make-up- pogromca młodości? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-04, 14:42   #31
AniaWila
BAN stały

Dot.: make-up- pogromca młodości?

Cytat:
Napisane przez SiSleyS Pokaż wiadomość
jeżeli ktoś nie potrafi pokazać się bez makijażu komukolwiek to współczuję
jak dla mnie to tez sytuacja nie do pomyslenia. Nic sie nie stanie i nie zrobie wielkiej plamy na swoim wizerunku jesli pojade np: po zakupy bez makijazu. Bez makijazu widuje mnie moja rodzina ( jak u nich jestem) a takze moj maz ma zaszczyt ogladac moja twarz w wersji nude. Takze w sytuacjach wakacyjnych pelen rynsztunek na twarzy jest dla mnie nie do pomyslenia

We wszystkich innych sytuacjach, kiedy mam wiecej niz 15minut na wyjscie z domu staram sie nieco podkoloryzowac. Nieco.

Ale powtarzam - bierze sie to tylko i wylacznie z moich niedoskonalosci <a zatem potrzeby> i kompleksow
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-04, 15:29   #32
tyneczka
Wtajemniczenie

GG do tyneczka

Co będzie, to będzie. Nie mam zamiaru zastanawiać się teraz, czy mój makijaż nie sprawi, że cera zacznie się szybciej starzeć i niszczyć. Co prawda mocno się nie maluję. Używam tylko Dermacolu jako korektor na drobne wypryski i przebarwienia, które swoją drogą delikatnie przysusza i dzięki nim rzadziej je ruszam, tuszu do rzęs i czegoś na usta, ale tego już do makijażu nie zaliczam Od biedy użyję różu do policzków, rozświetlacza, pudru czy kredki, ale generalnie z ilością nie przesadzam. Niestety makijaż strasznie uzależnia i nie wyobrażam sobie wyjścia z domu chociażby bez pomalowanych rzęs :/ Czuję się wtedy taka nijaka i niewidoczna, a prawdę mówiąc, to ten tusz i tak wiele mi nie daje choć ostatnio wychodzę z "gołą" twarzą i udaje mi się jakoś nie myśleć o tym, że nic nie mam Natomiast nie należę do tych, którzy nie pokazują się nawet rodzinie i najbliższym znajomym bez make up

tyneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-04, 15:32   #33
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aerien Pokaż wiadomość
[szukałam takiego wątku w wyszukiwarce, ale żem nie znalazła...albo szukać nie umiem ]

Powszechnie uważa się, że kosmetyki niszczą i postarzają cerę. Zawsze słyszałam: ,,nie maluj się, bo będziesz miała później problemy ze skórą". Zastanawiam się, co Wy sądzicie na ten temat.Czy także uważacie, że make-up pogarsza stan Waszej cery?
u mnie bez roznicy,taka "uroda"mojej cery czy sie maluje czy nie problemy są

Cytat:
We wszystkich innych sytuacjach, kiedy mam wiecej niz 15minut na wyjscie z domu staram sie nieco podkoloryzowac. Nieco.

Ale powtarzam - bierze sie to tylko i wylacznie z moich niedoskonalosci <a zatem potrzeby> i kompleksow
ja to samo.
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-11, 18:29   #34
neli6
Przyczajenie

tak, make-up bardzo pogarsza stan cery
neli6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-11, 19:17   #35
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neli6 Pokaż wiadomość
a mzoesz to jakos uzasadnic?
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-11, 19:42   #36
prettycow
Raczkowanie

Cytat:

acha
Co prawda zaczęłam się malować dopiero na studiach, jednak nie zauważyłam jakiegos pogorszenia z tego powodu stanu mojej cery, a wręcz przeciwnie - dobrze dobrany kosmetyk nawilża i nie powoduje zaskórników no i zawsze to jest jakąś barierą między miejskim wstrętnym powietrzem a moja skórą (choć to tylko teoria ) więcej nieszczęść spowodowały na mojej cerze źle dobrane kremy i miejska ozonowana woda - wystarczyło na kilka dni wrócic &quot;na wieś&quot;żeby widać było efekty.
Nie wiem jak to jest gdy dziewczyny maluja się od 13-14 roku życia.
No i trzeba odróżnić warstwe szpachlu maskującego od dwóch kropli podkładu, który troche ujednolici i zmatuje skóre
nigdy nie robiłam szpachlu podkład, tusz do rzęs, błyszczyk - i to tak użyte aby wyglądało że ich nie ma
co do tuszu i jego wpływu na rzęsy... przyznam że nie zauważyłam, mam długie i mocne a do tego czarne i nic sie nie zmieniło. Może jak ktos je maluje to potem niewytuszowane moga wyglądac biednie
nie mam problemu z chodzeniem bez makijażu

Może do dziś pokutuje twierdzenie że makijaż szkodzi, z tego powodu że w dawnych czasach z początków produkcji, rzeczywiscie zawierały duzo wiecej szkodliwej chemii?

prettycow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-11, 19:43   #37
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Cytat:
Polemizowałabym...
Dobrze dobrane kosmetyki i przede wszystkim(!) dobry dla danej cery demakijaż to podstawa.
Sprawdzałam, kilka miesięcy beż mazideł typu pudry, podkłady-żadnej poprawy, za to dużo gorszy wygląd (cery idealnej nie posiadam), a co za tym idzie, samopoczucie też w dół spadło...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-11, 21:21   #38
stargazer
Rozeznanie

Też bym polemizowała Poza tym wydaje mi się, że strona psychiczna ma w tym wszystkim bardzo duże znaczenie - to, jak się same ze sobą czujemy i czy się sobie podobamy. Nie wiem, może to jakieś niezdrowe uzależnienie od makijażu ale odkad się stale maluję, w końcu uwierzyłam, ze i ja mogę dobrze wyglądać i nie patrzę ze wstrętem na swoje odbicie w lustrze

Nie wiem, czy któraś z Was ma lub miała naprawdę poważny trądzik - po czyś takim można się nabawić sporego kompleksu na wiele lat, nawet jeśli jest on wyleczony i cera wyglada dużo lepiej. U mnie to zadziałało tak, że bez jakiegoś kamuflażu, choćby niewielkiego (trochę korektora i puder) nie odważę się wyjść na ulicę, nawet jeśli ktoś obiektywny powiedziałby, że moja cera nie jest taka straszna. Już wolę, by makijaż nieco mnie postarzył (choć sądzę, że przy dobrych jakościowo kosmetykach wcale nie musi tak być) niż wyobrażać sobie, że połowa ludzi na ulicy gapi się na moje blizny po trądziku :/
stargazer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-12, 12:34   #39
Aerien
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez stargazer Pokaż wiadomość
Też bym polemizowała Poza tym wydaje mi się, że strona psychiczna ma w tym wszystkim bardzo duże znaczenie - to, jak się same ze sobą czujemy i czy się sobie podobamy. Nie wiem, może to jakieś niezdrowe uzależnienie od makijażu ale odkad się stale maluję, w końcu uwierzyłam, ze i ja mogę dobrze wyglądać i nie patrzę ze wstrętem na swoje odbicie w lustrze

Nie wiem, czy któraś z Was ma lub miała naprawdę poważny trądzik - po czyś takim można się nabawić sporego kompleksu na wiele lat, nawet jeśli jest on wyleczony i cera wyglada dużo lepiej. U mnie to zadziałało tak, że bez jakiegoś kamuflażu, choćby niewielkiego (trochę korektora i puder) nie odważę się wyjść na ulicę, nawet jeśli ktoś obiektywny powiedziałby, że moja cera nie jest taka straszna. Już wolę, by makijaż nieco mnie postarzył (choć sądzę, że przy dobrych jakościowo kosmetykach wcale nie musi tak być) niż wyobrażać sobie, że połowa ludzi na ulicy gapi się na moje blizny po trądziku :/
właściwie mogłabym napisać to samo ja też miałam problemy z trądzikiem i mimo że pryszcze zniknęły, moja cera nie jest już taka idealna jak u niektórych dziewczyn. Niedawno wróciłam z wczasów, gdzie darowałam sobie robienie makijażu i muszę powiedzieć, że nie zauważyłam żadnych zmian, oprócz tego, że świecił mi się nos, broda i policzki

Aerien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-17, 21:26   #40
nanana1212
Raczkowanie

moim zdaniem makijaż w niewielkich ilosciach nie szkodzi, ale w wiekszych na pewno;] np ja na policzki daje duzo dermacolu i wtedy jeszcze na to fluid i mam teraz takie dziurki :P
nanana1212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-17, 21:30   #41
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nanana1212 Pokaż wiadomość
moim zdaniem makijaż w niewielkich ilosciach nie szkodzi, ale w wiekszych na pewno;] np ja na policzki daje duzo dermacolu i wtedy jeszcze na to fluid i mam teraz takie dziurki :P
Te dziurki to rozszerzone pory, skóra przecież musi jakoś oddychać, więc w ten sposób się ratuje
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-17, 21:45   #42
iziaczek
Zadomowienie

Tak makijaż szkodził a nawet zabijał,ale w starożytnym Rzymie kiedy w pudrze było duze stęzenie ołowiu i innych trucicieli.

Teraz kosmetyki krzywdy nie robią(jezeli to nie sa zjałczałe podkłady z targu).

Ja mieszkam w bardzo zanieczyszczonym rejonie naszego pięknego kraju i jak chodze bez makijażu to robią mi się wypryski i skóra jest podrazniona i jakas taka bez zycia.
Podkład stanowi bariere pomiedzy skóra a zanieczyszczonym powietrzem.
iziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-17, 21:57   #43
nanana1212
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Te dziurki to rozszerzone pory, skóra przecież musi jakoś oddychać, więc w ten sposób się ratuje
heh a slyszalam ze nic nie mozna zrobic z tymi rozrzeszonymi porami;/ a co ja poradze ze musze uzywac (okrpopne wstretne piegi a raczej nie piegi tylko plamy..........;/..) , to co jak tak dalej bede sie malowac to zrobi mi sie na caly h policzkach dziurki a potem bedzie jedna iwelka dziura hah;-)pzdr
nanana1212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości