|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Patologiczny wybryk dziewczyny
Ja rower mogę usprawiedliwić, ale skutera - nie dam rady. Szczególnie, że miała wtedy 15 lat.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Według mnie nie powinieneś się tym tak bardzo przejmowac.. Przesadzasz. Gdyby wsiadła w samochód, 1,5 promila we krwi, wypadek to ok, miałbyś czym się martwic, ale w tym wypadku nie masz.
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie - 2 lata minęły. Chyba już wie że to było głupie.
Raz ? A rower i skuter to w ten sam dzień? Edytowane przez semprebambino Czas edycji: 2014-10-29 o 22:06 |
|
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
No dobrze, ale co musi siedzieć w głowie takiej 15latki, żeby dopuścić się tak patologicznego czynu, przecież nie każdy robi takie rzeczy.
Salix - ludzie mnie nie obchodzą, nikogo nie umoralniam, na nikim mi nie zależy, poza nią... |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli zrozumiała, to okej. Dla mnie teksty w rodzaju "było pusto etc" to raczej jednak dowód, że się nie do końca zrozumiało, a to by mnie zmartwiło. 17 lat czy tam 18 to nie aż tak dużo. Na miejscu autora nie wiem, co bym zrobiła, bo jego ekscytacja też nie wydaje się zdrowia, ale nie bagatelizowałabym tak takiej sytuacji. Można popełniać błędy, także przestępstwa oraz się zmienić, ale nie wystarczy powiedzieć "byłam głupia" by zmiana nastąpiła w sposób magiczny. Bardzo wiele osób przeprasza i żałuje, a potem robi to samo. W przypadku nieodpowiedzialnego picia jest to postawa dość nagminna, niestety.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Co musi siedzieć jej w głowie teraz że spotyka się z takim histerykiem?
Ja robiłam gorsze rzeczy i mój tż tego nie przeżywa - bo to PRZESZŁOŚĆ. I nie jednorazowy wybryk to nie patologia. Patologia to przeżywanie jednej akcji sprzed dwóch lat, no bez kitu |
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
I z tej wielkiej miłości masz zamiar truć jej tyłek aż nie ubierze się w zgrzebny wór i popędzi do Canossy? Odpuść i naucz się zapominać, skoro sytuacja miała miejsce RAZ i nigdy więcej się nie powtórzyła.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
semprebambino - rowerem nie po pijanemu tylko trochę pod wpływem, przecież nawet z nią pisałem jak wróciła, to pamiętam.
Swoją drogą co za debil ustanowił prawo pozwalające już 14latkom prowadzić taki skuter... Edytowane przez otac Czas edycji: 2014-10-29 o 22:11 |
|
|
|
|
#42 |
|
Zielona Driada
|
I co autorze w związku z tym zamierzasz? Zatruć jej życie? Ukamienować? Rozgłosić światu, jaka to patologia? Robić jej wykłady?
Postępek dziewczyny karygodny. Niemniej nie rozumiem, co teraz da ślęczenie nad nią i tłumaczenie jej jak złe było to co zrobiła, skoro twierdzi, że o tym wie i że się to nie powtórzy.
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
tyene mi się wydaje że zrozumiała ale nie chce tego rozpamietywac. Najważniejsze że wie że zrobiła źle. A te teksty o których mówisz mogły paść bo autor ja dreczyl i próbowała bronić się
|
|
|
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
ej, autorze, ale ja Cię już nie rozumiem. Przed chwilą powiedziałeś, że sensem wątku jest dowiedzenie się, czy wg nas przesadzasz. Większość osób uważa, że tak. Ale Tobie to nie wystarcza. Koniecznie musisz zrozumieć jak ona mogła. Jako to się stało, jak do tego doszło. Chciałbyś jakoś usprawiedliwić, ale nie możesz. Zrozum, tu nie ma czego rozumieć i rozkładać na czynniki pierwsze. ZROBIŁA BŁĄD. Zachowała się głupio, nieodpowiedzialnie, beznadziejnie. Nie znajdziesz usprawiedliwienia, że w sumie to nic się nie stało i to nie był błąd. BYŁ I NIC TEGO NIE ZMIENI.
Jesteś w stanie być z osobą, która popełniła kiedyś błąd, którego Ty byś nie popełnił? Jeśli nie, to sprawa prosta. Jeśli tak, to też prosta
|
|
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
alexandra, ale tu każdy twierdzi, że ona zachowała się źle, a to mnie utwierdza w przekonaniu, że to patologia. Nawet jedna osoba napisała, że i bez prowadzenia, samo picie 15latki jest patologią (tak zasugerowała)
semprebambino, jak Ty robiłaś gorsze rzeczy w tym wieku to ja nie wiem gdzie byli Twoi rodzice... Edytowane przez otac Czas edycji: 2014-10-29 o 22:14 |
|
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Autorze - ludzie cie nie obchodzą ale podkreślasz że inni tak nie robią. Co za hipokryzja
|
|
|
|
|
#47 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Ty jesteś jej facetem cy prokuratorem, który ją oskarża? Bo nawet ten by się tak mocno nie stroszył
|
|
|
|
#48 | |
|
Zielona Driada
|
Cytat:
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
Nikt póki co nie podjął ze mną merytorycznej dyskusji - czy to było na tyle poważne, żeby zmienić o kimś zdanie, zastanawiać się nad kimś. Każdy pisze "błąd, było minęło". Nikt nie odpowiedział na argumenty z pierwszego posta.
Nikogo nie oceniam, po prostu większość patologicznych wybryków wynika z niedopilnowania przez rodziców i tak było w przypadku mojej dziewczyny (wg mnie) Edytowane przez otac Czas edycji: 2014-10-29 o 22:19 |
|
|
|
|
#51 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o czym Ty chcesz merytorycznie dyskutować? Edytowane przez alexandraa13 Czas edycji: 2014-10-29 o 22:22 |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
nie to nie jest powód żeby zmieniać o kimś zdanie, każdy popełnia błędy - to da się wyciągnąć ze zdania było minęło. Powinieneś się raczej zastanowić nad sobą, twoje osady są przerażające.
|
|
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Gdyby pijana 15latka wjechała Ci w auto (bo większej krzywdy by raczej nie wyrządziła) to pierwsze co byś powiedziała "gdzie byli rodzice", prawda?
|
|
|
|
|
#54 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Chłopie: głupio zrobiła i tyle. Pić nie powinna, jeździć po pijaku tez nie; ale ty nie powinieneś się zachowywać jak jak jakiś święty co ją chciałby od razu na stosie spalić.
|
|
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
Zostaw ją i znajdź kogoś, kto nie popełnił nigdy błędu i kogo rodzina trzy (wystarczy?) pokolenia wstecz nie popełniła.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
Uczepiłeś się tych rodziców żeby było ci łatwiej ją usprawiedliwić? :|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
Ja nie chcę jej palić na stosie, tylko zawiodłem się na niej. Ona powinna tego bardzo żałować, a nie opowiadać jako ciekawostkę, a właśnie w takim tonie o tym mówiła. W sumie to nie powinna w ogóle o tym opowiadać.
Nie, rodziców też chciałbym usprawiedliwić, bo też są dla mnie na swój sposób ważni, a dołożyli rękę do tego wszystkiego. Edytowane przez otac Czas edycji: 2014-10-29 o 22:27 |
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zielona Driada
|
Panie kryształowy
ludzie to tylko ludzie, mylą się i popełniają błędy. Uważasz, że dziewczyna jest super, ale rozliczasz ją za coś co zrobiła w wieku 15 lat. To Twoje święte oburzenie jest wręcz nienaturalne.
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak powinna żałować. Poznania ciebie chyba
Takich rzeczy się nie przeżywa latami, wie że to był błąd i tego nie zrobi więcej to wystarczy. Masz problem ze sobą a nie z dziewczyną autorze. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

Cała sytuacja miała miejsce dawno temu. Zawsze wobec ludzi jesteś tak zasadniczy i krytyczny?