|
|
#721 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))
Cytat:
Ja termin mam na jutro, ale oznak i sygnałów brak Mam już okropnie wielki brzuchol, okropnie jest się przewrócić z boku na bok a mały nadal nic. Może ma coś z tym to, że siedzi na dupce i mu jest trudniej skurcze wywołać. Nie może nic biedny główką swoją zdziałać na szyjkę i tak siedzimy razem w zawieszeniu ![]() :conf used: Już różne głupie mysli przychodzą mi do głowy Bydgoszczanka Luzika jest małym słodzielem, szczególnie widać jakie to kochane maleństwo na rękach twojego lubego Propo kołysanek to ta jest moja ulubiona: http://www.youtube.com/watch?v=F01Dk...eature=related Raczej nie jest do chlipania, wydaje mi się taka optymistyczna, co o niej sądzicie? |
|
|
|
|
|
#722 |
|
Rozeznanie
|
Jamaico mi też tętno płodu lekarz sprawdza na każdej wizycie
![]() ale ktg czy sprawdzanie szyjki to mu nie w głowie chyba ![]() Ale mała mi baraszkuje w brzuchu, zdecydowanie miejsca brak ![]() Ostatnio nawet lekarz jak popatrzył, że się rusza to stwierdził że u mnie strasznie widać bo taka szczupła jestem ![]() Boję się że małej jest tam strasznie źle, ale brzuch nic nie chce rosnąć
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno nie po mnie
![]() Tatuś ma ciemniejszą karnację. Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19609960]Dziewczyny, z innej beczki - jaka jest temp. w waszych mieszkaniach? U nas chłód na dworze, w domu 20-21,5 stopnia, mam wrażenie, że małej za zimno, chociaż karczek ma ciepły. Bydgoś, fota z tatą urocza Temp. u mnie 22 stopnie, pomimo pouchylanych okien. Luiza przez pierwsze 2 tygodnie nie trzymała temp. i się trzęsła, a karczek też miała ciepły. Cieplej ją ubierałam i zauważyłam, że jak ma 2 warstwy na klatce piersiowej to jest ok. Luizka posyła ciotkom
|
|
|
#724 |
|
Rozeznanie
|
Lecę się pouczyć bo w niedziele ostatnie zaliczenie w szkole
|
|
#725 | |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry-zależy dla kogo bo dla mnie nie.Od samego rana pokłuciłam się z teściową i nie odzywamy się do siebie.Kurcze już minęły 4 dni a mojej pościeli nadal nie widać.Chyba prędzej urodzę niż ją dowiozą
Bydgoszczanka tatuś super wyglada z dzidziusiem Chyba mam dziwne akcje stresowe.Mam wrażenie,ze za mało ciuszków dla małej kupiłam........ ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#726 |
|
Rozeznanie
|
jejku jaka jestem senna ciagle juz od kilku dni...normalnie niewiem co sie dzieje
![]() ide na spacera bo usnę na klawiaturze....
|
|
|
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam wszystkie rozpakowane mamy i te brzuchate Mama styczniowa 2009
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#728 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#729 |
|
Zadomowienie
|
Mała cudnie wygląda
![]() Jak dla mnie to on zawsze był nisko osadzony ![]() ![]() Moja córa sie rozbrykała ![]() Byłam chwile koło oczka poplewic siedziała cicho - teraz jak siedze tak charcuje że co chwile widze i czuje jej rączki i nóżki z innej strony ![]() boskie uczucie ![]() Ide obiadek sobie zrobic , bo pózniej mam wizyte u gina - zobaczymy co ten szkrab kombinuje
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19609122]
A ja nie wytrzymałam Opierdzieliłam szanownego za brak życzeń, co nie zmienia faktu, że na rycząco Ssaczka pojadła i śpi. W sumie zadowolona jestem, bo widzę, że udaje nam się utrzymać rytm jedzenia co 3-4 godziny, częściej co 3, ale jak śpi dłużej, a wiem, że sporo zjadła, to nie budzę małej na siłę I w nocy w sumie 1 pobudka, bo tej ok. 5 już jako nocnej nie liczę (cffffaniara W pobliskim ciuchlandzie dzisiaj dostawa, wpadnę tam, może co kupię na siebie i malutką - wiecie, że ja już praktycznie do przedciążowej wagi wróciłam Przedwczoraj ważyłam się i 2 kg mi zostało = ale chcę więcej spaść, bo miałam lekką nadwagę, po cholerę mi ona [/QUOTE]Ja swojego nie opierdzielałam (przedwczoraj też mówiliśmy i pierwszym dniu mamy dla mnie), cały dzień cisza... a przy kolacji.. wszystkiego najlepszego z okazji dnia mamy.. STARA. i zaczał się śmiać<--tak ci oto mój mąż skwitował.. a ja co? Poryczałam się bo mi się przykro zrobiło ![]() Głupek z niego i buc. Powiedz, powiedz jaki to KopCiuszek tak zachwalasz? Bo ja to tylko do jednego syberyjskiego śmigam ale już mi tam głupio bo baba zza kasy tak na mnie patrzy jakbym z kosmosu przyleciała i ją nawiedzam szykując się do porwania xD Jaka kruszyneczka ![]() Jesssusss ja to sie chyba posiuram ze strachu zanim będę tak swobodnie trzymać dziecko - w takiej pozycji jak na zdjęciu. Z resztą w każdej xD Ja się po prostu panicznie boję podnieść takie dzieciątko.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taktu za grosz....Kochana możesz mu się odwdzięczyć tym samym w Dzień Ojca
|
|
|
|
|
|
#732 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takze kochana trzymam kciuki za twoja wizyte ![]() Cytat:
. mam nadzieje, ze jak zobaczymy nasze kruszynki, to strach automatycznie minie
|
|
|
#733 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(za którymi nie przepadałam przed ciążą) Lody Magnum mmmmmmmmmm........ uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam ![]() Cytat:
małż się stresuje a mi się nie chce Jak doszło w końcu co do czego to miałam wrażenie jakbym miała za krótką pochwę ![]() bydgoszczanka śliiiiiczna ta Twoja Niunia Ja chce już swojego Mikołajka Swoją drogą całą noc śniła mi się dziś Darianna aż się zastanawiałam po przebudzeniu czy przypadkiem nie urodziła dziś w nocy
|
|
|
#734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
|
#735 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie wszystkie świeżo upieczone i przyszłe Mamusie. Podczytuję Was sobie od kilku dni i pomyślałam, że w końcu trzeba się ujawnić, bo to trochę nie w porządku korzystać z Waszych informacji, a wcale się nie udzielać. Moja godzina 0 powinna nadejść za niecały tydzień, ale jak dotąd nic na to nie wskazuje.
Cytat:
Gratuluję wszystkim rozpakowanym i, szczerze mówiąc, "zazdraszczam" |
|
|
|
|
|
#736 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, donoszę że Malhalczar jest na porodówce
|
|
#737 |
|
Wtajemniczenie
|
Bydgoszczanko prześliczna córeczka
Malharczar trzymamy kciuki za szybki poród
|
|
#738 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
(Oby nie, nie zycze Ci tego)[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19608386] wierzymy, wierzymy... Tak, 28 maj to mój termin według om, nasza piata rocznica ślubu i na dodatek pełnia- kurde... w tym dniu musi coś się wreszcie wydarzyć. ![]() [/QUOTE] wszytskiego najlepszego z okazji rocznicy0to juz na wyrost Ale rzeczywiscie tyle okazji, ze musi sie cos wydarzyc.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19609122]I Omajgad ![]() [/QUOTE] Mojego małża tez jak to widzi, mnie przed ciaza pewnie nawet by to przez mysl nie przeszla-taka kombinacja. Mała jest sliczna Cytat:
Cytat:
Maz poszedl na 2 zmiane do pracy, a mnie sie nudzi. z jednej strony mnie nosi zeby posprzatac cos porobic (instynkt wicia gniazda mi sie chyba zalacza ) a zdrugiej strony mam lenia no i lekarz kazal mi sie raczej oszczedzac. A to moze na wizazu jeszcze sobie pobuszuje....
|
||||
|
|
|
|
#739 | |||
|
Konto usunięte
|
ale z niej kruszynka!!!
Cytat:
![]() ja mam termin na jutro- 28 maja, a L4 mam wystawione do 4 czerwca- do dnia kolejnej umówionej wizyty. Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Malhalczar szybkiego porodu
|
|
|
|
|
|
#741 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19609122]
No nie mogę, moja też W pobliskim ciuchlandzie dzisiaj dostawa, wpadnę tam, może co kupię na siebie i malutką - wiecie, że ja już praktycznie do przedciążowej wagi wróciłam Przedwczoraj ważyłam się i 2 kg mi zostało = ale chcę więcej spaść, bo miałam lekką nadwagę, po cholerę mi ona [/QUOTE] Moja też Halina-ale z tych fajnych ![]() Cytat:
Gringoo- wysłałam
|
|
|
|
#742 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=marrticzka;19612628]ja tez dzis smigam na wizyte.
takze kochana trzymam kciuki za twoja wizyte ![]() QUOTE] dziekuje to i ja potrzymam za twoją ![]() ![]() relacje zdamy sobie pózniej ![]() spadam na wizytke zobaczymy co tam u Gabryśki słychac
|
|
#743 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki za odpowiedzi... Siedze i się wkurzam tylko , chociaz mi nie wolno dzwoniłam do swojej kadrowej z firmy i potwierdziła, ze wstecznie to mogą być 3 dni, wiec oki, zawsze moge podjechćc Małzem do gina i wystawi,ALE - twierdzi że może mi wystawić tylko do tp czyli do pojutrza... w tej sytuacji mam w d.... to zwolnienie i se moge już na macierzyński isc, tylko że moja kadrowa i moja psiapsióła, która też jest kadrową potwierdzają wersję janulli że gin moze wystawić zwolnienie dłuzej niż do tp ( w sumie logiczne- jasnowidzem nie jest...)a jak urodze to z automatu przestaje ono obowiazywać. Podobno zależy to od lekarza , i jestem aż w szoku ze on sie tak upiera, ze nie wystawi bo poza tym jest miły i sympatyczny a dzisiaj mnie jakby zdenerwował trochę ( albo to hormony) i powiedział ze jeszcze sprawdzi i zadzwoni ale znając go to zapomni... do tego prywatnie się znamy - może to jest jakaś przeszkoda bo go nawet nie umiem opiórkowac porzadnie bo mi głupio w następna ciąże idę do obcego, bedzie mi łatwiej sie upomnieć o swoje![]() NIc , idę do małża do warsztatu, zaniese mu coś słodkiego, może mnie sie humor poprawi, a jak sie gin nie odezwie to pójdę do innego Do poźniej... Hmmm, a moze z tych nerwów coś urodzę...
|
||||
|
|
|
|
#744 |
|
Zadomowienie
|
MALHALCZAR trzymam kciuki.
|
|
#745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli dziewczyny, nie znamy dnia ani godziny ![]() Marchalczar - trzymam kciuki!! Cytat:
mama na dziś skończyła, odwaliłą kawał dobrej roboty. przyjdzie kolejny raz w poniedziałek. poprane przeze mnie rzeczy się suszą. idę wykombinowac coś na obiad, a koło 17 przywiozą mi bratanka na ostatni angielski w tym roku (i chyba w ogóle, bo jednak rodzinę ciężko się uczy...) |
||
|
|
|
|
#746 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Silpe;19614664]
za wizytę
|
|
#747 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za słowa otuchy
Cytat:
za wizytę Cytat:
Cytat:
za szybki poródCytat:
uuu to już termin niedługo, super- fajnie że się odezwałaś ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
za wizytę i daj znać co lekarz powiedział ![]() a TŻta nie żałuj oni i tak mają za dobrze w porównaniu do nas ![]() czekam, bo jeszcze nic nie doszło ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- a ja sobie coś zamówię dzisiaj do jedzenia, bo nie mam siły nic gotować ![]() może kanapkę z tuńczykiem lub łososiem ![]() chciałam się przespać ale nic z tego ![]() mieszkam pod pierwszym numerem i ciągle ktoś dzwoni domofonem a to listonosz, ulotki, srotki
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#748 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
masakra- mam 15kg a plusie. ![]() Cytat:
a na obiadek mam dziś bigos, wczoraj wieczorem z TŻ ugotowaliśmy największy garnek jaki mam.. |
||
|
|
|
|
#749 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a dzis rano rozmawialismy jak to bedzi ejak pojawi si edziecko i pytam go czy bedzie zmienial pieluszki, spodziewalam sie ze powie no co ty, fuuuuj, a on mowi ze mhm, wszystkeigo trzeba sie nauczyc ![]() miło ![]() Cytat:
moj maz jakos w polowie ciazy zwierzyl mi sie ze podczas seksu czuje jakby cos sie tam zamknęło, ze jakby czuje koniec... hmmm mnie tez sie czasem zdaje ze jestem ..krotsza.. ale jak cos swirujemy to on jest bardziej delikatny...pomimo ze wsio okiej jest![]() no i postanowilam go przygotowac i mowie ze po porodzie to juz wogole moze tam byc inaczej.. ale on mowi ze to naturalna kolej rzeczy słooooodziak[QUOTE=janulla;19613210]Witajcie wszystkie świeżo upieczone i przyszłe Mamusie. Podczytuję Was sobie od kilku dni i pomyślałam, że w końcu trzeba się ujawnić, bo to trochę nie w porządku korzystać z Waszych informacji, a wcale się nie udzielać. Moja godzina 0 powinna nadejść za niecały tydzień, ale jak dotąd nic na to nie wskazuje. [ QUOTE] witamy Cytat:
Cytat:
![]() z tego co pamietam to szaja z tych szczęściar jest i przytyła tylko 9 kg... chyba lea ja sie dzis rano zwazylam.... +17...wstyyyyddddd....... . a jeszcze miesiac zostal....co najdziwniejsze wcale jakos duzo nie wpierniczam.. a na obiad dzis robie zupke z botwinki mniam ![]() i zrobilam o tak: Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-05-27 o 15:21 |
||||
|
|
|
|
#750 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kto wie co mnie czeka dziś u położnej. Mała coś sie nie rusza od dłuższej chwili (nawte u dentysty nie szalała tak jak zawsze) i sie martwie ale zaraz na wizyte jade to sprawdzimy. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

żeby to było dzisiaj
) wooooow a jak nie śpię to łazikuję a wogóle to już chcę dzidziusia!!!!!!!!!!
Ja termin mam na jutro, ale oznak i sygnałów brak
a mały nadal nic. 

Opierdzieliłam szanownego za brak życzeń, co nie zmienia faktu, że na rycząco 

(za którymi nie przepadałam przed ciążą)