![]() |
#31 | |
BAN stały
|
Dot.: make-up- pogromca młodości?
Cytat:
![]() We wszystkich innych sytuacjach, kiedy mam wiecej niz 15minut na wyjscie z domu staram sie nieco podkoloryzowac. Nieco. Ale powtarzam - bierze sie to tylko i wylacznie z moich niedoskonalosci <a zatem potrzeby> i kompleksow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Co będzie, to będzie. Nie mam zamiaru zastanawiać się teraz, czy mój makijaż nie sprawi, że cera zacznie się szybciej starzeć i niszczyć. Co prawda mocno się nie maluję. Używam tylko Dermacolu jako korektor na drobne wypryski i przebarwienia, które swoją drogą delikatnie przysusza i dzięki nim rzadziej je ruszam, tuszu do rzęs i czegoś na usta, ale tego już do makijażu nie zaliczam
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#33 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
tak, make-up bardzo pogarsza stan cery
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
acha Co prawda zaczęłam się malować dopiero na studiach, jednak nie zauważyłam jakiegos pogorszenia z tego powodu stanu mojej cery, a wręcz przeciwnie - dobrze dobrany kosmetyk nawilża i nie powoduje zaskórników no i zawsze to jest jakąś barierą między miejskim wstrętnym powietrzem a moja skórą (choć to tylko teoria ![]() Nie wiem jak to jest gdy dziewczyny maluja się od 13-14 roku życia. No i trzeba odróżnić warstwe szpachlu maskującego od dwóch kropli podkładu, który troche ujednolici i zmatuje skóre nigdy nie robiłam szpachlu ![]() ![]() co do tuszu i jego wpływu na rzęsy... przyznam że nie zauważyłam, mam długie i mocne a do tego czarne i nic sie nie zmieniło. Może jak ktos je maluje to potem niewytuszowane moga wyglądac biednie nie mam problemu z chodzeniem bez makijażu Może do dziś pokutuje twierdzenie że makijaż szkodzi, z tego powodu że w dawnych czasach z początków produkcji, rzeczywiscie zawierały duzo wiecej szkodliwej chemii?
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Polemizowałabym...
![]() Dobrze dobrane kosmetyki i przede wszystkim(!) dobry dla danej cery demakijaż to podstawa. Sprawdzałam, kilka miesięcy beż mazideł typu pudry, podkłady-żadnej poprawy, za to dużo gorszy wygląd (cery idealnej nie posiadam), a co za tym idzie, samopoczucie też w dół spadło...
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Też bym polemizowała
![]() ![]() ![]() Nie wiem, czy któraś z Was ma lub miała naprawdę poważny trądzik - po czyś takim można się nabawić sporego kompleksu na wiele lat, nawet jeśli jest on wyleczony i cera wyglada dużo lepiej. U mnie to zadziałało tak, że bez jakiegoś kamuflażu, choćby niewielkiego (trochę korektora i puder) nie odważę się wyjść na ulicę, nawet jeśli ktoś obiektywny powiedziałby, że moja cera nie jest taka straszna. Już wolę, by makijaż nieco mnie postarzył (choć sądzę, że przy dobrych jakościowo kosmetykach wcale nie musi tak być) niż wyobrażać sobie, że połowa ludzi na ulicy gapi się na moje blizny po trądziku :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem makijaż w niewielkich ilosciach nie szkodzi, ale w wiekszych na pewno;] np ja na policzki daje duzo dermacolu i wtedy jeszcze na to fluid i mam teraz takie dziurki :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Tak makijaż szkodził a nawet zabijał,ale w starożytnym Rzymie kiedy w pudrze było duze stęzenie ołowiu i innych trucicieli.
Teraz kosmetyki krzywdy nie robią(jezeli to nie sa zjałczałe podkłady z targu). Ja mieszkam w bardzo zanieczyszczonym rejonie naszego pięknego kraju i jak chodze bez makijażu to robią mi się wypryski i skóra jest podrazniona i jakas taka bez zycia. Podkład stanowi bariere pomiedzy skóra a zanieczyszczonym powietrzem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.