Town to nigdy się na nich nie zawiodłam. mam spódnicę, dwie bluzki koszulowe, sukienkę i sweterek (mama ma identyczny) - tyle pamiętam ;-) - i wszystko się dobrze nosi.
Terranowa jest beznadziejna - miałam kurtkę, znoszoną po sezonie, szybko skurczoną bluzeczkę, szybko rozciągniętą spódnicę... tylko akcesoria niezłe Reserved - już sama nie wiem ile rzeczy mam stamtąd i ja i mama. bluzki zwykłe, koszule, jakieś swetry, spódnica, żakiet, spodnie... I wszystko świetnej jakości. Ravel - trochę tak, trochę nie. czasem mają coś niezniszczalnego a czasem sztruksy wycierające się od noszenia komórki w kieszeni. zależy od rzeczy, powiedzmy pół na pół Carry - konkretnie bluzki bawełniane kurczące się po pierwszym praniu. niektóre rzeczy mają bardzo słabe. Lee - za 230 zł oczekiwałabym spodni, które nie rozlecą się po roku noszenia... Orsay raczej na nie. koszula niezniszczalna, podobnie jak bluzka, ale dwie bluzki szybko rozciągnięte, sweterek po pół roku popruty (sam z siebie, bo na dekolcie) i niedługo awansuje na domowy |
|
|
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sweterek wiązany w pasie, od dwoch lat niezniszczalny
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
dla mnie najlepsza firma jesli chodzi o jeansy to strom po prostu mam 2 pary i je kocham. do tego jedna bluza reportera dwie fishbone i to jest mój komplet ulubionych ciuszków
mam jdne spodnie z trolla są super ni narzekam
|
|
#45 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Reserved- miałam 2 swetry i po praniu zrobiły się z nich szmaty
House-całość sklepu ...począwszy od obsługi po jakość towaru ...jakie było moje zdziwienie gdy wyciągnęłam kurtke z pralki a w środku puściły szwy przy podszewce....nie chciano uznać reklamacji Terranowa-mam kurtkę i jest świetna !!! nic się z nią nie dzieje, bardzo ciepła i idealna w góry podszyta polarem H&M,- super ciuszki 1 klasa w wykonaniu Reporter-jak dla mnie kosmiczna rozmiarówka ..nic mi nie pasuje kiepsko szyte orsay - mam czarna sukienkę pare lat i nadal wygląda świetnie Troll-uwielbiam ich swetry ..służą mi znakomicie Mango- torebki bez zarzutów hummel- ciuszki bardzo trwałe
fotografia wykorzystana dzieki uprzejmości ~kalasznikova http://www.digart.pl/praca/422738/Sl..._portrait.html VIVA! Akcja dla zwierząt! http://www.viva.org.pl/index.php?id=strona_glowna ![]() Malum est in necessitate vivere, sed in necessitate vivere necessitas nulla est. |
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba najbardziej lubie Abercrombie, Zare i H&M
[/CENTER] Edytowane przez kaolinait Czas edycji: 2013-02-18 o 06:40 |
|
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jeśli JA nie mieszcze się w XS bo uwaga: w biuście mnie ciśnie a ja płaska jak decha, S wisi jak nie powiem na czym to coś jest nie tak :P
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
A ja polecamm Abercrombie, Hollister, Denny Rose, Roxy, Billabong, Lee, H&M, Troll, Orsay, Cropp, House.
A odradzam : Levis'a poniewaz spodnie które tam kupiłam okazały się nie wygodne a poza tym strasznie szybko się zniszczyły Reporter moze są tam tanie ciuszki ale kiepskie jakościowo kupiłam sobie tam bluzeczke i sweterek po kilku praniach strasznie mi się rozciągneły
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
W każdym sklepie można natrafić na bubel...
ale osobiście polecam; Zare, H&M, Wrangler, Americanos ich rzeczy są naprawdę dobre jakościowo, i ja się nigdy jeszcze na tych sklepach nie zawiodłam ....stanowczo odradzam Orsey - tandetne materiały - generalnie szmaty nie ubrania Terranowa - jak wyżej Benetton - czasami można trafić na coś fajnego ale za wysokie ceny jak na takie ciuchy.
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
ojjjj duzo tu narzekań i dużo sprzeciwieństw...nie wiem czemy tak wiele osób narzeka na Orsey...?? to świetny sklep! mam dużo ciuchów z tej firmy i super wyglądają...Natomiast czarne bluzy po roku nadal mają idealny kolorek
Bardzo lubię Trolla...mam kilka swetrów ich firmy...noszę tam xs.Ich ciuchy są orginalne, pomysłowe i trwałe H&M też jest fajny nie mam z tamtąd dużo rzeczy zaledwie dwie bluzy ale świetnie się trzymają :P. Zgadzam się Reporter jest do d... a torebki...to każdą którą mam są śliczne i trwałe.A mam je z takich firm: H&M,Troll,Terranowa(ubran ia straszne),Mango,Green point Polecam te firmy!!!
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba jak narazie żadnych zastrzeżeń nie mam do: house'a, troll'a, butiku, upsa.
Ale do diverse'a tak. Kupiłam tam fajną polówke, ale jakoś się rozciągnęła i szewek nie idzie tak, jak powinien. Natomiast ze spódnicą stamtąd jest wszystko w porządku Więc to chyba zależy od tego, jak się trafi
|
|
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
podnoszę
zwracacie uwagę na skład ?? jakieś wskazówki ? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
NIE POLECAM
Orsay - sweterek z wełny, po paru dniach noszenia zmechacil sie pod pachami i na piersiach, prałam go ręcznie w delikatnym płynie ,suszyłam na płasko a mimo to się rozciągnąl a kosztował pona 150 zł Ich jeansy tez szybko się rozchodza na boki New Yorker - czarne bluzki prane recznie zrobiły się szarawe, spodnie dresowe parane również ręcznie momi że na metce była informacja że można prać w pralce,zbiegły się niemiłosierni i jak je ubiorę wyglądam jak bym miała "wode w piwnicy" Deichman - to wprawdzie buty ale tez napiszę, jak dla mnie to tylko sezonówki, wszytsko się szybko ściera a dbam o rzeczy, dodatkow bardzo mi się w nich noga poci H&M POLSKI- boże co oni do nas wysyłają, w Niemczech uwielbiałam ten sklep, kupiłam tam parę sweterków,koszul,staników i mam jej od paru lat a rzeczy który kupiła w polsce straciły po praniu fason i kolor
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
Ciuchy z RESERVEDA jak juz wspomniala stellios nie sa zbyt dobrej jakosci.....:|szybko sie znosza moja bluza sie rozciagneła i zrobila workowata.....Tylko od razu po praniu ma lepszy kształt hehe.....
tak samo sie dzieje ze spodniami z materialu tej firmy....
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
Odradzam kupowanie bluz z trolla sa beznadziejne:| ja mam dwie w tym jeden polar, ktory byl taki ladny
a teraz zrobil sie szorstki i sie takie meszki zrobily. A od nie dawna zaczelam kupwac ciuchy w zarze i nic mi sie nie dzieje z tymi ciuchami ale nie mam zadnego swetra z zary heh
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Firmy, ktorych nazwy pojawily sie w tym watku jako te ktore produkuja nie najlepsze jakosciowo ubrania, czyli Reserved, Cropp, Troll, Orsay sa firmami ktore mi osobiscie rowniez kojarza sie negatywnie. 95% ubran ktore mozna tam zobaczyc juz na pierwszy rzut oka wyglada podejrzanie, najwyraziej mam jednak sporo szczescia bo mam sporo ubran tych firm i na ich jakosc zlego slowa powiedziec nie moge. Zawsze jednak patrze na metki, sprawdzam sklad, dotykam materialu, patrze na to jak dana rzecz zostala uszyta i bledow zakupowych nie popelniam. Nie powinna zmylic nas renoma firmy bo kazda firma wypuszcza buble o czym zreszta w wielu watkach na wizazu mozna przeczytac. Tylko nasze wlasne doswiadczenie i wyczucie moze uchronic od bledow
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny w kupowałyście ciuchy w Promodzie? Jakie one są jakościowo? No i mam jeszcze pytanie dot. Mango: można ten sklep spotkać gdzieś na śląsku?
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Troll - mam 3 bluzy od ponad 2 lat i wszystkie bardzo dobrze się trzymają, mimo częstego prania zachowały kolor i nie są rozciągnięte;
H&M - bardzo dobra bielizna, topy też są dobre ale tylko te droższe; Cropp - beznadziejne koszulki, po praniu strasznie się rozciągają :/ ale swetry są ok, torby w sumie też; House - ogólnie mają dobrą jakość, mam 1 sweter i 1 kurtkę i na prawdę są świetne, mój TŻ kupuje większość swoich ciuchów właśnie w Housie i dobrze mu służą :P Amisu z New Yorker'a - bardzo dobre jeansowe ciuchy!! Fishbone - koszulki trochę się rozciągają po pewnym czasie, ale nie tracą kolorów, mam też żakiet moro i świetnie się trzyma; Green Point - torby nie do zniszczenia i bardzo dobrej jakości sztruksowe marynarki; Terranova - bluzeczki mają fajne i tanie, niektóre z nich z czasem rozciągają się, a niektóre nie; Orsay - spódnice całkiem dobre, torby i akcesoria też; Bershka - mają bardzo fajne jeansy i bokserki; Diverse - kupiłam u nich torbę za 100 zł i po tygodniu przetarła się po zewnętrznej stronie.... beznadzieja :/ ale kurtki za to mają świetnej jakości i w ciekawych fasonach i kolorach. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

niektóre rzeczy wyglądają tam na całkiem ok,ale już sporo moich koleżanek się skarżyło,że coś im się popruło,rozwaliło itp. a nie były to bawełniane podkoszulki

Bardzo lubię Trolla...mam kilka swetrów ich firmy...noszę tam xs.Ich ciuchy są orginalne, pomysłowe i trwałe