|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Menu weselne standardowe czy cos innego ?
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny co do sushi itp to beda one na zimnej plycie ochladzanej lazaly na szwedzkim stole tak wiec beda regolarnie donoszone nowe. Co do grzybow a dzieci to problem rozwiazany bo dzieci maja inne menu takie dla nich frydki nugetsy z kurczaka rosol makaron z sosem pomidorowym i indykiem. A co do zupy beda dwie do wyboru. Mysle ze kazdy cos znajdzie , mam wegetarian i veganke na weseleu czyli cos dla kazdego sie znajdzie i miesko, rybka i marchewka . Place 188zl od osoby .
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Witaj juz menu ustalone i zupy beda do wyboru gosci rosol albo krem z borowikow.
Placimy z poprawinami, tortem, stolem wiejskim itp. 244zl od osoby . Co do susi jes w cenie wiec nie wywale ma byc troche wegetarian moze ktos zje. A maja byc na tacach caly czas beda chlodzone wiec powinno byc oki. Jeszcze nikt sie tam nie zatrul i oby u mnie tez nie
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
Wegetarianie raczej ci sushi nie zjedzą
![]() ale cenę masz bardzo spoko jak za tyle rzeczy i poprawiny |
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Tak wiec drogei dziewczyny menu juz ustalone
ufffStwierdzilam ze nikomu nie dogodze bo zawsze znjadzie sie ktos kto bedzie marudzil bo z natury lubi to robic. 1. Rosol albo krem z borowikow do wyboru. 2. Poledwiczki wp. W borowikowy sosie, kluski slaskie, zestaw surowek. 3. Losos z dzikim ryzem, sos estragonowy, szparagi. 4. Saszlyk generalski wieprzowina i piersi z kurczaka robione na grilu przy gosciach . 5. Barszczyk czerwony z pasztecikiem, krokietem i pierogami . To sa nasze dania gorace na wesele . Oraz bufet jak wczesniej pisalam oraz stol wiejski. |
|
|
|
|
#36 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zastanów się tylko nad sosem borowikowym do polędwiczek, bo pokrywa się z zupą, może zupkę albo sos zrobić z innych grzybków, albo zrobić inną zupę krem a borowiki zostawić w daniu głównym? ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() W ogóle spojrzałam na bufet na pierwszej stronie i fajnie wygląda.
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Czy tylko ja się robię głodna jak te menu czytam?
|
|
#38 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Łosoś i szparagi - mniam.
Jakby brakowało ci gości, to możesz mnie zaprosić
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#40 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I pewnie większość będzie zadowolona![]() Ale ja się zgadzam z którąś z wcześniejszych wypowiedzi, sos do mięsa lepiej podać osobno w sosjerkach, bo trafisz na kogoś antygrzybowego i nie zje drugiego dania. Byłam kiedyś na jakiejś imprezie (chyba chrzciny), gdzie obiad się pokrywał z Twoim menu i zjadłam tylko rosół a potem same surówki... (nie lubię ani grzybów ani klusek śląskich), na szczęście na stołach było też coś na zimno
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
To ja też podłączę się do wątku.
Chcemy sami gotować na swoje wesele, czy tam przyjęcie weselne i skomponowałam takie menu, powiedzcie co sądzicie?Początek ma być w formie pikniku, potem grill, przekąski na bufetach itd. Zrezygnowaliśmy z obiadu weselnego bo stwierdziliśmy, że będzie za dużo jedzenia a i forma do luźnego przyjęcia nie pasowała. 1. Koszyk piknikowy: ![]() - Kanapki z domowego chleba z dwoma rodzajami nadzienia. Mięsna ze stekiem, sałatą i sosem truflowym oraz wegetariańska z bazyliowym pesto, ricottą i orzeszkami pinii. - Sałatka z kaszą quinoa z brokułami, serem kozim i dressingiem musztardowym z chilli - Gazpacho truskawkowe w słoiku - Tartaletki szarlotkowe mini z malinami i bezą(moje wypieki) 2. Bufet z konkretami ![]() - Bigos z dziczyzny/bigos wegetariański - Sałatka z chorizo i ziemniaków, z rukolą i płatkami sera manchego - Wegańska sałatka ze szpinaku z migdałami i pudrem truskawkowym - Sałatka z kurczakiem w szynce parmeńskiej, selerem naciowym i melonem z pestkami dyni i parmezanem -Tarta z duszonymi porami, serem kozim, szczypiorkiem i świeżą miętą -Tarta na spodzie serowym z camembertem, żurawiną i migdałami - Tarta na cieście francuskim z ricottą i pomidorami 3. Przekąski ![]() - Ciasto wytrawne z oliwkami, szynką i serem - Parmezanowe ciasteczka z pieczonymi pomidorami i domowym pesto -Rożki z ciasta francuskiego z różnym nadzieniem(marchewka-feta, feta-szpinak, wieprzowina-jabłko-pistacje itd.) - Arbuz z fetą i miętą - Crostini z serem brie, cytrusową marmoladą, rzodkiewką, rukolą i panchettą, posypane miętą. - Crostini caprese z grilowanym awokado. - Shoty warzywne z dipem 4. Słodki bufet ![]() - Babeczki w różnych smakach(z cukierni) - Brownie z malinami - Serniczki w słoiczku z drobnymi owocami - A'la szarlotki z różnymi owocami na patyczkach (z cukierni) - Ciasteczka amerykańskie(z ciemną czekoladą, z malinami i białą czekoladą, z masłem orzechowym) - Owoce w rożkach i arbuz na patyku. 5.Grill wieczorny - Marynowana w miodzie karkówka - Wegetariańskie szaszłyki ze szpragami i oscypkiem z sosem pomarańczowo-miętowym - Złóż swojego burgera(mięsny i wegetariański), do wyboru z sosami, pomidorami, serem, sałatą, papryką, ogórkiem - Puree ziemniaczane tradycyjne i bazyliowe - Gotowana kukurydza - Grillowane warzywa
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
a potem spadnie deszcz, będzie zimno w pi**du i każdy gośc będzie marzył o gorącej zupie pod dachem
![]() Panna młoda z rękami urobionymi w cieście daje pokaz na żywo gotowania swoim gościom. Wujek idzie ze szwagrem z nudów wypić gdzieś na boku.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-07-16 o 01:34 |
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale nie wiem jak z takim pomysłem na wesele, część z tych dań się średnio nadaje do jedzenia w eleganckim ubraniu. Wszystko w sumie zależy jakich macie gości.
|
|
|
|
#45 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie ,super,naprawde chetnie poszlabym na wesele z takim menu
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
ctrl alt delete
|
|
|
|
|
|
#47 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W dniu ślubu nie będziemy już gotować, bierzemy wtedy kogoś do pomocy żeby zrobił to co trzeba będzie najbardziej na świeżo przygotował, wszystko ładnie podał i obsłużył grilla. ![]() Cytat:
Mam nadzieje, że uda się wszystko też tak ładnie i smacznie zrobić, choć oczywiście to nie jest pierwszy raz kiedy będę gotować różne rzeczy przed imprezą. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#48 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

ma byc troche wegetarian moze ktos zje. A maja byc na tacach caly czas beda chlodzone wiec powinno byc oki. Jeszcze nikt sie tam nie zatrul i oby u mnie tez nie
Zastanów się tylko nad sosem borowikowym do polędwiczek, bo pokrywa się z zupą, może zupkę albo sos zrobić z innych grzybków, albo zrobić inną zupę krem a borowiki zostawić w daniu głównym? 

Dla mnie ,super,naprawde chetnie poszlabym na wesele z takim menu