walka z brzuszkiem - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-27, 12:54   #31
anulka0016
Raczkowanie

Dot.: walka z brzuszkiem

przecież nie mamy ważyć mało, inaczej nas by tu nie było
mam schudnąć i stracić brzuszek, nie?
wiec moja waga na dziś to też 65kg :/
ostatnio bylo juz 62 ale popuściłam pasa...mam za swoje.
w talii 73cm, a 'oponka' czyli takie najszersze miejsce na brzuszku to 88cm
a wzrost 167

Przyczyną połowy
naszych blędów życiowych jest to,
że odczuwamy tam,
gdzie powinniśmy myśleć,
a myślimy tam,
gdzie powinniśmy odczuwać.
anulka0016 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-27, 15:21   #32
littleangel
Raczkowanie

przyłaczam sie... trace brzuszek i nogi... moja waga na dzis to 57 kg. Chce dobic do 54 conajmniej
littleangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-27, 16:10   #33
cacharel^
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabi86 Pokaż wiadomość
A ja nie mam centymetra haha a waże coś koło 52 kg przy około 163 wzrostu;
a6w dziś zaliczone, a ten trening 8minutowy duzo zajmuje miejsca? bo moze moglby mi ktos na meila wyslac bo niestety nie moge korzystac z programow do sciagania
Napisz mi maila na priv to sprobuje wyslac
Stary 2008-05-27, 16:33   #34
summertime
Raczkowanie

littleangel, a co robisz, ze Ci tez brzuszek leci? :P jaka dieta i cwiecznia?
summertime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-27, 17:16   #35
ciemka
Raczkowanie

mogę i ja ?
przez ostatnie pol roku sie tak zapuscilam..nie moge teraz sie zmotywowac,dziewczyny potrzebuje waszej pomocy.bylam u dietetyka..2 tygodnie diety,a teraz znowu zawalam ,jem co chce..a za tydzien mam isc na wizyte kontrolna i z z czym ?
brzuch ,to najgorsza czesc mojego ciala...trzeba bedzie sie wziasc za cwiczenia

ciemka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-27, 17:17   #36
gabi86
Raczkowanie

http://pl.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY

czy to to ? a jak się robi a6w to można też ten trening ?
Stary 2008-05-27, 20:34   #37
littleangel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez summertime Pokaż wiadomość
littleangel, a co robisz, ze Ci tez brzuszek leci? :P jaka dieta i cwiecznia?
generalnie pływam duzo , tańczeostatnio biegam... i od dzisiaj zaczynam 8minute abs... tylko jak juz skoncylam to strasznie bolala mnie szyja :/... was tez??
aaa i od tego pływania mam hmm... "atletyczne" ramiona... sa jakies cwiczenia zeby to zgubic??
littleangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-27, 20:46   #38
Paulisiek
Raczkowanie

no dobra dziewczyny, zmotywowana tym watkiem zaczynam cwiczyc a6w ... mam ten film 8 minutes na komputerze ale jak na poczatek wydaje mi sie troche za ciezki... Licze na wsparcie !!
Paulisiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-27, 20:50   #39
Seph
Zadomowienie

Najlepszym sposobem na brzuszek jest hula hop. Kręcę jakieś 2 tyg może nie codziennie ale przynajmniej po 1h. Widzę efekty. Już nie mam brzucha jak u ciężarnej kobiety hehe Taki miałam wypchany.,ale dołączam do was dziewczyny bo nadal nie osiągnęłam swojego celu
Seph jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-27, 21:00   #40
maaddzziiaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja mam problem z tą samą partią ciała co Wy.
Problem w tym, że mój brzuch nie jest jakiś wystający, a tylko szeroki i to okropnie.
Mam to po ojcu (genetycznie), więc nie wiem czy da się to jakoś zlikwidować.
Nienawidzę tego i nie raz próbowałam ćwiczyć, stosować diety, ale.. nic
Poradźcie coś. Od dziś robię brzuszki, ale czy mi to coś pomoże? Doszłam do wniosku, że chyba mało co, bo co robienie brzuszków ma wspólnego z boczkami?! Brzuszki chyba bardziej działają na środkowe mięśnie brzucha, nie na boczne.. sama już nie wiem.
Poradźcie coś
maaddzziiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-27, 22:37   #41
cacharel^
Raczkowanie

Cytat:
http://pl.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY

czy to to ? a jak się robi a6w to można też ten trening ?
Wyslalam Ci na maila A dopiero potem weszlam na wizaz. Tak, to te cwiczenia

Ja przyznaje bez bicia, zgrzeszylam dzis pizza o 21

Niewybaczalne, I know... 2 kawaleczki dla towarzystwa Tżecika....

Mam sesje poza tym i pisałam cały wieczór prace na jutro... ale nie moge opuscic dnia, no nie moge.
Ide pocwiczyc!

Co wiecej, nei wiem dlaczego, bo ostatnio naprawde mniej jem slodyczy, w ogole mniejsze posilki znajduja sie w moim "jadlospisie" a brzuszek mi odstaje, jest wypiet i wypchany czyms (nie jestem przed miesiaczka) i na nogach pojawil mi sie cellulit!!! Mimo, ze uporalam sie z nim jakis czas temu, to kurcze znow wrocil.

Nie wiem dlaczego Trace motywacje...

no i tak to wlasnie ze mna jest, 1, 2 dni zapalam sie, a potem brakuje mi tej konsekwencji. patrze na siebie i czuje sie zle.

Stary 2008-05-27, 22:55   #42
anulka0016
Raczkowanie

hej.. ja też dziś zgrzeszyłam :/
po jazdach dostałam ptasie mleczko i siem zaczelo...skonczyłam na 2kawałkach ciasta :/
i strasznei mnie bolał brzuch, nastepnym raezm 2razy pomysle zanim wezme ciacho do ust

Przyczyną połowy
naszych blędów życiowych jest to,
że odczuwamy tam,
gdzie powinniśmy myśleć,
a myślimy tam,
gdzie powinniśmy odczuwać.
anulka0016 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-27, 23:10   #43
cacharel^
Raczkowanie

No nic ale jestesmy tu po to, zeby sie wspierac i motywowac do dalszej pracy.

Powiem Wam, ze dzieki temu, ze zalozylam tu watek, opisalam po krotce swoja sytuacje, czulabym sie zle jakbym dzis nie pocwiczyla.

Cwiczylam jeszcze 8 buns 16min dziennie to naprawde niewiele... ciekawa jestem tych efektow po 3 tygodniach, dlatego musze byc zawzieta...
Stary 2008-05-27, 23:49   #44
ixes16
Raczkowanie

Ja tez walcze z brzuszkiem a6w - 20 dzien Co do wagi to przy 163 waze 48kg :/ Jeszcze w grudniu wazylam 52 i chce wrocic do tej wagi bo lato sie zbliza a ja jestem puszysta hehe... dla mnie najwieksza motywacja jest to zeby zrobic sobie kolczyk w pepku Jak dotrwam do konca szostki to zaraz ide do kosmetyczki i bede chodzic po basenach jako sexi lady a nie flak
ixes16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-28, 15:41   #45
gabi86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ixes16 Pokaż wiadomość
Ja tez walcze z brzuszkiem a6w - 20 dzien Co do wagi to przy 163 waze 48kg :/ Jeszcze w grudniu wazylam 52 i chce wrocic do tej wagi bo lato sie zbliza a ja jestem puszysta hehe... dla mnie najwieksza motywacja jest to zeby zrobic sobie kolczyk w pepku Jak dotrwam do konca szostki to zaraz ide do kosmetyczki i bede chodzic po basenach jako sexi lady a nie flak
48 czy 58 ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 15:44   #46
katarinka2
Przyczajenie

Witam wszystkich
czytałam często to forum ale jakoś nigdy się nie wypowiadałam ;p
Aż do dziś. chciałam się przyłączyć do was... można?

Ja miałam problem z brzuchem już od małego... Tzn odkąd zaczęłam zwracac uwagę na to jak wyglądam. Najgorsze jest to, że na pierwszy rzut oka (w ubraniu np w bluzie) nie wyglądam grubo ale pod spodem kryje się okropny tłuszcz na brzuchu którego zawsze się wstydziłam W dodatku moja sylwetka jest jakaś...strasznie nie wymiarowa bo mam ogromne wcięcie w talii a troszkę niżej straszne boczki. Dlatego zawsze mam straszny problem z rozebraniem się przy znajomych na plaży czy na basenie. 3 dni temu zaczęłam porządnie ćwiczyć jako że nigdy nie przestrzegałam żadnej diety (chyba dlatego że bardzo mało jest rzeczy które lubie jeść a na moje nie szczęście lubie ziemniaki, chleb, mięso -ogólnie wszystko to co trzeba wyeliminowac podczas diety) Cwicze ok pół godziny (czasem godzine) dosyć intensywnie a potem jeszcze dwu albo 3 godzinny spacer. Zastanawiam się czy przy takim trybie dam rade spalić ten tłuszcz?najlepiej w ciągu miesiąca bo wyjeżdżam nad morze i nie chce go
Ćwiczenia jakie wykonuje to wszelkiego rodzaju skłony, podnoszenie nóg leżąc bokiem, hula hop, skakanka itp.

Jak ktoś miał kiedyś podobną sytuacje to napiszcie bo chciałabym wiedzieć czy mam chociaż jakąś szansę... Gdybym mogła to przeszła bym na dietę ale wtedy nie mogła bym nic jeść bo nie lubię prawie żadnych warzyw itp.

Przed 3 dniami ważyłam 56 kg a teraz moja waga waha się między 54 a 55. (przy wzroście ok 165) Ale nie zależy mi na utracie kilogramów tylko na pozbyciu się tego tłuszczu
w tali mam 70 cm
a w tych całych "boczkach" (w najgrubszym miejscu) 83 cm
katarinka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-28, 15:55   #47
gabi86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katarinka2 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
czytałam często to forum ale jakoś nigdy się nie wypowiadałam ;p
Aż do dziś. chciałam się przyłączyć do was... można?

Ja miałam problem z brzuchem już od małego... Tzn odkąd zaczęłam zwracac uwagę na to jak wyglądam. Najgorsze jest to, że na pierwszy rzut oka (w ubraniu np w bluzie) nie wyglądam grubo ale pod spodem kryje się okropny tłuszcz na brzuchu którego zawsze się wstydziłam W dodatku moja sylwetka jest jakaś...strasznie nie wymiarowa bo mam ogromne wcięcie w talii a troszkę niżej straszne boczki. Dlatego zawsze mam straszny problem z rozebraniem się przy znajomych na plaży czy na basenie. 3 dni temu zaczęłam porządnie ćwiczyć jako że nigdy nie przestrzegałam żadnej diety (chyba dlatego że bardzo mało jest rzeczy które lubie jeść a na moje nie szczęście lubie ziemniaki, chleb, mięso -ogólnie wszystko to co trzeba wyeliminowac podczas diety) Cwicze ok pół godziny (czasem godzine) dosyć intensywnie a potem jeszcze dwu albo 3 godzinny spacer. Zastanawiam się czy przy takim trybie dam rade spalić ten tłuszcz?najlepiej w ciągu miesiąca bo wyjeżdżam nad morze i nie chce go
Ćwiczenia jakie wykonuje to wszelkiego rodzaju skłony, podnoszenie nóg leżąc bokiem, hula hop, skakanka itp.

Jak ktoś miał kiedyś podobną sytuacje to napiszcie bo chciałabym wiedzieć czy mam chociaż jakąś szansę... Gdybym mogła to przeszła bym na dietę ale wtedy nie mogła bym nic jeść bo nie lubię prawie żadnych warzyw itp.

Przed 3 dniami ważyłam 56 kg a teraz moja waga waha się między 54 a 55. (przy wzroście ok 165) Ale nie zależy mi na utracie kilogramów tylko na pozbyciu się tego tłuszczu
w tali mam 70 cm
a w tych całych "boczkach" (w najgrubszym miejscu) 83 cm
Jasne że masz szanse !! Nie trać tej myśli.
Nie ważysz dużo, tylko pewnie tak jak piszesz w jednych miejsach masz wiecej a w innych mniej tluszczyku. Co do diety to weglowodany (ziemniaki chleb) warto zminimalizować, ale chude mieso mozesz jesc do woli. Ja Ci proponuje zamienic biały chleb na ciemny pelnoziarnisty, znalesc zdrowsze odpowiedniki reszty weglowodanow, czyli np zamiast zwyklego makaronu - razowy. Skupić sie na warzywach ktore Ci smakuja albo sprobowac sie do nich przekonac, moze jakies przyprawy poprawia ich smak ? Ja sama choc ogolnie jestem w miare szczupla jedzac przez 2,5 miesiaca tylko mięso i warzywa stracilam 6kg.
No i oprocz ogolnych cwiczen pomysl o jakims konkretnym treningu zebys musiala sie go dzien w dzien trzymac, zeby to jakas podstawa byla. Czyli np to 8 minute abs albo a6w, chociaz a6w podobno bardziej rozbudowuje miesnie niz przynia sie do utraty tluszczu. Zycze wytrwalosci i powodzenia, na pewno sie uda
Stary 2008-05-28, 16:10   #48
katarinka2
Przyczajenie

No właśnie postanowiłam, że jesli nie mogą zrezygnować z ziemniaków to je ogranicze i będę jadła mniejsze posiłki ale częściej (bo tak podobnie jest lepiej)
Bo do tej pory jadłam zawsze śniadanie przed zajęciami a potem dopiero obiad w domu i przewaznie jadłam go dość dużo ponieważ w szkole nigdy nie jadłam "2 śniadania" jako że nie lubiłam "składanych" kanapek ;p wiem że to się wydaje śmieszne, ale teraz się przełamuje i obiecałam sobie że będę jeść mniej i zdrowiej. Właśnie skończyłam ćwiczyć i za godzinke ide na spacerek będe pisać jak mi idzie to całe spalanie
dzięki za wszystko
Stary 2008-05-28, 17:18   #49
summertime
Raczkowanie

katarinka ja mam dosc podobna sytuację do Ciebie. Mam 169 wzrostu ważę ok 54 kg. Wymiary wydają się ok, jednak tka nie jest. W talii mam około 63 cm, a w biodrach 93 :/ Talia jest ąska ale zaraz pod nia mam okropne boczki. Nogi chude, ale ostatnio zauwazylam tak jakby cellulit... No i najgorsze... mam dość długie biodra i tam wszedzie jest otluszczony bruzch. Z kazdych spodni mi wyplywa, juz nawet z dresowych

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 19:26   #50
cacharel^
Raczkowanie

Aeroby, aeroby i jeszcze raz aeroby... i znikna nam te wszystkie tluszcze i tluszczyki !!!

Ja od kilku dni nie moge praktycznie nic zjesc, bo brzuch mam strasznie wydety nie wiem czy to przez sesyjny stres czy co... ale brzuch jest wielki i wydety...
i nie wiem jak sobie z nim poradzic ;(

Macie jakis sposob magiczny?
Stary 2008-05-28, 20:35   #51
summertime
Raczkowanie

Ale po jakim czasie zrzuce ten bruzch Ile tych aerobow trzeba...
Stary 2008-05-28, 22:34   #52
maaddzziiaa
Zakorzenienie

Nikt mi nie odpowie ?
maaddzziiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-29, 13:18   #53
katarinka2
Przyczajenie

Wszędzie czytam aeroby i aeroby, ale nigdzie nie ma dokładnie napisane jakie to są ćwiczenia ;p Chodzi o jakieś skłony, chodzenie itp??

Ja dzisiaj pierwszy raz na śniadanie jadłam chleb razowy i nie wiem czy to od tego ale potem strasznie bolał mnie brzuch i było mi nie dobrze... Ale za to wzięłam sobie śniadanie pierwszy raz do szkoły i teraz już nie czuję takiego głodu więc nie zjem dużo na obiad

Dzisiaj 4 dzień ćwiczeń... Nie wiem czy to możliwe ale widzę (a raczej czuję) efekty. Może tylko coś sobie wymyśliłam ale mam wrażenie że te boczki zrobiły się twardsze i przez to już nie są takie "obwisłe". To mnie trochę motywuje

A jak wam idzie dziewczyny?
Stary 2008-05-29, 14:11   #54
Nezka07
Rozeznanie

aeroby to np. jazda na rolkach, na rowerze, bieganie, szybki marsz, pływanie, ćwiczenie na orbitreku
Nezka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-29, 14:40   #55
Agg77
Zadomowienie

katarinka2 -> A jakie robisz ćwiczenia na boczki ?? ;>

cacharel^ -> mogłabyś mi też spróbować wysłać ten 8ABS ??
Agg77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-29, 14:52   #56
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarinka2 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj pierwszy raz na śniadanie jadłam chleb razowy i nie wiem czy to od tego ale potem strasznie bolał mnie brzuch i było mi nie dobrze... Ale za to wzięłam sobie śniadanie pierwszy raz do szkoły i teraz już nie czuję takiego głodu więc nie zjem dużo na obiad
Możliwe ze to od tego bo 1) jeśli nie jadłaś dotychczas za wiele błonnika to to może być przyczyną albo 2) jesli dotychczas jadłaś głównie węglowodany proste to organizm musi się przyzwyczaić do tych złozonych
ale tak czy inaczej nie przejmuj się tym jesli bardzo cię bolało to narazie jedz tego chleba mniej i z dnia na dzień zwiększaj porcję
Stary 2008-05-30, 01:17   #57
ixes16
Raczkowanie

Cytat:
48 czy 58 ?
Teraz 48 a wczesniej 42 Moj blad
Stary 2008-05-30, 11:26   #58
katarinka2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Agg77 Pokaż wiadomość
katarinka2 -> A jakie robisz ćwiczenia na boczki ?? ;>
\

Kręcę hula hop ok 20 minut dziennie, kłade się na boku i trzymam proste nogi w górze kilka sekund (po kilka razy), robie duzo skłonów, wymachy nóg, brzuszki (ale takie że wyginam sie w bok ;p nie wiem jak to wyjaśnić) i wszystko inne przy czym czuje że napinają mi się te "boczne" mięśnie I wydaje mi się że to na prawdę zaczyna działać
Stary 2008-05-30, 14:27   #59
ixes16
Raczkowanie

Mam 23 dzien a6w Sporo mi juz faldki spadlo - dzisiaj bylysmy z dziewczynami na plazowce i podwinelam koszulke I zaraz sie wszystkie rzucily na mnie - jaki mam ladny brzuch, przeciez takiego nie mialam. Chociaz wg mnie jeszcze taki piekny nie jest, ale rzeczywiscie widac roznice Zgubilam 4 cm i juz mam tylko 66cm pod pepkiem planuje do 62cm. A od hula spadly boczki
Stary 2008-05-30, 14:42   #60
summertime
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ixes16 Pokaż wiadomość
Mam 23 dzien a6w Sporo mi juz faldki spadlo - dzisiaj bylysmy z dziewczynami na plazowce i podwinelam koszulke I zaraz sie wszystkie rzucily na mnie - jaki mam ladny brzuch, przeciez takiego nie mialam. Chociaz wg mnie jeszcze taki piekny nie jest, ale rzeczywiscie widac roznice Zgubilam 4 cm i juz mam tylko 66cm pod pepkiem planuje do 62cm. A od hula spadly boczki
A przestrzegasz jakiejsc diety? jakies aerobY?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości