Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-03, 15:02   #691
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

tak,wiaterek jest

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 15:11   #692
mrowak
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez april28 Pokaż wiadomość
Ja tak na kilka słów...

Odnośnie tego syropu. Mój mężo przeczytał skład i stwierdził - woda z cukrem.
To cudny sklad jak nasyrop,nazwa jest mi skads znanaczyli pewnie ktos nam go proponowal,ale nie pamietam zebym go podawala,na szczescie jak widac.
Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
śpiewacie dzieciom do snu? mają wasze dzieci też takie pragnienia?
Nie,nie spiewamy. U nas sa opowiesci o...szkole,bilbiotece-wszystko musi wiedziec co tam jest,kto,co sie robi na przerwach itd. A poza tym jest w pelni improwizowana opowiesc o psie Barnabie,ktory zawsze pomaga kogos znalezc:gubia sie wiewiorki,jeze,slimaki itp. A Barnaba z reszta zwierzat w podworkw szuka do skutku pelen spontan. Poza tym czytamy zawsze jakas ksiazke przed snem.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 15:25   #693
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
To cudny sklad jak nasyrop,nazwa jest mi skads znanaczyli pewnie ktos nam go proponowal,ale nie pamietam zebym go podawala,na szczescie jak widac.

Nie,nie spiewamy. U nas sa opowiesci o...szkole,bilbiotece-wszystko musi wiedziec co tam jest,kto,co sie robi na przerwach itd. A poza tym jest w pelni improwizowana opowiesc o psie Barnabie,ktory zawsze pomaga kogos znalezc:gubia sie wiewiorki,jeze,slimaki itp. A Barnaba z reszta zwierzat w podworkw szuka do skutku pelen spontan. Poza tym czytamy zawsze jakas ksiazke przed snem.
takie opowieści bardzo fajnie wyobraźnie pobudzają.
ja jak zaczynam czytac ksiazke to Amelcia sama chce czytac, konczy się na tym, że opowiada o tym co widzi na obrazku i jest jak zawsze "no mama, nie wiedziałaś?!"
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 15:40   #694
P0P70
Zakorzenienie

U nas dalszy ciąg chorowania. Mieliśmy w poniedziałek wyjechać gdzieś w góry. Oliwka rano miała około 39 C. Więc Tz pojechał z nią do szpitala coby ja ktoś sprawdził czyli osluchał. Na szczęście ok. Leków tez nam ni przepisala bo to wszystko co aktualnie bierze jest ok. Tz jadąc tam podrobienia zdjęcia wszystkim lekarstwom bo nigdy nazw nie potrafi zapamiętać,

Ja śpiewam swoim dziewczynkom oczywiście nie zawsze ale dość często. Przed zasnieciem Oliwki staramy sie jej czytać ale ona nie słuch. Bierze inna książkę i tez czyta na głos. Codziennie przed zasnieciem mówi "Aniele Boży".

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Dodatkowo ulubiona zabawa Oliwki jest dzwonienie do Wilka. Pare razy dziennie muszę dzwonić do siersciucha i wypytywac co robi. Czasami Wilka nie ma i rozmawiam z Zajacem.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 16:21   #695
aneczkkaa
Zakorzenienie

U nas też jest przepięknie, aż serce się raduje a ja od rana sprzątam , prawie skończyliśmy przedpokój , jutro jeszcze tż będzie montował drzwi do szafy i gotowe zrobiliśmy jednak tylko gładź, niepotrzebnie kupowałam te wałki ozdobne może jeszcze się gdzieś wykorzysta, teraz chcemy wejść do salonu z robotą ale nie wiem czy zdążymy przed świętami

Śpiewanie to u nas norma , słuchamy też dużo radia takiego z dzieciowymi piosenkami , wieczorem jest zawsze kołysanka i bajka , Maciej od małego lubi słuchać jak czytamy , ma dużo książek ostatnio kopiliśmy mu bardzo fajną o zwierzętach na farmie http://allegro.pl/opowiesci-z-wiejsk...012055582.html
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 17:10   #696
koglus
Rozeznanie

no niestety z opini o niej nie byla uczciwym kupujacym 5 osobom nie zaplacila za produkt. zobaczymy jak to bedzie narazie poprosilam o zwrot rzeczy zobaczymy co bedzie robil ebay, jak nie dostane tej rzeczy z powrotem. Sprzedalam ta poduszke tanio bo tak mialam nadzieje ze sa ludzie co nie maja kasy i im sie przyda i beda zadowoleni ale najgorzej to mnie wkurzyl fakt ze trafilam na osobe co wyludza a tego bardzo nie lubie .

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 17:14   #697
megi-megi
Zakorzenienie

Aneczka- bo może przegapiłam - dlaczego nie korzystasz z tych wałków? Ja cały czas czekam, aż zobaczę efekty

U nas Igor zaczyna kolejną chorobę. Katar spływający do gardła, kaszel.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-03, 17:27   #698
koglus
Rozeznanie

zabieram sie za prasowanie mam mnostwo rzeczy po corce dla malego i musze to wszystko uporzadkowac.... masakra , musze sie napic grzanca bo zmarzlam dzis na spacerze brrr brrrr

Stary 2013-03-03, 18:09   #699
monka23
Zakorzenienie

Libra no nie wiem nic nie nastawiali , widać nie była zwichnieta, wybita jakiś "zakrzep"sie chyba zrobił i tam sobie dalej jest . Nie znam sie na tym .

Pop i Megi zdrowka dla chorowitkow . Wiosna idzie to juz bedą mniej chorować no mam taka nadzieje .

Koglus no co za ☠☠☠☠a.

Nataszka ja moim czytam przy zgaszonym świetle , leżą juz w swoich łóżkach , głowa na poduszce , wtedy mam pewność ze mi nie bedą przerywać . Jak swiruja to ostrzegam ze czytania nie bedzie .
Moze spróbuj a książki bajki równie dobrze możesz z mała w dzien zaliczyć tak ze ona czyta opowiada , a wieczorem cisza spokoj i ona ładnie słucha . U mnie było tak jak u ciebie ale zgasilam światło , maja leżeć zrelaksować sie i odleciec .

Zamowilismy dziś wykladzine , mam nadzieje ze z kolorem trafilam bedzie po świętach , niby za miesiąc ,ale za miesiąc sa święta .

I spać mi sie chce
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 18:26   #700
libra777
Zakorzenienie

Ja dzisiaj tez ledwo łażę ,spałam przed południem i dalej mi się chce

Monka ale jak to zakrzep? no idź z tą nogą wariatko i pomęcz tego lekarza no chyba coś tam nie tak jest skoro boli i jakaś gula
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 18:44   #701
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JASTA79 Pokaż wiadomość
Teraz homeopatia to jest be, a kiedyś polecałyście CAMILLE i wiele z Was było zadowolonych z jej skuteczności. A co do neurologa to też najbardziej obawiam się tych wszystkich badań, nie wyobrażam sobie, żeby Agatka łatwo się im poddała.
e, nie, ja nie uważam, że homeopatia jest "be" , dla mnie to takie tajemnicze, niegroźne coś (mimo, że w teorii rozcieńczona trucizna), co na jednych działa, a na drugich nie. Np. rzeczona camilia na moja nie działała wcale, ale już czopki viburcol jak najbardziej.
A na mnie kiedyś działały jakieś takie tabletki na przeziębienie, a już reklamowany oscillo wcale....
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Pogrzebałam w ziemi,poprzycinałam zielone i pełnia szczęścia!
Jeszcze dojrzałam,że część ma już pączki to endorfiny uszami mi wyszły

Piękna ta wiosna u mnie!
pięknie, nie ma jak się zdrowo zmęczyć
U nas dziś nieciekawie, buro jakoś i wiało przeokropnie. Ale już niedługo, niedługo
Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
no niestety z opini o niej nie byla uczciwym kupujacym 5 osobom nie zaplacila za produkt. zobaczymy jak to bedzie narazie poprosilam o zwrot rzeczy zobaczymy co bedzie robil ebay, jak nie dostane tej rzeczy z powrotem. Sprzedalam ta poduszke tanio bo tak mialam nadzieje ze sa ludzie co nie maja kasy i im sie przyda i beda zadowoleni ale najgorzej to mnie wkurzyl fakt ze trafilam na osobe co wyludza a tego bardzo nie lubie .
chamstwo straszne, no bezczelność do granic
Cytat:
zabieram sie za prasowanie mam mnostwo rzeczy po corce dla malego i musze to wszystko uporzadkowac.... masakra , musze sie napic grzanca bo zmarzlam dzis na spacerze brrr brrrr
i weź tu teraz wystawiaj, aż się pewnie odechciewa....

A my dziś byliśmy u znajomych, których poznaliśmy dwa lata temu na placu zabaw, mają synka 3 miesiące młodszego od lenki i starszego syna (2 kl.)i tak się mniej lub bardziej regularnie bujamy a to na placu, a to w domu. Dawno się dość nie widzieli, bo ciągle coś i bardzo fajnie się znów bawili, a młody od piątku z lenką do grupy do przedszkola chodzi. Moja to tak zdziczała ( te jej bunty i fochy) i myślałam, że zaś coś wystrzeli (jak się czasem przelotnie widzieli, to ona właśnie fochy waliła), a tu miła niespodzianka

A wczoraj przedobrzyliśmy ze spacerkiem, a właściwie czasem pobytu na placu zabaw i młoda katar ma, Ale co tam katar.
Mi za to stopy tak odmarzły, że bardzo długo białe były mimo moczenia pod gorącą wodą...muszę w końcu się z tym do lekarza wybrać...

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 18:57   #702
aneczkkaa
Zakorzenienie

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...k%3Eikea_share jedno z najdroższych prześcieradeł świata

przeglądałam sobie pościele i prześcieradła i trafiłam na taką okazję mają jakąś awarię chyba , albo ktoś im niezłego psikusa zrobił
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2013-03-25 o 15:51
Stary 2013-03-03, 19:02   #703
aneczkkaa
Zakorzenienie

megi na pewno wykorzystam jakoś te wałki może w salonie

Zdrówka dla wszystkich
20-12-14 10 tc
Stary 2013-03-03, 20:38   #704
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
o sziet ale wam sie narobiło ,wykrakałaś sobie a jak tam panele? nie papuchli?

a ja tak właśnie nie mówie ,bo wierzę w słowo wypowiedziane w złej godzinie ,czasem jak któreś z nas coś chlapnie głupiego to zaraz drugie mówi "żeby się twoje słowo w gówno obróciło"

A mój Miko gorączki w nocy dostał , dałam mu pół czopka ,bo syrop zanim by przełknął te 5ml to by sie udławił chyba , miałam tylko paracetamol w czopkach dla dorosłych to dałam mu pół i juz w nocy gorączka spadła ale teraz ma stan podgorączkowy.No i wczoraj w dzień miał rozwolnienie,raz nawet nie zdążył do kibelka,czyżby to jakiś wirus,no raz na ruski rok musi być chory,tylko szkoda bo piękny dzień się zapowiada,słoneczko już świeci.Mam nadzieję że mu przejdzie.
Muszę cisnąć do apteki po jakieś czopki dla dzieci ,tylko chyba go najpierw zważę bo to chyba zależnie do wagi jest ile mg co nie?

--

panele nie napuchly bo zaraz na podloge reczniki dalam wiec wszystko na nie lecialo hahah

ta swite slowa mialam tz powiedziec czy szafka wytrzyma bo ona na 112 hahahaha ale gebe se zatkalam , tz mnie wyprzedzil i pytal w akwarystycznym

a sprostowanie muszem napisac akwarium jest tylko wyzsze od tamtego o 8cm

co do czopkow to nie poradze amelia raz tylko przyjmowala syrop przeciwgoraczkowy przy 3dniwce majac rok ale zdrowka dla malego

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Edzia bo juz ni ma

Ogląda ktos serial , Czas honoru ? On chyba od kilku lat leci w tv , nigdy go nie oglądałam, a jakoś mnie tak naszlo i na Ipla oglądałam np w kuchni w łazience . Super , świetny, polecam strasznie sie wkrecilam. Juz wszystko obejrzalam dzien w dzien od rana do nocy jak miałam czas. I skończyłam, a chciałabym jeszcze . Piękny . Ehhh . Teraz wciaga, miłość nad rozlewiskiem

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Tez tak czasem mówię, a co byś zrobił ....
W tamtym tyg staliśmy na ogrodzie, samolot leciał i strasznie buczyl , my na siebie i ta sama myśl, ze nam zara rypnie na nasza nowa łazienkę , to juz byłby pech . Potem go pytam a co by zrobił gdyby rzeczywiście spadł, to mi powiedział, ze nie obchodzi go dom, będziemy miec szczęście jak przeżyjemy .
jeny ale romantyzm zabil

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Oskar skonczyl dais 6 miesiecy .Mowi juz tata. cOrcia skonczyl 3 Lata w kwietniu
Cytat:
Oskar
ale fajowe dzieciaczki

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez nataszka25;39548050[COLOR=Silver
[/COLOR]
Moja siostra wczoraj znalazła książkę "Litery", jak tu pamiątek nie kochać.
małej poprzywozi te książki co my się na nich uczyłyśmy,
pamiętacie?
https://www.google.pl/search?hl=pl&q...%3B1600%3B1200
mam ja w domu i czesto z amelia przegladam

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Padniecie - ja zbierałam albo puszki po napojach albo kartoniki!!!!!!! Tak, tak - bardzo wczesny kapitalizm, dzieci jarały się śmieciami z Niemiec.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Dygresja: od dzisiaj moja ciąża jest donoszona. OMG! Jutro startujemy z 38 tygodniem.

.
ja zbieralam opakowania po czekoladach i batonach i widokówki te drugie do dzis mi zostaly ale juz bardzo malo tzn zawsze kupuje z miejscowosci w ktorej jestem nie zbieram juz od innych ludzi no i mniej sie ich dostaje

za donoszenie kalinki

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:

Ostatnio gdzieś czytałam, że jak 3 letnie dziecko śpi tak średnio - ogólnie to ujmując, to należy mu się wizyta u neurologa. Ale nie wiem, co neurolog może z tym zrobić.
moze nadpobudliwosc albo wczesne adhd moze stwierdzic albo naszprycuje lekami ... moze tez dziec nie radzic sobie z emocjami i dlatego w nocy wszystko przezywa i sie czesto budzi moze przed snem kazać dziecia uspokoic czyli bez tv bez zadnych bodzców które moga gdzies uklad nerwowy pobudzic

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ania- moja KATAREk sama obsluguje bardzo lubi
tak jak u nas a najbardziej kabelek schowac z odkurzacza

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Miałam Wam pokazać jak wczoraj mnie uczesała fryzjerka, zdjęcie takie trochę nie teges bo sama robiłam
ladne a trzymalas glowe w dol jak ci to robila

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:41   #705
monka23
Zakorzenienie

Stary 2013-03-03, 21:07   #706
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam u lekarza z noga dostałam 2 zele do smarowania , przez 10 dni . Wtorek środa bedzie koniec , a ja mam dalej ta gulke , czerwona jest jak była , nic nie zmalalo i dalej boli przy określonych ruchach . Nie wiem iść znowu czy jeszcze poczekać , niechce wyjść na jakaś przewrazliwiona . Mogłam sie go zapytać , co jeśli nie zejdzie .
a nie mozesz zadz i zapytac ? moze tak musi byc ale moze równiez dziac sie cos zapaleniowego i ta gulka bedzie twardniec i potem wycinac trza bedzie

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Nataszka czesałam sobie kiedyś podobne rzeczy Jak ona Ci to robiła ? Miałaś głowę w dół ?

Ania współczuję kosztów
o to samo zapytalam

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Dziewczyny ale sie wkopalam na ebayu, szok. Rozumiem prawa konsumenta ale maskara jaka brama dla oszustow. Sprzedalam poduszke do karmienia z 6 funtow wart a 20 funrow uzywalam pare razy . W super stanie tylko moja corka zrobila na niej kreske flamastrem okolo 1 cm ale stwierdzilam ze nic wielkiego . nie bylo widac i ja tak wyslalam . Babka pisze ze poduszka nie zgodna z opisem mimo ze napislam ze uzywana to nie poinformowalam ja o tej kresce. Napisalam ze moze mi ja zwrocic zaplace za wszystkie koszty przesylki w obie strony i oddaje kase zza nia . Wiem ze ta poduszke moglabym sprzedac za 10 funtow minimow jakbym ja jeszcze raz wystawila i uprala poszewke. Poduszka szara z wzorkiem super funkcjonalana jak nowa. Wiecie co mi ta pinda odpisala ze nie odesle i chce kase z powrotem . chce zatrzymac rzecz i jeszcze kase z powrotem. Maz powiedzial ze ebay jest taki po☠☠☠☠☠☠☠ony ze nawet jak nie wysle to i tak jej oddadza cala kase. Ale jestem glupia tak mi szkoda ze tak sie dalam zrobic bo fajna poduszka.
o mamo wspołczuje

Stary 2013-03-03, 21:09   #707
ania p
Zakorzenienie

Na wstępie sprostowanie
Bo ja w sumie jak debil napisałam . My i tak podatek musimy zapłacić od zakupu auta , bo tak jest zawsze . A facet musi zapłacić dużo większy od tego leasingu i tak mu przepisaliśmu umowę żeby miał mniej
I tym oto sposobem nasze państwo zarobi dwa razy na sprzedaży tego samego samochodu .
Także nas facio nie wkopał , tylko sam siebie .

Cytat:
To ja też polecę całą listą zbierania: pióra do pisania, pieski ceramiczne, słonie ceramiczne, tatuaże na wodę (dalej mam, ale to czasy nowożytne z okresu Bravo Girl), naklejki z gumy Alf, naklejki w ogóle, kamienie, pocztówki, te puszki albo kartony po sokach i napojach, znaczki.
I prowadziłam pamiętniki - każdego dnia pisałam, malowałam, wklejałam - musiało mi to zajmować dużo czasu, ale mam dotąd - jak czytam to Człowiek to miał kiedyś problemy. Może Wam pokażę coś z tego... ale wstyd olbrzymi, więc przemyślę.[COLOR="Silver"]

[.
Poka , poka

Cytat:
Dziewczyny ale sie wkopalam na ebayu, szok. Rozumiem prawa konsumenta ale maskara jaka brama dla oszustow. Sprzedalam poduszke do karmienia z 6 funtow wart a 20 funrow uzywalam pare razy . W super stanie tylko moja corka zrobila na niej kreske flamastrem okolo 1 cm ale stwierdzilam ze nic wielkiego . nie bylo widac i ja tak wyslalam . Babka pisze ze poduszka nie zgodna z opisem mimo ze napislam ze uzywana to nie poinformowalam ja o tej kresce. Napisalam ze moze mi ja zwrocic zaplace za wszystkie koszty przesylki w obie strony i oddaje kase zza nia . Wiem ze ta poduszke moglabym sprzedac za 10 funtow minimow jakbym ja jeszcze raz wystawila i uprala poszewke. Poduszka szara z wzorkiem super funkcjonalana jak nowa. Wiecie co mi ta pinda odpisala ze nie odesle i chce kase z powrotem . chce zatrzymac rzecz i jeszcze kase z powrotem. Maz powiedzial ze ebay jest taki po☠☠☠☠☠☠☠ony ze nawet jak nie wysle to i tak jej oddadza cala kase. Ale jestem glupia tak mi szkoda ze tak sie dalam zrobic bo fajna poduszka.
to babsko . A tam się nie płaci od razu ?

Cytat:
Teraz homeopatia to jest be, a kiedyś polecałyście CAMILLE i wiele z Was było zadowolonych z jej skuteczności. A co do neurologa to też najbardziej obawiam się tych wszystkich badań, nie wyobrażam sobie, żeby Agatka łatwo się im poddała.
Nie mam zdania na temat takiego leczenia , ale na Olkę Camilia działała i to w sumie lepiej niż te wszystkie żele na zęby .

Mi też się oczy zamykają , bo na basenie dziś byłam z SZymkiem .
Później mnie dzieciaki , puzlami , farbami i flamastrami męczyły .
Bracia starsi jeszcze wpadli . Olka mi dziś przeleciała przez niską komodę , nie wiem jakim cudem , porywając za sobą klatkę z chomikiem . O dziwo nie płakała , chomik też cały . Do tej pory nie wiem jak to gad zrobił
Niby ciepło , ale wiatr dziś u nas był
Stary 2013-03-03, 21:17   #708
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
U nas dalszy ciąg chorowania. Mieliśmy w poniedziałek wyjechać gdzieś w góry. Oliwka rano miała około 39 C. Więc Tz pojechał z nią do szpitala coby ja ktoś sprawdził czyli osluchał. Na szczęście ok. Leków tez nam ni przepisala bo to wszystko co aktualnie bierze jest ok. Tz jadąc tam podrobienia zdjęcia wszystkim lekarstwom bo nigdy nazw nie potrafi zapamiętać,

Ja śpiewam swoim dziewczynkom oczywiście nie zawsze ale dość często. Przed zasnieciem Oliwki staramy sie jej czytać ale ona nie słuch. Bierze inna książkę i tez czyta na głos. Codziennie przed zasnieciem mówi "Aniele Boży".

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Dodatkowo ulubiona zabawa Oliwki jest dzwonienie do Wilka. Pare razy dziennie muszę dzwonić do siersciucha i wypytywac co robi. Czasami Wilka nie ma i rozmawiam z Zajacem.
zdrowka dla małej
heheh fajnie sie masz i szczegolna jestes bo potrafisz rozmawiac ze zwierzetami

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...k%3Eikea_share jedno z najdroższych prześcieradeł świata

przeglądałam sobie pościele i prześcieradła i trafiłam na taką okazję mają jakąś awarię chyba , albo ktoś im niezłego psikusa zrobił
kurcze nie mam drobnych na to przescieradlo hahah

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Olka mi dziś przeleciała przez niską komodę , nie wiem jakim cudem , porywając za sobą klatkę z chomikiem . O dziwo nie płakała , chomik też cały . Do tej pory nie wiem jak to gad zrobił
dobrze ze wszystko ok i jej sie nic nie stalo uff

zdrówka dla igorka

ja zbieralam jeszcze znaczki pocztowe

Stary 2013-03-03, 21:22   #709
monka23
Zakorzenienie

http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/00150042/, to chyba te , scena az 5 f , no mówię wam, ze w UK taniej , Pl przeplacacie
To samo.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-03-03 o 21:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-03, 21:26   #710
april28
Raczkowanie

Cytat:
czyli że zamienniki nie są tak skuteczne jak lek oryginalny tak?pytam, bo ja w aptece często słyszę na wstępie, po co pani taki drogi lek, niech pani weźmi to to to samo i dużo tansze,
ale zawsze się zastanawiam czy powinnam, i nigdy nie mam pewności chociaż czasem się kuszę.

Buziaki, spać idę
Evitka coś na ten temat napisała, ja dopiszę.
Substancja czynna zawsze jest ta sama, substancje pomocnicze mogą się różnić. W leku oryginalnym przebadane było wszystko, i substancja czynna, i substancja pomocnicza, natomiast w zamiennikach (pojawiają się one po wygaśnięciu patentu na dany lek), substancji pomocniczych się nie bada. Nikt nie wie, jakie może być działanie masy tabletkowej. Leki mogą się przez to gorzej wchłaniać, co jest równoznaczne ze słabszym działaniem. Ale mogą i lepiej.
Dużo zależy też od konkretnego człowieka, na jednego podziała dobrze, na drugiego nie.
Ogólnie rzecz biorąc, lek oryginalny nie musi być lepszy od zamiennika, a bywa, że jest gorszy

Cytat:
Może i nie wszyscy farmaceuci tak mają ale pamiętam jak kiedyś chciałam kupić ibuprom zatoki chyba ,albo sprint caps już nie pamiętam i pan mnie usilnie namawiał na coś innego ,ja mówię że nie chcę ,że chcę właśnie ibuprom a on dalej swoje że po co chcę przepłacać i tak dalej no strasznie nachalny był
Na szczęście z lekami na receptę nie mam doświadczenia.
Przyczyny mogą być różne. Nie piszę tu o Twoim przypadku, ale ogólnie.
Kierownik apteki próbuje sprzedać dużą ilość opakowań, bo przedstawiciel obiecał mu w nagrodę np. telewizor.
Właściciel apteki dał "rozkaz" swojemu pracownikowi, że albo sprzeda dużą ilość czegoś tam, albo pa pa...
Leki się terminują i trzeba sprzedać, też rozkaz szefa.

Cytat:
wiedziałam,że się pojawisz akurat w tym momencie
Postraszyły dziewczynę, to napisałam, żeby się nie martwiła, bo syrop na pewno nie zaszkodzi Bo czy pomoże, to już inna sprawa.

Cytat:

i pewnie nie pomogą skoro to głównie woda z cukrem. Czyli nie warto tego dziecku podawać a że dodatkowo są tam trucizny (nawet w minimalych ilościach) to lepiej dam sobie spokój z tym "syropkiem".

Z homeopatią jest mniej więcej tak. Rozum mówi "nie", bo co może pomóc kropla leku rozpuszczona w tysiącach litrów wody z cukrem Niby niektórym ludziom pomaga, ale dlaczego tak się dzieje, największe umysły tego świata nie wiedzą. Kościół ponoć twierdzi, że w tych lekach szatan siedzi

Dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków

Moje robótki
Nasze wycieczki rowerowe i piesze

Rower: Kwiecień 5W - 127 km
Maj 1W - 60 km
Czerwiec 5W - 151 km
Lipiec 9W -514 km
Sierpień 8W - 406 km
Wrzesień 1W - 87 km
april28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 21:29   #711
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Kościół ponoć twierdzi, że w tych lekach szatan siedzi

tak, tak i zawija w sreberka!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 21:39   #712
ania p
Zakorzenienie

Kościół to dużo twierdzi , a czytałyście nie dawno wypowiedź jednego księdza na temat dzieci z invitro ?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...?ticaid=1102a7

i ten też się popisał
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...88381481237582
Stary 2013-03-03, 21:42   #713
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
A wczoraj przedobrzyliśmy ze spacerkiem, a właściwie czasem pobytu na placu zabaw i młoda katar ma, Ale co tam katar.
Mi za to stopy tak odmarzły, że bardzo długo białe były mimo moczenia pod gorącą wodą...muszę w końcu się z tym do lekarza wybrać...
oj współczuję i zdrowia życzę teraz taka zdradliwa pogoda się zacznie niby ciepło a jednak nie bardzo
a z tymi nogami jak taki problem to lepiej idź ,mi tez marzną ale nie aż tak po chwili się rozgrzewają
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
panele nie napuchly bo zaraz na podloge reczniki dalam wiec wszystko na nie lecialo hahah

ta swite slowa mialam tz powiedziec czy szafka wytrzyma bo ona na 112 hahahaha ale gebe se zatkalam , tz mnie wyprzedzil i pytal w akwarystycznym

a sprostowanie muszem napisac akwarium jest tylko wyzsze od tamtego o 8cm
podziwiam za takie akwarium ,ja kiedyś jak się zafascynowałam feng shui to miałam rybkę w kuli ,straszny kłopot to dla mnie był ta wymiana wody i mycie tej kuli i przyrzekłam sobie że jeśli ryby to tylko w stawie

Różnica nie duża pewnie prawie nie zauważalna

Dzisiaj cały dzień na łajzach byliśmy aż już miałam dosyć ,najpierw u mojej siostry ,później u teściowej to już myślałam że u niej usnę.
Mały ostatnio lata i wyzywa wszystkich od głupotów ,mówi "ty głupocie jeden" nie wiem skąd on to wytrzasnął , tzn. wszystkich oprócz mnie i bije wszystkich też oprócz mnie ,chyba się boi
Młody wstał dzisiaj z zawalonym gardłem ,chyba jak wczoraj przed tymi dzikami uciekał to się nałykał zimnego powietrza, napoiłam go nalewką z propolisu i przeszło ,małemu też gorączka przeszła i mam nadzieje że to tyle w temacie chorowania będzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-03, 21:58   #714
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Pogoda u mnie kijowa . Nie wiem jak to się dzieje że w większości Polski jest słońce a u nas chmury i mrok.

Pop i Megi zdrówka dla dzieciaczków

Kogluś aż mnie dziwi że można żądać zwrotu pieniędzy bez zwrotu towaru. Toż przecież jak idziesz do sklepu nawet z rzeczą która odbiega od opisu to żeby dostać zwrot kasy to musisz oddać konkretną rzecz. Przedziwne zasady

Cytat:
Odnośnie tego syropu. Mój mężo przeczytał skład i stwierdził - woda z cukrem. Owszem, trucizny są, ale są to tak minimalne ilości, że na pewno nie zaszkodzą.

Nie wszyscy farmaceuci mają profity ze sprzedaży, mój na pewno nie ma. Tam, gdzie on pracował, interesy z przedstawicielami handlowymi kierownicy aptek załatwiali.
Zamienniki sprzedaje, ale jak danego leku nie ma w aptece albo kogoś na drogi lek nie stać.
Wiedziałam że się odezwiesz .
Nie napisałam że wszyscy farmaceuci tak działają. Znam też takie apteki gdzie właścicielka na starcie mówiła że u niej zarabia się na tyle dobrze że w żadne układy pracownicy nie wchodzą zresztą ona też nie ale znam też takich farmaceutów, którzy na polecenie swoich szefów robią naprawdę rzeczy straszne. Potrafią zamienić psychotropy i to niekoniecznie w obrębie tej samej substancji czynnej. Niby niemożliwe a jednak. Koleżanka -przedstawicielka tak chciała receptę dla babci wykupić.

Jeśli obraziłam Ciebie lub Tża to przepraszam ale przez 2 lata miałam bardzo bliskie zawodowe kontakty z farmaceutami stąd moja opinia.

Cytat:
no,ale ogromny minus tego słońca jestwidzę jak brudne okna mam a niedawno myte były[/SIZE]
Moje okna i bez słońca widać że czyste nie są

Cytat:
Nie napisałam że homeopatia jest be tylko że tego syropku bym swojemu dziecku nie dała. Camilli nie polecałam bo nie podawałam absolutnie niczego przy ząbkach. Faktycznie niektóre dziewczyny dawały.
Należę do tych świrniętych matek, które wyłącznie nurofen (czy inny p/gorączkowy środek) podadzą bez zalecenia doktora. Nie lubię sama leków podawać

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Evi mam nadzieję że na katarze u Lenki się skończy

Cytat:
Przyczyny mogą być różne. Nie piszę tu o Twoim przypadku, ale ogólnie.
Kierownik apteki próbuje sprzedać dużą ilość opakowań, bo przedstawiciel obiecał mu w nagrodę np. telewizor.
Właściciel apteki dał "rozkaz" swojemu pracownikowi, że albo sprzeda dużą ilość czegoś tam, albo pa pa...
Leki się terminują i trzeba sprzedać, też rozkaz szefa.
No własnie
Stary 2013-03-03, 22:10   #715
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość

hihi
Ja polecam przesciradla frote ale te grube bo sa rozne, super miekkie fajnie sie spi,

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Cytat:
A tam się nie płaci od razu ?

ł
placi ale ona chce zwrot , zobaczymy moze bedzie oki

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:
Kościół to dużo twierdzi , a czytałyście nie dawno wypowiedź jednego księdza na temat dzieci z invitro ?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...?ticaid=1102a7

i ten też się popisał
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...88381481237582
a propo invitro i kosciola, jak bylam u bratowej przejezdzalam kolo kosciola. Na plocie kosciol wywiesil 4 zdjecia pokrwawionych dzieci z inwitro takich malych zarodkow. Wygladalo to okropnie duzow krwi. Strasznie mnie to wkurzylo bo niedaleko bylo przedszkole szkola i dzieci to widzialy. Dla dzieci potem trauma, szok jak tak mozna , nie ma innego sposobu przekazania info tylko taki , debilizm. Aha zdjecia mialy rozmiar 2 metry na 2 metry, to wsumie byly plakaty.

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
P

Kogluś aż mnie dziwi że można żądać zwrotu pieniędzy bez zwrotu towaru. Toż przecież jak idziesz do sklepu nawet z rzeczą która odbiega od opisu to żeby dostać zwrot kasy to musisz oddać konkretną rzecz. Przedziwne zasady

niestety tutaj jest duza ochrona konsumenta, co jest dobre ale niektorzy to wykorzystuja sa nawet tacy co z tego zyja.

Edytowane przez koglus
Czas edycji: 2013-03-03 o 22:07
Stary 2013-03-03, 22:13   #716
monka23
Zakorzenienie

Libra moj tez ma fazę na głupi , z tym, ze mówi - upi kajtaj , upi mama, upi baba, upi jajal ( to on ) upi dziki ( wujek ) albo upi cycek , albo upi wujek
Wlasnie u mnie dziki to od wujka tak na nas mówił a teraz na moje mówi i moje sie nauczyli .
Kurujcie młodego . Przez ten remont przestałam im dawać miod i czarnuszke , zapominalam , nie miałam głowy do tego .
Stary 2013-03-03, 22:15   #717
april28
Raczkowanie

Cytat:
Wiedziałam że się odezwiesz .
Nie napisałam że wszyscy farmaceuci tak działają. Znam też takie apteki gdzie właścicielka na starcie mówiła że u niej zarabia się na tyle dobrze że w żadne układy pracownicy nie wchodzą zresztą ona też nie ale znam też takich farmaceutów, którzy na polecenie swoich szefów robią naprawdę rzeczy straszne. Potrafią zamienić psychotropy i to niekoniecznie w obrębie tej samej substancji czynnej. Niby niemożliwe a jednak. Koleżanka -przedstawicielka tak chciała receptę dla babci wykupić.

Jeśli obraziłam Ciebie lub Tża to przepraszam ale przez 2 lata miałam bardzo bliskie zawodowe kontakty z farmaceutami stąd moja opinia.

Nie obraziłaś
Za zamianę psychotropa na taki z inną substancją czynną jest prokurator, tak samo, jak w przypadku sprzedaży bez recepty.

Moje robótki

Maj 1W - 60 km
Czerwiec 5W - 151 km
Lipiec 9W -514 km
Sierpień 8W - 406 km
Wrzesień 1W - 87 km
Stary 2013-03-03, 22:27   #718
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Libra moj tez ma fazę na głupi , z tym, ze mówi - upi kajtaj , upi mama, upi baba, upi jajal ( to on ) upi dziki ( wujek ) albo upi cycek , albo upi wujek
Wlasnie u mnie dziki to od wujka tak na nas mówił a teraz na moje mówi i moje sie nauczyli .
Kurujcie młodego . Przez ten remont przestałam im dawać miod i czarnuszke , zapominalam , nie miałam głowy do tego .
może to taki etap i przejdzie dobrze że mój kląć przestał ostatnio

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

April piękne rzeczy szyjesz wstaw sobie tam dodaj do obserwowanych co?
Stary 2013-03-03, 22:59   #719
april28
Raczkowanie

Cytat:
April piękne rzeczy szyjesz wstaw sobie tam dodaj do obserwowanych co?
Dzięki
Napiszę to samo o Tobie, pufa super i torebki też Po raz kolejny, podziwiam za cierpliwość w szyciu torebek

Mój blog nie jest do końca gotowy, jeszcze sporo rzeczy mam w planach tam wstawić, m.in. listę blogów, które odwiedzam. Jakoś nie mogę się za to zabrać
Aktualnie przenoszę cały blog wycieczkowy z onetu na bloggera (robótkowy już przeniosłam), a to sporo czasu zajmuje, najgorsze jest ładowanie setek zdjęć, pojedynczo, bo hurtem się nie da

Moje robótki

Maj 1W - 60 km
Czerwiec 5W - 151 km
Lipiec 9W -514 km
Sierpień 8W - 406 km
Wrzesień 1W - 87 km
Stary 2013-03-04, 04:21   #720
P0P70
Zakorzenienie

Moje drugie dziecko tez ma gorączkę. Prawdopodobnie Oliwka zaraziła Nataszke. Podalam jej Nurofen i czekam aż przejdzie. Te dzieci mnie wykoncza.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości